zondag, april 14, 2024
HomeFotoLaatste voorbereidingen afgerond voor bezoek Indiase president aan Suriname

Laatste voorbereidingen afgerond voor bezoek Indiase president aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jun – De voorbereidingen voor de komst van de president van India, Ram Nath Kovind, en zijn echtgenote, Savita Kovind, zijn zo goed als rond. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Een presidentiële delegatie heeft een bezoek gebracht aan de Johan Adolf Pengel luchthaven. Tijdens dit bezoek zijn de veiligheidsaanwijzingen en de protocollen doorgenomen.

Het Nationaal Leger zal ervoor zorgen dat de Indiase president waardig wordt verwelkomd. Intussen heft generale repetitie plaats gevonden. President Ram Nath Kovind zal van negentien tot een en twintig juni op staatsbezoek zijn in Suriname. Het is de eerste keer dat een president van India het Zuid-Amerikaanse continent aandoet. Suriname is dus het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zulk hoog bezoek uit India krijgt.

Op programma staat een aantal activiteiten. Onder meer zal een internationaal yoga evenement worden gehouden. De presidenten van beide landen zullen mee doen. Ook zal een kredietlijn worden geopend. Suriname en India gingen in 1976 diplomatieke betrekkingen aan. In 1977 opende India een ambassade in Paramaribo. De Surinaamse ambassade in New Delhi opende haar deuren in 2000.

opening
Fernandes Express
BODO Party

39 REACTIES
 1. Lekker belangrijk, het bezoeken van een president uit een ander land, aan een land, waarbij een president van dat land een drugsdealer is met een drugsveroordeling van 11jaar, en een vonnis van 20 jaar voor meervoudige moord, zegt al genoeg over die president van India, die gaat komen. Blijkbaar heeft deze persoon daar geen moeite mee, als je ziet, wat er in zijn land gebeurd, en dagelijks afspeelt.


  Maak melding
 2. Tja Manu, er is idd nog veel wat gebeuren moet in India maar in een land met meer dan 1.300.000.000 inwoners gaat dat helaas niet zo snel. Wat dat betreft zou Suriname, waar bijna net zo veel mensen wonen als in de stad Den Haag, het een stuk makkelijker moeten hebben. Maar de Indiase President komt natuurlijk niet enkel voor Bouterse maar ook om een bezoek te brengen aan de vele nazaten uit India. En wie weet valt er ook nog handel te drijven. India met zn groeiende economie zou wel eens grote belangstelling kunnen hebben voor aluminium uit Sur om maar iets te noemen.


  Maak melding
 3. Hij komt kijken hoeveel hectaren bos de paars criminele misdadige rovers, dankzij de oerdomme dwaze idiote ma pima ndp paria’ s hij kan krijgen, wanneer de megaschuld die ddb en mpp roversbende o op de ruggen van de ma pima ndper’ s gaat maken. Wanneer de ma pima ndp rovers de gemaakte schuilden om die ma pima dong kaola verarmde ndper’ s van gratise ete en drinke te voorzien niet meer kan betalen, volgt er een beslaglegging op het bos. Dan hunnen een half miljard Indiers de overtocht maken naar het nieuwe India, die de ma pima Afrikaanse afstammelingen voor een appel en ei als onderpand hebben gegeven. Misschien moet dat maar gebeuren in de toekomst, dan kunnen al afstammelingen van Afrika, die dit mooi land de paars misdadige verdoemenis in hebben gebracht terug gaan naar het land van hun voorouders, waar ze ook nog het risico oplopen opgegeten, beroofd of gedood kunnen worden. Misschien dan zal Suriname vooruit gaan.Opa taki maar niet met die blakka ingi mpp misdadiger sa soso dong no mpp sma e aanbidt.


  Maak melding
 4. De Times of India heeft gisteren uitgebreid aandacht besteed aan Suriname. Dit is uniek, omdat ze zelden artikelen over Suriname publiceren. In het artikel wordt ook aandacht besteed aan een recente publicatie i.v.m. 145 jaar Hindostaanse immigratie.


  Maak melding
 5. Amzaad Paula Abdoel, DNA-lid van de NDP: “De komst van de president kan voordelen opleveren in de vorm van projecten, SCHENKINGEN en creditlines”. Hij stelt dat critici moeten kijken naar het rendement dat het land uit het bezoek kan halen, vooral als er rekening mee wordt gehouden dat het een bezoek is op hoog niveau. De komst van Kovind wordt gevolgd door de van de Indiase premier in augustus. “We moeten nuchter denken en kijken hoe de problemen waarmee het land zit, worden opgelost. We moeten kansen niet voorbij laten gaan, maar benutten.”
  Deze parlementariër, die mede verantwoordelijk is voor het wanbeleid, loopt al daden met een strakke plasser rond. Wat heeft sinterklaas Kovind voor hem meegenomen? Amzaad wanneer komt jouw Pakistaanse president hier op bezoek?


  Maak melding
 6. China en India zijn twee landen met een gigantische bevolkingsomvang, een sterk groeiende industriële productie en weinig natuurlijke hulpbronnen. Op de grondstoffenmarkten en afzetmarkten zijn het concurrenten die vechten om macht om te voorzien in hun behoeften.
  China heeft zowat heel Afrika al binnen zijn invloedssfeer gebracht en India heeft een flinke achterstand. In landen, zoals Suriname, met een grote Hindoestaanse aanwezigheid, probeert men nu via die weg invloed te krijgen.

  Surinamers schijnen maar steeds te denken dat wie vriendelijk naar ze doet cadeautjes komt brengen, maar het is gewoon een machtsspel. Men komt niet om te brengen maar om te halen. Het is precies zoals de Europeanen met de kolonisatie zijn begonnen, via handelsovereenkomsten en handelsposten. Van het een kwam het ander en voordat de gekoloniseerden het wisten waren ze hun land kwijt.

  India en China zijn net zoals Suriname en alle andere landen, het eigen belang gaat altijd voorop. Als afzetgebied is Suriname niet van belang, maar het heeft wel zaken die men goed kan gebruiken. En Surinamers zijn makkelijk in te palmen met mooie woorden en cadeautjes. Bovendien, aan de rand van een faillissement heb je weinig onderhandelingsruimte, dus een makkelijke prooi.


  Maak melding
 7. @Hans van den Broek,

  dat is ook mijn gedachtegang. India wil graag de grondstoffen van Suriname en met
  een land dat er financieel slecht voor staat is het een stuk makkelijker onderhandelen.
  Ik ben bang dat Suriname zich weer laat inpalmen door de Indiërs.


  Maak melding
 8. De handel via afrika is aan het kenteren,dus moetmoete n er nieuwe wegen worden gebaand.
  Die amzaad abdoel heeft het over creditlines maar hij bedoelde vast en zeker cocaline. Gauw zullen we vernemen dat boten uit india onderschept zijn met sporttassen waarvan de inhoud cocaine blijkt te zijn.


  Maak melding
 9. @ Pineut en @ Vliegende Hollander,
  Ik denk dat alleen Afrika Equatoriaal Guinee ,Suriname zal kunnen helpen.
  China en India hebben “top” technische bedrijven !! Chinezen en Indiers zitten in top functies, in de techniek en wetenschap in de wereld. Uit deze beide landen zijn mensen erg gewild in belangrijke wereldlanden !!
  Helaas ze moeten nog in de schoolbanken van “Clevia-skoro” komen zitten om onderwijs te krijgen
  van Surinamers.India heeft al jaren de IIT, de evenknie van Cambridge en Oxford !!
  Jammer dat er zoveel “boerikie’s” rond huppelen in Suriname !!!
  Echter, een religieuze racist als Modi de Vp, moeten we zeker weren in ons vreedzaam Suriname !!!


  Maak melding
 10. India is sinds Modi aan de macht is bezig met het versterken van de banden met Hindostanen over de hele wereld. Zo heeft Modi ervoor gezorgd dat de PIO-card dat 15 jaar geldig was vervangen is door de OCI card dat levenslang geldig is. De OCI card is bijna een 2e paspoort. Je mag hiermee gaan en staan in India waar je wilt en je hebt geen visum meer nodig om het land te bezoeken. Je mag ook grond kopen of een winkel starten. Ik weet dat duizenden Surinaamse Hindostanen in Nederland inmiddels al een OCI card bezitten. Voorheen was India alleen maar bezig met overleven. Nu zie ik dat ze zich actiever inzetten voor Hindostanen in het buitenland. Dit is tamelijk nieuw in de buitenlandse politiek van India.


  Maak melding
 11. In het buitenland wil men Modi een anti moslim label geven, maar steeds meer moslims in India die voorheen op de Congres partij stemden gaan naar de BJP. De reden is dat de besluiten van Modi in het belang is van heel India. Zo waren vooral rijke Hindoes tegen de invoering van de nieuwe coupures 2 jaar geleden. Moslims zagen dit als een middel om de corruptie te bestrijden. In gebieden waar moslims de meerderheid vormen heeft Modi bij tussentijdse verkiezingen meer stemmen behaald als de Congres Partij.


  Maak melding
 12. landen als China en India over die met overbevolking temaken hebben zyn bly als er nog een milioen mensen uit het vertrekt,je mag wel terug(op vacantie) maar de nationaliteit krygt men nooit meer
  en na 145jr dacht men dat er hindoe,s ergens in zuidt america zitten,ga er niet van uit dat het om een Familie bezoek gaat maar strickly busness de op komende economie’en .gelukkig gaat het beter in india maar we zyn er nog lang niet dus als men 1uitgeef will men er 2 voor terug
  SURINAAMERS van Hindoe afkomst zyn afgelopen tydt mede door goedtkope vlieg tickets naar india afgereist
  daar is de surinaamse hindoe dan ook opgevallen. dus na 145jr komt een Pres uit India een Staatsbezoek brengen daar hoor dan ook een tegenbezoek by,dit soort bezoekjes doe je als er wat tehalen valt
  en is dan ook zo.ervalt veel tehalen in SU


  Maak melding
 13. @ Ano mie,
  Citaat:Echter, een religieuze racist als Modi de Vp, moeten we zeker weren in ons vreedzaam Suriname !!!

  Bij Modi staat India op de 1e plaats niet zoals bij het Congrespartij Muslim first.

  Over racist gesproken what about ethnic cleansing in Pakistan en Bangladesh?
  Zijn er Hindus, Bhudisten, Christenen en Joden vertegenwoordigd in alle sectoren in Pakistan en Bangladesh?
  Weet je wel wat Pakistan betekent????????

  In India heb top moslims acteurs/actrices heb je dat ook in Pakistan?
  In India zijn in alle sectoren moslims, Christenen, Joden, Sikhs vertegenwoordigd ook in het leger !!!!


  Maak melding
 14. Modi is een crimineel.
  Bouta weet zijn vrienden te kiezen.Soort zoekt soort.
  En nu..de partij van modi daar zitten de extreme moslims. en ze maken zoveel loze beloften net bouta om de moslim gemeenschap over te winnen.Ze volgen modi blindelings netalsof hij een soort God is.Bovendien lopen ze eeuwen achter .Hun mentaliteit stamt nog steeds af van de stenen tijdperk.Al de glimmer en glamour die men in India bespeurd is slechts bestemd voor een klein deel van de bevolking.De rest lijdt armoede en slaapt op het voetpad.Ambani,de oliemangnaat,die heeft een gebouw van biljoenen dollar staan met helipad en hij wordt omringd door grottenwijken wat hij zelf niet mooi vind.Geen mooi aangezicht dus.Ze hebben te kampen met een tekort aan water en last van home grown terroristen en modi die doet alsof hij van niks weer.Modi zegt ook dat hij pakistan van de map zal doen verdwijnen.die heeft ook last van nachtmerries netals bouta.99%van de bevolking is ongeschoold.Voor een 1 roepia kan men ze omkopen om te gaan demonstreren op straat.modi maakt ook misbruik hiervan.In dat land geld recht en wet niet netals in Suriname.


  Maak melding
 15. De USA is ook de grootste debiteur van China. Tijdens de koloniale periode hebben bepaalde landen in de EU hun wil opgelegd aan andere delen van de wereld. India en China, Rusland ea landen maken ook van deze wijze gebruik om ook voordelen voor hun land te halen.

  Het is maar beter (een beetje) uitgebuit te worden door andere sterke landen in de wereld dan in armoede te blijven leven. Het was zo, is zo en zal zo ook blijven. De sterkste landen/mensen, multinationals, rijke mensen, wapens, kennis en ervaring, technologische vernieuwingen, uitvindingen en toepassingen, enz die het bepalen in de wereld.

  India, China, Brazilie, USA, Canada, Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk/Frans -Guyana, EU, Japan, Antillen, T&T, Guyana, enz kunnen veel voor Suriname betekenen. Het is maar net wat de doelen zijn die Suriname heeft en waar de accenten op worden gelegd. Suriname heeft meer dan genoeg natuurlijke hulpmiddelen en ongeveer 120.000 gezinnen. Vergeet niet dat er in Nederland ongeveer net zoveel gezinnen als in Nederland wonen, waarvan een derde wel een behoorlijke bijdrage aan Suriname kan leveren op talrijke gebieden. Zie maar de valuta die Surinamers jaarlijks overmaken van Nederland naar Suriname.

  Om de doelen te realiseren zijn wel leiders nodig, met de juiste capaciteiten, persoonlijkheid, ervaring, inwoners die weten wat ze willen/zich meer bezig houden met techniek/technologische zaken, ICT, dan met culturele zaken. Kijken wat er moet plaats vinden op lange termijn, middellange termijn, korte termijn, de meeste zaken/doelen, projecten zullen gelijktijdig moeten worden aangepakt en andere in een volgtijd.

  De armoede die Suriname meemaakt komt omdat er veel domme gemakszuchtige paarse ndp-kakkerlakken, een ongeschoolde, zware criminele president en gang sinds 25 februari 1980 Suriname naar de afgrond brengt. Deze mensen zijn meer bezig met hun enige eigen belangen, dan nationale algemene belangen.

  Op dit moment is er niet een natonionale doel/grote project dat gesteld is die een wow-efect geeft/heeft of tot de verbeelding spreekt in Suriname/buiten of mensen in de wereld. Hoe zou dat toch komen?

  Boeng Sari Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. @Robg,do the wrong thing,Parbo…
  Gaan jullie ook met vlaggetjes zwaaien en de daliets uit India verwelkomen?
  @Paraman die zal er zeker zijn om de daliets te verwelkomen.Paraman is een inwoner van het district Para.
  Kijk hoe de ndp en volgelingen zich uitsloven voor een paar daliets.


  Maak melding
 17. Nog even en het is gedaan met die moordenaar!
  In 20 20 gaan ze hem bouta massaal wegstemmen
  Met of zonder fraude front wint ’t massaal!


  Maak melding
 18. Dank je wel baba en mai,dank je wel dat jullie de overtocht naar Suriname gemaakt hebben.Heden zouden wij ook de slaven van modi zijn geweest als jullie de overtocht naar Suriname niet gewaagd hadden.Wij zien in Suriname het trieste lot van de ndp slaven.Eerst doen alsof ze de daliets haten maar nee hoor,ze houden van de daliets.Ze gaan met vlaggetjes langs de kant van de straten staan om de daliets te verwelkomen.
  Brotherly love…ndp en de daliets.


  Maak melding
 19. “@ Pinet” moet zijn “@ Pineut” !
  Chinezen,Hindostanen (Hindoe’s/Moslims) en Javanen hebben tenminste getoond dat ze niet als “kruiperige wezens” rondlopen met namen van koloniale slaven meesters !!!


  Maak melding
 20. Terwijl sommige Surinamers hun landgenoten klein proberen te krijgen met allerlei benamingen zie ik een ontwikkeling waarbij Surinaamse Hindostanen wakker worden en trots zijn dat ze Indiase voorouders hebben. In Nederland gaan Surinaamse Hindostanen ook vaker naar de mooie Indiase restaurants die in aantal snel groeit. In Amstelveen wordt jaarlijks de Divali feest waardig gevierd, mede dank zij de inzet van de hoger opgeleide Hindostanen uit India. Het is bekend dat steeds meer Indiers hoge functies bekleden in Nederland. Zo is de rector magnificus van de Vrije Universiteit van Amsterdam een Hindostaan ( Vinod Subramaniam). Surinaamse Hindostanen kunnen veel leren van de doorzettingsvermogen van de Hindostanen uit India. Niet neerkijken op de andere, maar elkaar versterken om verder te komen.


  Maak melding
 21. @vliegende hollander
  Opmerkelijk dat de trouwe ndpers afwezig zijn hier vandag.
  Ik ben er zeker van dat ze aan het voorbereiden zijn om met vlaggen te zwaaien en hoe de dalits te verwelkomen.


  Maak melding
 22. Misschien kan Suriname de nieuwe shirtsponsor van Ajax worden, Rwanda
  wordt de nieuwe sponsor van Arsenal en wil zo de bekendheid vergroten en
  meer toeristen lokken, dat India gedoe gaat niks opleveren.


  Maak melding
 23. Een bezoek van 2 dagen gaat 1 miljoen $ kosten ????? Nou dat wordt een groot feest
  van Njang Dringie Partij worden, feesten en beesten waar het volk geen ene klote aan heeft !!
  Wat een stelletje losers zijn het, en het domme volk blijft dit zonder morren pikken.
  Het land is in alle opzichten naar de klote geholpen door mensen zonder visie, of beter gezegd
  door een stelletje malloten !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 24. De kosten voor veiligheid van de Indiase president zijn onwaarschijnlijk hoog, want het risico is levensgroot dat ndper’ s hem willen beroven. deng dong mpp paarse criminele elite ndpdagoes.


  Maak melding
 25. Het lijkt wel of de ndp aanhangers te Abra Broki aan het hard op denken zijn. Tide manting mi dat rij go bai wang toe sani na snesi winkri. Bij de ingangsdeur staan zoals altijd Tjalli en John iedereen, jong en oud te koekeloeren en te bedelen, eeh sisa, eeh brada, eeh nefoe, eeh oompie, eeh tanta, eeh oma, eeh fa wakka Ludje, ie wang lekkers gi jeugdmati Tjalli. Men wordt er niet goed van steeds door deze twee leeglopers te worden lastig gevallen. Maar vanmorgen was het anders, ze zaten voor het eerst hardop te denken. Sommigen bleven even stilstaan om te luisteren wat deze twee slordige kerels aan het bokstoven waren, ieder met een lege grote fles Parbo in de hand. het leek wel of ze elkaar te lijf wilden gaan. Tjalli bari..Na joe mpp schuld dat we pina no ka in a kontring disi, hossel no e pai moro, soso takroe hossel. A joe taki mi foe stem bakka na a ma pima ndp bouta. John bari, ma neks no fout tog, want ie ben sab ooktoe dat dis bo de a gevolg, dus libi mi. Wagtie….dag oon Ludje, eeh we zijn paars verhit over het bezoek van pres uit India,,eeh hebt lieve oom ludje wat geld vo ons om eeh een laatste fles Parbo te komen. Mi dati zugtoe, mi e tegen ndper’ s no mpp, ma tidi toch mi sari deng dong mpp sma disi, mi gi a vroegere jeugdmatie toch wang Parbo bierie meki a prisiri, want wie weet is dat toch zhun laatste biertje. Straks gaan we met ze allemaal de buikriemen moeten aanspannen, want deng veiligheidskosten gi pres foe India hee vreselijk, zelfs baas fredi dat eng egi aanhangers e go beroof a pres foe India, dan hebben we werkelijk de Indiase poppen aan het dansen.


  Maak melding
 26. @Oom Ludwig van Abra Broki
  TAPIE GO OLLO,..joe bigie bere BULLEBAK..JEH TAK WANG LO KA DONG DONG SANNIE NANGA JOE KA MOFO,..JE HEBT GEEN RESPECT VOOR JEZELF EN SURINAME.JOE SAKKA SAKKA JOE..ZELFS ANONIEM MOET JE JE SCHAMEN JO LAFFE PANNENKOEK,OM HET LAND ZO TE HATEN JIE BOERIEKIE JOE,…….DROP DEAD.JOE MA PIEMA !


  Maak melding
 27. @Pocorni 19 juni 2018 at 13:34
  Nog even en het is gedaan met die moordenaar!
  In 20 20 gaan ze hem bouta massaal wegstemmen
  Met of zonder fraude front wint ’t massaal!
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  VOLGENS MIE ,joe dat eh njang wang loh ptjieng ptjieng piesie KA noh !!!???..wegstemmen oh peh.


  Maak melding
 28. Ik heb begrepen dat figuren als a-no-mie, de vliegende hollander, pineut gezworen hebben dat ze vanaf vandaag nooit meer roti en daal zullen eten. Uit haat voor India.

  Maar hun gelofte was voor slechts …… 1 minuut. Niemand kan zonder India, het land dat de wereld Taal (grammatica) en Rekenkunde (tiendelig stelsel) heeft geschonken, naast tal van andere goede dingen.

  Europa begint nu pas langzaamaan te begrijpen hoe belangrijk India is geweest voor hun bevrijding, zowel gedurende WOI en WOII. Van Voltaire tot Schoppenhauer, ze hebben allen de lof van de Veda’s gezongen. Maar bovengenoemde personen (pineut & co) citeren alleen maar teksten uit hun eigen Ka Holo Boek.

  Een bundeling van jaloerse muselmaans, gristenen en neeegers doet de duivel ontstaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES