Indiase president wijst op ‘gunstige’ geografische positie Suriname

16
Indiase president legt kransen bij verschillende monumenten in Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – Suriname ligt geografisch gunstig binnen het Caribisch gebied en Latijns Amerika. President Ram Nath Kovind heeft op deze omstandigheid gewezen tijdens zijn bezoek. In zijn toespraak tot het parlement zei het staatshoofd dat zijn regering een bewuste keus heeft gemaakt bij het bepalen van haar strategie voor de regio.

India is er op uit de banden aan te sterken met Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Volgens Kovind is de geografische ligging van Suriname ‘perfect’. Het land kan als ‘toegangspoort’ dienen voor het zakendoen met Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. President Desiré Bouterse wees in zijn toespraak op de positie van India als opkomende economische macht.

Suriname hecht dan ook bijzondere waarde aan een goede onderlinge band. De filosofie van zuid-zuidsamenwerking wordt dan ook goed voor ogen gehouden. Suriname krijgt hulp bij een reeks ontwikkelingsprojecten de komende tijd. Behalve een groot zonne-energieproject voor het binnenland, komt er ook andere hulp. Onder meer wordt geïnvesteerd in schoolcomputers en het archiefwezen.

16 REACTIES

 1. Daarom Ray, konden ze het samen goed vinden, het is hier momenteel in Suriname ook een chaos, veroorzaakt door die moordenaar, die een andere president rondleid in die chaos


  Maak melding

 2. @Manu
  Volgens @Parbo is het de verantwoordelijkheid van daliet govind om Suriname te ontwikkelen want alles dat zijn baasje aanraakt gaat kapot.Aan @Parbo doe ik het verzoek om zijn bevuilde ndp ziel te ruilen en een trotse vhp daliet te worden.


  Maak melding

 3. Aardige woorden van de Indiase president, maar meer niet. Op welke manier zou Suriname een toegangspoort kunnen zijn? Er zijn niet eens verbindingen met de rest van Zuid-Amerika en het heeft geen partner die daar in wil investeren.

  Volgens de Nederlandse premier Rutte is het Curaçao dat gunstig ligt als toegangspoort voor Latijns-Amerika. Het volgende is te lezen op nu.nl:

  Premier Mark Rutte wil begin 2019 een nieuwe missie naar Curaçao om investeringen aan te jagen.
  “Curaçao is een fantastische springplank naar Latijns-Amerika, zoals Nederland de toegangspoort tot Europa is”, aldus de premier.

  Rutte benadrukte op een investeringsconferentie voor Curaçao in Den Haag het belang van samenwerking. “We linken als Koninkrijk der Nederlanden twee continenten en twee culturen aan elkaar. Dat is uniek en het geeft Nederlandse bedrijven die op Curaçao investeren een enorm voordeel.”

  Hij wees op de lopende gesprekken tussen de havens van Rotterdam en Curaçao. “Voor Rotterdam een nieuwe vooruitgeschoven post in een ander deel van de wereld en voor Curaçao een kansrijk partnerschap.”


  Maak melding

 4. Voor Nederland is Curaçao de partner.
  Eigen Koninkrijk.

  Voor India is Suriname de partner of het depot met gedeeltelijk eigen roots.

  Ze hebben allemaal gelijk.
  Het zijn verkopers op zoek naar klanten.

  Niks anders…!!!


  Maak melding

 5. De indiase President wijst op de strategische gunstige geografische ligging van de republiek Suriname op het
  Latijns-Amerikaanse continent. Een gegeven dat ook de USA al gezien had tijdens de Tweede Wereldoorlog om vandaar via het vliegveld Zanderij gemakkelijk naar Afrika te kunnen komen.

  Vele landen in de wereld die in Zuid-Amerika zaken willen doen weten dit. Als Surinamers zich willen laten leiden door een zware veroordeelde crimineel zullen veel nationale doelen die Suriname meer welvaart en welzijn kunnen brengen onmogelijk worden.

  Er komt een president van een grote en sterke land in de wereld en wat zie je dat ddb aan deze man laat zien, culturele diversiteit. Boen Sari (his)tory.Wat wil hij daarmee bereiken. Hij kon de President van India beter naar Surinaamse ondernemers hebben gebracht of beter er voor gezorgd hebben dan de Surinaamse Ambassade in India er werk van had gemaakt om Indiase ondernemers naar Suriname te laten komen om te zien waar hun kansen lagen en waar Surinaamse ondernemingen hun voordeel mee konden doen en of wat de mogelijkheden zijn voor deze ondernemingen gelet op de natuurlijke rijkdommen van Suriname.

  ddb en gangsters hebben een bedelaars mentaliteit, afwachten welke been de indiase president hem te bieden heeft en af te gaan wachten. Wachten op laptops, et cetera, et cetera. Deze man is niet anders dan een waardeloze zware crimineel. Met deze man wint Suriname nooit één oorlog. Hij is meer bezig met zijn eigen belang.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Ray stopt met daru zuipen j lijdt al aan het Korsakov syndroom,het wordt nu vr iedereen zichtbaar dat j een zieke geest hebt,vr jou en Luti tingi bal fu tingi broki is de ziekte al in een te ver gevorderde stadium,jepi no de moro,gebruikt de tijd die j nog te goed hebben nuttig en sluit vrede met jullie zieke mind


  Maak melding

 7. Wat er niet is kan gebouwd worden;wat j nodig hebt is een gunstige klimaat creëren vr buitenlandse investeringen,geloof mij wereldwijd zijn mensen op zoek nr mogelijkheden om geld te verdienen,de chinezen hebben dat bewezen met een miljarden investeringen in een nw haven in Cuba


  Maak melding

 8. @ Dagoebal: ”Een gunstig klimaat voor buitenlandse investeringen.” Wat houdt dat in?

  – Een stabiele politieke situatie en een betrouwbare overheid,
  – Een goed opgeleide en productieve bevolking,
  – Een goede infrastructuur,
  – Voldoende Afzetmogelijkheden voor de producten.

  Aan welk van die voorwaarden voldoet Suriname? Aan geen van die voorwaarden!

  De realiteit is dat Suriname een land is waar men komt halen, geen land waar men komt brengen. De kredieten die India in het vooruitzicht stelt zijn bedoeld om Suriname te binden. Als men niet kan terugbetalen zal men op een andere manier India moeten compenseren. Dat betekent steeds meer Suriname in buitenlandse handen, steeds meer macht naar buitenlanders. Suriname wordt opnieuw gekoloniseerd en men staat er bij te springen van vreugde.


  Maak melding

 9. Je kan geld lenen wat je wilt, maar als je elke dag, week, maand, jaren, meer
  geld uitgeeft dan er binnenkomt blijft het dweilen met de kraan open. Het IMF heeft
  Suriname al talloze keren gewezen dat het moet moderniseren en wil daarom geen
  geld meer lenen. De pensioen leeftijd zou naar 67,5 jaar moeten. Het belastingstelsel
  moderniseren en btw invoeren. Meer export naar buitenland. Heel veel minder ambtenaren,
  voor een klein land als Suriname met zo weinig inwoners heb je niet zoveel nodig. Argentinië
  heeft na lang bakkeleien nu eindelijk ingestemd met het IMF en gaat aan de slag. India zal niet
  zomaar geld lenen en het is zo als Hans van den Broek schrijft, als je niet terug kan betalen
  zal India via grondstoffen, zeggenschap etc de rekening presenteren. Suriname is wat geld lenen
  net een drugsverslaafde als we vandaag onze shot hebben dan zien we morgen wel weer verder.
  Zonder dat de kern van het probleem wordt aangepakt. En het is o zo jammer want er zijn echt
  genoeg mogelijkheden om van Suriname een mooi bloeiend land te maken. Er zijn grondstoffen
  genoeg, goud, olie, bauxiet. Visserij en landbouw valt veel te halen. De toeristen sector kan
  flink gepromoot worden. Maar men moet eerst in zien dat men ziek is, de drugsverslaafde moet
  afkicken van drugs, Suriname van het te pas en onpas geld lenen.


  Maak melding

 10. Sommigen begrepen niet dat president Kovind zei dat Suriname gunstig ligt. Hij zei niet dat Suriname al alle infrastructuur heeft. Dat maken jullie er zelf van.

  @Prem Marhe,

  De Indiase buitenlandse politiek is dat men niet op zoek gaat naar ‘klanten’, maar naar partners. Indien Suriname niet moeilijk gaat doen, gaan Indiërs ook in Suriname willen investeren om er te produceren, voor de hele regio, waar dus Suriname flink van kan profiteren. Het ligt aan Suriname zelf wat zij willen.


  Maak melding

 11. @Hans van den Broek,

  Denk jij soms dat de regen, de maan, de zon en de aarde kennis in Suriname gaan brengen?
  Natuurlijk moet iemand hiervoor investeren in Suriname. Investeringen brengen ook risico’s met zich mee, nl dat alles verloren gaat en men helemaal niks terugkrijgt. Of ben jij soms de filantroop, de Sinterklaasbaba die alles aan iedereen voor niks weggeeft?


  Maak melding

 12. @Hans van den Broek,

  De realiteit is dat Suriname een land is dat niets, maar dan ook niets te bieden heeft aan een ander land en dus heel hard investeringen in kennis, infrastructuur en productie nodig heeft. En laat de Indiërs nou goed zijn in deze dingen en tegen gunstige voorwaarden de helpende hand bieden. Iets op tegen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.