Minister tot criminelen in Suriname: ik kom jullie halen

26
Minister Getrouw bezoekt Korps Brandweer Suriname

PARAMARIBO, 14 jun – “Ik zegt niet dat jullie je moeten komen, ik zeg dat ik jullie komen halen.” Dit zegt minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. Zijn woorden zijn gericht aan delen van de samenleving die crimineel gedrag aan de dag willen leggen. Anders dan één van zijn voorgangers, Edward Belfort, heeft Getrouw geen zin in het dragen van de fluwelen handschoen. Wie zich bezighoudt met ciminaliteit, zal de slagkracht merken van het Korps Politie Suriname. In de komende twee jaar.

Dat is de periode waarin Getrouw hoopt aan te zitten als minister. Net zo lang wordt het all hands on deck. Roofovervallen en woninginbraken zijn aan de orde van de dag. Dat moet veranderen. “Wij kunnen het niet alleen, we hebben de hulp nodig van de samenleving”, zei Getrouw tijdens een persconferentie. Samen met de nieuwbakken korpschef, Roberto Prade, wil hij zich de komende tijd richten op verbetering.

Het veiligheidsgevoel bij burgers moet sterker. Volgens Getrouw zal er alles aan gedaan worden om de verbetering ook te bewerkstelligen. De politie zal meer zichtbaar zijn op straat en in de woonbuurten. Buurtmanagers, politieagenten die in de woonbuurten werken aan een beter leefklimaat, krijgen een speciale rol. Prade maakt nu deel uit van een driekoppige leiding bij het korps. Getrouw verwacht meer slagvaardigheid.


26 REACTIES

 1. Laat maar stiekem ontmantelen die verdervelijke-/levensgevaarlijke opstallen. In tijd zullen wij wel merken wat die sooi sommigen heeft nagelaten.


  Maak melding

 2. Cameras zijn veel goedkoper effectiever die zijn dag in dag uit 24 uur standby.
  Daarnaast word het tijd dat de gewone burgers ook het recht krijgen om een vuurwapen te mogen dragen.


  Maak melding

 3. Zo, weer een belofte die nooit zal worden voldaan. Hoeveel heb je geschoven gekregen getrouw? Je bent immers een fam van bouterse. Waarom begin je anders niet eerst bij bouterse. Au brok you mars gi!!!


  Maak melding

 4. Sinds jaar en dag hoor ik dat “de politie samen met militairen” zouden patrouileren !!
  O pe dan ?? Ik zie ze nooit samen patrouileren !! so-ss voor de gek houderij !!
  brazilianen nemen hele “gebieden” in zuid-Suriname over, terwijl militairen de grens moeten bewaken !!!
  Wie houdt wie voor de gek ??
  Misschien kunnen de “wakamangs” van Bouterse de grenzen bewaken !!!! Trouwens hoeveel hebben de “wakamangs van Bouterse” al geproduceerd op de 50 ha grond die ze hebben gehad ?En waar is “Sombra”, broodje knoflooksaus??


  Maak melding

 5. @ Koos & Johan

  Volgens mij hebben ze al cart blanche om een ieder in Suriname neer te knallen.
  Heb in de afgelopen jaren meerdere gevallen in de pers gelezen waarbij onschuldige mensen zijn neergeknald, Daarna blijft het stil, Geen onderzoek geen disciplinaire maatregelen, strafvervolging of toetsing van door rechter.


  Maak melding

 6. Allemaal grootspraak van deze paarse rat, kleine jongens aanpakken die in de criminaliteit zitten, terwijl de grotere criminelen rondom hem, en in zijn paarse club, ongemoeid worden gelaten, door zijn uitspraken kun je uitmaken, dat dit figuur kilo,s boter op zijn kop heeft.


  Maak melding

 7. Maar wanneer je aan het gezag van de politie komt dan y’e wer’ mi ede. Dan m’o kon tek’ yu. Zonder aanzien des persoons.”

  Heel wat figuren zowel binnen de DNA als daarbuiten zowel op minbisteries en daarbuiten vertonen crimineel gedrag en zijn ook stuk voor stuk criminelen.
  denk maar recenelijk aan de Suralco overeenkomst. Vraag aan Sardjoe wie zich crimineel gedraagt.

  Wel getrouw go tek deng mang if yu kang. Da yu sa sji soema na baas.
  Soso mofo


  Maak melding

 8. Alles wat deze nieuwe minister in zijn speech naar voren brengt ik bedoel wat hij zogenaamd voornemens is kan gekwalificeert worden onder “oud nieuws, niets nieuws onder de horizon. Karoewir faja nieuwe bezems vegen schoon”
  Wi sa sji sa e pesa de tijd zal het vertellen.


  Maak melding

 9. Deze BOUTA-famirmang komt met sprookjesverhalen !

  Pak het Politieke-Stadsgeboefte op ! Zoals :

  Carifesta-boeven !
  Naschoolse Opvanggeld-boeven !
  Schoolboeken-project-boeven !
  Ballast Nedam/corruptieschandaal-boeven !
  Afobakadam-boeven !
  Verdwenen OW-jaarbudget-boeven !

  Pak als eerste de, NOG STEEDS NIET VEROORDEELDE
  Moordenaars van Eigen Volk op !

  PS : Wederom een PAARSE YO-KOE in actie !
  NEKS NO E WORDE ! SRANANSMA E PINA WREED !!!!!


  Maak melding

 10. Wahahahahaaha, de allergrootse crimineel die door het gros der criminelen wordt vereerd en aanbeden, lacht in zijn klauwen. Ai boi, wat zijn al mijn handlangers en volgers toch oerdom, ze houden mij aan de macht. mi na leki wang soortoe gado gi deng dong sma disie. Ai boi, wahahahahaahahaha, didibri lacht jullie allemaal uit die denken land en volk te helpen als minister van zus en zo, ook zijn dieharde for live and dead duivelse trawanten lachen alle mensen uit. De macht die jullie oerdomme ndp paria’s hebben gegeven aan mij, ga ik nooit meer weg geven, ze zullen wachten totdat ik dood ben, want ik wordt na 2020, de duivelse president voor het leven. Nog even voor de verkiezingen gaan we die oerdomme ndp paria’ s in de bloemetjes zetten, wat huisjes en perceeltjes weggeven, naast feesten, eten en drinken om weer voor mij te stemmen. Ik zal nu heel poeslief zijn tot de verkiezing en kijken wat ik zal doen voor die oerdomme ndp paria’s zodat ze weer voor een derde maal oerdom blindelings op mij zullen stemmen, hun enige echte leider en misleider. Daarna zijn ze de ka, trouwens het gehele volk, want dan zal de revo opnieuw herleven. Ik verheug mij hierin al, dan ben ik de alleenheerser, geen DNA of oppositie meer, ik alleen ddb zal het voor het zeggen hebben. Ik zal dit dom volk leren wie ik werkelijk ben.


  Maak melding

 11. Volgens hem is er hier sprake van een “subjectieve” zaak. “Ik voel me veilig”, zei Prade.
  Natuurlijk voel jij je veilig als je 2 agenten steeds als bewaking thuis hebt staan 1 x 24 uur en dat je ook nog een wapen draagt die je kan gebruiken zonder enige vorm van vervolging bij het neerschieten van een ander (dief/overvaller etc).

  Dus Prade geef me een brik mang.
  Ga leven als burgen tussen de mensen van Texas etc en vertel me later hoe dat is geweest. Dus anoniem en zonder wapen en bewaking.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.