maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname en India sluiten vijf verdragen voorafgaand aan presidentieel bezoek

Suriname en India sluiten vijf verdragen voorafgaand aan presidentieel bezoek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jun – Nog voordat de Indiase president in Suriname arriveert, zijn vijf formele verdragen gesloten. Officieel staat nog een reeks overeenkomsten klaar voor ondertekening als president Ram Nath Kovind op staatsbezoek is. Volgens de Times of Suriname zijn de vijf overeenkomsten reeds ondertekend door functionarissen van beide landen. Het betreft schenkingen die in de tientallen duizenden lopen.

Deze schenkingen vinden plaats op aanwijzing van Suriname. Onder meer krijgt presidentsvrouwe Ingrid Bouterse tweehonderd laptops cadeau. Ook de Mytylschool voor dubbel gehandicapte kinderen wordt bedacht. De Paramaribo Zoo die al tijden kampt met financiële tekorten, krijgt geld. India zal ook helpen bij de opzet van een kunstnijverheidsmarkt in de historische Palmentuin.

De overeenkomsten behelzen ook technische en technoligische hulp bij de verkiezingen van 2020. De laatste overeenkomst betreft het beschikbaar stellen van India’s ervaring met het gebruik van natuurgeneeswijzen. President Kovind bezoekt Suriname met een delegatie van zeventig man. Er is lijvig programma in elkaar gezet. Kovind arriveert vanuit Griekenland. Na Suriname bezoekt het staatshoofd Cuba, voordat hij huiswaarts keert.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Ddb, zijn duivelse roversbende en India sluiten vijf verdragen voorafgaand aan presidentieel bezoek.
  De beer is nog niet geschoten en men verkoopt de huid. Wo ka no mpp, ndper’ s, baas e go serie a heri kondre, meki schuld op schuld, wo pai no ka, ooktoe joe gran pikien, stem bakka 2020 dong ka ndper’ s.


  Maak melding
 2. Vragen die ik me altijd stel bij staatsbezoeken; Is de bezoekende president geliefd bij zijn volk? hoe is het democratisch gehalte en de mensenrechten situatie in dat land? wat is de postitie van vrouwen en minderheden? hoe lang zit hij aan? welke projecten heeft hij in zijn land geantameerd en gerealiseerd? wat is zijn opstelling bij internationale vraagstukken?
  Dat is de informatie die journalisten (NII) moet presenteren, niet dat zwerfvuil in Suriname is opgeruimd.


  Maak melding
 3. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen: “We zullen altijd over alles en nog wat een hoop lullen!! Deze zelfde lulzakken hebben nog nooit wat voor Suriname betekend “.
  Niets is goed in hun ogen . Persoonlijk zeg ik : Laat de president komen; tenminste doet hij iets voor
  Suriname.
  Ik kijk nu uit naar een Afrikaans land dat ons ook komt helpen met technische steun,geld en goederen !!
  Te-kafowroe-kies tifie !!! Alleen maar gelul van Surinamers.Alle bevolkingsgroepen hebben hard gewerkt in Suriname( weliswaar , jammer dat 1-groep met de zweepslagen aan het werk gezet moest worden,met als dank, mogen ze een naam van bakra-bassie dragen !!
  A no mie tak so, na so a de !!!


  Maak melding
 4. We moeten zaken doen met Afrikaanse landen, Africa is booming.
  Afrikanen zijn meester in ontwerpen van high tech( bananen) chips technology.
  Afrika wordt de next super power. We moeten geen zaken doen met chinezen en Indiers en Europeanen.
  Afrikaanse arbeidsethos is niet te evenaren door geen enkel ander ras, het is ook wetenschappelijke bewezen. Afrikaanse research en development is van hoog niveau.
  Kijk maar in Suriname wie de harde werkers zijn !!!!!!!!!!!!!

  Waarom denk je dat Europeanen slaven uit Afrika hebben gehaald?
  Afrikaanse slaven zijn met een kroesschip opgehaald. Indiers, Chinezen en Javanen zijn luie donders !!!


  Maak melding
 5. Bedelen om aalmoezen .boi dat moet je van bouta leren
  Mensen in India is er een tekort aan ziekenhuizen.Patienten moeten in de straten slapen.ze worden weg gejaagd omdat de doctoren eerst geld willen zien.Je wordt niet behandeld als je arm bent.Het is zo erg daar dat velen bonumans en andere blackmagic praktijken bezoeken en hun aandacht vestigen aan wat bladeren en planten voor genezing.Ze zijn nog altijd even bijgelovig gebleven en ik zie de surinamers dezelfde kant opgaan.


  Maak melding
 6. @Hightech
  Zet je niet voor aap hier.
  Dat de afstammelingen van afrikanen in Suriname leven is net een vloek.Het spijt ons dat ze zijn overgebracht.Zonder hun zou alles goed zijn in Suriname.


  Maak melding
 7. 200 laptops voor die heks van Bouterse, kan ze weer pronken met giften die gedaan zijn, misschien dat ze even moet wachten met uitdelen tot de verkiezingen van 2020.


  Maak melding
 8. @A-No Mie
  Laat de delegatie van India zijn eigen mensen gaan helpen.Surinamers die schamen zich niet om de handen op te houden.Ze willen alles gratis of alles als geschenk.


  Maak melding
 9. @Ray, jij weet zelf niet wat je klets .Ik dacht dat jij Alleen verstandig was op waterkantnet,maar het valt zeer tegen.
  Denk goed na voordat je iets lult.


  Maak melding
 10. Het plafond van de polikliniek Oogheelkunde is in zijn geheel ingestort vannacht om 3 uur. De directie van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de poliklinieken Oogheelkunde en Dermatologie tot nader order gesloten

  Mijn moeder zou hebben gezegd
  Zeker a lening no pai baka eté


  Maak melding
 11. @ Ray,
  Als Surinamers alles gratis willen en steeds de hand ophouden , dan moet blij zijn dat een land als India jouw surinaamse landgenoten een handje helpt !! Wat is tot nu toe jouw bijdrage m.b.t. de opbouw,sociaal economische bijdrage ?? Noem een paar wapen feiten van jouw m.b.t de opbouw van Suriname !! Jij en je familie hebben toch jarenlang mede genoten van de gelden van de Nederlandse belastingbetalers ?? Overal in de wereld zijn
  er grote landen die andere landen hulp bieden !!
  No doe lek wang “boerikie” of wang “ston-boerikie” !!!


  Maak melding
 12. India heeft over het algemeen hulp nodig.
  Het smerigste land ter wereld. Ik ben nooit geweest maar mensen die ik ken, zijn geweest.
  Zijn zelf blij dat ze in Suriname wonen, anders hadden ze geen leven in India.
  De documentairefilms liegen niet om.


  Maak melding
 13. Wat houden die 5 verdragen in?
  Amzaad Paula Abdoel, DNA-lid van de NDP: “De komst van de president kan voordelen opleveren in de vorm van projecten, SCHENKINGEN en creditlines”. Hij stelt dat critici moeten kijken naar het rendement dat het land uit het bezoek kan halen, vooral als er rekening mee wordt gehouden dat het een bezoek is op hoog niveau. De komst van Kovind wordt gevolgd door de van de Indiase premier in augustus. “We moeten nuchter denken en kijken hoe de problemen waarmee het land zit, worden opgelost. We moeten kansen niet voorbij laten gaan, maar benutten.”
  Deze parlementariër, die mede verantwoordelijk is voor het wanbeleid, loopt al dagen met een strakke plasser rond. Wat heeft sinterklaas Kovind voor hem meegenomen? Alle gratis dingen zijn voor de NDP! Amzaad wanneer komt jouw Pakistaanse president hier op bezoek?


  Maak melding
 14. @A no mie en@ landrovers.
  Jullie 2 zijn de domsten hier,net idioten.
  Trots ben ik op India omdat ze ondanks hun eigen armoede de verwende surinamers schenkingen doen.Surinamers staan bekend als luie wezens.Geef ze alles gratis en ze schamen zich niet om het in ontvangst te nemen of het te weigeren.En het allerbelangrijkste..de surinamers die staan ook nog bekend als ondankbaren vooral het zwaarte volk.Morgen nadat ze eerst onbeschaamd alle geschenken in ontvangst hebben genomen,morgen gaan ze hier op waterkant beginnen met hun eeuwen oude klaagzang en de indiers waaronder de daliets,voor vies en vuil uitmaken.Voor 1 dag zien ze de daliets als hun god no 2.
  En hoo maar.. de gedachte alleen dat een nazaat van de dalieten President van Suriname wordt…deze gedachte alleen maken de ndpers zo ziek en beroerd dat ze de bevolking ophitsen om Santokhi tegen te werken en wederom voor moordenaar bouta te kiezen.
  Zo bedoel ik .Voor vandag zijn de dalieten de aardigste mensen omdat ze geschenken hebben voor de verwende surinamers en morgen als ze weg zijn gaat het hier weer verder met het eeuwen oude gedoe van daliets vs de rest van Suriname.


  Maak melding
 15. Voorlopig kost de hele delegatie uit India 3 milj usd , dat moet eerst maar
  eens worden terug verdient en dan maar kijken of het überhaupt nog iet
  oplevert.


  Maak melding
 16. @a no mie en @landrovers.
  Echt jullie 2 kunnen ook lijders wordenJe hoeft niks te doen en alleen maar hopen en bidden dat andere landen schenkingen doen.Niet moeilijk toch?Jullie 2 kunnen het toch doen of moet perse een crimineel lijder zijn voor het niks doen!?


  Maak melding
 17. vliegende hollander,
  die 3 miljoen is pas het begin van de 330 miljoen Staatsoliegeld. Dat geld MOET verbrast worden en snel VERDAMPEN. daarna staat de teller weer op nul en kan de wereldwijde bedeltoer van Hoefdraad weer opgepakt worden.


  Maak melding
 18. Ludwig, pssssst wij gaan voor nog 5 jaar. En die 200 laptops gaan naar kinderen waarvan de ouders op de NDP hebben gestemd. En nu snel het schuim van je bek wegpoetsen.


  Maak melding
 19. Parbo 19 juni 2018 at 18:21
  Ludwig, pssssst wij gaan voor nog 5 jaar. En die 200 laptops gaan naar kinderen waarvan de ouders op de NDP hebben gestemd. En nu snel het schuim van me bek wegpoetsen.

  Zo is het paars verdwaasde ongeneselijke ndp knettergek.


  Maak melding
 20. Vliegende Hollander, vlieg terug naar Holland. Joe moer.

  Als Oprutte op staatsbezoek gaat, kost dat 30 miljoen euro…!!!

  Dus waar praten we over?

  Jij zei toch een keer dat zaken doen met Nederlandsers eerlijk is? Ze komen afspraken na?

  Zal ik je een overzicht geven van 100 Giga boevenstreken geven van Nederland over afgelopen 30 jaar?


  Maak melding
 21. Vliegende Hollander,

  Was Oprutte niet 2 maanden geleden zelf in India om Mega deals te sluiten en te verdienen aan India…!??

  Was Oprutte nie recent naar China om ook mega deals te sluiten, ondanks dictatuur, schending van mensenrechten, armoe, onderdrukking, censuur, Tibet, geen privacy, doet Holland gewoon zaken met China….!!!

  Dus vlieg op Idioot..!


  Maak melding
 22. Ray als er geen Afrikaanse slaven door Nederland naar Suriname waren gebracht dan waren jou voorouders uit India ook niet in Suriname beland.
  Heb je het nu door ? Toen stoppen met de zwarte slaven schepte de behoefte deze te vervangen met contractarbeiders (verkapte slavernij).
  Daar gaat jou theorie van dat Suriname beter af is met alleen Hindoestanen.
  Maar kijk ook wat er werkelijk gebeurd in India. De rijke kleine bovenlaag knijpt de grote arme meerderheid uit.
  Noem jij dat ideaal ?
  Stel dat Javanen, Chinezen en Hindoestanen in één land wonen. De Javanen, Chinezen en andere bevolkingsgroepen zouden dan onder Hindoestaans superieur gedrag alleen geduld worden als zij zich in een ondergeschikte dienende positie plaatsen.
  Hindoestanen houden alleen van Hindoestanen. En wanen zich verheven boven andere volkeren.
  Bouterse en mede bloedzuigers worden niet beter van het bezoek van de Indiase president.
  President Kovind en zijn delegatie komen zich oriënteren over hoeveel ze mee kunnen nemen uit Suriname.
  Kovind weet dat Bouterse, Hoefdraad en al de zogenaamde adviseurs van Bouterse radeloos op zoek zijn naar geld.
  India gaat Suriname helemaal uitknijpen. Wacht maar af.


  Maak melding
 23. @Django,

  Geen zorgen zolang Bouterse president komt Rutte niet en ook geen
  andere afvaardiging. Daar zou de president van India ook kunnen doen.
  Dus het kost niets.


  Maak melding
 24. Wang toe dong ndper’ s beng klage tide na fesi oenoe oso. isidoor taki, lokoe no oom Ludje, neks neks wi dati sa stem ndp e go tjiesie noh? Soembra taki eeh tenminste baas kan beng gi oenoe potie ndpsma allamalla wang uitnodiging na Ocer tog, dan ooktoe a kan beng nodig a Indiase pres foe taki oenoe ndp aanhangers grantangi na Ocer olv foe gebed foe Anussteve Meye en Andre Mi Sjie Ka Olo, gratis roti, kip, doksa, met kouseband, boulanger, pampoen, aardappel in kerrie. We hadt dan vreselijk veel en gratis roti kunne ete en Palm kunnen drinke. Baas is slecht geworde, hij denkt alleen nog aan zijn eige ik en zijn bende rovers noh? Mi dati hori mi mofo, want fosting deng toe dong ndper’ sdisie taki, baas en roversbende. Ondertussen vreten, bedrinken baas, corrupte ndp elite parasieten en poepvliegen, famirie zich overdadig dankzij onze belasting gelden. Deng ma pima ndpers e lijde honger no ka, wahahahahahaha. Ai mek deng ka no mpp.


  Maak melding
 25. @Hightech, ha ha ha wat een onzin schrijf jij zeg. Lees jij wel eens een vakblad of gewoon de krant? Als het zo goed met Afrika gaat waarom proberen ze dan met groot gevaar voor eigen leven in gammele bootjes Europa te bereiken? Noem eens 1 noemenswaardige “hightech” feit van Afrika die ze in de afgelopen 5 jaar hebben bereikt en die nu algemeen gebruikt of toegepast wordt?


  Maak melding
 26. Parbo, het is die kinderen van harte gegund. Maar ik vraag me echt af of er ook maar een kind is die een laptop zal zien. En dan bedoel ik niet de familie en vrienden van DB.


  Maak melding
 27. Leuk dat deze Indiase president dit allemaal wil doen.Zonde van al dit geld. Wij zullen zien hoe lang dit allemaal gaat stand houden.De vernietigende machines staan klaar om toe te slaan. Dieven, rovers, moordenaars. Het zou beter zijn al dit geld te stoppen in onze Gezondheidszorg.


  Maak melding
 28. Zo, “ston-boerikie” @ Ray heeft zijn zegje gedaan !!!
  Waarschijnlijk moet hij terug naar “Clevia-skoro” gelegen dicht bij de woonwijk van de “volks president “!


  Maak melding
 29. Er zijn geen 5 maar 6 contracten getekend.
  In het 6e contract staat dat Suriname 40.000 ha grond van Piking Poika aan India heeft geschonken.
  Kom, kom, niets is gratis in het leven. Ook geen ontwikkelingshulp. Een groot en wijs man heeft ooit gezegd: “Als we niets aan die ontwikkelingshulp verdienen, hebben wij het niet goed gedaan.


  Maak melding
 30. Vliegende Hollander,

  Je begrijpt geen moer.

  Je huilde omdat er een paar miljoen is uitgetrokken ivm het staatsbezoek van een president van een land met 1,5 miljard inwoners met 300 talen en 1000 dialecten.

  Ik diende je van repliek met hoeveel tientallen miljoenen het koningshuis wel niet kost.

  Je zei dat Nederland dat makkelijk kan betalen.

  Maar het gaat dus niet om kunnen betalen maar de vergelijking die je maakt is waardeloos. Je ziet de splinter in andermans oog, maar niet de Balk in je eigen oog..!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES