De NAKS.NL-award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt

1
Koto museum Suriname ontvangt NAKS.NL award

AMSTERDAM, 23 jun – De NAKS.NL-award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt. Dit vertelt Maritha Kitaman voorzitter van Stichting Naks Nederland. “De Award uitreiking krijgt zeker een jaarlijks karakter. Mensen uit onze gemeenschap, die zich inzetten om de Afro-Surinaamse cultuur, op welke vlak dan ook, positief op de kaart te zetten verdienen waardering verdienen”, stelt ze.

De volgende Naks.nl-award is gepland voor juli 2019. “Bij de eerste hebben we voor een echte Sranan sani gekozen, een kotomisi souvenir uit verschillende Surinaamse houtsoorten vervaardigd, passend bij het thema. Bij de volgende gaat het er misschien heel anders uitzien”, benadrukt Kitaman.

Stichting Naks Nederland werd op 10 oktober 2010 opgericht, het zelfde jaar dat voorzitter Elfriede Baarn-Dijksteel overleed. Christine van Russel-Henar van het Koto Museum, is de eerste persoon die de NAKS.NL-award heeft ontvangen (FOTO).


1 REACTIE

 1. WIE BESCHERMD DE CONSUMENT?
  Hoe meer award wordt uitgereikt des wanhopig wordt het voor de Afro Nederlanders.
  Met de zwakke argumenten bereiken de Afro’s ook weer niks. De wereld zit echt niet te wachten op de winti geloof van de Afro’s. Het zegt de mensen niks. Kijk maar naar Haïti met hun Voodoo geloof wat is van terecht geworden? Dit is de grootste stommiteit wat men zou kunnen realiseren/bedenken.

  Winti stelt geen fluit voor we worden gewoon voor de gek gehouden en het allerbelangrijke is dat wij steeds achter zullen raken.
  De Nieuwe Wereld Orde zal zeker niet op de Afro’s wachten.

  De donkergekleurde zullen weer de zwarte schaap van de nieuwe wereld orde worden, dit keer door eigen schuld. Zij willen de aangeleerde stomme verhalen over winti dat hun achterstelt/tegenwerkt niet los laten. Op de eerste plaats voor zij die het niet weten Winti is een ( bijgeloof, afgoderij of een geloof bij ) verkapte Christelijke leer. Echt jammer wat ze met de Afro’s doen.

  En niet beter wetend dat dit hun eigen ding is. Winti is niet jou ding yu lawman, maar de misleidend kennis van de Hollanders. Als men geen kennis van draagt doe dan a.u.b. je mond niet open. Probeer niks te verdedigen wat je niet kan aantonen of begrijpt, het is ingewikkeld genoeg. De Nieuwe Wereld Orde wordt zeker weer een gemiste kans voor de Afro’s. En hun nakomeling zullen weer klagen. Zonder Afgoderij bestaat geen religie en zonder religie bestaat geen afgoderij ook weer niet.

  Vroeger hadden de mensen met kroeshaar een probleem met die faya kankan en de blanken hebben ze hiermee geholpen om pruik in de handel te brengen.
  De mensen doen geen enkele moeite om iets uit te vinden maar steeds afhankelijk blijven van de blanken. De afrikanen droegen geen kleren pas een 65 jaar terug hebben de blanken hen geleerd om kleren aan te trekken. Zelfs met een spiegel konden ze niet omgaan.

  En je ziet ze nu lopen in Amsterdam in Farao’s kleding.
  Los laten die winti gedoe, het brengt je geen stap vooruit. Je blijft anderen verrijken, is echt zonde voor de zuur verdiende geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.