‘Dragen van bivakmutsen door politie moet verboden worden in Suriname’

25
Regio Bijstand Team politie Suriname weer in opspraak

PARAMARIBO, 11 jun – Voormalig minister van justitie in Suriname, Edward Belfort, vindt dat het dragen van bivakmutsen door politieagenten verboden moet worden. Dat schrijft Dagblad Suriname vandaag. Volgens Belfort veroorzaken de bivakmutsen, die als zogenaamde maskers worden gebruikt, ophef en felle reacties bij de samenleving. Belfort haalde het geval aan waarbij een vrouwspersoon op brute wijze door het Regio Bijstandsteam werd gearresteerd (FOTO).

De krant citeert Belfort die tegenwoordig namens de ABOP in het parlement van Suriname zit: “Het zijn net een stelletje criminelen. U zult met uw gezin over straat zijn en u wordt klemgereden, waarna 4 tot 5 gemaskerde mannen op u afkomen met zware wapens. U vraagt naar een naam, maar niemand van deze zwaarbewapende mannen legitimeert zich. Hoe weet de burger of het rovers of politiemensen zijn? Dit is nooit de bedoeling geweest van de wetgever“.

De politie moet te allen tijde herkenbaar zijn voor de burgerij en de minister moet dit met de meeste spoed aan de banden leggen zegt Belfort aan Dagblad Suriname. Een ander veel voorkomend probleem volgens de parlementariër, die zelf ook 20 jaar deel heeft uitgemaakt van het Korps Politie Suriname, is dat politieambtenaren vaak weigeren zich te legitimeren en ‘brutaal en onbeschoft’ gedrag tonen.

In Nederland dragen gewone politiemensen geen maskers. Speciale arrestatieteams van de politie wel, zoals op onderstaande foto te zien is:


25 REACTIES

 1. Waarom kijkt Suriname altijd nog naar Nederland, als er ergens problemen of
  discussie is dan is direct , hoe is het in Nederland geregeld .


  Maak melding

 2. Belfort zou moeten weten als voormalig lid van het korps dat leden van het arrestatieteam altijd “gemaskerd” zijn!! Ook in Nederland is dat zo!!


  Maak melding

 3. President Bouterse heeft groot gelijk. Belfort is de meest incompetente minister van justitie die Suriname ooit heeft gekend. De wispelturige en publieksgeile Belfort laat geen moment onbenut om weer van zich te laten horen. Deze man heeft sterallures en doet echt niet onder voor bekende Nederlanders zoals Gordon die vol beladen met kapsones de publiciteit opzoeken. In alle landen van de wereld zijn er speciale arrestatieteams die anoniem hun werk moeten doen. Deze politieagenten moeten maskers opzetten om niet herkend te worden terwijl zij hun zware werk moeten doen. Maar deze agenten zijn ook gewone burgers zich ook onder de massa moeten kunnen begeven. Belfort is een beetje veel ‘ dom ‘. Hij roept maar wat en daarmee maakt hij zich onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding

 4. Belfort heeft wel een punt, maar hij moet ook beseffen dat in onze samenleving veel mensen niet geschikt zijn om een volwaardig bijdrage te leveren een moderne samenleving. Tegen dit soort gasten moet je keihard optreden.

  Waarom moeten we in godsnaam investeren in kanslozen die niet willen/kunnen veranderen.

  De wereld verandert .

  Als het vroeger allemaal zo goed was, was Bouterse nooit aan de macht gekomen.


  Maak melding

 5. Belfort probeert te scoren met zijn populistisch war taal. Deze agenten staan onder druk. Ook deze agenten moeten na dienst veilig over straat kunnen lopen. Belfort neemt alvast een voorschot op de verkiezingen. Tegen die tijd wordt hij geknipt en geschoren. Enige wat hij moet doen is stil zitten.


  Maak melding

 6. De politie hier in Suriname zijn ėėn groot drama, onbeschoft, weten geen houding aan te nemen om een burger op een normale manier aan te spreken, laat staan als deze gasten een bivakmuts op hebben, dan worden het beesten, die denken boven de wet te staan, door ongeoorloofde handelingen op burgers toe te passen, zijn deze beesten vergeten, hoe zij behandeld en vernederd zijn geworden in de jaren 80 toen het politiebureau op waterkant is weggeschoten door moordenaar Bouterse met zijn laffe companen, en voor deze zelfde moordenaar voeren ze bevelen uit, kun je nagaan wat een afgestomte dieren er bij de Kps rond lopen.


  Maak melding

 7. bivakmutsen door politieagenten moet kunnen. wat hij vindt is niet relevant hij vertegenwoordig de bevolking groep die bijna alle roofovervallen in Suriname op hun conto hebben. en nauw ben ik echt kwaad………………..1 dame met een grote bek en 1 fotograaf die niet incorrect mee werk bij een oplossing van al die roof overvallen. in elk oorlog vallen er slachtoffers het kan zijn dat deze 2 personen slachtoffers zijn maar…..gaan wij criminelen beschermen door politiek correct te zijn ..flikker toch op man , deze politie jongens zetten hun leven op het spel om Suriname veilig te maken en te houden en een ieder die op welk manier dan ook dit probeert te dwars bomen zijn criminelen. of het nu een dokter, advocaat DNA imbeciel of journalist zijn.


  Maak melding

 8. Het is normaal dat agenten die bij zware delicten werkzaam zijn niet herkenbaar zijn om represaille van criminelen tegen te gaan. Maar ze moeten wel individueel herkenbaar zijn door bv een uniek nummer op een badge. Immers aan de ene kant moeten zij beschermd worden maar ook het publiek moet beschermd worden tegen eventueel wangedrag. Je moet ten alle tijden instaat zijn een klacht in te dienen over het gedrag van een specifieke agent.


  Maak melding

 9. alles willen die jap jappies nadoen, die vrouw is geen terrorista
  ik mis alleen nog uzi’s en granaten
  wha ha ha
  stelletje sukkels


  Maak melding

 10. @darasingh
  Als ze volledig onherkenbaar zijn dan krijgen ze absolute macht en dat leidt altijd tot misbruik en wangedrag. Als jij zelf in elkaar wordt geslagen door een onbekende met bivakmuts en verder geen herkenning die zegt agent te zijn praat je wel anders.


  Maak melding

 11. klaas de groot je wordt nu al in mekaar geraamd door de criminelen met bivak mutsen die beroven verkrachten en doden je ook nog dus.. of kat .. hond je bijt wat is het verschil.. politie schiet tenminste een paar van deze zware criminelen (rovers) dood hoera…………


  Maak melding

 12. Belfor is weer bezig te lullen uit zijn nek !!!
  Laat de politie haar werk doen; de burgers worden tenminste beschermd tegen de roofpvervallers/moordenaars die meestal behoren tot de achterban van Belfor/Ronnie!!!
  Kijk maar hoe ze tekeer gaan te Sunny Point,geoccupeerde Leidingen gebied,Hanna’s Lust,Santo
  Boma gebied,Houttuin gebied !!!
  De politie zet haar leven op het spel, om de burgers tenminste te beschermen !!! Wat heeft deze
  zg. Tigri Barba gedaan tegen de criminaliteit toen hij minister was ??? Geen mallemoer !!!
  Hij was zo blij als een kind die een “lollie” krijgt toen Bouta hem “zoals hij zelf wereldkundig had bekend gemaakt, dat Bouterse hem had aangesproken met “”mijn minister”” in de zaal van DNA: hij hoopte dat Silos ontheven zou worden en dat Bouterse hem zou herbenoemen tot minister van J/P !!
  “Belly, go njang wang potie djompo-metie en dan go srebie jo waardeloze lulzak” !!


  Maak melding

 13. Wat mij wel bevreemdt is dat militairen die betrokken zijn bij roofovervallen/roofmoorden/inbraken, worden overgeleverd aan de Militaire Politie, maar daarna horen wij nooit meer iets of deze “criminelen”
  ooit zijn/worden veroordeeld of juist een bevording in rang hebben gehad.
  Wie op dit forum kan voorbeelden noemen waarbij dit soorten criminelen zijn veroordeeld ??


  Maak melding

 14. De bivakmutsen moeten gehandhaafd blijven. Dit is ter bescherming van de politie en hun familieleden. Het is veel moeilijker te ‘vechten’ tegen mensen met een bivakmuts/masker. Je ziet niet het totale gezicht en kan daar niets vanaf lezen. In plaats van een persoon heb je een anoniem wezen voor je. Ook voor het team is het een psychologisch middel. Zodra je muts/masker opzet, dan stap je een andere wereld in en heb je 100% focus op je taak.
  Het heeft niets te maken met Nederland na doen.In alle landen komt dit fenomeen voor. In ons land heerst er teveel criminaliteit dat je deze eenheid moet inzetten, met het gevolg dat zij onherkenbaar zijn.De criminelen die zich geroepen voelen, gewoon kapot schieten.Er moet een wet komen dat enkel de getrainde politie eenheid dit mag dragen, Doen de criminelen dit wel dan hang een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd. Streng straffen. Ik snap Belfort wel dat hij dit wil afschaffen omdat er een gros apen zijn die de politie nabootsen.


  Maak melding

 15. Ik weet niet hoe deze Billy the Baboon min van Jus / Pol is geworden, wel mijnheer de
  baboon : over de hele wereld zijn de mensen van de arrestatie team zijn deze mensen
  onherkenbaar ! Erger nog: tijdens hun werk wordt ook gebaren taal gebruikt, dit ter
  voorkoming van stem herkenning. ( Yu jap jappie yu )

  sari tori

  jacko


  Maak melding

 16. Haha…gemaskerde politiemannen in Suriname..dat is lachen..haha..
  Weet men in Suriname wel waarom politie mannen of andere gewapende machten een bivakmus dragen?!
  Dat doen ze omdat ze tot een speciale eenheid behoren en liever niet herkend worden door de onderwereld figuren zodat het onmogenlijk is om ze uit te schakelen.Ze vechten hun weg in het hol waar de geharde criminelen zich veilig voelen.De boeven kunnen geen wraakactie ondernemen omdat ze de persoon achter de bivakmussen niet kunnen identificeren.
  Ik denk echt dat de surinamers niet weten waarom bivakmussen gebruikt worden.Dezelfde speciale eenheden doen meerdere invallen en ze schakelen of rollen de meest gevaarlijke criminelen op zonder herkend te worden.
  En dan heb je Suriname waar een ieder een ieder kent.Een bivakmus is hier gewoon voor de show,gewoon om te zeggen ..kijk hoe tof ik ben,ik draag een bivakmus….
  Laat ze achter de criminelen aanrennen met hun bivakmussen laten we zien hoe stoer ze zijn.ik ken 1 adres …het presidentspaleis..daar woont een criminerl en de meestt gehate ook.


  Maak melding

 17. Je weet al wat gaat gebeuren als de abop weer in het machtscentrum komt, hun achterban gaat weer vrijspel krijgen!! Denk niet dat Su daarop zit te wachten!!


  Maak melding

 18. Als erkers is dat verboden moet worden zijn het de auto’s met donkere ruiten. Men heeft blijkbaar heel veel te verbergen en het is vooral onveilig.


  Maak melding

 19. Bron: Starnieuws.

  Minister Getrouw heeft aangekondigd dat in de komende periode meer mutaties zullen volgen in de top van het korps. “Vanaf het begin van mijn kennismaking gaf ik aan dat er sprake zal zijn van reorganisatie. Ik heb u allen daarbij nodig. Het korps moet weer het korps worden van wat ik ken voor 2010”, zei de bewindsman. Het Nationaal Informatie Instituut maakt hier melding van.

  Wat zegt deze man eigenlijk?? Hij zegt dat hij naar de situatie terug wilt van vóór 2010. hij geeft dus eerlijk toe dat de veiligheidssituatie vanaf 2010 achteruit is gegaan. 2010? Dat is toch het jaar toen DDB de scepter overnam.


  Maak melding

 20. Ook en vooral in Suriname behoort men fruit bomen hier en daar voor het volk teplanten,dit in samen werking met de overheid al daar, om moeilijk heden te voorkomen met de fruit telers..! De bedoeling hiervan is het paradijselijke leven en de matriale (technologische) wereld in evenwicht te brengen.Wij mensen zijn zelf de oorzaak van de verdwijning van het paradijs,daarom wees op uw hoeden als burgemeester (éde mang) ,en behoed uw stad en land genoten tegen armoede, ( voedselbank) wakka nanga koni Suriname land van vreugd en zonneschijn..!


  Maak melding

 21. Wat zijn de Surinamers toch dom. Ze hebben deze affaire gefilmd om te bewijzen dat de dame in kwestie zich heeft misdragen op het politiebureau. Ze hebben met dit filmpje juist het tegenovergestelde bereikt. Ze hebben namelijk hun misdragingen ten opzichte van de Surinaamse burgers juist geopenbaard en ook nog gepubliceerd. Dom, Dom, Dom, Dom. En dan zitten zulke oerdomme figuren in hoge posities. Suriname , U daalt in mijn aanzien door deze figuren, die kennelijk de lagere school niet eens hebben doorlopen zo’n belangrijke functie te geven. Het lijkt wel een stelletje losgeslagen en gemaskerde BOKITO’S die onherkenbaar niet gefilmd wilden worden. En wie heeft ze aangesteld, Juist ja: die klootzak van een Bouterse. Echt een despotische bananenrepubliek Suriname. En Bouterse: in mijn ogen behoren deze figuren niet tot jouw elite troepen want zodra er schoten vallen rennen ze met de staart tussen de benen weg. Tegen ongewapende burgers (vrouwen) kunnen ze wel hun macht demonstreren, maar ze zijn in feite geen moer waard. Zie wat er zal gebeuren wanneer op hun geschoten zal worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.