Surinaamse Politiebond wil vooral beter werkmilieu binnen korps

5
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 9 jun – De Surinaamse Politiebond, SPB, verwacht vooral dat de werkomstandigheden beter worden binnen het Korps Politie Suriname. Dit zegt SPB-woordoerder Revelino Eijk. Met het komen en gaan van korpschefs de laatste jaren is er geen verbetering opgetreden. Dat moet nu wel anders. De vakbond is formeel niet op de hoogte gesteld van het vervangen van de korpsleiding. Dat maakt de verwachtingen niet minder.

De behoefte aan betere werkomstandigheden is groot. “We kijken dus met argusogen naar hoe in de vervanging zal worden voorzien”, zegt Eijk tegenover de Ware Tijd. Bij het korps wordt aan van alles gebrek geleden. Vanaf de werkruimten, transport, persoonlijke uitrusting, vuurwapens, munitie tot aan beroepstraining. De bond heeft dit vaker aangekaart, ook bij meerdere ministers van Justitie & Politie.

Op sommige politiestations is het zelfs zo erg dat donaties moeten worden geaccepteerd. Zelfs kerken zamelen geld in om papier en inkt aan te schaffen voor politie in de buurt. Kritici vinden het accepteren van giften van burgers onethisch. Het kan onder meer partijdigheid in de hand werken of de indruk van partijdigheid. Volgens de SPB hebben opeenvolgende korpschefs weinig gedaan aan het verbeteren van de werkomstandigheden.


5 REACTIES

 1. De kabinet van de President run de politie. Als het aan hen lag ook Justitie. De minder bewegelijk en slagvaardig de politie de beter het is voor de drug transit Handel. Millions man. Door de giften van de burgerij wordt de politie ook corrupt en better te manupuleren. De Politievakbond is de orgaan om de politie schoon te houden. Een coalitie met eerlijke burgers zou een oplossing zijn.


  Maak melding

 2. Maar wat heeft Eugene van Joe koe dan al die tijd gedaan, toen hij minister was? De politie is de waakhond van Suriname. Hoe is het mogelijk dat dit soort dingen plaatsvinden? Onbegrijpelijk.De politiebond is hierin ook erg tekort geschoten ivm het beleid. Geen materialen om op een fatsoenlijke manier je functie uit te oefenen.De politie hoort voorraden op stok te hebben en niet afhankelijk worden van donaties en giften van burgers. Dit werkt zeer demotiverend.De politie zit dus op de bedelstoel. Whats happend here. Dit is je reinste kolder. Laten wij hopen dat Getrouw deze wantoestanden uiterst serieus neemt om zaken op orde te stellen. Degene die ervoor gezorgd heeft dat dit zo ver is gekomen, ter verantwoording roepen. Hoop dat Getrouw capabel genoeg is om het hele korps te laten functioneren zoals het hoort.


  Maak melding

 3. DE SPB DROOMT en zoekt reden SLECHTE werkomstandigheden
  etc bij de Korpsleiidng !

  REGERING en PRESIDENT zijn voor 100% verantwoordelijk voor
  de slechte staat van het Korps, het gebrek aan materieel en de
  barslechte overige voorzieningen !

  De Paarse Bakba-Winkri-regering en machthebbers zijn NIET meer
  geinteresseerd in het welzijn van het VOLK !

  Allemaal zijn voor EIGEN BELANG, voor ZICHZELF bezig, in een
  verminkte RECHTSSTAAT !

  Het Sranan Volk PINAART en wordt dagelijks blootgesteld aan
  ZWARE CRIMINALITEIT !

  Dit is helaas de uitkomst van de PAARSE NEP-Revolutie !!!!!

  PINAREN PLUS ZWARE CRIMINALITEIT !!!!!

  PS : SNEL NIEUWE DEMOCRATISCHE LEIDERS in een
  VERNIEUWDE SRANAN RECHTSSTAAT !!!!!!


  Maak melding

 4. Het voor het bekostigen hiervan ligt op straat. Wild wild west in het verkeer omdat men niet handhaaft. Waarom wordt Ernie opgetreden tegen de tal van verkeersovertredingen in decorum van boetes uitschrijven? Mes snijd aan twee kanten als ze nu eens gaan werken geld komt binnen en de samenleving wordt dicippline bijgebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.