Woede om mannen die trots met dode Jaguar poseren in Suriname

56
Woede om mannen die trots met dode Jaguar poseren in Suriname
Foto (Facebook): mannen die trots met dode Jaguar poseren in Suriname

PARAMARIBO, 23 jun – Op social media wordt vol woede en afschuw gereageerd op een (oude?) foto van een groep mannen in Suriname, die trots poseren met een doodgeschoten Jaguar. Wie de mannen zijn en wanneer deze foto is gemaakt is niet duidelijk, de reacties daarentegen zijn wel heel duidelijk. Surinamers reageren woedend en vol ongeloof op de foto die door diverse Facebook pagina’s wordt gedeeld.

“Het is gewoon bizar dat er nog steeds mensen jagen op deze prachtige dieren die notabene aan het uitsterven zijn” zegt een Facebook gebruiker. “De Jaguar is beschermd, dus dit is een strafbare handeling” zegt een ander. Veel mensen roepen politie en justitie in Suriname op om deze mannen aan te pakken.

Het is niet duidelijk als de mannen, die door ons onherkenbaar in beeld zijn gebracht, ook daadwerkelijk iets met de dood van het dier te maken hebben. Een van de mannen heeft wel een jachtgeweer bij zich, hetgeen hem direct in verband zou kunnen brengen met de dood van dit dier. Overigens zou dit ook een oude foto kunnen zijn maar de reacties erop zijn zeer actueel.


56 REACTIES

 1. Terwijl ik jaarlijks het oerwoud in ga en zeker enkele keren deze [rachtige dieren tegenkom die niet echt mensenschuw zijn (richting Wonotobo) is het nooit bij me opgekomen om deze prachtige dieren neer te knallen.
  Maar ja wij zitten anders in elkaar dan deze op de foto hurkende mensen die zich vertonen met een geweer die zij niet waardig zijn.
  Zo te zien is het een mannetje en een nog jonge ook (circa 4 jaar tot 5 jaar)
  Wat gruwelijk wat jammer wat, ja, barbaars
  Deze beesten doen niemand kwaad
  Wel de beesten in Paramaribo waarvan de mensen tjé potie schreeuwen als ze worden neergeschoten omdat ze anderen kwaad doen


  Maak melding

 2. President Ram Nath Kovind van India ziet geen enkele reden waarom Suriname geen economische grootmacht kan worden in de regio. Het land beschikt over voldoende natuurlijke hulpbronnen, vruchtbare grond, mineralen en zoetwater om dat te zijn.

  Dit is één van de redenen.
  Vernielzucht, hebzucht, machlust, en als laatste lui en steelzucht

  Ma dang hoe dang een economische macht worden als je zelfs een cassave fabriek niet operationeel kunt houden.
  Als je zelf niet eens een AZC draaiend kunt houden
  Ja dan heb je de potentie om een machtige septic tank te worden


  Maak melding

 3. Het moet toch niet al te moeilijk zijn om deze mensen op te sporen,
  foto is duidelijk genoeg. Zwaar straffen a.u.b.
  Verder geen woorden voor.


  Maak melding

 4. Terwijl in dierentuinen over heel de wereld men met succes met bedreigde diersoorten fokt om ze later weer in het wild uit te zetten, zijn er mensen die deze dieren doodschieten voor eigen gewin.
  Mochten deze 4 mannen iets met de dood van de jaguar te maken, verdienen ze het om achter de tralies te gaan zitten.
  Zien Surinamers het nog steeds niet in dat flora en fauna behoort tot de natuur van een land.

