Deze week eerste activiteiten nationale herdenkingscommissie in Suriname

3
Deze week eerste activiteiten nationale herdenkingscommissie in Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – Vorige maand is er in Suriname een nationale herdenkingscommissie ingesteld, die in alle districten activiteiten gaat coördineren en organiseren rondom de viering van 145 jaar Hindustaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie. De focus zal liggen op kennisoverdracht van de verschillende culturen. De eerste activiteiten van de werkgroep zijn deze week i.v.m. 145 jaar Hindustaanse Immigratie op 5 juni.

De vanuit het Kabinet van de President van de Republiek Suriname ingestelde nationale herdenkingscommissie bestaat uit v.l.n.r.: Marlon Powel, Anielkumar Manurat, Iryda Rijker, Henk Herrenberg, minister Stephen Tsang, Diana Gaddum-Riedewald en Jan Tawjoeram.

De data van herdenkingen in 2018:
5 Juni 2018 – 145 jaar Hindustaanse Immigratie
1 Juli 2018 – 155 jaar Keti Koti
20 Oktober 2018 – 165 jaar Chinese Immigratie


3 REACTIES

 1. Surinamers dit is de zoveelste tactiek van bouta om jullie om te kopen.Hij organiseert een feest voor jullie in ruil voor je stem.Geven en nemen politiek.Maak hem duidelijk dat jullie niet omkoopbaat zijn.


  Maak melding

 2. Al jaren roept men dat Suriname een rijke cultuur heeft en dat men veel van elkaar leren d.m.v. kennis overdracht. Elk jaar weer hetzelfde gezever maar heeft tot op heden niets opgeleverd.

  Trouwens waarom zit Henk Herrenberg in de herdenkingscommissie. Deze man wou dat alleen de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd mag worden en dus als nationale dag moet blijven bestaan.
  De immigratie dagen van respectievelijk de chinezen, de hindustanen en de javanen moesten maar op een gezamenlijke dag worden herdacht.
  De immigratie van de javanen valt samen de dag van de inheemsen die ook een nationale dag is. Boffen de javanen even om ook elk jaar een vrije dag te hebben voor de herdenking van hun immigratie.
  De chinezen en de hindustanen komen er bekaaid vanaf. Naar het schijnt worden deze 2 gemeenschappen eens in de 5 jaar een vrije dag toegewezen om hun dag van immigratie te herdenken en te vieren.
  De vrije dagen voor de verschillende gemeenschappen is niet eerlijk verdeeld.


  Maak melding

 3. Nog meer herdenkingen en vieringen. Wat wordt er veel herdacht en gefeest in dit land. Waar komt al het geld vandaag voor deze herdenkingen en vieringen. Wanneer gaan wij met z’n allen vieren dat er een goede Gezondheidszorg in ons land is? Wanneer gaan wij vieren dat er geen corruptie, berovingen, moord en doodslag, dat onze huizen niet meer beveiligd hoeven te worden met dievenijzer, drugs gerelateerde handelingen hier niet meer voorkomen? Dat de bejaarden en kinderrechten met de voeten worden betreden en aan hun lot worden overgelaten verledentijd zijn?
  Het ziet ernaar uit dat de gasten die dit allemaal bedenken, hun hersenloze massa enkel uit feestsnaren bestaat. Het denkvermogen ontbreekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.