maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWoonbuurt in Suriname wint rechtszaak tegen overlast bedrijf

Woonbuurt in Suriname wint rechtszaak tegen overlast bedrijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jun – Recyclingbedrijf Samie’s Scrap Yard aan de Indira Gandhiweg, in Wanica, moet sluiten. Dit heeft de rechter bepaald in een rechtszaak die buurtbewoners hebben aangespannen. De overheid die zich tot nu doof en blind hield voor klachten over overlast, moet van de rechter het recyclingbedrijf van oud metaal en oud ijzer sluiten. De buurt klaagt al tijden over slangen, ratten, vliegen en muskieten.

Die vinden alle een dankbaar onderkomen in de bergen oud metaal op het bedrijfsterrein. De buren hebben ook last van geluidshinder veroorzaakt door draaiende machines en vallend metaal. De sluiting kan nog een hele toer worden. De eigenaar laat het niet zonder meer over zijn kant gaan. “Het gaat om mijn eigendomsperceel,waarop ik werkzaamheden verricht. Wat wij doen, het opkopen van scrap, is niet vergunningplichtig”, zegt eigenaar Samoedjh Krishnadath tegenover de Ware Tijd.

Volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling beschikt het bedrijf slechts over een bedrijfsvergunning. Krishnadath heeft geen vergunning volgens Hinderwet. De ondernemer zegt dat tientallen werkloos zullen raken als hij moet sluiten. Over de klachten zegt hij: “Ratten, slangen en muskieten zijn er gewoonlijk overal. Het geluid van de machines is normaal.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. De eigenaar is echt achterlijk want hij moet gewoon stoppen en geen beroep mogelijk want de smoes van is zijn eigen dom gaat niet op tegen over het welzijn van de buren gezondheid overlast en geluid overlas in deze eeuw en slangen die een gevaar vormen voor school gaade kinderen en veiligheid van andere omwonenden een erf in een woon gebied is nouw een maal geen industrietrein en de nieuwe milieuvergunning dient voor branche punt uit .


  Maak melding
 2. Samie’s Scrap Yard,
  Gewoon het bedrijf verkopen aan een China-man, en het bedrijf kan verder door draaien;geen haan kraait er verder naar !!


  Maak melding
 3. Het al jaren een wir war van bedrijven die niet op de juiste plek, een bedrijf uitoefenen. Tussen woonhuizen in zaken doen. Maakt niet uit of je daar gekocht heb of niet. De regering moet met strengere wetten en eisen komen. Zo gaat ons milieu nog meer naar zijn malle moer. Bedrijven moeten naar een bedrijventerrein. Niet midden tussen woonhuizen, trekt ongedierte aan. Ik kan mij voorstellen dat de bewoners hebben geklaagd. Heeft met hun veiligheid te maken. Deze zakenman denkt aan geld en niet aan het welzijn van zijn omgeving.Er mogen nooit vergunningen gegeven worden voor het drijven van handel midden in woonwijken. Slechte zaak. Vergunningen intrekken en om de tafel gaan zitten voor een andere haalbare oplossing. Echt een bananenrepubliek.


  Maak melding
 4. Het is onvoorstelbaar dat dergelijke bedrijven zich in een woongebied kunnen vestigen.
  Enkele jaren terug reed ik in de Emile Boutersestraat en zag op het erf van een woonhuis ook een verzameling oudijzer staan waar de honden geen brood van lusten.
  Ik kon mij toen niet voorstellen, dat de buurt daartegen niet heeft geageerd. Wat een rotzooi bij elkaar.
  Je zal er maar naast wonen.


  Maak melding
 5. Opvallend dat een aantal posters zich vooral uitleeft met racisme en niet instaat lijkt de essentie te begrijpen. nml dat de overheid eens een goed planologisch beleid moet gaan voeren. Dat zou ook de speculatie met landbouwgronden een halt toeroepen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES