Was de roofmoord op journalist en studente een ‘vergismoord’?

25
Collega van slachtoffers roofmoord zaak Krakaweg aangehouden
De slachtoffers die het niet overleefden: Isaak Poetisi en Zillavana Mangkoeredjo(r)

PARAMARIBO, 8 jun – Één van de twee dodelijke slachtoffers die gisteren vielen bij een gewelddadige roofoverval in Suriname, is een voormalig journalist van de Surinaamse krant De Ware Tijd(dWT). Dat meldt de krant vandaag zelf. De man, Isaak Poetisi, heeft een aantal jaren bij de Ware Tijd gewerkt als verslaggever. Hij werkte ook voor Times of Suriname en Starnieuws. Het tweede slachtoffer is de 20-jarige NATIN studente Zillavana Mangkoeredjo.

Volgens de krant kreeg de politie van Zanderij een melding dat een voertuig op de Krakaweg ter hoogte van de Sabakoekreek was beschoten door rovers. Ter plekke aangekomen troffen politieagenten het voertuig aan waarmee de vier slachtoffers zich verplaatsten. De vrouw vertoonde geen tekenen van leven meer. Twee zwaargewonden werden per ambulance naar de stad vervoerd, maar onderweg bezweek Poetisi aan zijn verwondingen aldus dWT. De vierde persoon bleef ongedeerd.

Waarom juist deze mensen het slachtoffer zijn geworden van de gewelddadige overval is nog niet duidelijk. Volgens de Surinaamse site Public Nieuws zouden de rovers vermoedelijk op een verkeerde auto hebben geschoten. De site baseert haar berichtgeving op ‘een uitspraak van iemand bij de recherche van het Korps Politie Suriname(KPS) die niet bij naam genoemd wilde worden’. Vooralsnog weten we het niet; het onderzoek is in volle gang.

Twee mensen gedood bij overval op de weg in Suriname


25 REACTIES

 1. Moord op klaarlichte dag.
  Ik heb liever dat de politie van Guyana deze moordenaars opspoort en gevangen neemt.De politie van Suriname die is zomaar.


  Maak melding

 2. waarom wordt er geen zware staf geeist aan de rovers, bij moord levensslang en bij inbraak en mishandeling minimaal 10 jaar en de gevange laten werken op plantage.


  Maak melding

 3. Dit is precies de revo wijze van tegenstanders elimineren, naast roofovervallen, auto ongelukken en vergiftiging, de paarse doods eskader olv waarschijnlijk ene Meri ‘ s gang. Ndper’ s zijn de ware oorzaak van de steeds groter wordende armoede en misdaad. Wo ka, stem in 2020 dong bakka.
  Ondertussen geen enkel bericht van Lomboe, veel ndper’ s zijn rovers en dieven, maar ook moordenaars, drugscriminelen geworden zoals Dino e Ka en Meribal. Vervloekt zijn alle misdadigers, maar nog meer vervloekt zijn allen die misdadigers als een president verafgoden. WO ka. Wat vreselijk voor de nabestaanden, het land wordt steeds onveiliger. De ma pima duivelse zoon didibri beloofde nog een maatschappij vol rust, vrede en voorspoed, zonder diefijzer. Maar dankzij Meye en Misikaba, de ma pima geldzuchtige eerzuchtige awariedomries stemden vele paarse stommelingen wederom in 2015 en wie weet, paars ddb duivels bezeten knettergel weer in 2020 voor nog meer paarse misdaad. Ndper’ s oe ma pima ellendige moordenaar aanbidders.


  Maak melding

 4. De 20-jarige Zyllavana Mangkoeredjo en de 56-jarige Isaak Poetisi lieten op donderdag 7 juni het leven, nadat het voertuig waarin zij zaten op de Krakaweg nabij de Sabakoebrug is beschoten door twee gewapende rovers. Zyllavana overleed ter plaatse en Isaak liet op weg naar het ziekenhuis het leven.
  De twee gewapende rovers reden na hun daad in volle vaart weg. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de recherche van regio Midden die zich naar de plek hadden begeven, kamden het gebied uit. Het voertuig, zonder kentekenplaten waarmee de verdachten de daad hebben gepleegd, is ongeveer 1 kilometer verwijderd van de afslag naar Matta aangetroffen. Eén kentekenplaat is in de laadbak van de auto gevonden. Op grond van de aangetroffen sporen bestaat het vermoeden dat de rovers zijn overgestapt in een andere voertuig.
  De autobestuurder Jake M. die gewond is geraakt is na medische behandeling heengezonden. Het vierde slachtoffer Ricky K. is ongedeerd gebleven.
  De ontzielde lichamen van Zyllavana en Isaak zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.
  Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

  Dit heeft veel weg van een paarse vergelding, waarschijnlijk door het ndp doodseskader olv …..ie nafoe aksie…..in opdracht van……….na revo fasi, na paars lagi ddb didibri fasi.
  De toekomst ziet er vreselijk misdadig uit als in 2020 paarse ezels- en ezelinnen weer op de nationale dieven partij gaan stemmen. Dan is het land voorgoed verloren met een paarse generatie jonge verdorven paarse misdadigers. Het is de schuld van de ndp dat ze nu dood zijn.


  Maak melding

 5. Zij die hun leven hebben gelaten bij deze brute overval wens ik dat hun ziel de eeuwige rust mogen hebben in het hiernamaals. Daarnaast wens ik de nabestaanden sterkte bij verwerken van het verlies van hun dierbaren.

  Moge ook de gerechtigheid zegevieren opdat de daders worden berecht.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 6. Moi boi foe dada “Getrouw”, vanaf jij minister bent geworden zijn de berovingen,moorden,roofovervallen toegenomen !!!
  Sang je doe mi boi !!! Zeker maak je,je al klaar voor een bitelandse reis met daggelden ???


  Maak melding

 7. We hoeven niet gek te kijken als deze moord niet uit jaloezie is gepleegd uit relationele sfeer.
  Want dat gebeurt de laatste tijd vaak in Su, mensen kunnen het niet hebben wanneer hun
  geliefd vreemd gaat, en ze kiezen de weg van de kortste weerstand. En nu maar afwachten wat uit de onderzoek van de politie, uit de bus gaat komen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Onder Santhoki als minister van juspol was Suriname veel veiliger. Die huidige bende is OLV een incompetente psychopate crimineel en president.


  Maak melding

 9. @Oom Ludwig van Abra Broki ,…jij bent.
  SOWIESO ,..een BULLEBAK…je bent gefrustreerd booooi.!

  @Oom Ludwig van Abra Broki 8 juni 2018 at 19:57
  Drie moorden binnen een week, dankzij de ndper’ s.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Jij bent en blijft een domme PANNENKOEK,.jo EZEL.

  @Ray 8 juni 2018 at 17:38
  Het wordt erger met de dag in Suriname.Nergens ben je meer veilig.Niet in je huis en ook niet op straat.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  jIJ eeuwig durende lelijke CLOWN,LULT WEER ONZINNIG IN DE RUIMTE !get a fucking life,..BOUTA eh free na joe ede !..GA SLAPEN JULLIE ALLEMAAL….Vergeet je REDIEMOESOE slaapmuts niet ! ..domme OLIEBOLLEN bij mekaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Jammer van het jonge Leven van de studente. Kogels hebben haar een korte Leven gegeven.Zou ze voor niets zijn gedood?
  De ex journalist zou nog een productive Leven kunnen hebben. Als het zo doorgaat in Su wordt het Leven waardeloos.


  Maak melding

 11. A-NO-MIE en oom Ludwig van abrabroki: jullie hebben beiden gelijk.
  Sinds getrouw minister is geworden is the crime alleen maar erger geworden…
  Wie in 2020 weer op paars stemt gaat stront vreten…
  Ze hebben nu al niks te vreten, die paarsstemmers….


  Maak melding

 12. Dit heeft niets met roofmoord te maken,de familie van deze jonge dame heeft wraak genomen omdat zij met een oudere man ging.!
  Zij liep gevaar dat had zij moeten weten want het is nergens bekend dat zij stage ging lopen.


  Maak melding

 13. @ Sonny,

  Mocht je gelijk hebben, dan is dit het werk van een moslim familie. De familienaam van deze 20-jarige studente is een javaanse naam. De meeste javanen in Suriname zijn moslim.
  Eerwraak komt vooral onder moslims voor. Ook hindus zijn niet gevrijwaard van dit soort moorden.
  Toestanden uit het Midden-Oosten hebben hun intrede gedaan in Suriname.


  Maak melding

 14. Wat voor een bullshit “”vergismoord” t woord alleen al . Dit is een PURE ROOFMOORD . Hadden die duivels zich vergist , zouden zij zich gelijk uit de voeten gemaakt . Er is bewust voor gekozen te roven en te moorden . Ze hebben hun tijd genomen de boel door te zoeken en plunderen nadat ze de mensen al overhoop hadden geknald om daarna te vertrekken . What the fuck modewoord, vergismoord.


  Maak melding

 15. IK WEET HET BETER ALS JULLIE BULLEBAKKEN 9 juni 2018 at 06:09
  @Oom Ludwig van Abra Broki ,…jij bent oke
  SOWIESO ,.g.een BULLEBAK…je bent niet gefrustreerd booooi.!
  @Oom Ludwig van Abra Broki 8 juni 2018 at 19:57
  Drie moorden binnen een week, dankzij de ndper’ s. yeah
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Ik zelf bent en blijf een domme PANNENKOEK,.een ndp EZEL.
  @Ray 8 juni 2018 at 17:38
  Het wordt erger met de dag in Suriname.Nergens ben je meer veilig.Niet in je huis en ook niet op straat.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Ik ben de eeuwig durende lelijke paars berm PRASERI aka Dagoebalsing CLOWN,Ik LULT WEER ONZINNIG IN DE RUIMTE Ik get a fucking life,..BOUTA eh freere na pie ede ! IKGA SLAPEN JULLIE ALLEMAAL…Ik vergeet me Stinkende gedrogeerde slaapmuts niet ! Ik droom van paarse domme OLIEBOLLEN bij mekaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ai Mi law no ka en mi lobi ddb poeppap als toet voor et slaape gaan. Stree de foe stree de misdaadaanhanger ben ik van soso lobi baas ddb. Elke dag als hij poept krijg ik van hem dat als toet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.