Aandacht voor Wereld Anti-drugs Dag in Suriname bij PCS

33
Aandacht voor Wereld Anti-drugs Dag in Suriname bij PCS

PARAMARIBO, 24 jun – Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft zaterdag in samenwerking met de politie een open dag georganiseerd in verband met de Wereld Anti-drugs Dag. De open dag was in het algemeen bedoeld voor de totale samenleving, maar in het bijzonder voor ouders en verzorgers.

Het PCS wil op die manier alle belanghebbenden op deze manier attenderen op de gevaren van drugs, hoe dichtbij huis te zijn en hoe kinderen te behoeden voor de altijd inventieve aanbieders van allerhande drugs.

Dokter Tarique Kariman van het PCS zegt op basis van statistieken dat er een duidelijke toename te merken is van drugsverslaafden in vergelijking met vorig jaar. Vooral onder jongeren zou de toename zorgwekkend zijn.


33 REACTIES

 1. Jammer dat eerste presidentiele hoer ingrid waaldring bouta de event niet kwam openen met een paar Indiase laptops (made in china) samen met zakjes cocaine als kado namens importeurs en distribiteurs bouta BV.


  Maak melding

 2. Het zijn de blanken die de natuurgewassen zijn gaan misbruiken. Indianen en anderen gingen gecontroleerd om met coca-bladeren en maakten er in ieder geval geen poeder van. Dat hebben de blanken gedaan. Ze hebben de wereld vergiftigd.


  Maak melding

 3. Er moet toch ergens een begin gemaakt worden. Ik vind het initiatief van de first lady super. De jeugd wakker schudden dat ze geen drugs gaan consumeren.


  Maak melding

 4. Mike Tjodo je heb gelijk. Indianen gebruiken de bladeren al duizenden jaren en tot heden geen verslaafden.
  Coca-Cola drank word nog steeds in alle landen verkocht en je word er niet verslaaft van. Vroeger zat veel coca-bladeren in die Coca-Cola drank (soft drink) en daarom heet het Coca-Cola. Lange tijd een geheime recept en nu maken ze het na, zoals Pepsi-Cola en Freeway-Cola. Door die blanken mengen ze kalk en benzine in en daar door word je hersen beschadigd.


  Maak melding

 5. Mike Tjodo
  Wat een toespeling zeg.
  De medicijnman gebruikte het om zogenaamd geesten op te roepen.
  De indianen tja hoe verslaafd moet je zijn om de hele dag in je hangmat te liggen terwijl moeder de vrouw het land bewerkt en de kinderen verzorgt etc.
  De man komt na de jacht thuis en gooit de buit op de grind en de vrouw zoekt het verder uit.
  Kan dus ook zijn dat je verslaving in de hangmat blijkt te zijn.

  Vraag het maar aan RobG want lang niets van hem “gehoord”.
  Is zeker pseudo PE punten aan het halen


  Maak melding

 6. Pataka en Mike Tjodo zo naar jullie postings te oordelen hebben jullie al behoorlijk wat Pepsi en Freeway Cola gedronken. Ongenuanceerd gelul dus. Wat dachten jullie van de opiumkits in het verre oosten, en van de huidige Qat kauwers wat dachten jullie waar die herkomst vandaan kwam?.
  maar dat er aandacht wordt besteed aan de drugsproblematiek in Suriname is natuurlijk een prima zaak, bij de jeugd beginnen, want de huidige generatie van dik 20ers en ouder is voor een gedeelte toch al verloren hoe kan het anders bestaan dat een voor 12 jaar veroordeelde drugscrimineel president is en worden er zowat wekelijks grote drugsvangsten gedaan in en vanuit Suriname waar steeds namen vallen van figuren uit de Inner Cirkel van die zelfde president, lijkt me heel verstandig ook daar eens afdoende maatregelen tegen te treffen.


  Maak melding

 7. De Indianen zijn de eerste bewoners van Suriname en wij de buitenlanders. Door de blanken dieven zijn wij in Suriname gebracht. De meeste Indianen wouden geen slaven van de blanken dieven zijn en pleegden zelfmoord.
  Ze gaven het gif ook aan de kinderen en daar door hebben wij weinig Indianen in Zuid-Amerika. Indianen zie je nooit klagen, Suriname is hun land en hoe ze leven is niet onze probleem. Iedereen vergeet dat en toch proberen de blanken ze te bekeren to christenen. De regering geeft niks om ze, goud, bauxit is van hun en waar blijven de lonen? Maar die Marrons willen, goud, land en alles gratis.


  Maak melding

 8. @Pataka , We hebben nu in Suriname de beste president.

  Dus toch te veel Pepsi cola gedronken. laat je liever opnemen bij het bewuste PCS.


  Maak melding

 9. Waarom zie ik altijd alleen maar interesse bij vrouwen bij dit soort
  voorlichting of het moet toeval zijn maar ik zie nooit mannen op de foto
  die aandachtig aan het luisteren zijn.


  Maak melding

 10. Pataka,
  Je moet je goed verdiepen in je historie,als jij de Surinaamse historie in paar regel kan proppen ,dan neem ik je niet serieus,, ik had je slimmer geacht


  Maak melding

 11. Pataka,
  We wachten nog steeds op een 2e Dubai,hebt jij nog nieuws wat dat betreft ,bouta jou man heeft ons dat toch beloofd .
  4 baans autowegen fit over spoor banen ,diepzee havens,ten bate van het toerisme.
  18000 huizen ,voldoende ARBEIDS plekken ,die Hollanders zitten nog steeds te wachten op een bijdragen die hij beloofd heeft ,om holland uit de crisis te helpen !!!!!!
  Veel geschreeuw weinig wol ,bekijk alles wat hij beloofd heeft ,en wat er van uit gekomen is ,niks nakkes nada .
  Jou baasje wringt zich in allerlei bochten om president te blijven ,om niet in het gevang terecht te komen .
  Jou president is een slechten verliezer,heeft zijn opponenten vermoord en roept A NO MIE ,EN ALS klap op de vuurpijl heeft hij zich zelf amnestie verleend, waarom dat ,hij heeft toch niks gedaan .
  En de hypocrisie ten top wereld natie drugs dag,hebt je het ooit zo zout gegeten.
  A NO MIE.


  Maak melding

 12. Dank je wel Haco en Johan. Ik bedoelde dat hij het toch iets beter doet dan de vorige leiders.
  Ashwin Adhin is door hem gekozen en we moeten toch blij zijn. Hij is toch beter
  dan Ronnie Brunswijk en door Ashwin Adhin hebben we contact met India.
  Ronnie Brunswijk kreeg goudvelden en noem maar op. Toch bleef Suriname arm.
  Wat kregen de Indianen? Geloof me hij doet het iets beter en hij is niet zo perfect.


  Maak melding

 13. @Pataka,

  voor jou gevoel doet Bouterse het beter dan de vorige, maar hij heeft het
  begrotingstekort flink laten oplopen, wat op de langere termijn flinke problemen
  gaat opleveren. Staatsolie is overladen met schulden. SRD is flink in waard gedaald.
  Bouterse geeft geld uit op de pof dat is de waarheid.


  Maak melding

 14. Suriname zit vol met schulden en ik ben er mee eens. Wij zijn zelf de schuldigen, wij drijven de markt prijzen en staken vaak. Wij willen meer loon in deze slechte tijden, er word meer geld gedrukt en de SRD blijf maar dalen. Nederland heeft Suriname met schulden achter gelaten. Wij zouden 4 miljard alleen in Hollandse produkten krijgen. Terwijl de produkten in andere landen veel goedkoper zijn. Arron en Bruma wouden zelfstandig en wisten niet hoe. Door de Nederlandse regering en Hans Valk de Militair kwam Bouterse aan de macht. De Nederlandse regering wou Suriname terug en omdat ze aardolie hadden gevonden in district Saramaca. Door de Nederlandse regering het Visum plicht. Een kant is Bouterse slim om niet met Nederland samen te werken. Door de stakingen ging het mis en…………….. Lieve Sranangmans ik berijp jullie gevoelens en hoop voor betere tijden.


  Maak melding

 15. @Pataka,

  Ik weet niet hoe jij aan de informatie komt dat Nederland Suriname met schulden
  heeft achtergelaten. Volgens mij had Suriname toener tijd een begrotingsoverschot.
  De economie ging goed, rijst, bosbouw, visserij etc. Stabiele munt. Nederland heeft
  3,2 miljard ontwikkelingsgeld gegeven wat toen ontzettend veel geld was. Helaas is veel
  van dat geld verkeerd geïnvesteerd en aan smeergeld verloren gegaan.

