Bezorgdheid over gewelddadige misdaad in Suriname houdt aan

18

PARAMARIBO, 18 jun – Diefstal en inbraak zitten in de top van misdaden gepleegd in Suriname. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS, in haar laatste kwartaalrapport. Misdaden zoals het smokkelen van verdovende middelen zijn afgenomen. Het neemt niet weg dat het gevoel van onveiligheid bij de doorsnee burger gegrond is. Volgens de pas aangestelde waarnemend politiechef Roberto Prade is het veilig leven en wonen in Suriname.

Prade is wel zo eerlijk toe te geven dat het gevoel van veiligheid off onveiligheid ‘subjectief’ is. “”Ik voel me veilig, maar u voelt zich onveilig”, zei de politiebaas tijdens een recente persconferentie. Volgens het politierapport zijn de berovingen met geweld licht gestegen. Parlementariërs van vooral de oppositie maken zich precies hierom zorgen. Of de cijfers nu dalen of stijgen, het is vooral het geweld dat indruk maakt.

“De verruwing van de criminaliteit zoals diefstallen, zorgt voor een gevoel van onveiligheid. Los van het feit dat burgers op kosten worden gejaagd en gestolen goed moet worden vervangen, zijn ze gedwongen te investeren in extra beveiliging”, zegt ex-minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi tegenover de Ware Tijd. En dan wordt nog gezwegen over de psychische schade.


18 REACTIES

 1. Suriname moet het voorbeeld volgen van Singapore, Indonesie en de Filepijnen. Dus herintroduceren doodstraf en ook uitvoeren. Bezit van drugs, verkrachting en moord/doodslag betekent de strop. Voor diefstal ga je min 5 jaar de bak in zonder vervroegde vrijlating.

  De ndp heeft het land naar de verdommenis geholpen.


  Maak melding

 2. alle drugsdealers moeten worden opgepakt en direct geëlimineerd worden. Suriname doet er goed aan om ook de grote jongens op te pakken en direct onschadelijk te maken.
  Een ander optie is om het volk te bewapenen. Het beste voorbeeld is Afghanistan waar het volk de wapens opneemt tegen de Taliban. maar ach….wij hebben het over het trotste volk (Afghanen) tegen over het volk dat graag de handjes ophoudt (Surinaams). Dus dat vergelijk gaat niet op.


  Maak melding

 3. @ Koos,
  Een van de problemen die nu ontstaan is willekeur.
  Immers, hij of zij die een machtspositie bekleedt zal er wel voor zorgen dat vriendjes de dans ontspringen (voorbeelden te vinden op deze site),
  of nog erger,
  een onschuldige die geen geld of vriendjes op hoge posities heeft wordt zonder 100% bewijs geslachtofferd.


  Maak melding

 4. Deze Sheriff moet aan de macht komen.
  Ik ga voor hem!

  Prioriteit 1
  Boutese oppakken en opsluiten, desnoods omleggen want anders kost zijn verblijf in Hel Santoboma teveel geld.

  Prioritiet 2
  Briunswijk onmiddelijk neermaaien, kost ook teveel geld.

  Prioditeit 3
  Alle politieke rovers opsluiten en vergeet Abraham en Hoefdraad niet

  Prioriteit 4
  Dillip Sardjoe onmiddelijk statenloos maken en deporteren naar Duivels eiland.


  Maak melding

 5. Mi beng warskow deng sma na Abra Broki voor het gevolg, om te stemmen op een moordenaar, drugscrimineel en styaatskasrover. De meesten antwoordden eeh we geeft hem een kans en weer een kans, want eeh Anus Stef Meye en Misjie Ka Olo Andre hebt getuigt dat Ddb en zoon eeh zijn famile en vrienden zijn bekeerd van hun duistere boze duivelse werken. Ook opa waarschuwde hen dat als zelfs een vader zijn zoon en stiefzoon en kleinzoon inzet om zijn paars boze duivelse werken uit te voeren, deze vader een gewetenloos mens moet zijn. NEKS NO FOUT, krijsten vele oerdomme dwaze idiote debiele knettergekke ndper” s , zoals Parbo, Praseri aka Dagoebal en het gros der verdwaasde paarse stommelingen, we gaan weer voor vijf in 2020. A wiens baas e vernietig land en volk, a wiens moro misdaad sa kong, a wiens armoede e kong, a wiens we ka en moesoe njang en dringi baas een poep en plas vol van duivelse misdadigheden, NEKS NO FOUT.

  Ondertussen weet bijna de hele wereld dat een onberechte misdadiger van het allerergste soort, gewoon door zal blijven gaan om land en volk verder te verarmen en de paarse verdoemenis in te brengen, op de ma pima ddb vervloekte moordenaar aanhangers na. Werkelijk moet je niet van jezelf, familie, medemens, komende generatie en land houden als je weer in 2020 op de Nationale Duivelse partij gaat stemmen. Oma en opa taki, nog meer moorden, drugs en staatskas roven liggen in het verschiet. Opa kosie bakka, deng mpp ma pima ka olo donddongdongdong ndper’ s.


  Maak melding

 6. In principe kan elke ndper verantwoordelijk worden gehouden voor de steeds stijgende moorden, armoede en achteruitgang van land en volk. Wi dati e tege de ndp in hart en nieren, want ndp staat en is de leugen en het onrecht in de duivelse mens, ddb.


  Maak melding

 7. @Koos,
  De doodstraf zal misschien in de door jou genoemde landen effectief lijken maar je schept ook een nothing to loose situatie, dus iemand die al genoeg op zijn kerfstok heeft voor de doodstraf en op het punt staat om gepakt te worden zal niets schuwen om er aan te ontkomen of zo veel mogelijk mensen meeslepen in zijn val. En dan heb je nog de gevallen waar een onschuldig iemand niet de middelen heeft om zijn onschuld te bewijzen terwijl gewiekste misdadigers met hun dure verdediging hun straf weten te ontlopen. De doodstraf terug willen is geen vooruitgang van beschaving al lijkt het emotioneel gezien af en toe wel wenselijk.


  Maak melding

 8. Suriname moet verlost worden van een stelletje moordenaars, oplichters en criminelen. Het land gaat al 37 jaar gebukt onder een naam en een stelletje kontlikkers rondom deze naam. In mei 2020 moet het niet alleen bij woorden blijven, maar daadwerkelijk met de schoonmaak en herstel gewerkt worden. Santhoki is the right man for the job. Hij heeft tenminste ballen om de moordenaar aan te pakken.


  Maak melding

 9. De Plee si dent en zijn familie zijn beroepsmisdadigers. desiree, di, maripa en de vrouwen gewone parasieten Iedereen denkt hun voorbeeld over te kunnen nemen.

  Santhoki kan alvast een paar grote advertentieborden rondom Paramaribo zetten voor de VHP over criminaliteit.


  Maak melding

 10. Volgens de pas aangestelde waarnemend politiechef Roberto Prade is het veilig leven en wonen in Suriname.

  Dit is een regelrechte leugen.
  Als je uitgaat dan word het advies gegeven niet alleen over straat te lopen.
  Als je de straat op gaat om wat vertier op te zoeken dan moet je steeds goed alert zijn het gevoel van onveiligheid is gevoelsmatig.
  Tegenwoordig zoekt iedereen in Suriname een libie.


  Maak melding

 11. Paramaribo en Wanica zal aantonen of de VHP een VHP van deze tijd is.
  Nog twee jaren wachten. Huidige VHP DNA leden zijn: Asiskumar Gajadien, Chandrikapersad Santokhi,
  Dewanchandrebhose Sharman, Djoties W. Jaggernath, Jitendra Kalloe, Krishnakoemarie Mathoera, Mahinderkoemar Jogi, Riad Nurmohamed, Sheilendra M. H. Girjasing.

  Dit is wat ons te wachten staat in 2020 (KLEIN INDIA)


  Maak melding

 12. Sang , zelfs de korpschef Prade houdt ons voor de gek door te stellen dat”Suriname veilig is ” !!!
  O soortoe ka na disie fo a mang !! Dagelijkse inbraken berovingen, roofmoorden, en toch beweert hij dat Suriname veilig is !!
  Laat hij ook nagaan welke immigratie ambtenaren op Zanderij aan criminelen door geven wat de
  logeeradressen zijn van toeristen/familie bezoekers uit Nederland !!


  Maak melding

 13. Je kan niet aan de ene kant 2e Dubai willen worden, en een oerwoud mentaliteit willen behouden. Die twee gaan helaas niet samen. Eerst beschaving en onderwijs en dan ontwikkeling. Anders gaat het nooit lukken. En volgens mij zal het eeuwen duren om die oerwoud mentaliteit te onderdrukken c.q. eruit te krijgen. Suriname zal het zelfde lot overkomen als alle andere onafhankelijke Afrikaans gedomineerde landen.


  Maak melding

 14. Prade,
  Doe net als de president in zijn in 1980 gehouden pers briefing
  Op de vlucht dodelijk geraakt want deze criminelen hadden een coup in voorbereiding.

  Van de acht aangehouden verdachten in beroving met dodelijke afloop aan de Krakaweg, zijn zes ingesloten. Zij hebben hun betrokkenheid bij de roof toegegeven. De eerste drie verdachten die werden aangehouden, zijn Milton F. (49), Melvin A. (34) en Dion B. (28). De verdachte Milton F. werd door Kapitale Delicten niet aangetroffen op zijn woonadres. Naderhand meldde hij zich aan bij de politie en werd aangehouden.
  Daarna zijn Verbian W. (33), Mirtel F., de 49-jarige Milton V., de 41-jarige Sabrina D. en de 35-jarige Gregory W. eveneens opgespoord en aangehouden.


  Maak melding

 15. Het probleem DDB is te omvangrijk om vanuit binnenland op te lossen.

  Enkel met behulp van buitenlandse mogendheden (VS en Nederland) is het met wortel en tak uit te roeien.

  NPS (+NPK) bedankt…!!


  Maak melding

 16. Prade ga je mond wassen.met zeep.
  Jij geeft aan dat het veilig leven en wonen.is in Suriname. Hoe bedoel je??
  Alle huizen zijn voorzien van dievenijzer.
  Hoezo veilig wonen ??.Zelfs op straat ben je je leven niet zeker. Ik snap niet hoe zulke uitspraken gedaan kunnen worden.
  Berovingen zijn aan de orde van de dag.
  Wanneer je zulke uitspraken doet, lijkt het alsof je geen enkel besef hebt wat veiligheid daadwerkelijk inhoudt. Doe je werk goed ga de straat op en blijf niet enkel achter je bureau zitten en mooie verhalen verkopen over veiligheid want die is ver zoek.


  Maak melding

 17. Prade zei tot de journalisten dat hij zich vei!ig voelt maar de journalisten niet. Als ik poltie agenten 24 uur om mijn huis heb en om mij heen dat kan ik mij veilig. Voelen. Leven als een oudere en a!leen staande wordt levensgevaarlijk in Su. Rijden op eenzame wegen van het land wordt ook levensgevaar!lijk. Bouterse moet de politie tanden geven door de politie voldoende benzine en autos te geven bijv. Hij is niet bij machte om de politie te financieren nu en nooit. De criminaliteit zal wel hoog blijven tot het einde van zijn regsring.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.