dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit Suriname'llegale Braziliaanse nederzettingen schending soevereiniteit Suriname’

‘llegale Braziliaanse nederzettingen schending soevereiniteit Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Illegaal gestichte nederzettingen in het binnenland vormen niets minder dan een schending van Surinames soevereiniteit. Dit stelt bestuurskundige August Boldewijn. Onlangs werd met weinig rimpels bekend gemaakt dat het Korps Politie Suriname een post zal handhaven in zo’n illegale nederzettingen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. De autoriteiten lijken schouderophalend voorbij te gaan aan het fenomeen.

Er wordt gewoon niet voldoende stil gestaan bij de gevolgen. “Elke nederzetting die niet formeel door de Surinaamse regering is opgericht met een dorpsbestuur en autoriteiten, kan gezien worden als een vorm van schending van onze volkssoevereiniteit”, zegt Boldewijn tegenover De West. Zoals het er aan toe gaat komt het over alsof deze vorm van infiltratie de zegen heeft van de autoriteiten.

Het is een alleszins verontrustende ontwikkeling. “Doordat Suriname min of meer toestemt, wordt het territorium geschonden. Je hebt een paspoort en toestemming nodig om in een land te komen. We kunnen geen buitenlandse nederzettingen accepteren op ons grondgebied”, aldus Boldewijn. De nederzettingen vallen sowieso niet onder de Surinaamse wetgeving. Het is hoog tijd orde op zaken te stellen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Deze smerige campagneros uit Braziliě, moeten ze snel het land uit trappen, lopen lelijke kinderen te verwekken in het binnenland en vernietigen bovendien het hele binnenland met kwikrotzooi, en dragen al het goud weg op een illegale manier, omdat ze zelf illegaal zijn.


  Maak melding
 2. Dit geeft aan hoe de huidige regeerders over de toekomst van ons geliefd Suriname denken. een en al chaos. Het wordt nu tijd dat niet alleen een klein kritisch deel van ons volk gaat inzien dat de NDP alleen maar verderf mat zich meebrengt, maar dat de gehele bevolking dat gaat inzien. Er hoeft niet gewacht te worden tot 2020, de hoogste tijd is nu aangebroken om af te rekenen met deze criminele bende dat zich NDP noemt.


  Maak melding
 3. Je moet wel erkennen dat deze Brasilians wel de ontberimng durven nemen om wat geld te maken (op enkele boeven na).
  Maar het gross van de boeven die nakomelingen van de slaven zin willen geen ontbering nog inzet tonen om aan geld te komen.


  Maak melding
 4. NDP en aanhang zijn eigenlijk gewoon zwakkelingen.

  Er wordt aan de grenzen getornd, geknaagd en gezaagd maar er wordt niets tegen gedaan.

  Suriname heeft helemaal geen leger nodig. Sterker nog, leger van Suriname stelt nul komma nul voor.

  Afschaffen die club


  Maak melding
 5. De binnenland bewoners doen dit toch ook in Frans-Guyana? Ze zijn toch ook massaal neergestreken daar?!! Dus eerst in de spiegel kijken!!


  Maak melding
 6. @Manu, Brazilianen zijn mooie mensen…..veel mooier dan de binnenland bewoners…dus waar praat je over?!! Wat mij betreft mogen er nog 100.000 Brazilianen neerstrijken in Su!!


  Maak melding
 7. Als de regering niets doet dan zullen wij Surinamers met geld het zelf op lossen door hun de oorlog teverkaren wij gaan hun toevoer wegen afsluiten en alhun goederen af nemen en aan de armen geven dat is wat wij gaan doen en de nedersettingen plat branden net als tijdens de slavernij als Bouterse niet ingrijp gaan wij een reactie comando opzetten .


  Maak melding
 8. “Tweede Braziliaanse Tigri” !!!
  Nooit morro, lek Tigri in West Suriname, zal Suriname iets te vertelln hebben daar !!
  Surinamers zullen eerst toestemming moeten vragen aan Brazilianen om daar aanwezig te mogen zijn !!
  ” Wo ka go morro fara “!!!!


  Maak melding
 9. Boldewijn is hier behoorlijk de weg kwijt.
  Waar iemand zich bevindt, een dorp het bos of op water, maakt niet uit. Die moet daar legaal verblijven.
  Een dorp ontstaat uit een bijna natuurlijk proces. Zodra mensen besluiten hun huisjes dicht bij elkaar te plaatsen is er sprake van een het begin van een dorp. De enigste bemoeienis van de overheid is dat zij later de naam in officiële documenten gaat gebruiken en, zoals hier, het bestuur gaat effecturenen.
  Kortom niet het feit dat het een dorp is maar de vraag of het allemaal illegalen zijn is beslissend.


  Maak melding
 10. Karkong sikno
  Pas op man het gaat op werken lijken, julluue hebben toch pad vinders daar lopen ,waar worden ze anders voor betaald.
  Suriname krijgt nieuwe woordenboekeneentje zonder werk woorden,het is diep triest .
  Men aan met een goed salaris maken een beetje herrie, en dat is het dan.coalitie en oppositie ze doen geen donder .
  Die leider had 4 jaar geleden al weg moeten zijn 2 e Dubai aan mijn zolen .
  Droom lekker door


  Maak melding
 11. @ Counter,

  Heb niet beweerd dat Brazilianen geen mooie mensen zijn, heb alleen beweerd dat de kinderen die ze daar verwekken met binnenland bewoners, lelijk zijn, heb dat zelf mogen aanschouwen, heb alleen nooit begrepen, dat ze kinderen nemen van Brazilianen, want zijn daar illegaal, en kijken bovendien niet om naar die kinderen.
  Jij vind Brazilianen mooie mensen, neem aan, dat je het over Braziliaanse vrouwen hebt, want weet niet wat jij in Braziliaanse mannen ziet, want dat zijn ook niet de mooisten, maar geef mij liever dan een marron dame.


  Maak melding
 12. ddb pikin ingie booi geslacht is zelf in Suriname illegaal aangekomen, dus als meer van dat soort stiekem de zuidgrens overkomt, wat maakt dat toch uit?

  Zie:
  – Haitianen,
  – Guyanezen,
  – Nieuwe Chinezen,
  – Hollandse mannen die met kleine Su-jongens spelen,
  – Turken,
  – Mokkros,
  – Afrikanen,
  enz. Mik Ding Kong We Wakti Ding!

  Armoede is toch troef sinds ddb en gangsters op 25 februari 1980 aan de touwtjes trekken in Suriname. Hoe meer arme zielen hoe meer plezier, voedseltassen, eigen belang van ddb, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES