NVB-bussen en boten voeren woensdag actie in Suriname

11
NVB-bussen en boten voeren woensdag actie in Suriname
Archieffoto: bussen in Suriname

PARAMARIBO, 6 jun – Bushouders die rijden voor het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) zullen hun bussen vandaag, woensdag 6 juni, in de garage houden. Ook de boten zullen niet varen. Dit besluit is maandagavond genomen op een spoed algemene vergadering van de Organisatie van Surinaamse Bus- en Boothouders (OBS) meldt Starnieuws.

Ondervoorzitter Iwan Woon van de OBS zegt aan de nieuwssite dat de overheid nog niet heeft uitbetaald voor maart en april. Ook het afgesproken bedrag van 25%, dat met terugwerkende kracht moest worden betaald van augustus tot november, is nog steeds niet overgemaakt.

Woon merkt op dat beloofd was door het ministerie om alles in het werk te stellen opdat de betaling zou plaatsvinden. De bushouders hebben echter nog geen geld gezien op hun rekening en zijn zeer gebelgd over deze situatie.


11 REACTIES

 1. Iedere week het zelfde liedje, dan die niet betaald, dan deze groep bushouders en boothouders niet betaald, dan personeel Szf niet betaald, dan Anton de Kom personeel niet betaald,personeel Asiana niet betaald, en zo kun je nog een tijdje doorgaan, oorzaak, die stelende paarse criminele bende, die de staatskas constant leegroven, en proberen het met voedselpakketjes goed te maken.


  Maak melding

 2. Deze regering die op geen enkele wijze instaat is, een degelijke staatshuishouding te voeren moet direct naar huis gestuurd worden.Elke week wordt er weer een of andere committee of organisatie opgericht om het een of ander te bewerkstelligen, alles is gedoemd te mislukken door een chronisch gebrek aan kader met de nodige kennis en kunde.Enkel blaaskaken,loze kreten als zoethoudertje. Wie lijdt hieronder de bevolking. Misschien wordt er verwacht dat de Chinezen of India dit gaat komen oplossen. De driedelige kostuums en stropdassen die Bouta en kornuiten dragen mogen zij aan de wilgen hangen.
  Ze doen zich beter voor dan ze zijn. De ministeries horen hun beloften na te komen, Maar alles is wang foe tiede, toef tamara, En tamara laat heel lang op zich wachten.Dit wordt misschien nooit want monie no de foe ding sanie diesie. Feesten en zuipen daar is er geld voor. Gezelschapsreizen voor de hele familie, vrienden en kennissen. Hun kinderen gaan in het buitenland shoppen, kopen de duurste merken kleding, tassen en schoenen. Krijgen gratis percelen en een aannemer die ervoor zorgt dat er voor hun gebouwd wordt voor een zacht prijsje, van alle luxe voorzien. Mensen worden jullie wakker. Blijven stemmen op NDP wordt nog meer jullie ondergang.


  Maak melding

 3. Het geld dat uitbetaald moet worden wordt vastgehouden door de Nederlandse belasting dienst . Men is nog steeds aan het onderzoeken waar de geldstromen uit Suriname vandaan komen. Desi en Gilmore moeten verder gaan met het om de tuin leiden van wereld instanties. Ze zijn nu door de mand gevallen. Het einde van wit wasserij in vele vormen is inzicht. Zo zie je maar aan alles komt een eind.


  Maak melding

 4. Ook dit is weer een erfenis van de frontregering. Het monopolie van de subsidie opstrijkende bushouders moet doorbroken worden. Zolang het systeem van subsidievertrekking aan busondernemers blijft bestaan zal inefficiënte de boventoon voeren.
  Er is sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bushouders die zonder subsidie hun bedrijf goed kunnen managen.


  Maak melding

 5. parbo inderdaad subsidie afschaffen en de bus tarieven marktconform maken

  dan zullen de paarse buffels moeten lopen want de daadwerkelijke tarieven zullen deze paarsen niet kunnen betalen

  dus parbo subsidie onmiddelijk afschaffen


  Maak melding

 6. @Parbo, in Nederland maak je toch ook gebruik van subsidies……in Nederland heet het “toeslag”…!! Dus wat lul je nou over Su???


  Maak melding

 7. Parbo 6 juni 2018 at 07:49
  Ook dit is weer een erfenis van de ndp 1 regering. Het monopolie van de subsidie opstrijkende bushouders moet doorbroken worden. Zolang het systeem van subsidievertrekking aan busondernemers blijft bestaan zal inefficiënte de boventoon voeren.
  Er is sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van de bushouders die zonder subsidie hun bedrijf goed kunnen managen.

  Ondertussen schijten en pissen de debiele dwaze idiote erdomme ndper’ s nog harder een ddb paarse buffel hoe rond te komen. Ddb en roversbende e mek deng ka moro straatdagu, tjies alla ndper’s mooi beet.


  Maak melding

 8. @Parbo
  Natuurlijk,we begrijpen jou pijn.Het is altijd de schuld van anderen nooit van je baasje.Het doet je pijn om het toe te geven maar we begrijpen het.
  Je bent ziek .Laat je behandelen.


  Maak melding

 9. Maar hoe dan, nl houd hun geld toch achter, dus!! er zullen nog meer betalingsproblemen volgen, ze moeten toch ook nog leven. Kom op zeg!!! geef ze een beetje de ruimte, ze hebben het nu toch al zo moeilijk. Misschien kunnen je NDP buren, familie, vrienden even financieel bijspringen, want ze moeten hun president toch ook helpen als er problemen zijn, ik bedoel!!


  Maak melding

 10. Hoe zit het ook alweer,…geldzaken? O ja die vallen onder de minister van justitie. Het uitbetalen van deze chauffeurs en booteigenaren zal kennelijk een complexe zaak zijn. Binnenkort zullen we wel horen dat het geld eigenlijk reeds beschikbaar is, maar dat “complexe-administratieve-procedures” veel tijd in beslag nemen. O ja er zal nog een andere verklaring zijn. Vroeger (lees voor 2010) werd maar lukraak gedeclareerd, maar nu wordt alles heel strikt gecontroleerd en nog eens gecontroleerd. Daarom heb je als medewerker in juni nog steeds niet je geld over maart en april ontvangen. De salarisadministratie zal wel heel erg complex zijn.
  Grote “bewondering” voor de Surinaamse samenleving dat men vrijwel alles zonder enige vorm van protest gelaten accepteert: grootschalige (onbestraft gebleven) corruptie, wanprestatie van de overheid zoals Suralco, Cassaveverwerkingsfabriek, zonder vooraankondiging vooraf verhogen van prijzen van benzine etc, etc.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.