‘Waarom schreeuwen VHP’ers dat de regering Bouterse tegen Indiase ondernemers is’

32
Tekort aan contante US dollar biljetten in Suriname; banken adviseren girale overmakingen
Foto: (c) ptmoney.com

PARAMARIBO, 11 jun – “Het verbaast mij dat VHP’ers als Mahinder Jogi nu hoog van de toren blazen dat de regeringen Bouterse 1 en 2 tegen Indiase ondernemers zijn.” Dit zegt Rashied Doekhie, parlementariër voor de regeringspartij NDP. Het Indiase Foods, Fats & Fertilizers, FFF, onderhandelt al sinds de periode van de Nieuw Front-regeringen. Toen maakte de VHP ook deel uit van de regering.

Toen de NDP aan de macht kwam in 2015 werd opnieuw onderhandeld. FFF wilde niet alleen een beheerbeschikking vover veertigduizend hectare in Apoera. De onderneming wil dit stuk land ook in het buitenland verpanden. Pas dan zou worden geïnvesteerd in een palmoliebedrijf. Ook moest de belasting drastisch worden verlaagd. “De eerste indrukken waren dat zij hier met tweehonderd miljoen dollar zouden komen”, zegt Doekhie tegenover Dagblad Suriname.

Dat bleek dus niet het geval. Ook moesten de voorwaarden in het parlement worden bekrachtigd. Het is allemaal van de hand gewezen. Er moest opnieuw onderhandeld worden en dat heeft jaren geduurd. Partijen staan op het punt weer tot een akkoord te komen. Volgsn Doekhie bewijst dit dat zijn partij niets heeft tegen Indiase ondernemers. Het akkoord moet getekend worden tijdens het aanstaande bezoek van de Indiase president.


32 REACTIES

 1. Die lui uit India hebben alleen belang bij de houtkap, ik vraag mij
  af of die palmoliebedrijf er ooit kamt dan ben je al jaren verder en wie
  weet hoe de wereld er dan uit ziet. Die Lui uit India zijn niet te vertrouwen, eerst
  oogsten en dan de stekker eruit trekken, let maar op!!!!


  Maak melding

 2. @Pineut
  Je posting omvat drie punten
  Houtkap. Jouw mening. Wil je hiermee aangeven dat opeenvolgende regeringen (bron Doekie) het fout hebben en voor niets onderhandelen?

  Palmolie op termijn. Verwacht je na gedane arbeid direct opbrengst? Of ben je bereid te investeren en na jaren de vruchten te plukken.
  Net als in een relatie die je wil opbouwen. Je investeert en hoopt dat het wat wordt. Dat je niet gedumpt wordt en bij het grof vuil wordt gezet

  Vertrouwen/wantrouwen.
  Het pleit voor je dat je ” die lui” hoog acht. Immers je schrijft die Lui
  Wellicht verwacht je van ondernemers meer duurzaamheid. Op zich niet onjuist. Maar vooralsnog kiezen veel ondernemers voor eigen belang en andermans belang is van ondergeschikt belang.


  Maak melding

 3. Deze landrover model MRD(Mohamed Rashied Doekhie)moet oom john(Mahespalsingh)betalen.Hij heeft Manlie bestolen met kunstmestgelden,dan heeft hij een grote mond.


  Maak melding

 4. @pico & pineut

  >> 1. Palmolie draait in eerste instantie op houtkap en dan wel op brute houtkap. Eerst Branden en dan alleen groot waardevol hout kappen. De hout kap financiert de noodzakelijke investering van ongeveer $ 8.000/ha. (hout opbrengst 300 m3/ha a $ 150/ha of wel $ 45.000/ha.
  >> 2. Palmolie is heel arbeidsintensief waarbij Indonesische loonkomsten $ 150/maand voor 6 dagen/week van 10uur/dag ofwel 250 uur/maand voor SRD 1.100/maand de norm zijn.
  >> 3. Palmolie is heel profijtelijk voor de opportunistische Aziatische ondernemers.


  Maak melding

 5. Waarom kan Suriname zelf niet eens een keer iets opzetten. Altijd moeten er
  bedrijven uit het buitenland aan te pas komen. Dan gaat het meeste van de winst
  al weer verloren. Goud, bauxiet, nu dit weer. Ook een nadeel is dat zulke bedrijven
  een pleuris zooi achterlaten. Aan milieu denken ze niet want als de grond uitgeput is,
  het beste ermee. En moet je dit wel willen, brute houtkap. Grote kans dat overstromingen
  en modderstromen toenemen. Gronderosie. Als ik dit zo lees heb ik er een slecht gevoel bij.


  Maak melding

 6. Parbo ben niet met je eens? Waarom hebben dan die ex-africanen allemaal blanke familie namen?
  Gewoon omdat ze trots op zijn!!!! Bijna alle beroemde ex-afrikanen hebben blanke vrouwen.


  Maak melding

 7. 1. palmolie is niet toekomstgericht, focus op suikerpalm. Zowel EU als USA ( grootste afnemers van palmolie) zoeken alternatieven voor palmolie of derivaten ervan.

  2. het duurt 5 jaar tot een plantage opbrengst genereerd

  3. heb een jaar voor Chinesen in Apoera in houtkap gewerkt en vertrouw die voor geen reet. Neerkijken op de SU mensen en gaan voor de duurste houtspecies

  4. het gros van de buitenlandse investeerders (met bedoeling om maatschappelijk een positieve bijdrage te leveren aan de bevolking) wacht af. Als de SU administratie eens wat sneller, efficienter en gericht werkt kan er veel gebeuren. En als dat snel is, volgen investeringen, tewerkstelling, respect, waardering,…


  Maak melding

 8. Mahinder Jogi en heel VHP mogen zeggen wat zij willen (alweer een stukje politiek steek spel van de niet nationalistische VHP’ers. Als de regering Bouterse zo een klote overeenkomst aangaat met India dan is dit doodsgewoon land cadeau aan een doodvreemde oplichter.

  De Indiase president mag van mij zijn soortgenoten wel komen groeten in het bijzonder de klote landverraders VHP’ers. en verder zijn reis voortzet.
  Regering Bouterse en de nationale assemblee wees alert.
  Dit is echt geen zaken doen maar puur oplichterij.


  Maak melding

 9. Pineut,

  Neem me niet kwalijk, maar er is iets goed mis met je.

  Je leeft in haat, waardoor je echt alles negatief ziet of interpreteert. Je wordt narrow minded. Heb je iets meegemaakt wat je niet hebt kunnen verwerken?
  Kijk niet terug, je leeft in het heden. Morgen is een nieuwe dag, nieuwe mogelijkheden.


  Maak melding

 10. @Pataka Leg mijn eens uit waarom all die Hindoestanen na dat Suriname onafhankelijke werd massaal naar nl gingen en waarom zijn geen onafhankelijkheid wilden?

  Het is zielig om te zien hoe dit mooi land langzaam wordt verkocht aan mensen die hun eigen milieu hebben vernietigd en su.
  Waarom gaan ze geen 🌴 in Azië planten? Daar groeit het ook toch aach


  Maak melding

 11. Die koulo opa van jullie bouta heeft suriname opgefokt en dat is een feit!
  En dat wil hy weer aan de macht komen?
  Bouta gods molen maalt langzaam maar zeker hé moordenaar!
  Niemand op t komt aan haar of zijn lot!


  Maak melding

 12. De buitenlandse ondernemingen kunnen de tjoekoes betalen. Bouta heeft de. Binnenlands ondernemers geskeerd. Niet uitbetalen van hun gelden op de geleverde diensten en goederen. Zo de Binnenlands hebben geen geld voor nieuwe investeringen.


  Maak melding

 13. In Suriname lijkt men te denken dat men in het buitenland staat te springen om geld naar Suriname te komen brengen. De realiteit is dat men alleen maar naar Suriname komt om er weg te halen.
  FFF wil 40.000 hectare Suriname om in het buitenland te gelde te kunnen maken. Wat ze verder gaan doen moet men maar afwachten. Daar heeft Suriname straks niets meer over te zeggen.

  Wat heeft Suriname daar aan? Indiërs zijn slimme hardwerkende mensen, maar met zaken doen verlies je het altijd van ze. Met Nederlanders doet men over de hele wereld graag zaken want voor hen geldt afspraak is afspraak. Bij Indiërs is dat maar de vraag. Beloven is één ding, leveren is weer heel wat anders.
  Waarom legt men in Suriname die palmolieplantages niet aan in eigen beheer? Zo moeilijk is dat allemaal niet. Palmoliepalmen zaaien, beginnen met vrijmaken van percelen, en planten. Met de opbrengst van het hout kan de aanleg betaald worden en over enkele jaren begint de productie op gang te komen.

  Kost het land bijna niets aan investering, levert werkgelegenheid en op den duur deviezen op.

  Waarom altijd maar buitenlanders binnenhalen die in de eerste plaats aan hun eigen belang denken en de onnozele Surinamers aan alle kanen voor de gek houden terwijl men zoveel gewoon zelf kan doen. Verdienen Surinamers het wel onafhankelijk te zijn als ze zelf niets kunnen en niets willen?


  Maak melding

 14. Ik heb op Youtube diverse videos van Rachid Doekhi gezien en als er een persoon is die een onbetrouwbare hond is dan is het Rachid Doekhi wel.Zelfs zijn eigen neef heeft hem voor schooier uitgemaakt. Zegt dus al genoeg.


  Maak melding

 15. @ Hans van de Broek

  “Waarom altijd maar buitenlanders binnenhalen die in de eerste plaats aan hun eigen belang denken en de onnozele Surinamers aan alle kanen voor de gek houden terwijl men zoveel gewoon zelf kan doen. “

  Het antwoord is vrij simpel:
  Buitenlandse partijen hebben mensen nodig die hun begeleiden van loket naar loket. Mensen waarzonder niets gebeurd of gebeuren zal. Mensen die de Smeergelden incasseren en verdelen. Dit is easy money.

  Gaat men het zelf doen dan moet men zelf het Smeergeld opbrengen. De investering in Palmolie kan betaald worden uit de houtexploitatie, zeker indien het houtafval ook nuttig gebruikt wordt voor cellulose en biomassa.
  Ik heb het geprobeerd vanuit de opzet van een regionale ontwikkelingsmaatschappij waarin het binnenland haar aandeel zou krijgen. LVV & Natuurlijke hulpbronnen en 3 adviseurs van de President vonden het te ingewikkeld.
  Hok zijn eerste reactie was waar bouwen we de houthaven, terwijl er toen 80.000 containers per jaar leeg retour gezonden werden ofwel nieuwe haven had & heeft genoeg capaciteit.

  In het Schema zat genoeg smeergeld maar dan niet vooraf maar na geleverde prestatie.


  Maak melding

 16. Suriname is al zo lang “onafhankelijk”, maar niets kunnen ze zelf. De politie moet wetten en regels handhaven, maar zijn zelf corrupt en dragen een bivakmuts. Hahaha. Wil je wat bereiken dan moet je hard werken, goed onderhandelen en weten waar je over praat. Niet het idee hebben dat mensen geld voor je komen brengen en er niets voor terug willen.(zoals Nederland) Chinezen zijn helemaal niet te vertrouwen. Kijk wat ze met hun eigen land hebben gedaan. Kijk wat ze in Afrika doen. En nu ook in Su. Ze verkrachten het land zonder respect. En die NDP apen maar hun zakken vullen en de domme aanhang hard roepen, handen klappen en springen. Suriname krijgt wat het verdient. Een massa moordenaar is jullie leider. Die leidt jullie naar de afgrond. Succes met jullie keuze. Ik stuur wel weer een pakket naar het “onafhankelijke en trotse” tip KIJK NAAR DE DEAL DIE JE KAN SLUITEN EN NIET NAAR WELK LAND HIER ACHTER ZIT. LET OP JE MILIEU, RICHT JE O.A. OP TOERISME EN DUURZAME ECONOMIE EN PAK DE CRIMINALITEIT HARD AAN.


  Maak melding

 17. @ Ka kusiboi
  Citaat: @Pataka Leg mijn eens uit waarom all die Hindoestanen na dat Suriname onafhankelijke werd massaal naar nl gingen en waarom zijn geen onafhankelijkheid wilden?

  Waarom hebben de creolen ook massaal ons achtervolgd naar Nederland ? Ze waren toch voor de pro onafhankelijkheid !!!. Of wilden ze hun land niet meer opbouwen. Ze hadden toch een hekel aan die Hollanders?


  Maak melding

 18. Als kind van een creoolse immigrant ben ik in Nederland geboren en getogen.
  Ik woonde in een wijk waar surinaamse families met 7 verschillende surinaamse etnische achtergronden als warme families met elkaar om gingen. Tot de dag van vandaag 40 jaar later zijn we allen nog steeds close en voelt het nog steeds als een familie vele kinderen van toen zijn met elkaar getrouwd dus veel surinaamse mixpot hier.

  We deelden 1 ding samen. Het Surinaams zijn of er van af te stammen, de trots, het eten, de moppen.

  Dan lees ik hier op het forum en de reactie kaders, alleen maar beledigingen bedreigingen en pure haat, misgunning en racisme onder Surinamers onderling of naar anderen.
  Dit doet mij pijn.
  Zo ben ik niet opgevoed en ik denk ergens dat jullie ook niet zo opgevoed zijn.

  Zolang wij als volk ( Surinamers en de van daar uit ontstane, diaspora ) niet op een volwassen respectvolle manier met elkaar kunnen communiceren.

  Hoe kan je dan van een land, de bevolking, de afstammelingen, de diaspora en aanverwanten verwachten dat alles in 1 keer goed moet gaan?

  Als er mensen gestraft moeten worden voor daden uit het verleden, laat het recht zegevieren.
  Moet je dan op elk bericht reageren met een belediging van een politieke partij en leiders? Zelfs als het nieuwsbericht over sport, speeltuin of eten gaat? Dit is toch niet okay?

  Nogmaals waterkant redactie waar zijn de regels en hoe controleert u die?


  Maak melding

 19. @ Django,

  Maak je niet druk om die Pineut. Zij is door haar ouders in haat jegens hindustanen opgevoed.
  Zij voelt zich altijd de meerdere t.o.v. hindustanen. Haar haat posts op het forum spreken voor zich.
  Ook op deze site heeft ze al een paar flink uitgehaald naar hindustanen. Heb ze gelezen en niet op gereageerd.
  Ik wacht mijn kans af en zal ongenadig naar haar uithalen.


  Maak melding

 20. Degene die haat blijft koesteren,
  zal in de hitte van die haat gegrild worden.

  Hans van den Broek, loop naar je moer..! Afspraak is afspraak. Als je een Bakkara bent ga eerst goed je geschiedenis na voordat je “afspraak is afspraak” zit te preken. Vind je geschiedenis niet belangrijk, kijk dan afgelopen decennia naar al die aan de lopende band megafraude gevallen.

  Rashid Doekhie is inderdaad een Land Rover, ik dacht dat hij als Vrome Moslim onthecht was van het materiële en zich dienstbaar stelde voor z’n medemens en volk. Maar hij naait alles wat los en vastzit.


  Maak melding

 21. Waarom zyn hindustanen zo harteloos ze zyn de grootse handelaren van drugs en ze denken dat ze meer waard zyn dan ieder ander iedereen weet dat hindoes grote racisten zyn en altyd maar aan geld denken en hindustanen zyn al eerder president geweest in Suriname en het was alleen maar ellende en corruptie maar een Hindoe is nou nooit eerlijk of het moet tegen een andere hindoe zyn maar als ze zo veel te zeggen hebben over creolen en ex slaven waarom ga we niet terug naar india met onse vrouw en kinderen waar elke minuut een kind word verkracht en soms vermoord wy hindoes kunnen door die kaste systeem nooit eerlyk zyn kyk naar ons land hoe oneerlyk ze moslims en c creollen en andere mensen behandelen daarom ik ben zelf van hindoestaanse af komst en ik kan het zeggen hindoes zyn de grootse racisten en gierigaards en vergeet niet wy hindoe houden van niemand die geen hindoe is vergeet dat niet ik ben zelf anders gaan denken want ik schaam me soms dat ik van hindustaanse afkomst ben door die racisme en gierigheid en altyd de waarheid verdraaien laten we in zien dat die creollen en javanen ,indianen niet gek zyn ze hebben de hindoes door. Daarom dus myn op roep .doe gewoon en je zal zien hoe mooi het leven is


  Maak melding

 22. Stel je krijgt een stuk oerwoud om een palmolieplantage te stichten. het eerste wat je doet is het terrein schoonmaken, maar wat doe je met de economisch bruikbare bomen?
  Laten we rekenen. 40.000 ha bos. Dat is uitgerekend 400 vierkante kilometer bos. De KLM luchtkartering heeft in de jaren 60 van de vorige eeuw de Surinaamse Jungle in kaart gebracht. De uitkomst was dat er per vierkante kilometer bos zeker 10 economisch bruikbare bomen voorkomen. Dat is in totaal minstens 4000 bomen. Wat is de waarde van en inhoud van een boom. In Nederland is de waarde van 1 kubieke meter teakhout €10.000 (gegevens internet). De waarde van hardhout is veel hoger. Uit zo’n boom kan men zeker 50 m3 aan hout halen. Dus praten wij over 200.000 m3 hout. Bij een prijs van € 20.000 levert dit op:
  € 4.000.000.000 op. Weet je wat ik zou doen als ik geld had? Vergunning vragen voor 40.000 ha bos of meer in Suriname .
  Een mobiele houtzagerij aanschaffen. Zorgen voor schepen om het hout te exporteren naar het buitenland. En als alles rond was met de noorderzon vertrekken. 4 miljard minus 1 miljard aan bedrijfskosten in de knip.


  Maak melding

 23. Christian, je bent narrow minded.

  Kom niet met verwijten, want:
  Wijs je 1 vinger naar iemand, dan wijzen tegelijk 3 naar jezelf.

  Ga een stukje fietsen, lucht op.


  Maak melding

 24. bojo

  als je su op vakantie gaat welk volk zie jij werken en welk volk zie luiren en hangen ,de meeste zijn zo lui als de achter kant van een varken kijk maar hoeveel en welk volk rond de markt hal in Paramaribo hangen,werken willen ze niet als ze 1 srd verdienen willen er 2 uitgeven het zijn luie varkens .
  En hier in nl kunnen ze alleen maar lullen over su en zelf doen ze er geen moer eraan,alleen maar negatieve gepraat,als de hier wonende suri nou eens met goed idee komt en dat verwezelijkt ,maar die zijn er niet,alleen negative shit talks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.