Rechter hakt binnenkort knoop door in conflict om Surinaamse plantage

5
Derde twinningfaciliteit Suriname Nederland voor 6,5 mln euro
FOTO: © Chetverikoff | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

PARAMARIBO, 25 jun – De rechter beslist binnenkort over de aanspraken op één van Surinames oudste plantages, La Providence. De aan de rechterzijde van de Suriname rivier gelegen plantage wordt geclaimd door de Nederlandse jurist Franc van Boekhold. De plantage wordt online aangeboden voor bijna zes miljoen euro. Ooit zou het worden verkocht voor acht miljoen dollar. De betreffende koop ketste uiteindelijk af. Volgens de Surinamer Paul Bueno de Mesquita gebeurt het allemaal onrechtmatig.

De toenmalige eigenaar Rolf Winckel zou de plantage buiten de regels om hebben verkocht aan Van Boekhold. Winckel had een deel van de grond al toegezegd aan Bueno de Mesquita. Achteraf werd de plantage verkocht aan de jurist. Die betaalde er een schijntje voor in vergelijking met de vraagprijs nu. Bueno de Mesquita zegt tegenover de Ware Tijd dat hij afgesproken had dat in tien jaar zou worden afgelost.

Het geld zou worden binnengehaald door verkoop van houtsoorten op de betreffende grond. Dat lukte uiteindelijk niet door tegenvallers in de houthandel. Bueno de Mesquita zegt wel een deel van de schuld te hebben betaald. Toch kreeg Van Boekhold de plantage in zijn geheel in handen. De rechtszaak loopt al ruim tien jaar. Bueno de Mesquita is ervan overtuigd dat er sprake is van vals spel en dat het recht zal zegevieren.


5 REACTIES

 1. dacht dat de 500 euro biljet niet meer word geaccepteert in Suriname dus waarom geen foto van 50 euro biljetten?
  Zou veel beter staan bij dit artikel


  Maak melding

 2. Heb verder ook begrepen dat er vele Nederlandse nazaten van de voormalige plantage eigenaren en slavendrijvers, heel subtiel en onder de radar onderzoek doen of zij nog recht hebben op de plantages
  van hun voorouders.
  Ik weet niet wat de Surinaamse wetgeving hierover zegt, maar mensen let op je zaak !!!


  Maak melding

 3. Mooie investeringstip. Kapotte plantages (broko pernassies) opkopen, tijdje wachten en daarna met enorme winsten doorverkopen. Wie wilt aandelen in mijn onroerend goed bedrijf???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.