DSB in Suriname scherpt beleid valuta storting aan

19
De 19 miljoen euro uit Suriname zit nog steeds vast in Nederland
Heel veel Euro's

PARAMARIBO, 15 jun – De Surinaamsche Bank (DSB) zou geen kasstortingen meer van boven de 5.000 euro accepteren. Ook zou er bij kasstortingen vanaf 3.000 euro documentatie van de herkomst van het geld overlegt moeten worden. Verder zouden coupures van 200 en 500 euro niet worden geaccepteerd. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite GFC Nieuws.

De nieuwssite meldt dat deze maatregelen op 9 juni jongstleden zijn ingegaan en volgens de bank het gevolg zijn van de aanscherping van de internationale anti-money laundering regelgeving.

CFG legt ook een link met de aanhouding door de Nederlandse douane van 19 miljoen euro die door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in april dit jaar was verzonden naar Nederland.


19 REACTIES

 1. Vreemde torie. Ineens worden de regels tegen Money laundering keihard toegepast. Wedden dat deze strengere regels door DDB himself worden afgeschaft. Hij en de zijnen zullen er last van hebben.
  Dit geeft de bank ook extra werk omdat er heel veel zaken in Suriname gedaan worden in US $ en euro’s. Bankkosten zullen zeker worden verhoogd. Surinamers sterkte. Dit hebben jullie te danken aan die klootzakkenregering voor wie jullie zelf gekozen hebben. Ik heb gelukkig al mijn deviezenrekeningen opgezegd. Voorlopig doe ik geen zaken meer met Su.


  Maak melding

 2. Nou het land gaat failliet nu John geen zaken meer doet met Suriname. Dat kan maar een aantal redenen hebben. John deed al geen zaken in of met Suriname. John heeft zwart geld en wil dat niet verantwoorden ondanks de druk van internationale wetgeving op Surinaamse banken. John heeft geen geld maar tijd genoeg om op deze website z’n meninkje te verkondigen. Ik denk het laatste.


  Maak melding

 3. Ja jongens. in Suriname wordt het steeds moeilijker om zwart geld te witten. Ik heb besloten het voorbeeld van de CBVS te volgen en het via China te doen. goed voorbeeld doet goed volgen.


  Maak melding

 4. @ John,
  En nu nog een Chinees zoeken die de zaken bij de banken voor jou kan afhandelen !! Die hebben vrij toegang tot de “hogere goden” op de bank en kunnen vrij en blij deviezen kopen en overmaken naar het buitenland !! Speciale desk/kamer voor de Chinese clienten !! Genoeg “bakka-mangs/kruiwagengs” hebben zij;ook op de distriktscommisariaten!! voor verguningen en ook op OW om tot op de efgrens te bouwen !!!
  Na so a-de-inie-a-kondre !!!


  Maak melding

 5. Het is nu definitief gedaan met Suriname nu onze zak(k)enman en tevens topindustrieel John de brui heeft gegeven aan zijn handelsbetrekkingen met dit land.
  Suriname is in rep en roer omdat daarmee ook een eind komt aan de import van vijfdehands winterjassen die gretig aftrek vinden bij onze geliefde zwervers aan de waterkant.
  Industrieel John ligt daar niet wakker van omdat hij voor zijn core business is verzekerd van nieuwe afzetgebieden zoals Haรฏti, Venezuela e.d.


  Maak melding

 6. Sorry mensen dit slaat toch nergens op.
  Als je geen biljetten alles wettig betaalmiddel weigert dan kun je liever heel Europa waar de euro het betaalmiddel is deze biletten niet meer latten drukken.
  Laat dan alleen de tot tn met de honderd euro biljetten drukken.
  Ja zelfs in Nederland worden de 200 en 500 euro biljetten geweigerd (zie je vaak als note bij de kassa).

  Ik weet niet wat de echte reden van deze opstelling is in Nederland.
  Ik heb geen ervaring met briefjes van 200 en 500 of die wel of niet worden geaccepteerd in de winkels in het buitenland


  Maak melding

 7. Percival
  Met de nodige apparatuur die beschikbaar is voor nog geen 300 euro kun je deze briefjes controleren opkleur en op watermerk en op serienummer ja zelfs op grootte dus als je als ondernemer het risico wilt lopen dan neem je ze in ontvangst zonder te controleren.
  iedere bank in nederland heeft deze controle ingebouwd in hun geldmachine. De stortingsmachine spuwt de valse biljetten gegarandeerd terug.
  Als burger moet je dus geen briefjes van 200 en 500 aannemen tenzij je deze gelijk kunt storten en noteert van wie je deze hebt ontvangen


  Maak melding

 8. geef Ceasar wat van Ceasar is, de wereldt wordt door machtige Families gerunt .als die vinden dat het tydt is dan is er geen plek waar men je niet kunt treffen,politiek is toneel geworden,poppenkast je hoeft tegenwoordig geen opleiding voor gehadt te hebben.
  Sommige beroepen werden vroeger een roepping genoemd,men deedt zo,n beroep met trots en voor de medemens envoor het landt waar men voor staat.tegenwoordig doet men alles voor geldt(valuta) en heeft men alle normen en waarden van zich af gezet .dit is eenwereld propleem wat hier geschets wordt maar is ook hier zichbaar .als men van hoger handt dit nog niet door heefd wat ik betwyfel natuurlyk dan moet er snel uit nationaal belang gehandeld worden om dit landt met zyn .meerdere culturen by een tehouden


  Maak melding

 9. Dat is Surinamers eigen. Over alles en nog wat grappen. De reacties hier zijn ver beneden peil. Jullie doen een beetje lacherig over de opmerkingen van John, mischien is hij inderdaad geen zakenman. Maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat dat er een situatie is gecreerd waarin heel veel zakenlieden zich beraden op het zaken doen in en met Suriname. Er zal heel veel moeten gebeuren om het vertrouwen in de Surinaamse financiele autoriteiten te herstellen. Het lijkt elke week weer twee stappen vooruit en drie achteruit. Ik begin de indruk te krijgen dat Surinamers de intelligentie missen om te snappen wat er aan de hand is. Zolang het feestje van in het weekend maar door kan gaan, dan is alles goed.


  Maak melding

 10. Nederland heeft de laatste witwaspoging van de Bouta-maffia van 19 miljoen euro de nek omgedraaid, en nu is er paniek alom. De witte mannen in korte broek zijn nou eenmaal vele malen intelligenter en slimmer dan die op hol geslagen bewoners van apentuin Suriname.


  Maak melding

 11. Ja vrienden, en ik had nog mijn vervallen Surinaamse paspoort nog aan een Chinees verkocht . Ben ik ook corrupt dan ? Ook voor 5000โ‚ฌ. Nu heb een nl paspoort . ๐Ÿค“


  Maak melding

 12. Daaraan dacht ik ook iemand komt met een goede opmerking en een ieder maakt er grappen over of willen de realiteit niet onder ogen zien?


  Maak melding

 13. Dit is het gevolg wanneer drugscriminelen het land regeren. Men was gewaarschuwd om niet op bij verstek veroordeelde drugscriminelen te stemmen, maar deng dong no mpp ndper’ s weigerden dwaas gehoor te geven niet meer te stemmen op de meest misdadigste politieke partij, de nationale drugs partij. Wacht maar af, stem weer oerdom in 2020 voor nog meer paars nare gevolgen, dong mpp ndper’ s. Na oenoe schuld sma e ka.


  Maak melding

 14. Tralala tralala a mislukte revo ting e doro bakka, tralala, tralala, is hiervoor we hebt op gestemd, Ieja, neks no fout, is een paars kuut gevolg, neks no fout als Ddb en roversbende ons, de domme aanhangers zijn paarse hel in wil brengen. Zege Ddd en roverheid krijsen Anus Meye en Adre Misi Ka Olo, prijs hem, onze retter en verlooser van het gehele land, volg zijn voorbeeld en dat van zijn zonen, eer hem aanbidt hem door in 2020 weer op hem te stemmen, want is god wil dat zo. Wahahahahahahahahahaahahahahhaahhahaha tem takki dat deng ma pima ndper’ s dong no ka foe stem bakka in 2020 foe moro paarse misdadigheid en ddb ka. Wahahahahahahahahahahaahhaha


  Maak melding

 15. Lag in een deuk om die opmerking van Botro-Turturu : Surinaamse humor ten top ,de import in Suriname van vijfdehands winterjassen ,ja die heb je hard nodig in Sranang .


  Maak melding

 16. Nederland accepteren geen briefje van 200 ,500 hoe komt Suriname aan die biljetten??in Europa wordt geld stroom in de gaten gehouden.ze weten precies hoeveel biljetten van 500 euro in omloop zijn hoeveel komen terug in de centrale bank,meeste biljetten komen niet terug dus waar zijn die biljetten?kan je makkelijk raden(Zwartgeld)dus mensen oppassen er loopt bepaalde geruchten dat 500euro biljetten willen uit u rollatie halen je kan dan wel wisselen maar moet je aantonen hoe ben je aan gekomen…..


  Maak melding

 17. Surinamers waarom kunnen wij niet positief denken er wordt altijd uitgescholden dat is een slechte zaak laten wij samen het land opbouwen mama sranang is voor ons allen die hier geboren zijn wij hebben altijd kritiek op alles suriname is een gezegend land alles wat je plant groeit je en als je zegt dat je arm bent dan ben je lui laten wij positief denken wat dat is belangerijk ik zeg nogmaals suriname is een gezegend land God bless


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.