  Ik ben het wel eens dat het vele staken de economie schade toebrengt en ook vele
  vrijdagen die aan een godsdienst gerelateerd zijn. De pensioenleeftijd zou eigenlijk naar
  67,5 moeten om een gezondere economie te krijgen, maar dat zijn politieke keuzes.


  Maak melding

 16. Elk landt in de wereld heeft een begrotings tekort,het zy zo. by de onafhankelykheidt is 3.5 milioen toegekend maar is in gedeeltes verstekt wat maakt dat je steeds kleine minder dure projecten kon financieren
  er ligt nog een paar milioen tegoedt als het goedt is,dat niet uitbetaald wordt omdat ze niet met deze Press door een deur willen.voort,s is het goedt om te weten dat dit een Indianen landt is endat ze hoe dan ook steedts achtergesteld worden omdat ze niet zo hebberig zyn als de geinporteerden .hun zynde ware eigenaars
  van dit landt. my werdt geleerd dat ze aan roofbouw deden maar de amazone bestaat nog steeds
  terwyl de slavendryvers en de geinporterden helemaal zyn doorgeslagen in hun exspansie drift naar rykdom
  een indiaan voelt zich al ryk zonder matriele zaken,we zouden een voorbeeldt moeten nemen aan hen


  Maak melding

 17. Vliegende Hollander ben niet met je eens. 3,2 miljard ontwikkelingsgoederen en geen geld hoor. Goederen en alleen bedrijven uit Nederland. De brug is gebouwd door het Nederlandse bedrijf Ballast Nedam en andere
  landen konden het veel goedkoper doen. Waarom in Nederlandse tijd geen pensioen, ziekenfonds en kinderbijslag voor iedereen? Jullie geven de President de schuld en vergeten dat Nederland Suriname geplunderd heeft? Suralco en Biliton gratis door Nederland weg gegeven.
  Mensen werden als slaven gebruikt en hun namen mochten ze niet gebruiken. Wel kregen ze de namen van de blanken slaveneigenaars. Al het grote geld zit in Nederland en Suriname alleen maar kruimels geven. De Nederlandse regering heeft de Surinaamse President zelf gezet en Arron moest weg. In die Nederlandse tijd kregen de luie Nederlanders 1000 gulden zonder te werken en de meeste Surinaamse vaders moesten 100 gulden per maand voor werken. Als een familielid ziek werd en al het zuur verdiende geld naar de artsen.


  Maak melding

 18. u heeft gelyk het geldt mocht alleen op holandse producten besteedt worden zodat ze werkgelegenheidt konden garanderen in nederland. Daar moesten onze Politici voor waken en zo een deal niet maken
  ( Coruptie)
  zyn toe omgekocht en Suriname zat vast aan een Neppe onafhankelykheids akoord.zelfs dat was ons opgelegd
  nu moeten wy willen of niet het met zyn allen doen en elkaar niet zo afzeiken,
  want dan kryg je straks een wet voor en dan gaan we klagen dat wy niet vry zyn
  elk land heeft zo zyn kruis dus denk na ,en denk positief


  Maak melding

 19. @Pataka, R f Brown,

  Nederland wilde in eerste instantie 1,8 milj betalen, later werd overeengekomen
  3,2 milj op voorwaarde dat Nederlandse bedrijven zouden meeprofiteren. Helaas is
  veel geld in verkeerde projecten gegaan. Maar u kan toch de huidige malaise niet op het
  conto van Nederland schrijven, Daar is toch echt de regering Bouterse verantwoordelijk voor.
  Na Venetiaan, heeft de huidige regering veel te veel geld uitgegeven en niks aan hervormingen
  gedaan. In Europese landen gaat niemand voor 67,5 jaar met pensioen. Kijk eens hoeveel
  ambtenaren Suriname tegen het aantal inwoners, het aantal vakantiedagen, en stakingen.
  Ook het IMF is zeer kritisch en wil Suriname geen geld meer lenen als het niet gaat hervormen.
  Schikkingen met geld kun je helaas niet tot ieders tevredenheid schikken.


  Maak melding

 20. @L Mundo 24 juni 2018 at 19:25
  Drugs gevaarlijk? Goh, ik wist het niet.

  NEE ?,.wist jij dat niet ?..EZEL dat je bent,jij begint al op die PANNENKOEK Oom Ludwig van Abra brokie te lijken.jo IDIOOT !


  Maak melding

 21. ja maar nederland wist al voor de onafhankelykheidt dat west Suriname project fout was,de toemalige Surinaamse machthebbers ook en hebben toch doorgezet.(miljioenen weg gegooit geld
  het ambtenaren probleem komt elk 5jr weer wat ambtenaren by terwyl wy onze ambtenaren moeten verminderen
  doen wy steeds meer by en dat doen alle politieke partyen in suriname. ooit zal dat stoppen met alle gevolgen vandien het zal een zwaar besluit zyn maar onvermeidelyk ,om zo het staatsbestuur een goede draai in de juiste richting tegeven. pensioneren 60jr moet men niet veranderen want dan krygen jongeren ook een kans.
  men moet passen alle wetten van uit het westen deze kantop te inporteren,vaak werkt werkt het niet, het lykt te makelyk om te zeggen ja ma bouta dit en bouta dat. als iets een slecht fundering heeft kan de boven bouw ommogelyk goedt zyn, en niet tevergeten het enorme aantal niet geschoolden.waar eigenlyk meer pressie op uitgeoeffend diend teworden en ze opwyzen wat het nut van is .en zo door kennis aan een beter levenstandaard toe tekomen.daar hadt het geldt van west Suriname aan besteedt kunnen worden


  Maak melding

 22. @R F Brown,

  U hebt gelijk dat Nederland wist dat het project van West Suriname fout was. Nederland (
  premier Den UyL en minister Pronk durfden niet in te grijpen om dat men bang was
  om beschuldigt te worden van Kolonialistische bemoeienis en hebben niet ingegrepen,
  dat was achteraf natuurlijk fout. Als de pensioen leeftijd niet verhoogd wordt, hoe vervelend
  dat ook is dan wordt het op den duur onbetaalbaar omdat mensen steeds langer leven en
  de regering steeds langer pensioen moet betalen. In Suriname zou in principe voor iedereen werk
  moeten zijn, maar het lijkt wel of iedere Surinamer ambtenaar wil worden en achter het bureau
  willen zitten. Terwijl in andere sectoren de buitenlanders het werk doen ( visserij)


  Maak melding

 23. die pensioen valt best mee dat kan er nog van af,alleen moet men iets aan de ambtenaren gaan doen
  er is ook ander werk maar minder aantrekelyk maar moet ook gedaan worden.jongeren meer byscholen
  we hebben een kleine bevolking grootste deel is vry jong, dat maakt het makelyk om veranderingen doortevoeren.en op houden met uitverkoop van onze natuurlyke hulb bronnen
  we moeten als volk onafhankelyk worden ,dat gaat samen met uducatie voor allen
  de overheidt zou in principe een afvoer regeling moeten ontwikelen om ambtenaren door middel van de opgebouwde pensioen jaren een uitbetaling te geven en te stimuleren zelfstandig te gaan ondernemen
  en dat van ouder worden,daar mag men niet op afgestraft worden enkel maar uit economische redenen
  we leven in een tropisch land endaar gaat men zelfs al met 58jr met pensioen en dat kan maar dan moet alles wel goedt geregeld worden en die kant gaan wy nu op(no body is perfect) van fouten moet je leren


  Maak melding

 24. Anti drugsdag in Suriname.Het is om te lachen.De afgelopen maanden zijn er veel cocaïneladingen onderschept op schepen die Suriname hebben aangedaan.Maar met een president die niet vies is van drugshandel en een veroordeling boven zijn hoofd heeft hangen kun je niets anders verwachten


  Maak melding

 25. Bouterse is altijd een gebruiker geweest van Drugs en daarom wordt Suriname ook zo bestuurt.Het land heeft geen goede naam in het buitenland.Ons land is bekend als drugs land in de wereld.


  Maak melding

 26. drugs is er van oudscher in de wereld,napolion en zyn leger waren er toe al aan verslaafd
  drugs is voor europeanen geen onbekend goedje.door de kou moeten ze aan de drugs
  vroeger hadt je in elke straat een Drugstore .voor de lagere klasse Surinamers is het net ontdekt en de europese markt speeldt er mooi op in. het spul is ook door europeanen ontwikeld
  en zo als u weet niet zonder chemicalien uit europa te ontwikelen .waar komt dat toch vandaan?
  belangryk by deze is je naasten te beschermen kinderen wys temaken en de strafmaat verhogen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.