Herdenking van Wereld Oceanen Dag in Suriname

3
Herdenking van Wereld Oceanen Dag in Suriname

Een ‘walvis’ afgelopen zaterdag bij de aanvang van Loop voor de Oceaan, ter gelegenheid van de herdenking van de Wereld Oceanen Dag. Met deze manifestatie heeft de organisatie, Green Heritage Fund Suriname, de gemeenschap bewuster willen maken van het belang om zorgvuldig met plastiekafval om te gaan. De Green Heritage Fund Suriname pleit voor een complete verbanning van plastiekverpakkingsmateriaal.

We moeten volgens Monique Pool van Green Heritage Fund Suriname met zijn allen tot het besef komen dat het onverantwoord dumpen van plastic zeer schadelijk kan zijn voor dieren. De herdenking van de dag ging ook gepaard met andere activiteiten langs de Waterkant: Kraampjes met informatie en spelen voor kinderen, een en ander onder het thema ‘Beat plastic polution, if you can not reuse it, refuse it‘.


3 REACTIES

 1. De natuur is geen vuilnisbak, ruim u afval op de juiste wijze op. Doe het in de vuinisbak/afvalbak.

  Houdt U:
  – omgeving schoon,
  – erf schoon,
  – trottoir schoon,
  – als het kan ook de trens en kanaal achter uw perceel/woning.

  Als derden afval dumpen op bermen en plaatsen waar het nie hoort, maak een foto van betrokkene, het voertuig en de kenteken en geef het door aan de autoriteiten.

  Spreek mensen aan die hun afval op straat, openbare plekken dumpen. Denk aan, muggen, het milieu, verstopte doorvoerkanalen, trenzen, rioleringen, enz en overal onder water loopt bij zware regenperiode.

  Ook de overheid dient er zorg voor te dragen dat zaken goed in orde zijn en haar verantwoordelijkheid te nemen.

  Houdt Suriname Schoon. Een Schone omgeving is prettig om in te leven en geeft ook een rustig gevoel.

  Goed voorbeeld doet volgen.

  Durf overtreders die vuil dumpen op plaatsen die daarvoor niet bestemd zijn aan te spreken en hen te vragen of ze zich niet schamen, zie hun leeftijd,hun gedrag, het voorbeeld dat ze geven, hun leefomgeving/straat, enz schoon te houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Plastic zakken niet meer gebruiken

  Er zal een campagen hiervoor op gang gezet moeten worden door de overheid, enz, waarom plastic zakken niet meer gebruikt mogen worden en hoe boodschappen, moeten worden verpakt en meegenomen door klanten

  Surinamers maken jullie geen gebruik meer van plastic zakken. In Kenia is het al afgeschaft. Maak zelf van stoffen goed tassen, maak juttestof tassen om uw boodschappen in de doen en te dragen. Uw eten in speciaal van huis te nemen tupperware bakken te laten plaatsen als uw eten haalt bij de restaurant, roti-afhaalzaken, javaanse afhaalzaken.

  Er zijn overal te veel plastic afvalzakken die het milieu vervuilen, de oceanen vervuilen, voor vervuiling zorgen voor de mens, dier, milieu.

  Er zal ook in Suriname hierover door de overheid, milieuactivisten, scholen, in gezinnen, ondernemers, restaurants, marktondernemers, enz moeten worden nagedacht en plastic zakken te verbieden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Bij elke vloed langs de waterkant zie je al die plastiek troep tegen de beschoeing schande toch god heeft jullie zo een mooi land gegeven en jullie rampaneren het met afval, onverantwoorde houtkap, kwik, wanneer gaan jullie het leren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.