TV programma besteedt aandacht aan racistische moord op taxichauffeur

12
TV programma besteedt aandacht aan racistische moord op taxichauffeur

TILBURG, 11 jun – Acht jaar na de zinloze, racistische roofmoord op Anand Radj Ramdin, besteedt het NPO 2 TV programma ‘De Zaak van je Leven’ een aflevering aan zijn moord. Op 9 oktober 2010 wordt Ramdin dood gevonden naast zijn taxi in de bossen bij Kaatsheuvel, met zeven kogels in buik en borst. Het lijkt op een criminele afrekening, maar de 37-jarige Hindoestaanse Tilburger stond bekend als een vriendelijke familieman, die geen vlieg kwaad deed. Tijdens de rechtszaak wordt later de kille waarheid duidelijk: het gaat om een roofmoord met racistische motieven, waarbij drie Polen zijn betrokken.

In het TV programma ‘De Zaak van je Leven’ blikken rechercheurs terug op geruchtmakende moordzaken. In elke aflevering wordt duidelijk hoe groot de impact van het onderzoek is geweest op de levens van de rechercheurs, hun collega’s, getuigen en nabestaanden. Nog één keer duiken zij in het archief en halen stille getuigen naar boven. Zo wordt een beeld geschetst van de verschillende fases van een onderzoek en wordt duidelijk hoeveel moeite rechercheurs moeten doen om een zaak rond te krijgen.

“Als eerbetoon aan mijn geliefde broer Anand Ramdin hebben wij meegewerkt aan dit programma waar duidelijk wordt wat er precies is gebeurd, hoe de daders zijn gepakt en vervolgd. Het programma besteedt op een waardige wijze aandacht aan de moordzaak op onze geliefde Anand” aldus zijn zus vandaag op Facebook.

Liesbeth Staats volgt het spoor van het politieonderzoek, dat uiteindelijk leidt naar een Pools plattelandsdorpje in de uitzending op donderdag 14 juni om 20.25 uur op NPO2.


12 REACTIES

 1. Racistische roofmoorden komt helaas niet alleen in Nederland voor. In sommige landen is dit bijna heel normaal geworden. De ene ras rooft en de ander is altijd slachtoffer.


  Maak melding

 2. Nederland heeft een open grens iedereen loopt in en uit, een ieder die kwaad wil loopt nu
  in en uit !!! Alle buitenlanders lopen in en uit, niemand die ze een stro breed in de weg legt.
  Bulgaren Polen Hongaren Kroaten komen in Nederland roven en moorden en daarna zijn ze
  weg, overal waar deze lieden komen laten ze een spoor van vernieling achter.
  Nederland slaapt en slaapt nog steeds , mijn vriend G.Wilders heeft 100% gelijk
  Nederland is een paradijs voor deze lieden, ze nemen ook wapens mee en wordt in Cafe´s
  voor een zacht prijsje aangeboden, en als je niet uitkijkt wordt je met de zelfde wapen
  koppie kleiner gemaakt !!

  sari tori

  jacko


  Maak melding

 3. So far so good we still living today. But we don’t know what tomorrow brings, people dying like flies every day. You read about it in the news but you don’t believe it, you’ll only know about it when the man in the long black coat knocks on your door ‘caus you’re his next victim.


  Maak melding

 4. misterbojoomdat, beetje overgevoelig?, en door wie wordt het afgeschoven, en onderzoeken wijzen toch in de richting Polen?, BTW neem voor de aardigheid eens een blik in de gevangenissen in Nl. in verhouding zitten er meer allochtonen (om alles maar even op 1 grote hoop te vegen) dan autochtonen


  Maak melding

 5. @ misterbojoomdat,

  De rechtbank in Breda heeft op 12 april 2018 bepaald dat 2 Poolse mannen 15 jaar celstraf krijgen voor de moord op Anand Radj Ramdin.
  Een derde Poolse man die ook verdachte was in deze zaak is vrijgesproken.
  Hoezo probeert men de schuld af te schuiven op Oost-Europeanen.
  De uitspraak van deze rechtspraak is te vinden op internet.

  In de Varagids van week 23 staat het volgende:
  1 Van de daders, de Pool Adrian B. was na de moord gevlucht naar een dorpje in de buurt van Warschau. Hij is toen gaan opscheppen over de moord die hij had gepleegd en zo is het net zich om hem gaan sluiten.

  Ondanks dat de rechter in deze zaak een lange straf heeft uitgesproken, kan je het niet laten om je gif te spuiten omtrent een moord op een hindustaan. Was het een moord geweest op iemand die op jou lijkt dan had je anders gereageerd. Zegt genoeg over wie je bent.

  Die Vliegende hollander zal weer beweren dat ik met iedereen ruzie zoek.


  Maak melding

 6. @Jiyani,

  “Die Vliegende Hollander zal weer beweren dat ik met iedereen ruzie zoek”.

  Daar ben je inderdaad flink mee bezig, rancuneuze tante, je lokt in ieder geval flink uit.
  zegt ook genoeg over wie je bent , om je eigen woorden te gebruiken


  Maak melding

 7. @ Johan,

  Waren jij en die Vliegende hollander niet rancuneus bezig naar mij toe?
  Als je niet met de waarheid kan dealen, dan moet jij niet beginnen om tegen mij uit te vallen terwijl ik mijn mening geef. En dat geldt natuurlijk ook voor die Vliegende hollander.


  Maak melding

 8. Echt niet te filmen. De witte rechercheurs doen hun uiterste best en slagen daar ook in om op respectabele wijze in het dossier van deze zinloos vermoorde Surinamer te duiken. En hier op dit forum zijn mensen bezig hun eigen racistische kaarten te leggen. Dat is respectloos naar deze vermoorde man en zijn familie. Veel immigranten zijn respectabele mensen, waar ze ook vandaan komen. Ze zijn vaak naar het westen gekomen om een beter leven met meer kansen voor hun kinderen te zoeken. Het grootste gedeelte van deze mensen zijn brave burgers die hun best doen. Dat daartussen zich rotte appels bevinden is helaas menselijk. Dat onlangs in Suriname een Surinamer van Hindoestaanse afkomst zijn zoon van de Wijdenbosch brug heeft gegooid en daarna zelfmoord plegen wil niet zeggen dat alle Surinamers van Hindoestaanse afkomst dat doen of zullen doen. Bij veel roofmoorden in Suriname zijn helaas vaak Marrons betrokken, maar dat wil niet zeggen dat elke Marron een roofmoordenaar is. Zo ook is niet elke oost Europeaan een moordenaar, racist of anderszins crimineel. En waarom zou iemand zich omwille van zijn raskenmerken boven een ander verheven moeten voelen? Ik kan alleen maar persoonlijke zwakte als argument bedenken. Immers die bewering, je verheven voelen boven de ander is je verschuilen achter een groep. Het gaat nooit om je groep (ras) maar om jou zelf. Wat heb jij gedaan, wat beteken jij voor je omgeving, je familie etc. Niemand van ons heeft zelf bepaald tot welke ras hij bij zijn/haar geboorte zou behoren. dat is een keus van je ouders geweest! Dus als het reeds een verdienste is, is het niet de jouwe.


  Maak melding

 9. Polen, Hongaren en Tsjechen zijn ook racisten en misselijke christenen. Deze landen probeerden/proberen de ISKCON (Hare Krishna) in hun landen te verbieden. Ze hangen echter wel aan de k on t van de Paus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.