Internationale conferentie ‘Legacy of Slavery and Indentured Labour’ in Suriname

7
Internationale conferentie 'Legacy of Slavery and Indentured Labour' in Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – De conferentie ‘Legacy of Slavery and Indentured Labour’, georganiseerd door de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is maandag op het terrein van het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR) geopend. Een van de hoofddoelen van de conferentie is dat wetenschappelijke papers gepresenteerd worden op de conferentie, die moeten resulteren in publicaties. Vijf jaar terug had een soortgelijke conferentie geresulteerd in vier publicaties.

Speciaal voor deze conferentie zijn wetenschappers uit New Zeeland, Mauritius, Fiji, Zuid-Afrika, India, Nederland, Canada, de Verenigde staten van Amerika, Trinidad & Tobago, Frans-Guyana en Brazilië op bezoek in Suriname. De conferentie duurt van 18 tot en met 22 juni en zal zich voornamelijk richten op de onderwerpen slavernij, contractarbeid, migratie, diaspora en identiteitsvorming.


7 REACTIES

 1. Indentured labour was gewoon een voortzetting (reinvention) van slavernij. Al deze “crimes against humanity” hebben zo een 6 generaties nodig om ze uit hun systeem of identificatie weg te werken.


  Maak melding

 2. Om meer bekendheid aan Suriname te geven, moeten meer wetenschappelijke publicaties in het engels worden vertaald. Professor Chan Choeni heeft een paar goed boeken uitgegeven, maar alles is in het Nederlands. In feite spreken wij een kwart miljoen mensen uit de doelgroep.
  Waren deze boeken in het Engels vertaald, dan was de doelgroep meer dan 1 miljard mensen.


  Maak melding

 3. Las ting en las monie!
  Laat alles in de geschiedenisboeken opnemen voor onze nakomelingen, en ga niet verder zeiken met allerlei nietszeggende en geldverslindende conferenties.
  Weg ermee!!!


  Maak melding

 4. Ik ga ervan uit dat de diverse lezingen online gezet worden zodat de mensen in het buitenland dit ook kunnen bekijken. Van een Universiteit mag dit allerminst worden verwacht.


  Maak melding

 5. Ram Singh

  Klopt

  Het zit in onze opvoeding, onderwijs en bestuurlijke systemen.

  Een aantal voorbeelden van uitspraken die ik vaak hoor.

  Je hebt niets te willen. (Zelfs dieren hebben een wil alleen een slaaf mag geen wil hebben)
  Wie heeft je gezegd om dat te doen. ( Denk niet na, neem geen initatief en wacht op de opdracht van de basja)
  Moet je drinken, ( Nee ik wil graag drinken).

  Zo zijn er nog vele.

  De opvoeding en onderwijssysteem, die vaak al dan onbewust gericht is op het afwingen van gehoorzaamheid in plaats van en het ontwikkelen van sterke onafhankelijke, zelfstandig denkende persoonlijkheden.

  https://www.theguardian.com/world/2018/jun/17/why-dutch-bring-up-worlds-happiest-teenagers

  Een voorbeeld van hoe het wel kan,maar je moet als land wel van je puberaal kolonialsime complex afstappen, jezelf eerlijk in de spiegel aankijken en openstaan voor verandering ( vooral in de cultuur die in Suriname bijna synoniem is voor traditie en dus als bijna onveranderlijk wordt gezien)

  Aangezien we moeilijk eerlijk naar onszelf kunnen zijn, hebben we nog een hele lange weg te gaan.


  Maak melding

 6. het zou beter zyn studie,s te doen naar de toekomst van Republiek SURINAME
  waar wy in moeten investeren,in het onderwyzen van de honderden schoolverlaters .
  men hadt aldat goudt dat nu weg wordt gedragen ook aan de mensen uit het binenland kunnen uitbesteden
  maar nee je haald een multy national binen voor een paar arbeidtsplaatsen terwyl je het hele binenlandt aan het werk kon zetten en ze gingen gigantisch op vooruit en konden de nakomelingen een gedegen schoolopleiding genieten.nu wordt het nationaal eigendom onder hun voeten weggehaald en zien ze het richting Canada vertrekken,hoe pynlyk moet dat niet zyn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.