  Wat ik ook afschuwelijk vind is dat pas geboren kalveren bij de moeder koe worden weggehaald en apart worden gezet zodat de boer meer melk kan verkopen. De kalveren worden grootgebracht met poedermelk waaraan vitamines worden toegevoegd. De kalveren drinken de poedermelk via een nep uier die aan de zijkant van een emmer is bevestigd.
  De moeder koeien mogen hun pas geboren kalveren niet zelf voeden en het ‘gehuil’ van zowel de moeder koe en het kalf om elkaar is verschrikkelijk om aan te horen. Het pas geboren kalf krijgt geen liefde en de moeder koe mag haar kalf geen liefde geven. Zo’n pasgeboren kalf heeft het koud en de warmte van de moeder koe is wel belangrijk.
  De pasgeboren stiertjes worden gelijk gedood.
  Wat een barbaren zijn de boeren en de boerinnen. Ze hebben geen hart. Hoe zouden de boerinnen het vinden als hun pasgeboren baby bij hen wordt weggehaald en zonder haar warmte en liefde mag opgroeien?
  Voor geld doet men alles wat echt niet kan.


  Maak melding

 5. Haco jij maakt geen enkele indruk op mij. Weet wie de scpeter zwaait in Suriname. Jij hebt je daarbij neer te leggen. Ook na 2020 is het business as usual. Met andere woorden spring lekker vd Bosje brug. Jompo mang..jompo


  Maak melding

 6. Wie houdt wie nu voor de gek?

  Als er zoveel woede is over het doden van een jaguar in Suriname, waarom dan niet zo veel woede als ddb mensen heeft vermoord e/o voor verantwoordeliijk is dat ze vermoord werden?

  zie:
  – 8 december 1982 moorden,
  – Moiwana 86moorden,
  ddb is (een zeer) de zware/zwaarste misdadiger/crimineel die er op vrije voeten rond loopt in de republiek Suriname.
  enz, enz.

  de splinter in een andermans oog wel zien maar de balk in het eigen oog niet.

  De dief roept houd de dief!
  wie houdt wie voor de gek?

  Kijk wie de president is van de republiek Suriname en wie op hem hebben gestemd en hem bewieroken en kijk vooral naar de heel grote armoede en grote ellende in uw leven en hoe alles in Suriname in verval is.

  Wees rationeel, wees kritisch, denk logisch!

  Ben ik nou zo slim is, of ben jij zo dom?

  Boeng Sari (his)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Weer heel goede promotie voor Suriname… Ga zo door. Blijf de natuur verkrachten en wachten op zegen… Geweldige Sranan mangs… GEWELDig……..


  Maak melding

 8. Alles lijdt onder het paars duivels bewind, ook de ma pima verarmde ndper’ s die straks net als in de jaren tachtig alle dieren in het dierentuin hebben gedood en opgegeten. Wanneer onberechte misdadigers het land regeren en in hun misdadige greep houden, ter wille van hun eigen geldzucht, dan gaan grote delen van het volk ook een misdadige attitude op na houden. Geen respect voor het leven van mens en dier. Ook vogels, reptielen, insecten, bomen en planten, ook kreken en rivieren, en grote delen van het bos gaan ten onder aan de hebzucht van de paarse clan. Het is voorgoed gedaan met land en volk, als de oerdomme debiele idiote paars gekke ndper’ s, zoals Par-Anoide- Bo in 2020 weer dom op ndp gaan stemmen. Do ka no mpp. Straks, slachten en eten ze hun eigen kinderen nog op.


  Maak melding

 9. Parbo 23 juni 2018 at 13:01
  Had liever een ndper daar zien liggen. Vb mezelf, Dagoebal, Praseri olenaar of een andere ndp stinkende vieze rat. Helaas.


  Maak melding

 10. De overheid doet veel te weinig aan bewust wording dat de natuur beschermt moet worden. Ze jagen zelf te graag en hebben mensen in eigen dienst die in hun opdracht het woud kappen en met kwik vergiftigen


  Maak melding

 11. Geef deze ‘FLINKE HELDEN”…..aan DESIRE DELANO BOUTERSE, die weet precies hoe hij mensen moet afslachten….doe dan gelijk randdebielen, dorpsidioten en mongolen als Parbo en RobG erbij.


  Maak melding

 12. De Su-Nl reageert als de bakras. Moord op een mooie dier . Wie zegt dat het niet ziek was en mensen aanviel? Het is niet neergehaald met een nine milimeter pistool voor het pure plezier van jagen.


  Maak melding

 13. “Het is gewoon bizar dat er nog steeds mensen jagen op deze prachtige dieren die notabene aan het uitsterven zijn”

  Laat mij duidelijk zijn, ik ben geen voorstander van wat voor dier dan ook om de sport te doden.
  De jagers hebben onbewust hun bijdrage geleverd om het uitsterven proces te versnellen. In de souvenirs en sierraden winkels kan je van alles verkrijgen van slagtand tot vel.

  Dat beest doet geen mens kwaad? Het zijn (vleeseters) wilde dieren en geen dieren van een Zoo in Nederland. Het wordt echt niet op de beesten gejacht maar als je bedreigt wordt dan zal je zeker een keuze moeten maken. Weet men hoeveel weerloze kinderen zijn meegenomen en verslonden. De vrijlopende Ganzen en Katten dat een gevaar vormt in Nederland worden ze ook niet afgemaakt of niet?
  Jullie Nederlanders willen echt niet geconfronteerd worden met de realiteit maar ikzelf ben aangevallen in Nederland door een beer van een hond op de openbare (plein) zitplaats . Dan praat ik niet over de onbeschoftheid van de eigenaar.

  Een anaconda (Zwamp Boa) langs de weg naar (Km. 32) Zanderij bezig was dat kind van een mevrouw dood te wringen, gelukkig heeft de moeder dit snel ontdekt en met een houwer dat beest doodgemaakt.
  Het geval van die dame uit Nederland die haar zoon nooit meer heeft gezien toen zij op vakantie waren in het district (Berg en Dal) Brokopondo.
  Komen jullie met een ander verhaal.


  Maak melding

 14. Verbazing wekkend dat deze achterlijke zielige figuren met z’n allen lachen op de foto.Zo zullen zij ook lachen wanneer zij mensen vermoorden. Harteloze imbecielen. Alles wat leeft wordt vernietigd en dan ook nog trots op zijn. Hoe komen zij aan het jachtgeweer. Wanneer wordt er hard opgetreden in dit land. Strengere regels, wie een wapen heeft moet een registreerde wapenvergunning hebben.
  Elke idioot loopt met een wapen rond. Hoe komen zij hieraan. Het moet strafbaar gesteld worden.
  Deze harteloze jongetjes denken een goede daad te hebben verricht.Wat een domme krachten. Kapot schieten deze gasten. Ze zijn een grote last voor onze samenleving en onze natuur.


  Maak melding

 15. @Parbo
  Och ,je zit in de moordenaarsclub,en het neerschieten en of executeren van een medemens is normaal voor jou.mamapiema,wees blij dat de rest van ons jou niet dood wenst,dat ligt gewoon niet in ons aard.


  Maak melding

 16. Ray yu mmp landverrader. Loop naar je moer rioolrat. Jouw soort moeten we met wortel en tak uitroeien in Suriname. Ga je psychisch na laten kijken. Je bent rijp voor permanente opname. Je lijdt aan de Bouterse Syndroom

  But any way in 2020 gaan we de straat op om de overwinning te vieren. Bereid je daar op voor. De ndp is niet meer te stoppen. Zelfs de vhp gaat straks met de ndp samen moeten werken jouw Santhoki gaat gebroedelijk met onze president aan tafel zitten.


  Maak melding

 17. Ray
  23 juni 2018 at 17:25
  De jagers zijn de beesten hier.

  ——————————-

  En dat zegt de grootste beest hier op wkn.
  Ach man je bent een minkukel eerste klas.
  Lekker de blanke man zuigen en daarna gebukt staan. En dat voor een aalmoes.


  Maak melding

 18. @Parbo
  Och arme Parbo,hebben ze geen psychiater in suriname om jou te behandelen of hebben ze het opgegeven gewoon omdat je een hopeloos geval bent?
  O,kovind graag een paar psychiaters sturen want nog even en @Parbo,je grootste aanhanger,die gaat zijn laatste adem uitblazen.Zijn haat jegens anderen zal hem vermoorden.


  Maak melding

 19. Schandalig is het. Hopelijk worden de daders snel opgepakt.

  Vind het jammer dat er zo gescholden word bij de reacties hier op een artikel. Vrede aan iedereen.


  Maak melding

 20. Heel erg om onze beschermde soort te doden. Waarom moesten ze de beschermde Jaguar doden?
  Jaguar heeft nog nooit een mens op gegeten of gedood. Smijten ze daar zomaar met jacht vergunningen?
  Is het niet de taak van de politie om het geweer in beslag te nemen? Zijn jullie zo laf!!!!!!!


  Maak melding

 21. Sommige Mensen reageren echt verschrikkelijk achterlijk hier.

  Ik daag jullie allemaal uit om in de jungle te gaan waar deze beest zich huisvest en zeg mij wie daar op de grond zal liggen !
  Ze gaan geen foto’s van jullie maken, nee jullie worden voedsel voedsel!!!!!!


  Maak melding

 22. Ik heb al diverse keren parbo uitgenodigd voor een psychiater maar hij durft er geen gebruik van te maken hij wordt dan weer gek van blijdschap


  Maak melding

 23. De nationale Debielen Partij heeft van Parbo, een nog grote debiel, dwaas en domkop gemaakt. Hoe dichter het jaar 2020 nadert, des te meer zal hij zich nog debieler en dwazer gedragen. Terecht de allergrootste paarse domkop. Met geen paardenmiddel is deze allergrootse ndp idioot meer te genezen. Maar toch moet hij er zijn voor… the Wahahahahahahaahahahaha FUN.
  Eeh lagi lila dagoe, drink je Parbo bier met veel plezier, en no denki joe mpp baas, want baas no denki joe kaka, hij heeft lak aan het lot van zijn vele paars verworden paria’ s, sa e ka moro nanga moro, tot medio 2020, foe stem……..weg met baas.


  Maak melding

 24. @Kaikusi-boi
  Er is een oplossing voor je dilemma..
  Blijf weg uit het gebied van de roof -en wilde dieren.
  Betreedt je hun woongebieden dan doe je zo op eigen risico.


  Maak melding

 25. Als ik die foto bekijk, zouden deze fjo-fjo’s best wel familie kunnen zijn van Ray en Jijani.
  Dus Ray en Jijani, kunnen jullie deze ellendelingen niet tot de orde roepen?


  Maak melding

 26. Het item was of is doden van een jaguar en kijk hoe WIJ ons weer verlagen tot politiek etc… etc… En als anderen ons geliefd Suriname en haar prachtige bevolking uitlachen worden we boos. Ai Srananmang opo yu ai. Met respect naar U allen.


  Maak melding

 27. @Buz Nen Gre
  Ze zijn gelukkig geen familie van ons.
  Misschien van jou?.
  Mijn familie weet beter dan een persoon en of dier gewoon zomaar voor plezier en om face book likes neer te schieten in koele bloede,


  Maak melding

 28. @ Buz Nen Gre,

  Begrijpend lezen is voor jou ook heel erg moeilijk.
  Je leest niet wat ik precies heb geschreven, maar begint gelijk te tieren. Daarom herhaal ik het voor je en laat het nu wel tot je doordringen. Mochten deze 4 mannen iets met de dood van de jaguar te maken hebben dan verdienen ze het achter de tralies te gaan zitten.
  Jij geeft er weer een etnische draai aan en laat mijn familie er buiten.


  Maak melding

 29. @ RobG

  Volgens mij zijn er nog een heleboel waarvan een paar op deze site, die graag iemand anders
  op de grond ziet liggen in plaats van de poema !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 30. @Parbo 23 juni 2018 at 13:01
  Had liever een Fronter daar zien liggen. Vb Ray, Luwig, Molenaar of een andere front rat. Helaas
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Damn right Parbo,…er zijn nog meer van deze BULLEBAKKEN.dit is t topje van de LANDVERADERS !


  Maak melding

 31. @Parbo 23 juni 2018 at 13:01
  Had liever een Fronter daar zien liggen. Vb Ray, Luwig, Molenaar of een andere front rat. Helaas

  PARBO,Heeft gelijk met jullie want jullie zijn ècht STINKENDE riool RATTEN,….grote ALATTAS !


  Maak melding

 32. Veel su mensen hebben niks met dieren , kijk al hoe ze omgaan met een hond die ze in een veels te kleine kooi vastbinden met een ketting aan de nek die te stak is.
  Dat beest komt bijna nooit zijn kooi uit.80% van de honden heeft schurft jeukt zich helemaal kapot en niemand die ooit op het idee komt om naar de dierenarts te gaan.
  Ga naar de markt en zie hoe ze aapjes 5 tegelijk in een kleine kooi stoppen in de brandende zon te koop aanbieden , en zo kan ik doorgaan.
  Begin thuis de liefde voor alles wat leef bij te brengen.Dan hoeven ze later een kat niet als wegwerp materiaal te gebruiken.


  Maak melding

 33. Hebben die kaolo’s geen eten die deze mooie dier geschoten hebben.
  Wat een mooi dier saka saka’s schamen moet je.
  Dan wil je toerisme in suriname ma pang pangs.straks blijf er niets meer over überhaupt deze dieren zijn beschermd kaolo’s.


  Maak melding

 34. Éen en al vriendelijkheid hier op deze site, de ene wens de andere de dood toe.
  De ene wenst dat de jagers lepra krijgt, wat een vriendelijke mensen hebben we toch
  op deze site !!!! En dit allemaal om een dood geschoten jaguar, het is natuurlijk zielig
  om deze beesten zo maar voor de lol ( trofee ) neer te knallen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 35. Opsluiten deze beesten, hoe trots kun je hierop zijn????? Dieren doden prooidieren vanwege hun instinct.
  Mensen doden dieren vanwege een foto?


  Maak melding

 36. Haco, het zijn labiele mensen die geloof hechten aan jouw stommiteiten. Jij zaait alleen maar onvruchtbare zaad. Jouw zaad kan niet ontkiemen. Wanneer ga jij eens ophouden ” met het spelen van oliemannetje ” voor NPS,VHP, en de overige oppositie. Jouw smeersels laten de motor van de oppositie niet lekker lopen. Het geheel blijft een stroeve koffiemolen.


  Maak melding

 37. Het is godgeklaag om te zien hoe iedere dag weer al het prachtige van suriname wordt verwaarloosd en vernietigd.

  GADO NANGA GRON MAMA FU SRANAN NO LOBING SO.


  Maak melding

 38. De auteur van dit stuk wringt zich in allerlei bochten om gronden aan te dragen die deze gasten vrij kunnen pleiten. Zou WK.net dat ook zo doen als het mannen van bijvoorbeeld boslandcreoolse afkomst waren?….ik volg dit medium lang genoeg om daar zeer aan te twijfelen.


  Maak melding

 39. Ben vaak in het binnenland je zou eens moeten weten wat ze afschieten. De su zal j nooit begrijpen. Gelukkig is niet een ieder zo. Ontwikkeling is een groot probleem. Kijk maar hoe ze stemmen. Ik kwam een keer heel diep in het bos 2 vermagerde honden tegen. Hoe kun j hiermee leven. Niet normaal. God als u dit leest help deze mensen wacht niet te lang.


  Maak melding

 40. De jaguar behoort tot een bedreigde diersoort.
  De bewustwording van de mens om het dier in het algemeen met mededogen te bejegenen is helaas beperkt tot lipdienst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.