vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident van India sluit staatsbezoek Suriname af

President van India sluit staatsbezoek Suriname af

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – De Indiase president Ram Nath Kovind en zijn gevolg worden geëscorteerd naar de Johan Adolf Pengel International Airport van Suriname. Kovind had vanmorgen nog een Yoga sessie met president Bouterse en daarna een ceremonie bij het Indian Culture Centre, gehost door de Indiase ambassade.

Volgens planning vertrekt de president om 11.15u (lokale tijd) met Air India One, het presidentiële vliegtuig van zijn land.

UPDATE:
Het vliegtuig is volgens planning vertrokken:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Excellentie Kovid wij willen u bedanken voor uw interesse in Suriname. Ook willen wij u bedanken voor de schenkingen en investeringen. Blijkt maar weer dat de banden tussen India en Suriname sterk zijn.

    Wij hopen uw snel weer te mogen begroeten.


    Maak melding
  2. Parbo 21 juni 2018 at 18:12
    Excellentie Kovid wij willen u bedanken voor uw interesse in Suriname. Ook willen wij u bedanken voor de schenkingen en investeringen. Blijkt maar weer dat de banden tussen India en Suriname sterk zijn.
    Wij hopen uw snel weer te mogen zien. Het is niet erg dat het ons U$1.000.000,- heeft gekost, uw bezoek val vele hongerige magen wekenlang doen knorren.


    Maak melding
  3. Is er wel gesproken over een luchtvaartverdrag tussen Suriname en India.

    De Surinaamse Ambassade in India had er ook werk van kunnen maken om Indiase Ondernemingen naar Suriname te krijgen, kijken naar wat heeft Suriname te bieden en welke ondernemingen zouden hierin een bijdrage kunnen leveren. Maar daar op de Surinaamse ambassade in Delhi zullen ze meer bezig zijn met de Indiase president Ram Nath Kovind, echtgenote en zijn kleine gevolg komen met de India Air Force One naar Suriname, wow!-stemming. Wat zal ddb en gang blij zijn, want hij kan de Surinamers weer awaras voor rijst verkopen.

    Ook de Ambassadeur van de ndp die in Parijs was bakte er niets van. Die ging ook een Ambassadegebouw kopen, waar het Surinaamse volk nog geen duidelijkheid van heeft gehad. Hoe het gekocht is, enz. ddb en gevolg baken er niets van en zijn met hun enige eigen belang bezig.

    Surinamers zien jullie niet wat ddb en gangsters met jullie doen? Hij is net al Maduro van Venezuela bezig met zijn enige eigen belang. Al brand heel Paramaribo, of staat heel Suriname onder water, leven alle Surinamers in heel grote armoede en heel grote ellende, hij heeft het gezegd. Hij slaapt als een roos.

    Sari Tory!

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding
  4. Veel kritische opmerkingen worden op Waterkant geplaatst. Als je het positief beoordeeld dan hebben twee landen op topniveau met elkaar gesproken. Daar hebben twee landen voordeel van. Gefeliciteerd Republiek Suriname. Maak wat moois van de mogelijkheden die zuch nu aandienen.


    Maak melding
  5. Als surinamers zo negatief blijven denken blijven ze over 100 jaar precies daar waar ze nu zijn, nergens dus. India is een welvarend land dat in grote stappen vooruit gaat, er word niet voor niets gezegd dat India en China wereldleiders zullen zijn over en aantal jaren. Wees blij dat ze interesse tonen in je land, de overheid verbruikt altijd veel geld daar is niemand blij mee, maar uiteindelijk zul je daar ook veel voor terug krijgen, al zal het niet voor jou zijn, zullen je kinderen/ volgende generatie profijt van hebben.


    Maak melding
  6. Bron: Internet

    In ‘rijk’ India neemt armoede toe
    Er zijn veel minder extreem arme mensen in de wereld dan dertig jaar geleden. Opvallend genoeg zijn er in India, waar de economie fors groeit, juist meer.

    VAN ONZE VERSLAGGEVER PETER DE WAARD 19 april 2013, 0:00

    WASHINGTON – In India leven nog altijd 400 miljoen mensen in extreme armoede. Ondanks de status van opkomende natie en de hoge groeipercentages herbergt het land een relatief groter deel van het aantal extreme armen in de wereld dan in 1981 toen acties als ‘Eten voor India’ werden gehouden.
    Dit blijkt uit het rapport The State of the Poor: Where are the Poor and Where are the Poorest?, dat donderdag in Washington werd gepresenteerd bij het begin van de jaarvergadering van de Wereldbank.
    Positief is dat extreme armoede in de wereld in dertig jaar fors is afgenomen. Daarvan is sprake als iemand moet rondkomen van minder dan 1 euro per dag. In 1981 leefde nog de helft van de wereldbevolking in extreme armoede, oftewel 1,9 miljard mensen. Nu is dat eenvijfde of 1,2 miljard mensen. Wereldbankpresident Jim Yong Kim sprak van ‘een opmerkelijke vooruitgang’ maar noemde een getal van 1,2 miljard nog altijd een litteken op het collectieve geweten van de wereld.
    Van de mensen die in extreme armoede leven, woont eenderde in India, nog eens eenderde in Afrika ten zuiden van de Sahara en 12 procent in China.
    De grootste afname van de armoede vond de afgelopen dertig jaar plaats in China. In 1981 leefde nog 84 procent van alle Chinezen onder de absolute armoedegrens. Nu is dat 12 procent. In Latijns-Amerika daalde het aantal mensen dat van 1 euro of minder per dag moet rondkomen van 12 naar 6 procent. Ook in India in sprake van een fikse daling: van 60 naar 33 procent van de bevolking. Maar dat zijn er op 1,3 miljard mensen nog altijd meer dan 400 miljoen.
    De Wereldbank noemt het aantal armen in India een van de grootste problemen, net als de op lange termijn relatief geringe afname van de armoede in Afrika ten zuiden van de Sahara. Tussen 1981 en 2011 bedroeg de daling slechts 3 procentpunten: van 51 naar 48 procent. Gezien de bevolkingsgroei is deze regio echter de enige waar het aantal armen in dertig jaar nog is verdubbeld: van 200 naar 400 miljoen. Daarnaast is het dagelijkse inkomen van de extreem armen in zuidelijk Afrika in dertig jaar niet of nauwelijks toegenomen, maar gelijk gebleven op ongeveer 50 eurocent per dag. Gemiddeld voor alle ontwikkelingslanden steeg dit inkomen van 60- naar bijna 75 eurocent.
    President Kim zei donderdag dat het de doelstelling van de Wereldbank is de extreme armoede in 2030 uit te bannen. ‘Ik twijfel er niet aan dat het mogelijk is om dat binnen een generatie te realiseren, maar het zal moeilijker zijn dan de meeste mensen beseffen. Maar als het lukt dan is het een van de grootste historische successen van de mensheid.’
    Er zijn gunstige signalen. Zo zal het groeicijfer voor de ontwikkelingslanden dit jaar gemiddeld 5,5 procent bedragen en in 2015 6 procent. ‘Ontwikkelingslanden zijn nu al verantwoordelijk voor de helft van de economische groei in de wereld’, aldus Kim.
    Maar niet alleen zal die groei volgens hem moeten versnellen, ook zal die moeten worden vertaald in armoedevermindering door het creëren van banen en wegnemen van ongelijkheid. Zaterdag moeten de aandeelhouders van de Wereldbank , de ministers, met dit plan instemmen. Emma Seery van Oxfam zei donderdag dat Kim een duidelijke doelstelling heeft. ‘Alleen is niet duidelijk hoe de Wereldbank die gaat realiseren.’

    Jim Yong Kim president Wereldbank


    Maak melding
  7. John,

    Je bent dom.

    Je moet de armoe plaatsen in het licht van het volgende:

    – 200 jaar uitgekleed door de Britten
    – pas 50 jaar onafhankelijk
    – 1000 talen en dialecten

    In die 50 jaar stappen gezet waarvan de hele wereld versteld staat. Amerikaanse ziekenhuizen en wetenschappers draaien op Indiase deskundigen.

    Delft en Eindhoven hetzelfde.

    Dus John,
    Je vader zei altijd al: Je bent Dom.
    En daar ga jij niets aan kunnen veranderen.

    Dag Domme John


    Maak melding
  8. Waarom altijd negatief over Su al wonen jullie in het land, belijd positief surinamers het word tijd om iets beters over ons land te spreken, iedere keer negatief i love Su the best place to be. God bless Suriname


    Maak melding
  9. @ Django,

    Ben het niet met je eens dat john dom is. De reactie van john is een artikel dat hij van het internet heeft gekopieerd en dus niet door hem zelf is geschreven.
    Hij heeft ook duidelijk de bron vermeld.


    Maak melding
  10. Wauw. Zijn mijn kondre mangs zo negatief. Suriname ons suriname de mooiste land ter wereld. Alleen met positiviteit en liefde bereiken we meer vooruitgang en stabiliteit. In negativiteit hangen trekt negativiteit aan. Ik wens Suriname een mooie toekomst met een keiharde kern met moraal en fatsoen. Een kern die klaarstaat voor hun mensen.


    Maak melding
  11. Ik ben blij dat de president van India niet beroofd is en veilig terug kan gaan. Verder vraag ik me af of de massale roofovervallen op Indiërs en chinezen wel ter sprake is geweest of niet en wat voor oplossingen hiervoor zijn gekomen.

    Wat dat betreft kan de Surinaamse politie erg veel leren van de indiase recherche, ze zijn zeer bekwaam in het opsporen van delicten. Ik hoop dat Bouterse alsnog met twk dit probleem met ze kan bespreken.

    Bovendien hoop ik dat de afrikanen hier niet tegen zullen stribbelen vooral de mensenrechten organisaties. Als de criminaliteit bestrijdt kan worden zul je zien dat mensen gaan terugkeren en dat het beter zal gaan met de ontwikkeling.


    Maak melding
  12. Bedankt Jiyani. Iemand die niet goed en begrijpend kan lezen noemt een ander dom. Dat is pas dom.
    Django, ik was wel verrast met zo’n domme reactie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES