zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameVicepresident decoreert burgers: ‘Regering zet Suriname te schande’

Vicepresident decoreert burgers: ‘Regering zet Suriname te schande’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jun – De regering Bouterse heeft Suriname weer eens te schande gezet. Dit stelt bestuurskundige August Boldewijn. Hij kan niet geloven dat president Bouterse het decoreren van burgers overlaat aan vicepresident Ashwin Adhin. De laatste heeft enkele tientallen bloeddonoren ondescheiden. Dat mag niet volgens de grondwet. “Alweer heeft de regering van Suriname zich wereldwijd belanchelijk gemaakt en Suriname internationaal te schande gezet”, zegt Boldewijn.

Zo Bouters en Adhin het al niet wisten, hun protocollaire functionarissen zouden het wel door moeten hebben. Bouterse mag dan beweren dat hij een deel van zijn presidentiële bevoegdheden en taken afstaat aan de vicepresident, het moet geregeld staan. Dat is het niet, zeker niet in het geval van de decoraties. “Het is schandalig”, zegt Boldewijn tegenover de Times of Suriname.

Bouterse is in het land en er scheelt hem niets. Volgens de grondwet neemt de vicepresident alleen waar als de president “buiten staat is verklaard zijn bevoegdheden uit te oefenen.” Bouterse was ten tijde van de decoraties op stap met de premier van Dominica. De twee leiders hebben de markt van Paramaribo bezocht. Boldewijn vindt het tijd dat het parlement de regering op de vingers tikt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

32 REACTIES
 1. Sinds wanneer maakt Bouta zich druk met de regels en wetten die in onze grondwet staat!
  Hij kent niet eens de eerste regel uit de grondwet.


  Maak melding
 2. Ik ken August Boldewijn als een zeer belezen en kundig man, maar ik vermoed dat de jaren bij hem beginnen te tellen of is hij op de politieke tour? het kan aan mij liggen, maar hoe wordt SU internationaal te schande gezet door het decoreren van staatsburgers door Adhin? In welk artikel van de grondwet staat dat alleen de president personen mag/kan decoreren? Staan in het staatsbesluit limitatief de taken en verantwoordelijkheden, die zijn overgedragen aan Adhin genoemd?


  Maak melding
 3. Sorry,
  Maar de kop is zwaar ovetrokken. Denk niet dat de wereld op de hoogte is of zich druk zal maken dat de Vice president, tegen de wetgeving in, wat taken van de president waarneemt.Verder blijkt uit het stuk dat de heer Boldewijn een verkeerd wereldbeeld heeft. Het overgrote deel van de wereld weet niet eens dat Suriname bestaat, laat staan dat men op de hoogte is van wat zich hier afspeelt.
  Een kapotte plantage met 250k inwoners en papieren deskundigen, die een tunnelvisie zonder referentiekader hebben ontwikkeld


  Maak melding
 4. Het is trouwens niet de eerste keer dat de VP mensen decoreert namens de president, in 2017 rondom de onafhankelijkheidsviering waren het 94 staatsburgers en toen had dhr. A. Boldewijn geen commentaar. Is August ooit gedecoreerd?


  Maak melding
 5. “Boldewijn vindt het tijd dat het parlement de regering op de vingers tikt”

  De regering had allang op de vingers getikt moeten worden. Ze hadden niet eens gekozen mochten worden. Stelletje losers.
  Maar goed, je krijgt de regering waarvoor je, destijds, hebt gestemd


  Maak melding
 6. ” het is schandalig”
  Weet deze man wel waar hij het over heeft.
  Een president vraagt aan de vice-president: wil jij dit en dit voor me doen. Tamelijk onbelangrijke zaken.
  En dan maakt iemand zich HIER druk om?
  Dan moet er iets behoorlijk mis met je zijn.


  Maak melding
 7. De regering van Suriname is een ” verdraaide regering”!. ZE doen maar wat. Inefficiëntie van de hoogste plank…kijken wat mei 2020….jeetje ze hebben nog twee jaar om onherstelbare schade aan het land te brengen. Wie gaat mee om deze boevenbende van de stoel te wippen?


  Maak melding
 8. Roti, “en dan maakt iemand zich hier druk om”,
  er zouden zich veel meer mensen zich hier druk om moeten maken en om nog veel meer dingen

  “dan moet er iets behoorlijk mis met je zijn”
  geldt dat niet voor het overgrote deel van de Surinamers,dat al dit soort dingen en nog veel erger gewoon door kunnen blijven gaan in Suriname


  Maak melding
 9. @Roti
  Jij bent inderdaad wat goed fout zit met Suriname.Natuurlijk gaan we ons druk maken met alles waarmee bouta zich bemoeit.Je vindt het leuk of niet maar dit is mijn mening.


  Maak melding
 10. Ray en Johan
  Ik wil alleen maar aangeven dat deze man zich hier druk om maakt terwijl er veel ergere dingen gebeuren en dan hoor ik hem niet noch lees ik iets van hem hieromtrent.
  Er zijn wel 1000 dingen die daar vele malen erger zijn, dat vindt hij niet erg.
  Donder op denk ik dan


  Maak melding
 11. Roti,
  diezelfde president vroeg aan Ameerali om de Amnestiewet voor hem te tekenen en zelf 1 dag het land verliet. Dat is schandalig!!!!!!!…Maar daar maken jullie je niet druk om, hypocrieten!!!!!!!!!!!!. Shame on you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Wat is er zo schandalig aan de president en zijn partij aanhangers? Alles, letterlijk en figuurlijk. Hier alvast een lijstje als waarschuwing om nooit meer te stemmen in 2020 op de Ndp.

  Het is een grote schande om een president te hebben die sinds 1980, land en volk veel ellende heeft toegebracht, mensen vermoordt, huizen en bedrijven in brand heeft laten steken, betrokken is bij vele drugszaken, vernielingen heeft aangebracht zonder een cent voor terug te betalen, nog meer, armoede, schaarste, moreel en geestelijk verval heeft gezorgd, wiens trawanten onderdeel uitmaken van de Suribabwaanse maffia, wiens zoon is een drugs- en wapensmokkelaar, stiefzoon een notoire rover en dief, het gros der aanhangers behoren tot de paars verarmde paria’s die ook misdaad als enige uitweg zien om brood op de planken te brengen. Zoveel ellende heeft deze mens der wetteloosheid gebracht over land en volk, het gehele land is verontreinigd door de vele moorden en misdrijven die dagelijks alleen maar toenemen, naast de verarming en verloedering onder het gros der paarse paria’s. Het komt in 2020 NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT meer goed in dit land als men het paars gedroch en bedrog blijft vereren olv van Anus Meye en Misjie Kaolo.


  Maak melding
 13. August Boldewijn maakt zich echt druk om niets heeft deze charlatan niets beters te doen?
  Wat een kwal van een vent om Bouterse weer eens zwart te maken heb een beetje respect voor je president inplaats van jezelf zo schandelijk te gedragen.
  En voor de rest van de negatieve reagluurders ga eens werken inplaats van altijd maar afgeven op de regering wat is jullie oplossing?
  Emigreren naar Nederland en daar parasiteren met een uitkering?


  Maak melding
 14. Sommigen vinden dat dit niet zo erg is. Dat klopt ik kan mij inderdaad ergere dingen voorstellen. Zoals bijvoorbeeld het niet respecteren van het parlement (DNA). De heer Boldewijn kan uiteraard niet in e interview alles noemen wat niet goed gaat. Wat hij mogelijk wil duiden is dat de president zich niet houdt aan de grondwet. En dat bij voortduring. De bevoegdheden delegeren kan niet tenzij het in het buitenland vertoeft of door ziekte tijdelijk niet in staat is zijn functie uit te oefenen. De bewuste bijeenkomst waarbij de onderscheidingen worden uitgedeeld is voor de president niet de meest verheffende en dat kan ik mij voorstellen. Ik ben tijdens Venetiaan 3 keer bij zo’n bijeenkomst geweest. niet omdat ik werd onderscheiden maar resp. mijn moeder, mijn schoonzus en mijn zuster. Saaie plichtmatige aangelegenheid. Maar daar gaat het niet om. Als de president dat moet doen dan dient hij dat serieus te nemen. Die betreffende burgers hebben zich op de een of andere wijze verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Dat de president hun decoreert is om erkentelijk van de gemeenschap aan hen te tonen. De president vertegenwoordigt dus in deze het volk. Dus hij moet er zijn. Maar och deze president is gewend om de grondwet aan zijn laars te lappen daarmee is ij in 1980 begonnen. Helaas toont deze president steeds weer dat hij zich wel volkspresident noemt, maar lak heeft aan het volk.


  Maak melding
 15. Weer een boeritjie die niet weet waar hij het over heeft,deng grietjebie die no sabi a fini fini wroko lai ini sranang,ik zou die dombo,s aanraden eerst een deskundige op dat gebied raadplegen eerst hij zichzelf te schande zet,na wan neef fu Luti tingi bal fu tingi broki,alleen om de regering te tackelen maken deze boeritjies steeds dezelfde fouten


  Maak melding
 16. Laat bouta met zijn ndp ophoepelen!
  Ze hebben surinamers wreed voor de gek gehouden!
  En die bouterse moet weten dat hy in 2020 zwaar terug gaat vallen met of zonder adhin want iedereen heeft hem door!


  Maak melding
 17. Luti tingi bal fu tingi broki,er komt alleen poeperij uit jou poepgat( mond)ontwetendheid is ook een ziekte,ga j verschonen,schijtzak


  Maak melding
 18. Weer zo een opmerking van een pina mang die op subsidie ,gratis elec,gratis drinkwater ,en op een huis van de regering zit te wachten,altijd heeft een ander het gedaan typisch een reactie van een mislukkeling,looser


  Maak melding
 19. @Ray
  “natuurlijk “gaan” we ons druk maken met alles waaar Bouta zich mee bemoeit.

  Wanneer dan? tot nu toe zie ik er daadwerkelijk weinig van op een paar aktievoerders na dan die te veel op eigen houtje bezig zijn omdat ze domweg te weinig thuiszittende passieve en laffe Surinamers niet mee kunnen krijgen, maar hier op wel Waterkant vanachter de PC liggen te roeptoeteren de toetsenbord helden


  Maak melding
 20. Onzin van Boudewijn dit is echt ophitsen op alle mogelijke manieren proberen Bouterse te willen ,,breken,, waarom mag dit niet..nergens in de grondwet…
  Ben geen ndp,er maar wat zijn sommigen gefocused op Bouterse met dit soort
  Bouterse krijgt meer energie door deze kruimeltjes…
  In andere landen geven de burgemeesters decoraties en niet een president..
  Boudewijn toch fijn dat je ook Bouterse de democratisch gekozen president dit had willen laten doen!


  Maak melding
 21. Boudewijn jij krijgt van mij een
  Decoratie/lintje/medaille voor de ophitser van het jaar!
  Ik zal de president vragen je te decoreren want schijnbaar wil je geen Hindoestaan

  Ga toch wat nuttige dingen doen dan op zo een manier je belangrijk te willen voelen..


  Maak melding
 22. Bouterse heeft 100% GELIJK. Deze ZOGENAAMDE regels en een ZOGENAAMD artikel uit de GRONDWET, stamt uit de SLAVENTIJD ofwel de tijd van de SLAVERNIJ, toen men koste wat kost het VOLK moest ONDERDRUKKEN.

  Bouterse handelt en werkt PRAGMATISCH. Van zulke DENIGRERENDE wetten en regels, moet men zich niets aantrekken.

  Zo’n GRONDWETSARTIKEL hoort in de PRULLENBAK thuis. Het zou wat zijn dat een PRESIDENT van een land van A tot Z, lintjes moet staan uitdelen.

