Surinaamse politiechef en deel politietop moeten plaats maken

15
Ambassadeur VS ontmoet Korpschef van Politie Suriname
Antonio Chin(l) met de Amerikaanse ambassadeur in Suriname Edwin Nolan(r) in december 2017

PARAMARIBO, 7 jun – Een deel van de leiding bij het Korps Politie Suriname, KPS, is bedankt. Dit meldt de Times of Suriname. Onder meer politiechef Antonio Chin moet plaatsmaken. Formeel is niets bekend gemaakt. Als reden zou zijn opgegeven dat de korpsleiding ‘weinig’ communiceerde met minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie.

Kennelijk wordt gewerkt aan betere communicatielijnen. In elk geval is al voor voorlopige vervanging gezorgd. Hoofdinspecteur Roberto Prade is aangewezen als waarnemend politiechef. Met Chin zijn ook de commissarissen Ruben Pelter en Darnie Stolk uit hun functie ontheven. Van de twee andere leden van de korpsleiding is niet bekend wat hun lot zal zijn.

Of leiding compleet vervangen wordt, moet nog blijken. Commissaris n fungeerde sinds eind vorig jaar als waarnemend korpschef. Hij nam over van Agnes Daniel, de eerste vrouwelijke korpschef. Daniel maakte plaats na hevige kritiek vanuit de politiebond. De bond had vooral bezwaar tegen de manier waarop overwerk werd gewaardeerd. Ook onder Chin hield deze klacht aan.

15 REACTIES

 1. @Parbo
  Nee idioot deze politiechef en deel van het politietop deden hun taak naar behoren en hielden geen contact met Getrouw wiens enige taak is om de ndp criminelen te beschermen.


  Maak melding

 2. @Parbo
  Je baasje bouta functioneert niet,hij hallucineert.,vliegt op en neer naar cuba voor doktersbezoek,heeft de steunkrukken van amnestie nodig om zicht voort te bewegen,rouwt om zijn zoon die niet naast hem is,de drugvangsten. maken hem kapot.,zijn witwas money word in beslag genomen…te veel mankementen waarmee je baasje zit.Zo gewoon uit nieuwsgierigheid..wanneer ben je van plan je baasje de laan uit te sturen.!


  Maak melding

 3. Parbo
  Zit er überhaupt nog hersen onder die schedel van je ,of is het verdampt.
  ALS dit het enigste wat je melden hebt ,hou dan op deze weergaloze onzin .
  Het draagt niets bij aan deze discussie, kom met feiten,als het niet te veel moeite is


  Maak melding

 4. Dit is heel opmerkelijk. In 1980 is dat eerder gebeurd en nu weer. Er wordt met ons veiligheid gespeeld en de wortels van de NDP verder verstevigd. De politie wordt wederom een speelbal van Bouta. Wat doet de Politie Bond? Ik heb nergens een reactie van de bond gezien.


  Maak melding

 5. De ndp maffia heeft enkele agenten op haar loonlijst staan. Ndp is een politieke religieuze sekte en drugsmisdaadsyndicaat olv Bouta en roverbende.


  Maak melding

 6. Stel dat Parbo wel gelijk heeft en dat de top wel degelijk niet goed functioneert.
  Kan toch?
  Dan treedt in Suriname de wetmatigheid (geen wet dus!) van reshuffling in werking.
  Dit is al vaker gebeurd.
  Nu vraag ik mij af:
  Wie heeft/hebben er gefaald toen de € 19 miljoen werd verzonden?
  Wie heeft/hebben er gefaald bij de geheime missie., die niets heeft opgeleverd. Behalve geldverspilling en gezichtsverlies.
  Treedt de wet in werking?
  Zo nee, waarom niet?


  Maak melding

 7. Wie helpt mij als ik de hele corrupte bende van KAbouter onder de loep neem met een wat handgranaten in hun reet. Dat ze net niet dood gaan. Maar ook niet uit hun reet kunnen schijten. Daar wil ik levenslang voor zitten. Heeft de rest van de Surinaamse bevolking tenminste toekomst. Sinds dat Suriname bestaat heeft niemand aan de welvaart van Suriname en de bevolking gedacht. Alleen hun eigen zakken. Vieze honden. En dan sttat die moertschont op de foto met Adhin alsof hij een wereld heeft gered. Zakka zakka…wat als je een beetje geschoold was….welterusten surinamers…


  Maak melding

 8. Belangrijker is de vraag hoe de nieuwe top van de politie er straks uitziet.
  Zeer waarschijnlijk vriendjes van de president en ndp loyalisten benoemd die hun ogen dichtknijpen voor de criminele activiteiten van Bouterse en de NDP


  Maak melding

 9. Als Parbo niet goed wijs is, quod non, vraag ik mij af waarom er steeds wordt gereageerd op zijn onwijsheden. Vraag mij af wie er dan eigenlijk niet goed wijs is.


  Maak melding

 10. Wel merkwaardig zeg: de minister is nog maar pas geïnstalleerd als nieuwe minister van Justitie en nu al stuurt hij medewerkers weg?!?. In zijn inwerkperiode? Dat gaat wel heel erg rap zeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.