Ex-minister komt met nieuwe Surinaamse politieke partij: VVD

34
Ex-minister Alice Amafo sinds 2015 niet gezien bij ABOP

PARAMARIBO, 7 jun – Ex-minister Alice Amafo komt met een eigen politieke partij. Ooit was zij het boegbeeld van Ronni Brunswijks ABOP. Na recente geruchten over een overstap naar de VHP, begint het enigszins te dagen. Alice ‘Warrior Princess’ Amafo neemt het politieke heft in handen. Haar Volkspartij voor Vernieuwing & Democratie, VVD, moet formeel nog worden opgericht.

Maar dat is een kwestie van tijd. Wie buiten de vrouw rekent die zowel onder Venetiaan als Bouterse minister was, vergist zich kennelijk. “Er is een komma achter mijn carrière, maar geen punt”, zegt Amafo tegenover de Ware Tijd. Eerder dit jaar bedankte zij als lid van de ABOP. Voor haar was de partij ‘niet langer’ de organisatie, waar zij een bijdrage kon leveren aan het helpen realiseren van de ‘aspiraties van het Surinaamse volk’.

Geruime tijd werd gespeculeerd op een overstap naar de VHP. Binnen deze oppositiepartij werd dit met enige scepsis aangezien. Tegen het einde van Amafo’s ministerschap onder Bouterse is een groot geldsbedrag verduisterd op het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Aangegeven werd dat daar eerst opheldering over moest komen. Amafo was ook kandidaat voor het parlement tijdens de laatste verkiezingen.


34 REACTIES

 1. De lintjes knipster heeft een nieuwe partij opgericht de VVD. Ze hoopt in 2020 de verkiezingen te winnen en liefst wil ze geen minister-president worden maar minister van Financiën, ze houdt ervan om in het duister te tasten !!!!!


  Maak melding

 2. Amofo de oplichter is nog niet klaar,nu gaat ze voor lijdster…
  De toekomst van Suriname ziet er heel somber uit.
  Amofo hoort in de gevangenis voor het plegen van fraude.
  Maar ze is een ndper dus…


  Maak melding

 3. -Sommige Surinamers hebben toch het lef om een partij te gaan oprichten met hun zwarte verleden.
  Hoe kan deze vrouw het volk aankijken en vertellen dat het niet goed is om te frauderen???

  Het volk kiest en laten wij maar kijken wie op haar gaat stemmen.
  deze vrouw smacht gewoon weer naar AANDACHT.


  Maak melding

 4. @ Ira

  Sommige mensen hebben geen schaamte gevoel, en ze heeft éénmaal de honingpot gevonden en
  dat mis ze nu !!!!En daarom wil ze ook teug zie reactie van Anani, dat heeft hij / zij goede analyse. Om te frauderen heb je geen diploma bull noch certificaat nodig, het enigste wat men
  nodig heeft is dré ai en dat heeft ze !! @ Ira maak je niet druk ze krijgt wel stemmen, want het volk is gewoon te dom om dat te vatten. ( de goede daar gelaten )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. De boef en overloper Dillip Sardjoe (vernieler van de Carolinabrug) richtte ook zo’n politieke partij de BVD genaamd op. Nu wordt zijn naam door de Nederlandse fraudeexperts genoemd in de Ballast Needam zaak.


  Maak melding

 6. *Missie €19mio mislukt*
  _(Romeo Asondoe)_

  Denk logisch na… welke bedrijven doen nu nog zaken in Suriname en zeker met de overheid:
  – Yokohama
  – Kuldipsingh
  – Combe markt
  – Punai
  – Chotelal
  Deze bedrijven financieren de overheid met gelden waarvan de herkomst dubieus is en worden gefaciliteerd via de CBvS middels “schatpapierschulden” (denk aan de valutaveilingen).

  Een levensmiddelenbedrijf als Chotelal die 200mio srd aan de staat leent (ca. €50mio). Weet je hoe lang je daarvoor moet werken om het te verdienen?

  De grootste drugbazen regeren weer over Suriname, net als de periode 1995-2000 (Wijdenbosch/Bouterse).

  Alleen woedt er nu een interne drugsoorlog onder de drugsbazen, de koek wordt niet eerlijk verdeeld. Vele vangsten in binnen- en buitenland (15ton cocaïne) zijn het werk van lekken naar instanties omdat er onderling argwaan heerst.

  De €19mio is dus afkomstig van drugsbazen die het geld witwassen via de CBvS. Het geld was nimmer bedoeld als swap tussen China. Anders was het geld als cargo verstuurd en kon de Nederlandse douane het niet confisqueren. Met het geld zouden, via Nederlandse banken, importeurs (lees: witwasbedrijven) betaald worden.

  Minister Hoefdraad voelt de hete adem van bovengenoemde bedrijven en is als de doods voor een koersexplosie van de euro. Daarom is met de cambiohouders besloten om de koers naar beneden te drukken.

  SurinameTabloid@2018


  Maak melding

 7. Het is bekend dat waar deze mensen oorspronkelijk vandaan komen ( binnenland) er geen electra is vandaar dat ze in het donker actief zijn, ze zijn met de paplepel ingegoten wat betreft verduistering praktijken !!!
  Daarom opereren ze vaak in burka’s om niet op te vallen.


  Maak melding

 8. @ Optimist

  Twee mogelijkheden is er aanwezig ; je bent inderdaad een optimist, of je bent ontsnapt uit een
  instelling van gekken en dwazen ect etc. ( ga lekker weer terug onder de steen waar je vandaan komt. )

  SARI TORI

  Jacko


  Maak melding

 9. @ anani,
  Bedoel je in het duister te tasten of “betast te worden” door Ronnie of Misjiekaba in het duister in de kerk of om zelf “te betasten in het duister” ??? Hoe groter de banaan , hoe groter de klepel !!!
  i


  Maak melding

 10. Dit strenge vrouw zijn, kijk foto. Zij goed op centjes passen. Niks bewijze
  zij geld wegmake. Zij met Bouterse samen werke kunne. Beide regering vorme
  kunne. Gaat weer goed komme in Suriname.


  Maak melding

 11. het wordt nu toch wel eens tijd, dat er zoals in normale democratische landen/staten een screening plaatsvind en op zijn minst een V.O.G. maar in een land waar corruptie op zo’n hoog niveaus plaatsvind zal dat waarschijnlijk ook wel een wassen neus zijn, hoe kan het ook anders in een land waar een massamoordenaar en veroordeeld drugscrimineel president is, en coke het belangrijkste exportartikel, BTW wanneer is die tante eigenlijk jarig, kan ze mooi haar verjaardagspartijtje bekostigen uit de partijkas


  Maak melding

 12. Daarom zal dit land nooit vooruit gaan. Het is een corrupe bende. Allemaal zakkenvullers, oplichters drugsdealers en dieven zijn het. Maar ja het volk krijgt waaop je stemt toch?


  Maak melding

 13. Het probleem dat we in dit land hebben is dat we met een regering zit dat geen moer weet. En het aller belangrijke is dat de autoriteiten die moeten ingrijpen zitten maar te kijken.
  Volgens mij zijn er wettelijke regeling/voorwaarde om een politieke partij op te richten en dit wordt niet nageleefd of gehandhaafd, als ’t maar ten goede komt van de NDP. Vroeger werden verkiezingen om de drie jaar uitgeschreven/georganiseerd nu is om de vijf jaar met alle gevolgen van dien. Politieke partijen zijn zelf door de Nederlandse Ambassadeur in Suriname opgericht om deel te nemen aan de verkiezing en dit is niet lang terug.

  En niet te vergeten de sub partijen als de nieuw opgerichte PVV. Het buitenland of beter gezegd Nederland maakt gretig gebruikt van de hebberigheid/machtswellustelingen in dit land. In Nederland weet de Hollanders wel raad met de indringers. Daar worden ze netjes gescreend!

  Wat dit betreft is Suriname nog een derde wereldland en weet van geen toeten nog blazen. Zeker 10% procent van de een en vijftig parlementariërs zijn verraders en openlijk nog. In dit land is de wet van straffeloosheid geldig en alles mag of toegestaan zonder om gestraft te worden. Dan praat deze nog over een revo of geen hokjes politiek meer. Dit land heeft nog een lange weg te gaan.


  Maak melding

 14. GOEDE AVOND MR/MEVROUW.
  HET IS HAAR RECHT.
  GEEN ENKELE WET VERBIEDT DAT DAT MEESTER AMAFO A ,EEN POLITIEK PARTIJ NIET MAG …….
  WAS ZIJ NAAR NDP
  OF
  VHP
  OF
  NPS
  OF
  PL
  OF
  ELDERS
  ZOUDEN JULLIE HAAR WILLEN VER-OF BESTENIGEND. IK ZOU ZEGGEN :
  MEESTER AMAFO.
  GA ERVOOR.
  GOED RECHT.

  ARMAND KARTOWIRJO IS POSITIEF.

  DENKEND PERSOON IS IE.
  GOEDZO.

  MISLUKKINGEN DENKEN ALTIJD NEGATIEF.

  BIJ VOORBAAT DANK U


  Maak melding

 15. De positie van Brunswijk is aan het wankelen. Amafo snoept de stemmers weg van Brunswijk die anders op de VHP zouden stemmen. Een goed initiatief van mevrouw Amafo om haar eigen politieke partij te beginnen. Dit is ook uitstekend voor het politieke landschap in Suriname.


  Maak melding

 16. Ravan ka mahina pamafo kare zorrrr
  Ravan ka mahina pamafo kare zorrr

  hmmmm zorr nahie choor choor chooor
  Djuka rare Jhume aise jaise Banma nache choorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  Vrij vertaald: gedane zaken nemen geen keer !!!


  Maak melding

 17. RobG, je hebt volledig gelijk, nog een gekende oplichter erbij in de top van de politiek, kennelijk vindt jij ook dat wanneer jij een toppostie kunt bekleden dat je van besproken gedrag moet zijn cq een crimineel verleden moet hebben, het liefst nog met een flinke strafeis en voor komt op internationale opsporingslijsten, leuke instelling wel.


  Maak melding

 18. Wat Suriname nodig heeft is een politieke partij die alle bevolkings groepen vertegenwoordigen ,zo is Ubuntu” (wij zijn ook goed ) conected front,in Nederland langzaam aan het inburgeren,een partij waar je op kunt vertrouwen omdat het je eigen taal vertegenwoordigd Ubuntu” wij zijn ook goed,leterlijk vertaald in het surinaams. Dat is wat Suriname nodig heeft Ubuntu” conected front ,met een bigie brasa naar de heer Iwan Leeuwin van Ubuntu” conected front,wakka nanga koni,Suriname land van vreugd en zonneschijn..!


  Maak melding

 19. Het door amafo verduisterde bedrag is al haast op dus is ze haastig op zoek nr n andere bron waar ze dit keer tientallen maal meer kan jatten. Amakafo ga ervoor of je gaat voor jaren d bak in of je wordt werkelyk die warrior lady. Myn advies: roep geen geesten op die je niet kan bezweren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.