Bloemenhulde Indiase president bij standbeeld Mahatma Gandhi in Suriname

17

PARAMARIBO, 20 jun – President Ram Nath Kovind van India heeft een krans gelegd bij het standbeeld van Mahatma Gandhi in Paramaribo. Dit gebeurde meteen na zijn aankomst in de hoofdstad. Kovind is op de Johan Adolf Pengel luchthaven verwelkomd door president Desi Bouterse. Bouterse vergezelde zijn gast bij de hulde.

Er wordt kort stil gestaan bij de historische rol van de onafhankelijkheidsactivist. De hulde behoort tot de hoogtepunten van het staatsbezoek. De plechtigheid bij het standbeeld in het hartje van Paramaribo, was van korte duur. Het was al in de avonduren en Kovind kreeg de gelegenheid zich terug te trekken.

Hij krijgt een lijvig programma te verwerken. Onder meer zullen samenwerkinsovereenkomsten worden getekend. Als een van de hoogtepunten wordt een contract gezien met het Indiase FFF. Suriname zal een groot stuk land beschikbaar stellen voor landbouwactiviteiten. Kovind arriveerde aan het hoofd van een zeventig man sterke delegatie.


17 REACTIES

 1. Geef Suriname weg voor een appel en een ei.Landbouwgrond waarvoor? Zijn ze wel op de hoogte hoe slecht palmolie is voor onze gezondheid??? Laten ze zich gaan verdiepen in onderzoeken naar het gebruik van palmolie.


  Maak melding

 2. India kan Suriname in ontwikkeling brengen, alleen vond ik de ontvangst van de Indiaanse president door couna danst niet geslaagd, waarom geen hindustaanse danst dan zou hij zich direct thuis voelen.


  Maak melding

 3. je kunt altijd wel iets vinden om over te vallen;

  als je zo je verstand blijft gebruiken, dan gaat dit je karakter vormen en op den duur gaat alles bij je persoonlijk tegenzitten.

  je mag persoonlijk kawna dans niet leuk vinden, maar juist dit is een typisch Surinaamse muziek/dans waarvan de president kennis kan nemen. Indiase muziek en dan zal hij genoeg zien denk ik.


  Maak melding

 4. @Django
  Wat heeft de dalit uit India te maken met kawna muziek?!
  Dan moest hij maar geen bloemen gaan leggen bij het monument van baba en mai maar bij het standbeeld van kwakoe en wat denk je dat de dalit onder de indruk zal zijn van Kawna muziek?
  Of je bent gek of niet. goed geinformeerd…India heeft zangers die wereld bekend zijn en hun muziek daar moet je gewoon jaloers op zijn.Arme Kovind als hij denkt dat hij de leden van de kawna familie aan het werk zal zetten…..droom lekker verder hoor kovind.
  Zo ,en wanneer komt de tour fort zeelandia aan de beurt?Dan kan kovind weten dat een paar nazaten uit indiaase voorouders daar op gruwelijke wijze vermoord werden door zijn amnestie collega de crimineel bouta.


  Maak melding

 5. Suriname zal een groot stuk land beschikbaar stellen voor landbouwactiviteiten. Kovind arriveerde aan het hoofd van een zeventig man sterke delegatie. Tegen welke prijs weet niemand dan de allergrootse misdadiger en zijn roversbende. Een ding wordt steeds duidelijk, grote stukken aan maagdelijk bos zullen nu en ook als de ma pima oerdomme ndper’ s weer voor vijf gaan, verpandt aan India of China voor veertig jaren. Wat daarna overblijft zijn steden vol Indiers en Chinezen met hun eigen grenzen. Daarnaast zal de komende generatie ndper’ s zich blauw paars betalen aan aflossingen. De rovers en familieleden krijgen en hebben zelf huizen en terreinen in de nieuwe steden diep in de jungle. Paramaribo is dan verworden als Zimbabwe, een oude vervallen stad vol van zwervers, leeglopers, bedelaars, geesteszieken en kinderen die doelloos rondzweven, want ddb en co. in petto hebben voor land en volk is niet mals, als de mpp oerdomme ndp zombies knettergek bezeten in 2020, net als Parbo, paranoide, weer voor vijf jaren van leugen en onrecht en verarming gaan stemmen. Do ka no mpp. in eigen land.


  Maak melding

 6. Mahatma Gandhi…een internationaal symbool.Een held die een slag won zonder bloed te vergieten .
  En dan heb je bouta,een moordenaar aan wiens handen het bloed kleeft van vele onschuldigen,een crimineel die met zijn lelijke kop prijkt op de wanted lijsten van de euro -en de interpol,een crimineel zo gevreesd dat de rechters niet durven een uitspraak tegen hem te vellen..en je vraagt je af wat deze crimineel doet bij het standbeeld van Mahatma Gandhi.bouta is de grootste huichelaar die Suriname aan het zien is.


  Maak melding

 7. Mahatma Gandhi werdt Zuidt Africa uitgewezen en uitgezet en Nelson Mandela ging voor 27jr de bak in
  In India aangekomen bracht hy ook de deling Pakistan- India wat dan nog INDIA was
  het was een advocaat en dacht aan ongewapend revolutie zyn eigen volk heef hem vermoordt
  daar moet Suriname over nadenken. vriedjes maken in de wereld van vandaag is niet vryblyvend
  geen landt helpt zonder bedoeling.al 145jr dat hier hindoe,s wonen en dan komt nu pas een bezoek van de Press uit India? voor wie het niet weet India en China nemen geen landt genoten terug(Weg is Weg) ze hebben
  zelfs teveel mensen,zelfs verwacht ik niet veel van dit bezoek. wy hebben niks om weg tegeven, mischien aliumaarde of uranium, zelfs hebben ze overschot aan yzer dus handel maar dat doen de hindoestanen al
  meer komt er echt niet by


  Maak melding

 8. Paraman en vrienden gaan een rotishop beginnen, nu er Indiërs gaan arriveren in Suriname. Toch mooi werkgelegenheid voor deze hangjongeren.


  Maak melding

 9. Wie wordt als held gezien;
  Mahatma Gandi was een Rasist en is door zn eigen landgenoot vermoord.
  Nelson Mandela was een terrorist,dat woord bestond tydens zyn gevangenneming nog niet.
  Allebei de mannen worden als helden gezien.
  Geef myn portie maar aan fikki


  Maak melding

 10. Ray,

  Je denigrerende opmerking over een president van een land me 1,5 miljard inwoners en miljoenen intellectuelen zegt genoeg over jezelf en je eigen waarde.

  Een gast moet je behandelen als ware hij God zelf.

  Verlaat haat.

  Dank u.


  Maak melding

 11. Mahatma Gandhi was tegen de verdeling van India. Wie beweert dat hij achter de verdeling zat is niet op de hoogte over de Indiase geschiedenis. Terwijl er zoveel te lezen valt over de geschiedenis van landen, vindt men het makkelijk om zomaar onwaarheden te schrijven.


  Maak melding

 12. Jiyani helemaal eens met je . voordat je iets aan iemand verteld ga na of het de waarheid is. voordat je een vinger naar een ander wijst begin eerst naar je zelf te kijken hoe goed of slecht jij het gedaan hebt voordat je anderen beoordeeld Henry 55. Oom ludwig als de mensen eerder hadden geprotesteerd tegen het wanbeleid zouden bepaalde zaken voorkomen kunnen worden. maar de een wacht op de andere ,en mocht het zo zijn dat iemand opkomt dan wordt hij meteen omgekocht door de politici, dus wat voor zin heeft het om de chinezen en de hindostanen uitteschelden. het zijn harde werkers en geen luie surinamers als wij zelf . wij willen op snelle en makkelijke manier rijk worden. kijk maar wat de jeugd tegen woordig doet. beroven!!!! roofmoord!!!! en zo zijn er vele zaken. en vergeet vooral niet wie de inheemsen zijn ,in geen geval de negers.! die zijn ook naar hier gebracht. dus hou op met racistische opmerkingen want daarmee komen we echt niet ver. kom met goede ideeen die je land vooruit brengt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.