Suriname maakt 1 miljoen USD vrij voor staatsbezoek president India

37
Voorbereidingen bezoek Indiase president aan Suriname in volle gang

PARAMARIBO, 14 jun – Voor het bezoek van de presidentiële delegatie uit India aan Suriname, is door de Surinaamse regering ruim 1 miljoen USD aan staatsmiddelen vrijgemaakt. Dit wordt bevestigd door minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse zaken. Zij geeft aan dat tot nu al 3 miljoen SRD is gebruikt om de eerste voorbereidingen te treffen. De Buza minister doet wel de belofte dat de regering elke cent over het komende bezoek zal verantwoorden.

De Indiase president Ram Nath Kovind vertoeft in Suriname van 19 tot en met 21 juni. Het bezoek staat in het teken van verdere uitdieping van wederzijdse bilaterale en culturele samenwerking tussen Suriname en India. Er is een lijvig programma samengesteld door de Surinaamse regering waaronder een belangerijke bilaterale ontmoeting tussen de beide landen.

De Indiase president zal ook in een speciale buitengewone vergadering De Nationale Assemblee toespreken, gevolgd door een staatslunch en een volksreceptie voor genodigden. Tot een van de hoogte punten hoort een eventuele ondertekening van een palmolie overeenkomst tussen Suriname en India.


37 REACTIES

 1. 1MILLIOEN voor 2DAGEN en de binnenlandse bewoners zitten te pienaren door wateroverlast die straks nog erger wordt door de ontbossing voor de z.g.palmolie industrie BIZAR gewoonweg


  Maak melding

 2. A no grap; 1 miljoen USD is 7850000 Miljoen SRD. Wat gaat dit bezoek aan Suriname opleveren? Ik geloof dat het het hier eerder sprake is van een boro zoeken om Yang te maken met het Palmolieproject. Rijst district Nickerie is naar de klote geholpen door de NDP boeven, moro ka ai kong.


  Maak melding

 3. Soso ka.
  Je blijft. maar raden hoe die ka-olo ndp regering aan zoveel geld komt.Laatst nog lieten ze weten dat de staatskas leeg is.40miljoen dollar en 30 miljoen euros in beslag genomen en nu ineens abracadabara 1 miljoen dollar voor deze rotzooi.
  Pssst… in India worden deze zelfde politicussen met slippers geslagen.Ze zijn niets waard netals deze mamapiema ndp regering.En morgen gaan ze weer op bedeltoer zoals wij het gewend zijn van deze ndp bedelregering.1 mljoen dollar…ja kan heel veel doen ermee..medicamenten,
  medisch apparatuur voor de ziekenhuizen en hospitalen,voor verbetering infrastructuur,voor een beter onderwijs beleid en noem maar op.
  1 miljoen dollar om een even corrupte regering delegatie te ontvangen?..Slaap maar lekker door hoor surinamers..slaap maar door..


  Maak melding

 4. @Pineut
  Jiyani gaat emotioneel reageren.Ze moet het nieuws uit India volgen.Ze gaat schrikken van wat ze te zien zal krijgen.
  Het is waar,modi is even crimineel als bouta.De regering van modi is in zijn laatste fase.Niemand wil modi voor de volgende termijn hebben.Daar komen ze de straten op en slaan de politicussen bont en blauw met hun slippers.


  Maak melding

 5. Dat een president van een land samen met zijn delegatie met egards ontvangen dienen te worden begrijp ik.
  Maar moet het echt zoveel kosten: 1 miljoen USD is veel geld en dat voor een bezoek van 2 dagen.
  Bovendien hebben de voorbereidingen al 3 miljoen SRD gekost.
  Dat elk cent verantwoord zal worden stuur ik naar het rijk der fabels.
  Er zal wel weer geld in de zakken van oplichters van deze regering verdwijnen.

  @ Pineut alias Smatje alias Surinette,

  Wat ben jij toch een misselijke meid, die het niet alleen heel hoog in haar bol heeft zitten maar ook nog vol vooroordelen zit.
  Met de nickname Smatje09 op het forum was al je niet anders bezig.
  Het is niet de schuld van India dat de delegatie uit India groots worden ontvangen, maar wederom het is de Surinaamse regering zelf.
  Eigenlijk ben ik heel erg benieuwd hoe groots Bouterse en zijn delegatie worden ontvangen als ze een land bezoeken.


  Maak melding

 6. @Jiyani.
  Hallo doe het rustig aan.kalmeer een beetje.
  In India is de president meer ceremonieel.En dat weten wij.We hebben ze eerder gehad ..kraag,ramsewak shankar en ramdatmissier.De prime minister van India is een criminerl.Er lopen honderden criminele zaken tegen hem.Nu hij immuniteit verdiend reist hij zoveel dat de indiers zich afvragen of hij nog pm van india is.De president van india. Pranab mukerdjee is een bobojantje.
  Soort zoekt soort .


  Maak melding

 7. @ Ray,

  Alle Indiase regeringen zijn corrupt. Ook dat heb ik al eerder aangegeven.
  Pranab Mukerjee is nooit prime minister van India geweest, wel heeft hij als minister op verschillende ministeries gediend.
  De huidige prime minister is Modi en dat hij een geradicaliseerde hindu is, is mij ook bekend.
  Of de huidige president van India Kovind een bobojantje is, dat weet ik niet. Dat laat ik aan jou over om te schrijven.

  Maar Ray als ik jouw reacties lees zou ik eerder zeggen dat jij het rustiger en kalmer aan moet doen.
  Jouw taalgebruik is niet altijd fatsoenlijk. Daarentegen kan ik wel van mezelf zeggen dat ik nooit scheldwoorden gebruik, mits er scheldwoorden naar mij worden gegooid.


  Maak melding

 8. @Jiyani
  Jiyani,echt met de surinamers kan je niet ten alle tijde geduld hebben.Ze snappen het niet en willen het niet snappen.Je doet je best om hun de realiteit te laten zien en ze kijken de andere kant op.Neen Jiyani ,eens raak je geduld op en reageer je anders.Ook ik.Ik weet niet waaraan het ligt maar het lijkt als of de surinamers met opzet ,niet. geconfronteerd willen worden met de werkelijkheid.Ze zijn geen babies maar hun apathie.. Pfff..lijkt alsof ze nog babies zijn.


  Maak melding

 9. Vliegende Hollander,
  Niet waar toch wat Jiyani betreft.
  Ze heeft een mening.
  Ze is beschaafd, totdat een ander van mening is haar de de les te moeten lezen of op een andere wijze te moeten bruuskeren.
  Zoek dan dekking.


  Maak melding

 10. @ Pa Winti
  Om antwoord te geven op je vraag;
  het eerste wat mij te binnen schiet is dat Surinaamse politici ook in de watten willen worden gelegd als zij naar India gaan (met aanhang)


  Maak melding

 11. 1miljoenUSD moet de ndp bandieten in justitie spenderen voor criminaliteit bestrijding
  aankoop fietsen,scooters.motorfietsen voor VHT.politie mort ook onzichtbaar in onopvallende
  autos kunnen rijden.


  Maak melding

 12. @Jiyanie
  Pranab mukherdjee is de president.Voordat hij tot president werd gekozen noemde hij de terreur groep de RSS terroristen en nu hij president is noemt hij dezelfde rss terroristen vrienden,zijn vrienden.En India is niet trots op pranab mukherdjee.ik begrijp ze. Dezelfde gedoe met bouta hier.Everything the same.


  Maak melding

 13. @Jiyani,

  nou als er een is die het hoog in de bol heeft, dan ben jij het wel. Jij kunt
  helemaal niet tegen kritiek, dat lees ik wel bij ander forumleden. Deze sambal
  eter kan beter in India blijven dan ons land op kosten te jagen.


  Maak melding

 14. Maar hopen dat het Suriname meer dan 1 miljoen USD op gaat leveren want dit is anders een idioot bedrag. Leveranciers van de overheid krijgen niet betaald maar er is wel geld voor een feestje.


  Maak melding

 15. Suriname maakt 1 miljoen USD vrij voor staatsbezoek president India, in hoop leningen en goederen te zullen krijgen. Ondertussen schijten en pissen landelijk het oerdom, debiel, dwaas, idioot volk, de ma pima ndper’ s die ddb en trawanten aan de macht hebben geholpen een paarse stinkende bouta buffel, hoe te overleven.

  Enkele domme ndper’ s die onverbeterlijke paarse knettergekken zijn beginnen zich te Abra Broki, nog meer zorgen te maken. lokoe noh, oom Lutie habi leti dat baas en paarse hofhouding e leve en doen op grote voet. Fa kang dati zomenie monie ai go kost a kondre? Opa taki, dit is weer een manier om op de paarse corrupte wijze aan wat extra geld te komen, wang njang e go meki bakka. Meer dan 30% zal verdwijnen in zakken van baas en paars corrupte roversbende. Zij hebben de macht, dankzij oenoe ma pima dong kaolo ndper’ s, sa we kong weer oom Lutie ede, ie sabi fa wi na huize lutie e denki, mars gwe nanga mpp. Ga protesteren waarom alles zo duur is en dan nu 1 miljoen U$ verspillen. Oma taki, ndper’ s, jullie en je regering olv van de allergrootste moordenaar, drugscrimineel en bankrover, oe dati zijn vervloekte stommelingen die het verdienen dat we ka moro stratiedagoe. Vele kleine kinderen lopen in Adam’ s en Eva’s gewaad, spelend en rennend of halfnaakt door de straat. Da hoe dan, baas houdt niet van India, maa van Afrika, wat gebeurd met baas en roversbende. Opa taki, Afrikanen zijn voor het overgrote deel zo arm als een rat, daarnaast moorden en roven hun leider het volk zoals ddb en roversbende. Velen vluchten het land uit richting EU. In india maken ze van alles, in Afrika proberen ze het wiel opnieuw uit te vinden, net als in SU, ze maken alles kapot en doden hun naaste om een bordje ete en drinke


  Maak melding

 16. De middenklasse in India groeit snel, en dan hebben wij het over 2 a 3 honderd miljoen mensen. Een uitstekende gelegenheid om Suriname te promoten als vakantieland. Ze kunnen dan vanuit Suriname de regio gaan bezoeken bv Brazilie en Miami. Zowel Chinezen als Indiers geven steeds meer geld uit aan vakanties.
  Ik hoop dat er voldoende schriftelijke promotie materiaal klaar ligt om de delegatie mee te geven en o ja er is onlangs een boek in het Engels en Hindi verschenen van een Surinaamse auteur. Dit kunnen ze meenemen naar india.


  Maak melding

 17. Wat India Suriname kan bieden, weet ik niet. Palmolie lijkt me wat karig. Maar misschien kan er op de gebieden onderwijs en economie wat worden opgesproken? Alleen dan wéér dezelfde reacties: alles wordt op Waterkant in de negatieve politieke discussie getrokken. Wake up: jullie kiezen toch zelf jullie volksvertegenwoordigers? Niet zeuren als die wat acties ondernemen. Daarvoor zijn ze verkozen door HET VOLK.


  Maak melding

 18. Blijkbaar ontgaat het sommige mensen dat de Indiase president niet alleen komt, maar een delegatie leidt.
  Zou Xi Jinping van China naar Suriname komen, dan zouden de kosten minstens 2 keer hoger uitvallen.
  De Surinaams-Nederlandse moslimaanhangers van Bin Laden zullen uiteraard roepen dat PM Modi van India een crimineel is, want zijn regering pakt tenminste het moslimterrorisme aan, daar waar de Congrespartij het juist aanmoedigde.


  Maak melding

 19. Niet zo negatief allemaal,
  denk aan je bloeddruk.
  Eigen gezondheid gaat boven alles.
  Je negativiteit verandert niets, je pakt jezelf ermee.

  Het is morgen einde van de rammedan, slachtfeest.

  Wees aardig en lief voor elkaar (de zakkenvullers denken niet aan jou).

  Odi
  Shanti
  Salami


  Maak melding

 20. Dit is gek, onbegrijpelijk . Wat de regering doet. Kijk eens naar binnenlandse zaken !
  Wie denk je dat die 1mlj gaat betalen en waar is het vandaan gekomen ?

  Dit is heel erg naïef handelen van deze regering .eerst bauxiet , goud en nu palm. Die jonge gasten in Suri drinken het niet genoeg ?

  Ik zou zeggen pak miljoen en ondersteun de kleine ondernemers in Suriname , zodat zij groter kunnen worden en voor meer werkgelegenheid zorgen. Investeer in je volk!


  Maak melding

 21. Aan de mensen die niet weten wat India Suriname te bieden heeft?? Misschien moeten jullie aan algemene ontwikkeling doen en het wereld nieuws ook volgen….dan zouden jullie weten wat India Su te bieden heeft!! Nederland heeft India reeds lang ontdekt vandaar de velen honderden Indiërs die nu in Nederland werken als o.a. It-er en aangetrokken door de grote bedrijven!! Daarnaast laten vele Nederlandse bedrijven hun “dienstverlening” in India doen dmv outsourcing!!!


  Maak melding

 22. Reed net door het centrum. Ze zijn overal de boel aan het opruimen. Panden worden in de verf gezet. Lijkt me dat daar wel veel geld naartoe gaat.


  Maak melding

 23. Nou als Suriname eerder in zei was gegaan Hadden we nu beter als nu. We hadden kunnen meeliften kijk hoe India en er nu financieel voorstaat snelst groeiende economie en wat betreft leger staan ze in de top 5 van de wereld. Doei Sranan stipje van de aarde waar alle betweters wonen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.