Foto’s viering 145 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname

6
Foto's viering 145 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname
De VP bij het beeld van Baba en Mai

PARAMARIBO, 6 jun – De bijdrage van de Hindoestaanse contractarbeiders aan de ontwikkeling van Suriname is onmiskenbaar. Aldus vicepresident Ashwin Adhin, die dinsdag sprak tijdens een bloemenhulde bij het ‘Baba en Mai’ monument ter gelegenheid van de viering van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie. Adhin heeft de multiculturele samenleving opgeroepen om het besef te koesteren dat de verschillende etnische groepen elkaar nodig hebben.

De vicepresident sprak van een coöperatieve kracht waarmee de voorouders samen Suriname hebben opgebouwd. Na deze ceremonie, legde Adhin samen met de voorzitter van de Culturele Unie Suriname, Aniel Manurat, een krans bij het ‘Mama Sranan’ monument. Vervolgens hebben ze samen op het Onafhankelijkheidsplein de officiële opening verricht van een geïmproviseerd contractarbeidersdorp.


6 REACTIES

 1. Het gaat niet om de kleding die de VP al vaker heeft gedragen, maar om wat hij uitdraagt over de immigratie van de Brits-Indiërs, c.q. de hindustanen. Ik moet Ashwin Adhin wel nageven dat hij trots is op zijn afkomst, dat waardeert en doorgeeft.

  Wij hindustanen, moslim, christen, hindu of van een andere religie zouden eens moeten gaan beseffen dat we door een eenheid te vormen meer kunnen bereiken voor de plek waar we wonen. Ook de voorkeur voor een politieke partij hoeft en moet deze eenheid niet beschadigen.
  Helaas gaat de eenheid teloor. Macht, geld, hebzucht zijn steeds meer een belangrijkere rol gaan spelen.
  De witte boord criminaliteit onder de hindustanen is daar een goed voorbeeld van. Alleen tijdens de herdenking/viering van de hindustaanse immigratie lijkt die eenheid er weer te zijn. Hoewel ook weer niet helemaal.
  Het zou meer glans hebben gegeven aan deze herdenking als de VP en de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi samen Mai en Baba een mala zouden omhangen. Dat zou een symbool kunnen voor de eenheid onder de hindustanen, ongeacht de politieke kleur die deze beide heren hebben.
  En om de totale eenheid van de diverse Surinaamse gemeenschappen te bevorderen zou het ook een idee kunnen zijn om personen uit die andere gemeenschappen naar voren te halen, want aan die totale eenheid is ook geen samenhang te ontdekken.
  Helaas, is dit de waarheid. Ik vrees dat de hindustanen te verdeeld zijn geraakt om de eenheid te herstellen.


  Maak melding

 2. VP is een schande voor de oprechte eerlijke hardwerkende hindoestanen. Een medewerker der paarse duisternis, een moordenaars slaaf.


  Maak melding

 3. Surinamers we horen er allemaal, we zijn allemaal op de indianen na daar gedropt door de Europeanen.We hebben allemaal dezelfde rechten en plichten er een goede samenleving van te maken,jammer dat we leiders hebben die er al generaties lang alleen voor zichzelf gaan zitten. Het had zo mooi in ons rijk Suriname kunnen zijn, en er zijn mogelijkheden zat voor iedere burger om er iets van te maken. De smeltkroes die er is ontstaan, de tolerantie die wij naar elkaar toe hebben is uniek in de wereld, en geeft ons ook de plicht er voor elkaar te zijn. Maar helaas niet iedereen denkt er zo over, dus het zal mijn droom blijven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.