Ook SLM slachtoffer van nep-winactie via WhatsApp

4
SLM Boeing twee weken niet beschikbaar; vliegschema aangepast
FOTO: de PZ-TCQ | Eric Salard

AMSTERDAM, 5 jun – Na De Efteling en Walibi is nu ook de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways het slachtoffer van een zogenaamde winactie via WhatsApp, waarbij gratis tickets zijn te bemachtigen. De actie is nep en de criminelen erachter proberen gegevens of geld af te troggelen.

Het bericht dat via social media en WhatsApp verspreidt wordt luidt: *Surinam Airways geeft 2 gratis tickets weg aan 500 gezinnen* om zijn 65-jarig jubileum te vieren. Haal je gratis kaartjes bij flyslm-com.win

De laatste dagen zijn soortgelijke nepberichten verspreid via WhatsApp. Vaak gaat het om ‘phishing’, waarbij oplichters hun slachtoffers naar een valse website leiden, waar hun gevraagd wordt allerlei persoonlijke gegevens achter te laten.

Zo ziet het bericht eruit:


4 REACTIES

 1. Wie zijn de Internet criminelen?
  In welke hoek moet ik ze zoeken? Meriba, want Dino zit in de gevangenis. Zou het misschien Walter kunnen zijn?

  Su gaat nooit tickets weggeven, dus zou ik er niet intrappen.


  Maak melding

 2. Mensen moeten dit soort berichten nooit doorsturen naar vrienden of kennissen. Zo help je criminelen misbruiken te maken van anderen hun gegevens. Waarschuw anderen dit soort berichten meteen te verwijderen.Velen zullen niet luisteren puur uit hebzuchtigheid, maar dat is hun risico.


  Maak melding

 3. Maar wie hier in trap is niet allen naïef maar ook behoorlijk dom ! een firma met een schuld van ca 40 miljoen USdollars gaat in deze situatie toch geen 1000 tickets zo maar weggeven.

  Maar goed, er zullen toch wel simpele geesten zijn die als nog hier in trappen.


  Maak melding

 4. Slm zit toch in de problemen. Ze hebben geld tekort en zijn noodlijdend. Ik denk dat ook al heb je de GOM (Geen Onderwijs Mogelijk) met vertraagde leer proces gedaan. Dan moet er een belletje gaan rinkelen. Of je bent een NDP-jer zo dom is zelf die burikie van leeuwpleuw niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.