dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuur'Suriname speelt mooi weer' als het aankomt op milieubescherming

‘Suriname speelt mooi weer’ als het aankomt op milieubescherming

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jun – Suriname speelt mooi weer als het aankomt op de bescherming van zijn natuurlijke milieu. Dit stelt parlementariër André Misiekaba (NDP). Het land heeft zich slecht voorbereid op het ratificeren van het Klimaatverdrag van Parijs. Desondanks is recent deel genomen aan het klimaatoverleg in Bonn, Duitsland. Beloofd is dat Suriname zich zal inzetten voor milieubehoud. De Surinaamse delegatie had net zo goed thuis kunnen blijven.

Ordening van de houtkap en goudwinning is zoek. En dat voor een land dat prat gaat op zijn ‘goede naam’. Een naam die zegt dat ruim negentig procent van het Surinaamse grondgebied bedekt is met ‘ongerept bos’. “Wat met ons milieu en ons bos gebeurt, is heel erg. Overal in het binnenland staan illegale opslagplaatsen voor gekapt hout”, zei Misiekaba tijdens de bespreking van het verdrag in het parlement.

Met de goudwinning is het ook al niet veel beter gesteld. Giftig kwik stroomt vrijelijk waterwegen in, nadat het gebruikt is voor het scheiden van het goud. Het omgaan met klimaatverandering verloopt ook al belabberd. “Hoewel vernietigende rukwinden structureel worden in ons land, ontberen we een nationaal adaptatieplan”, aldus Misiekaba. Aan de andere kant wordt weinig verdiend aan milieubehoud.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Amnestie lover misiekaba is aan het woord en deze gek moet geloofd worden…hell no.
  Hij en zijn criminele ndp sekte die hebben Suriname vernield en geplunderd en ze gaan door ermee , vernielen en plunderen.
  Ndp is wat Suriname niet mooi maakt.Zie hun lijder..akelig.


  Maak melding
 2. De ma pima Nationale Dieven-Drugs-Dwaze-Debiele-Duivelse Partij speelt mooi weer’ als het aankomt op milieubescherming. Niet Suriname als mooi vruchtbaar en rijk land, maar de ma pima misdadig vervloekte ndp roverheid olv van de allergrootse op paarse handen gedragen revo misdadiger sinds 1980 en dankzij sinds 2010 de ma pima domme ndp paria ‘s.

  Niets zal voorlopig helpen, zolang de ma pima oerdomme dwaze ndp paria’ s zwijgen als het graf en ze vol paarse kommer en kwel krijsen…….ach efoe a fout na neks, dang neks no fout zolang ddb ons gratis ete geeft met geleende gelden. Zolang we door de dag wat te ete en te drinke hebbe, dang is paars kuut. Wi dong mpp ndper’ s lobi Bouta moro oenoe srefi, moro onoe egi pikien, moro oenoe egi kondre, want is daarvoor we hebt oerdom debiele dwaas dom koppig tot tweemaal toe gestemd, eeh en straks als baas ons geld en weer eten gaat geven om weer voor een derde termijn, vo vijf, dan is weer voo de derde maal dat we gaan stemmen op gratis Nationale Poepetende Partij. Ieja..is dat we gaa ete, paarse schijt en paarse pis drinke, ai go swiete moro nanga moro paarse kommer en kwel, vol van boosheid en misdadigheid, armoede en geestelijke verpaupering, we wordt dan baas zijn paarse poep etende zombies. Neks no fout, want lee mofo Misika Dubai en awariedomrie Stef me Anus Meje hebt vals profetie vo rust, ete en drinke, al moete we ma pima verarmde dwaze paarse paria zombies 400 jaren wachte in de paarse woestenij die kome gaat, want zijn god, ddb hebt gezegt en hebt beloofd een land zonder diefijzer, et rijke land, a wiens oe no e sjie ete ene voorspoed, voor baas en roverheid mag wel, we wachte en zulle wachte te wie e sjie soso paarse ka en dede, neks no fout. In 2020 ga we weer stemmen op nog meer paars misdadige corrupte schijterijen. Wahahaha soso lobi ndp en dedi gwe leki ddb..na dagoe pe


  Maak melding
 3. Deze patjakker praat tegenstrijdig, op tv zegt deze paarse rat, dat we de kleinschalige goudzoekers moeten koesteren, en hier zegt hij, dat giftig kwik, vrijelijk de waterwegen instroomt, zijn het niet de kleinschalige goudzoekers, die zoveel kwik gebruiken en dus de veroorzakers zijn?


  Maak melding
 4. Een psalm voor de week in de hoop op rechtvaardigheid nooit op te geven. Deze psalm is niet voor de ndper’ s. Want die zijn kinderen van didibri.

  Psalmen 58

  2 Machtigen DDB en Co), spreekt u werkelijk recht?
  Leidt u de mensen op de juiste weg?
  3 Nee, u zet de mensen (ndper’ s) juist aan tot slechte daden.
  Hoe meer geweld op aarde hoe beter, vindt u.
  4 De ongelovigen ( vele ndper’ s) willen al vanaf hun geboorte
  Gods wegen niet volgen.
  De leugenaars ( Ddb en Co) liegen al
  sinds zij hun moeders lichaam verlieten.
  5 Zij zijn venijnig als slangen
  en luisteren met dovemansoren.
  6 Zij luisteren naar niemand,
  hoe wijs iemand ook is.
  7 O God, vernietig hen toch,
  maak hen machteloos als een jonge leeuw
  waarvan de hoektanden verwijderd zijn, Here.
  8 Laat niets van hen overblijven,
  zoals ook niets overblijft van water
  dat in de grond wegzakt.
  Laat hun wapens onbruikbaar zijn.
  9 Laat hen vergaan als een smeltende slak
  die zijn weg niet kan vervolgen,
  of als een misgeboorte
  die nooit het daglicht heeft kunnen zien.
  10 God vernietigt hen,
  eerder dan een kookpot de hitte opmerkt
  van het vuur van brandende dorens.
  11 De rechtvaardige is blij als hij ziet
  hoe alles wordt gewroken,
  hij wast zijn voeten
  in het bloed van de goddelozen.
  12 Iedereen zal dan bevestigen
  dat er toch een beloning is voor wie God volgt.
  Er is op aarde maar één God
  en Hij zorgt voor recht en gerechtigheid.


  Maak melding
 5. Look who is talking !!!! Awari-domri Misjieka-bakka heeft zijn daggelden al opgetreken !!! Hij mist geen enkele buitenlandse reis !! Wat heeft Suriname met deze “aap” te zoeken in Bon!!
  Laat hij maar het Oude Testament gaan bestuderen !!
  Hij heeft zijn DNA-Salaris+ambtenaren salaris+Domri-awari salaris+vergoedingen in div. commissies!!
  A kil eng brede botro sref-srefie nanga “Wijsman roombotro” !!


  Maak melding
 6. Deze mens die een aanhanger is van de allergrootse dwaas en moordenaar is ook gewetenloos zoals zijn afgod en nog met de Bijbel in zijn hand. Hoe dwaas moet men niet zijn om deze man en zijn vriendje Meye te volgen. Dong no ma pp. Maar hoe dwazer om weer te stemmen in 2020 op ddb en dit soort paarse leugenprofeten? Dong dong dong dong no ma pina x 1000.000.000 in het kwadraat.


  Maak melding
 7. Wi dati na huize Ludje e tege Ndp in hart en nieren, want Ndp staat voor de misdaadvloek, armoede en achteruitgang. Hoezo vragen enkele ma pima ndp dombo’ s zich af, simpel…..de appel valt niet ver van de kwade didibri boom, zie Dino en Meriba en het gros der paars verworden misdadigers. Hoe meer die ma pima Anus Meyje en ma pima Misikaolo preken en bidden, des te sneller en groter in omvang, landelijk en daarbuiten, komen er nog meer moorden, drugs, roof en diefstal. Wo ka, ma pima dong ka ndper’ s, na bakka dree kakalakka uit China geimporteerd wo hef toe njang stem bakka 2020 op dit soort volksverlakkers, sa e go meki oenoe moro stratie dagoe, ka olv bouta.

  Afgelopen week was er een komakandra onder de sterappel boom. Onder het genot van herheri en een parbo zaten opa zijn anti ndp familie te genieten, toen er plots wild gillend op de grote ijzern poot werd geslagen door een vrouw, ai go tjieri mi ai go tjieri mi. Oma taki, na abra see ndp winthje Ernestien sa e horo nanga wang bigi ndp dagoe. Henki kong betrap deng afgelopen weekend na wang short time, wang nefoe foe a mang e doe wagtie drape. Eeh Henki e sabi dati eeh ie soso lobiwang eeh eeh. Henkie kosie a neef no mpp, no bemoei, ma achteraf a go denki en go achtervolg eng soso lobi wang…a so a tori a long djaso. Opa taki ma fa mi no sabi. Oma taki, na vrouwe geheim. Oma taki, no bemoei, want anders oe kan vergete oeng switie konmakandra. Eigenlijk, na so menig dong ndper de, no bemoei, ma toch Hemki moro koni, want a mang go denki. Deng dong ma pima ndper’ no mang denki moro.


  Maak melding
 8. Misikaba heeft niet door dat hij het door hem gesteunde wan beleid aanvalt! Gaat hij zichzelf een blauw oog slaan? Motie van wantrouwen tegen zichzelf indienen?


  Maak melding
 9. André Misiekaba kijk zelf in Paramaribo, alle rivieren vol met veel plastiek afval.
  Kwik overal te koop en wie schuld is dat? Maak eerst je achtertuin schoon man.


  Maak melding
 10. Steeds meer NDP kopstukken stellen hardop dat de regering er een zooitje van maakt.

  Misiekaba> Verklaart dat de Regering onzin uitkraamt in Bonn met betrekking tot natuurbeheer.
  Simons> Eist dat de regering Transparant wordt in de DNA met betrekking tot Suralco.
  Getrouw> Wil de politie terug naar zoals hij haar kende in 2010.
  Moestadja> Laat zich niet meer zien in de DNA.
  Hoefdraad> Reist rond om Witwas probleem op te lossen.
  Etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES