Surinaamse oogpoli waar dak instortte nauwelijks twintig jaar oud

11

PARAMARIBO, 20 jun – De oogpoli van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, is nauwelijks twintig jaar geleden opgezet. Dat het dak nu (al) is ingestort, kan dus niet geweten worden aan materiaalmoeheid of het weer. Het ‘Eye Centre’ is met al zijn moderniteit, plotsklaps niet meer beschikbaar. Honderden komen er dagelijks voor een of andere behandeling aan het oog. Precies dit gegeven doet menigeen een zucht van opluchting slaken. Het had erger kunnen zijn. En wie zou er voor instaan?

Hetis al de vraag of met de materiële ellende van nu iemand verantwoordelijk zal worden gesteld. Hoe zou het zijn geweest als er ongelukken waren gebeurd. ‘God zij dank’ kwam het dak in de allevroegste ochtenduren naar beneden. “We mogen God dank zeggen dat er geen cliënten of personeelsleden aanwezig waren toen het gebeurde”, zegt oogspecialist Jerrel Pawiroredjo tegenover de Ware Tijd.

Intussen zijn noodmaatregelen getroffen. Een ‘noodpoli’ op het complex van het AZP wordt ingericht. Geplande oogoperaties kunnen normaal doorgaan. Volgens Pawiroredjo was aan niets te merken dat er gebreken waren aan het gebouw. De directie was juist van plan het centrum uit te breiden. Ook zouden wat vernieuwingen worden aangebracht. De tijd lijkt rijp voor een grondige technische inspectie voordat wat ook wordt geïnvesteerd.


11 REACTIES

 1. Opmerkelijk dat men claimt dat er niets van gebreken gemerkt was en dat men een uitbreiding plande.

  Als men uitbreidingen plant is het juist van belang dat men heel goed nota neemt van de staat van hetgeen uitgebreid gaat worden.
  Kortgezegd de planning en het beheer van het Academisch Ziekenhuis is in handen van mensen met visuele beperkingen en een enorm gebrek aan inzicht.

  Gelukkig stelt men dat het gebouw 20 jaar oud is. Men zal dus Venetiaan en Co niet de Schuld voor gesjoemel kunnen geven.
  Gebrekkig beheer is men nu verantwoordelijk voor.


  Maak melding

 2. En dan te bedenken dat een gebouw van 10 verdiepingen gaat instorten….
  Want wacht even…men gaat zeggen dat er geen reden was tot bezorgdheid.


  Maak melding

 3. Binnen acht jaar heeft de nationale dieven partij olv van onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers ervoor gezorgd dat de gehele samenleving langzaam maar zeker aan het instorten is. Er is geen sprankje geweten bij de machthebbers die er alles aan doen en in 2020 zullen doen om deze macht te behouden, met dank aan de steeds dommer en armer wordende ndper’ s. Het is soms vreselijk te constateren hoe deze ndp paria’s met lege potten en blikken op de vuilnisbelten geduldig wachten in de late avonduren, op een pickup vol etensresten, afkomstig van de vele casino’ s. Ook is het nu schering en inslag geworden in de arme wijken, waar het gros der domme ndper’ wonen. Prostitutie, aangemoedigd door mama, drugshandel, aangemoedigd door papa, roof en diefslalinde supermarkets, aangemoedigd door zowel mama en papa zijn het dagelijkse beeld. Veel komt niet in het nieuws, want als men de waarheid zegt, wordt men uitgemaakt als staatsvijandig. Ndper’ s joe no lobi joe kondre, joe srefi, jo pikien en komende generatie efoe joe stem dong in 2020 tapoe didibri foe a kondre disi. Wo ka no mpp.


  Maak melding

 4. Als ik zo naar het “dak” kijk is het behoorlijk amateuristisch in elkaar getimmerd met zinkplaat en een paar dunne latjes!! Dat zoiets wordt goedgekeurd, bizar!!


  Maak melding

 5. Beunhazerij is hier aan de orde. Tegenwoordig mag iedereen zich ondernemer noemen. Geen opleiding, geen geldige papieren. Niks nada. Is toch erg gesteld in ons land.Er moet direct iets gebeuren in dit land. Wetten stellen en handhaven.Het moet ophouden met al dat geknoei, kost veel meer geld dan nodig is.


  Maak melding

 6. @ Stortenbrekerstraat,

  Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, de meesten zijn gevlucht naar Holland in de jaren 70 en achtergeblevene is de pineut !!!!!!!


  Maak melding

 7. Wat ik hier zie is het plafon ingestort en niet het dak of hebben de azijn pissers hier andere foto’gezien?
  ff voor de mensen die vanuit Nl reageren daar stort niets in Natuurlijk… Eindhoven airport garage…. blakon in Alkmaar die zonder vergunning is gebouwd, het gebouw van rijkwaterstaat waar een gedeelte van een etage werd ontruimt omdat het de zelfde bouwcontructie als Eindhoven airport heeft . paar jaar terug bos en lommerplein , bewoners moesten met spoet verkassen naar een hotel omdat het onveilig was. Is het dan ook omdat iedereen zich in Nl ook aannemer mag noemen of zijn het vooral aannemers die geen hart hebben en giga wist willen maken? wat moet gebeuren is onderzoek en dan de aannemer aanspraakelijk stellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.