  In het AFGODISCH land van deze NEO-KOLONIALEN als Boldewijn, doet toch de Koning het bij enkele mensen. De REST wordt GEDELEGEERD naar de Burgemeesters. Of moest Koning Willem Alexander alle 380 Gemeentes afreizen voor een dergelijke jaarlijkse FLAUWEKUL of KOMEDIE.

  Opeens is Bouterse voor de NEO-KOLONIALE zo BELANGRIJK om lintjes te staan uitdelen.

  Wat Bouterse DEMONSTRATIEF doet is VOOR EENS en ALTIJD, afstand nemen van de VERWERPELIJKE SLAVENTIJD en de daaropvolgende KOLONIALE PERIODE. En dat is MEER dan TERECHT!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 23. Do the right thing goed beschreven!!! Boldewijn heeft niet in de gaten dat hij en massa/meepraters met hem in sur ons suriname de grond in wil boren

  Weer stagnatie.. en landen die met argusogen kijken naar ons land! Dankzij zo een onbelangrijke geen goed bedoelende ,,geest,,


  Maak melding
 24. Dagoebal 15 juni 2018 at 02:43
  Weer een boeritjie die niet weet waar hij het over heeft,deng grietjebie die no sabi a fini fini wroko lai ini sranang,ik zou die dombo,s aanraden eerst een deskundige op dat gebied raadplegen eerst hij zichzelf te schande zet,na mi Dagoebal,alleen om de regering te tackelen maken ik en deze boeritjies steeds dezelfde fouten

  Dagoebal 15 juni 2018 at 02:49
  Ik dagoebal ,er komt alleen poeperij uit mijn poepgat( mond)ontwetendheid is ook een ziekte,ga me verschonen,schijt


  Maak melding
 25. Start
  Je hebt het over neo koloniaalisme, daar past jou schijnheiligheid goed bij .
  Je hebt gget over slavernij, het is gewoon ziekelijk dat je steeds achterom kijkt,
  Je hebt het de grondwet, is door Suriname zelf in el jhr aar geflanst,
  En bouta neemt gegeven afstand van de slavernij ,hij zorgt er voor dat de eerst komende 4 generatie met de klerenzooi zitten opgescheept met teringzooi dit hij heeft veroorzaakt.
  En over lintjes uitdelen gesproken , hoeveel beroemde surinamers staan in de rij voor die NEP lintjes regen , dat is lachen joh.
  Het lachertje van zuid amerika
  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?.
  Door die onzin van jou te blijven lezen,triest..


  Maak melding
 26. Tja ik snap dit alles niet. Dit volk is zo dom dus dit volk verdient het om zo behandeld te worden.
  Wie een weddingschap met mij aan durft mag reageren. Mijn stelling is. BAUTA KOMT WEER….dus nog 5 jaren. Sranan maak je klaar.


  Maak melding
 27. Afstand nemen van de koloniale tijd ,daar is Suriname aardig in geslaagd,door al hun grondstoffen te verkwanselen aan het buitenland.
  Dat noem ik nou neo kolonialisme, jou vriend bouta heeft daar geen enkele moeite mee..
  ALS men ergens kloof zak roepen ben jij de eerste die om mag kijken.
  Wat een IQ


  Maak melding
 28. @ Do the RIGHT thing!
  “Bouterse heeft 100% GELIJK. Deze ZOGENAAMDE regels en een ZOGENAAMD artikel uit de GRONDWET, stamt uit de SLAVENTIJD ofwel de tijd van de SLAVERNIJ, toen men koste wat kost het VOLK moest ONDERDRUKKEN.”

  Beste DTRT de Grondwet is in de Bouterse tijd (overgang) opgesteld. Bouterse heeft gezworen te handelen conform de grondwet en die grondwet te beschermen.


  Maak melding
 29. Ik man . 36 jaar. Ben vrijgezel. Heeft werk .. koophuis. Heb auto. Zoekt Suriname hindoe stans vrouw. Moet veel kunnen praten. En kunnen zzzuigen….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES