Slachtoffers roofmoord collega’s bij goudbedrijf; rovers zochten goud

24
Collega van slachtoffers roofmoord zaak Krakaweg aangehouden
De slachtoffers die het niet overleefden: Isaak Poetisi en Zillavana Mangkoeredjo(r)

PARAMARIBO, 10 jun – De slachtoffers van de roofmoord deze week in Suriname zijn collega’s van elkaar en werkzaam voor het mijnbouwbedrijf Boss Enterprises N.V. dat zich bezig houdt met goudwinning. Zij hadden hun deel van het werk reeds achter de rug en waren na hun dienst op weg naar Paramaribo vanuit de concessies van het bedrijf, toen zij overvallen werden. Volgens Dagblad Suriname bestaat het vermoeden dat de rovers het gemunt hadden op goud en gouddelvers. De slachtoffers hadden echter geen goud bij zich schrijft de krant.

De krant schrijft dat de vier collega’s vanuit Afobaka onderweg naar de stad waren toen zij moesten stoppen voor een voertuig op de weg. Daar stapten twee gewapende mannen uit die meteen begonnen te schieten op de rechterkant van de auto. De 20-jarige Zillavana Mangkoeredjo, die achter de bestuurder zat, werd in het hoofd geraakt en overleed ter plekke. De 56-jarige Isaak Poetisi, die pas drie maanden in dienst van het bedrijf was, zat naast de bestuurder en raakte zwaargewond. Hij overleed in de ambulance op weg naar de Spoedeisende Hulp. De bestuurder Jake M. liep een schampschot op en de vierde collega Ricky K. bleef ongedeerd.

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van berovingen of pogingen daartoe in het gebied waar de roofmoord plaats vond. Volgens het dagblad zijn er vaker berichten hierover geschreven.

De twee gewapende mannen schoten op de rechterkant van de auto | Foto: Dagblad Suriname
Overlijdensbericht van hun werkgever.


24 REACTIES

 1. Dit is een aangrijpend en triest bericht. Zomaar levens genomen om niet. Foto van meisje met kat raakt me. Waarom doen criminelen zoiets? Zo onbedachtzaam. Zo dom. En waar komen die wapens vandaan? Medeleven is onvoldoende: hier hoort actie van de overheid bij. En die foto blijft op mijn netvlies hangen.. zo triest dit.


  Maak melding

 2. Nog 5 toch!
  Door de slechte situatie in het land rooftop me nu alladol
  Bouterse moest in plaats van dat zielig meisje dordelijk geraakt zijn!
  Dan denk ik dat su verlost was van ellende en armoede!


  Maak melding

 3. Nog meer misdaden, moorden, drugscriminaliteit, roof, fraude, onrust, armoede en moreel en geestelijk verval is wat in het verschiet ligt. Zolang onberechte moordenaars, drugsbonzen en staatskasrovers door oerdomme dwaze idioten zowel bij de Ndp en Abop worden vereerd en aanbeden komt er geen ontwikkeling en voorspoed. Heel veel misdadigers zijn paars of geel of allebei van politieke kleur. De ma pima ndper’ s hebben bewust gekozen voor de stijgende moorden, drugscriminaliteit en lege staatskist, want ondanks vele waarschuwingen krijsten ze oerdom neks no fout voor wat komen gaat als we de dwaas bouta onze stem geven in de hoop op gratis ete, drinke en huisje. Nu zijn heel veel ndper’ s net als zoon en stiefzoon…………misdadigers. Wo ka ma pima kaolo ndper’ s het is allemaal jullie schuld dat de misdaadvloek boven het gehele land is uitgebroken. Tang stem bakka 2020 na dagoe partij, mek oenoe alla ma pima ndper’ s trong misdadiger. Zoals leider zo oerdom volk.


  Maak melding

 4. allemaal gepraat maar er gebeurt niks in het land rovers,dealers,corruptie,van burger tot witte boord criminelen,tot het parlement,zou het misschien niet tijd worden om gezamenlijk van uit nl en su wat op te zetten dit alles van tafel vegen ,en su weer leefbaar maken


  Maak melding

 5. Hebzucht. Ik verlang weer naar de tijd van Tom en Jerry, Mickey Mouse, Donald Duck, De Dikke en de Dunne. Mijn hersencellen nemen nu veels te veel onrecht op. Resumé: Het is één grote Dodom en Gemorra.


  Maak melding

 6. Het zou je kind of broer maar wezen.

  Ben nu ook al 1,5 bezig met de voorbereidingen van ons terugkeer naar Suriname om daar onbekommerd van ons pensioen te leven.
  Mijn vrouw ziet dat nu niet meer zitten en is als de dood, alle gerustelling mijnerzijds ten spijt.
  Ze zegt: “dan maar liever in dit gejaagde en hectische leven dan voortdurend in angst te moeten leven”.


  Maak melding

 7. “Boss ” is toch van een van de “pleeg kinderen” cq familie van Bouta ???
  Zo hebben zij onder verschillende “bedrijfsnamen” overal goudbedrijven en concessies !!


  Maak melding

 8. Dagelijks vallen er onschuldige slachtoffers.Wanneer gaan de surinamers wakker worden.Mensen dit is geen droom maar werkelijkheid.Suriname is niet veilig onder bouta.Hijzelf is een moordenaar,een internationaal wanted crimineel.Hij heeft het te druk om zijn mars te redden en geeft niks om jullie.Van zijn part mogen jullie sterven zolang hij zijn vrijheid heeft.Surinamers toch ,je. kan. toch geen wonderen verwachten van een moordenaar?!


  Maak melding

 9. Mensen,mensen dit heeft niets te maken roofmoord!
  Even goed nadenken,er waren 4 personen in de auto en een man en een vrouw werden doodgeschoten.
  Waarom zijn die andere twee personen ongedeerd gebleven?
  Het was gewoon een afrekening,het kan niet anders.
  De chauffeur zag een auto dwars op de weg staan en hij gaat vervolgens stoppen.
  Je moet toch als chauffeur gas geven en die auto gewoon rammen.
  De chauffeur en die andere man moeten ze gewoon aan de tand voelen er klopt iets niet.


  Maak melding

 10. Oom ludwig van abrabrokie,goed gezegd.Stem nog meer op bouta.Dankzij een hoop domme surinamers mag bouta 2 termijnen.Dus hou op met klagen als er moorden worden gepleegd,jullie geen salaris krijgen ,jullie onderdrukt worden door eigen brada,s.Zo dom zijn jullie


  Maak melding

 11. De marrons willen een eigen onafhankelijke staat en alle natuurlijke hulpbronnen behoren aan de marrons !!!
  Geef ze een stukje oerwoud en bouw er een muur omheen !!!! Laat ze mekaar afmaken !!!


  Maak melding

 12. De straffen moeten hetzelfde worden al in Dubai of Singapore. Dan zal je zien dat het veel beter zal gaan. Je kunt niet dromen van een 2e Dubai maar willen leven als in Jungle met wilde ongeremde feesten en beesten. Welk weldenkend mens cq. investeerder wil zijn geld in een bodemloze rovers put stoppen. Ook ik ben druk bezig mijn rotzooi te verkopen en het land voorgoed vaarwel te zeggen.


  Maak melding

 13. geen enkele moordenaar laat getuigen leven en deze getuigen hebben de gezichten zeker gezien
  en waarom hebben ze de bestuurder niet dood geschoten want die kon vol gas geven om te ontkomen aan die roofoverval

  geen zuivere koffie die twee , laat de politie ze van binnen en van buiten uitkleden


  Maak melding

 14. De overlevenden moeten ondervraagt worden onder extreme omstandigheden. ( Martelen. Cq . Waterboarden = laten verdrinken… tollie eraf.. ja….jouw tollie ook af !!


  Maak melding

 15. Een mensaap lijkt inderdaad op een mens vandaar de naam mensaap.
  En je hebt ze in vele soorten???
  Het gaat hier om een triest geval reageer daarop inplaats racistich te doen harige Hanoman.
  Men schiet op alles wat beweeg tegenwoordig, dan wat denk je dat die rovers gaan doen toch precies
  het zelfde toch.Wild west is ook bij de politie.
  Ik praat het niet goed , ik vind dit triest .
  Suriname is onveilig geworden , veel toeristen zullen niet meer komen.
  Zal me niks verbazen als die rovers geen surinamers zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.