Vrouw beklimt doodskist om te dansen en wordt ervan afgeduwd

53
Vrouw beklimt doodskist om te dansen en wordt ervan afgeduwd

PARAMARIBO, 4 jun – Opmerkelijk tafereel tijdens een begrafenis in Suriname. In de Afro-Surinaamse cultuur is het gebruikelijk om middels dans en muziek de overledene naar diens laatste rustplaats te begeleiden. Tijdens deze begrafenis in Suriname ging het iets heftiger aan toe. Een jonge vrouw met een groot blik bier in de hand, danste eerst vlak langs de kist, maar besloot op een gegeven moment op de kist te klimmen en erop te gaan zitten. Ze maakte daarbij op de maat van de muziek ‘rijdende’ bewegingen over de kist. Het duurde precies 2 seconden toen ze door een andere vrouw, die daar blijkbaar niet van gediend was, hardhandig af werd geduwd.

Het filmpje werd afgelopen wekend massaal gedeeld op social media en is hieronder te zien:


53 REACTIES

 1. Deze jonge vrouw is een grote schande voor andere vrouwen. Respectloos en geen gevoel van eigenwaarde. Vroeger werden Surinamers op een respectvolle manier naar hun laatste rustplaats begeleid. De laatste decennia dit een en al bullshit. Het gedrag is niet te pruimen. Waarden en normen zijn ver zoek
  Niemand wijst de andere op zijn asociaal gedrag. Wanneer je met respectloze labiele mensen omgaat krijg je dit soort toestanden. Zoals deze zwakzinnige gast zich gedraagt met haar seksistische bewegingen om en op de lijkkist getuigd van geen verstand. Psychiatrische toestanden. Het is een goede actie van die andere dame om haar weg te duwen. Wanneer je gevoel van eigenwaarde heb ga je over tot deze actie. Ze had een dreun op haar smoel moeten krijgen met haar bierblikje in haar klauwen. Schaamteloos tot in haar magere ruggengraat.


  Maak melding

 2. Deze vrouw die ‘rijdende’ bewegingen op de doodskist van de overlevende maakt, weet niet wat respect hebben wil zeggen.
  Dat er mensen zijn die zingend en dansend een overledene naar zijn/haar laatste rustplaats begeleiden komt niet alleen in Suriname voor. Het hoort bij de cultuur van deze mensen.

  Zo is mij verteld dat javanen de af te leggen weg tot aan de plek waar de overledene begraven zal worden, schoonvegen. Er lopen een paar vouwen voor de stoet die weg schoonvegen. Ook dit is cultuur dat bij deze mensen hoort.


  Maak melding

 3. Als een mmp is ze aan het doen.
  Blaka man men
  Sang Ning men
  Mad dat ze op me lijkt men.
  Ik had die hele stone of wat ze was uit haar geslagen idioot


  Maak melding

 4. Haast de dames van vroeger hadden meer charme, meer elegantie, meer fatsoen. Ze waren welbespraakt en hadden normen en waarden.

  De ouderwetse opvoeding moet gewoon terug.

  Maar jah,
  als de regering al niet het goede voorbeeld geeft wat verwacht je dan van het volk (Niet dat dit een reden mag zijn).


  Maak melding

 5. Het is om je dood te schamen …dit is 2018.Dit verderf vertegenwoordigd het surinaamse volk.Ik geef bij deze volmondig toe dat ik discrimineer.De normen en waarden die mijn ouders mij hebben overgeleverd zet ik voor dit soort niet aan de kant.Ik zou mijn ouders dan erg te kort doen en disrespectvol naar ze toe zijn.De tijd en inzet om van mij een waardig persoon te maken zet ik voor dit soort niet aan de kant.Wij hebben zo weinig gemeen dat we niets moois samen kunnen hebben.Vervolg je weg en ik de mijne….psstttt aub never nooit bij mij aanbellen.


  Maak melding

 6. Mensen ieder zijn cultuur en gewoonten. In India steken ze je in brand en
  gooien ze je de rivier in en ben je visvoer, en andere mensen gaan zich
  wassen in de rivier. Lekker fris.


  Maak melding

 7. Die vrouw heeft psychische hulp nodig. Wie zo iets doet heeft problemen. Dit heeft niets met culuur te maken. Walgelijk om te zien. Bah!


  Maak melding

 8. Noemen jullie dit zo CULTUUR? Nou dan ben ik blij dat ik niet met CULTUUR ben opgevoed.Het was bij ons thuis ‘BID EN WERK’ dat was mijn cultuur.Ik maak er mijn werk van dat mijn kinderen dit soort cultuur ver van zich houden.En een behoorlijke partner uitzoeken.Ik zou mij als as.schoonmoeder schamen deze “jongedame “te introduceren in de familie..BAH!!!!


  Maak melding

 9. Nou in elk geval is dit en heeft zo n handeling niks met cultuur te maken .integendeel ons cultuur zegt dat of leert ons respect vol om te gaan met levende zoals overledene .maar deze vertoning schaad niet alleen betrokken nee maar de gehele Surinaamse gemeenschap.want in het buitenland praat men over het gedrag van Surinamers en niet over het gedrag vd die ploert.en wat mij meer treft dat ze ook nog een leerrijke liet van een zo populaire band gebruikt voor haar rotsooi .me vrouw oh sorry meisje want een dame doet dat niet .kom met een excuus uwerzijds dan kan het u leed enigszins verzachten .we gaan jou gedrag niet goedkeuren maar zullen u vergeven.


  Maak melding

 10. Mensen waarom maken jullie zich zorgen om andermans gedrag ?????
  Misschien is dit wel de wens van de overledene wat deze vrouw uitvoert !!

  @Jiyani

  Ze hebben je verkeerd uitgelegd: wat de Javaanse begrafenis betreft, het klopt voor geen meter.
  Bij de Soenieten komen en mogen de vrouwen niet eens mee naar de kerkhof.
  Ongeacht of het haar man is die begraven wordt, ze moet gewoon thuis afscheid nemen en dat is
  alles. Bij de Amadia´s mag de vrouw wel mee naar de kerkhof en deelnemen met alle rituelen.
  Wat het schoonvegen betreft is ook niet helemaal goed uit gelegd, als de overledene uit de aula
  of het huis uit wordt gedragen dan loopt er 2 mannen ( Fam : leden ) voorop, 1 met een houwer en 1 net een Printa sisibie voorop. De ene maakt of doet alsof hij onkruid wied, en de andere veegt het weg, symbolisch. Wel loopt er 1 mee met een paraplu aan het hoofd eind, en die loopt
  helemaal tot aan het graf. Men strooit ook met rijst ( rauw ) en klein geld, 1 2 en half cent en stuivers en dubbeltjes, to pay the ferry man !!! Is de overledene een rijke dan strooien ze met stuivers dubbeltjes en guldens en rijksdaalders !!!!! Ik was blij als er in de buurt waar ik woonde een Javaan kwam te overlijden, dan was ik als een klein jongetje een paar dagen rijk. Maar …..
  de concurrentie was groot ik was niet alleen, … de ene zijn dood de andere zijn brood zeg ik maar !!!! Tot slot er wordt 1000 dagen door de fam: gerouwd: plus minus 3 jaar, geen feesten geen huwelijk, daarna mag men weer alles doen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Dat mens lijkt echt niet te sporen. Of ze was stomdronken.
  Mijns inziens heeft dit niets met cultuur te maken maar is het een actie van één persoon.
  Terecht dat ze eraf is geduwd. Hopelijk heeft zij zich goed bezeeerd, die idioot.
  Voor de nabestaanden moet dit wel heel pijnlijk zijn.


  Maak melding

 12. Het blijft een feit dat dit gedrag niet goed valt te praten. Grote afkeuring. Het zal je kind maar zijn die in de kist ligt om naar zijn laatste rustplaats gebracht te worden en een mormel zonder enig fatsoen in haar reet zet de familie die heel verdrietig is, te kijk met dit schaamteloos gedrag. Dit filmpje gaat viraal een buitenlandse kennis belde mij op om te vragen of dit echt is of fake. Dit kind is niet goed in haar hoofd. Of je nou bier gedronken hebt of whatever het is een schaamteloze vertoning voor de hele Surinaamse bevolking. Degene die in de kist ligt, als die zelfs op kon staan had hij haar een schop onder haar droge reet verkocht. Want het maakt niet uit hoe iemand in het leven stond,maar dit gaat veel te ver. Respect in het leven en na de dood. Ik heb Hindoestanen zich nooit zo zien gedragen op hun begrafenissen. Dit wat hier te zien is, heeft totaal niets met de Surinaamse cultuur van begrafenissen te maken. Een begrafenis hoort plechtig te zijn zonder poeha. Daarom lees je veel rouwadvertenties, waarin staat de familie wordt in beslotenkring begraven of het overlijden wordt daags,na de begrafenis bekend gemaakt. Sommige mensen zijn sensatie belust omdat zij niet gekend worden in de gemeenschap dan doen zij het zo om erkenning te krijgen Bah Bah Bah.


  Maak melding

 13. Mense mense mense.die dame heeft geen enkel schuld mang.zomaar we tak law law sanie.a sma kies wang wientie.dat is alles.de meeste mense zyn bang on dichtby een doodkist te gaan.en nu daarop ziiten en dansie doen hmm..ie atie moes pompoe brada.ano wang law law san dape.het lykt op een grap of wat maar wat wy zien dat s het niet.wat wy niet zien dat s het oorzaak..


  Maak melding

 14. Precies zo zijn en gedragen ndper’ s zich over het algemeen. Onverbeterlijk.

  Dit geeft duidelijk aan hoe het is gesteld met het paars moraal.


  Maak melding

 15. De mannen gaan nog verder
  Die halen lijken uit graven om sex mee te hebben.
  Geen vreemde tafereel onder het Su bevolking dus.
  Suriname heeft bevrijding nodig.
  Zoek geestelijke hulp.


  Maak melding

 16. Schande, schande, schande en nog eens schande.
  Respectloos naar de overledene en familie leden.
  Moreel verval is overal te zien in Suriname, zelfs de doden worden ermee geconfronteerd.


  Maak melding

 17. Neen jongens , jullie zien het verkeerd in. De vrouw die de kist berijdt is duidelijk de buitenvrouw die demonstratief laat zien wat ze gaat missen.
  En die wordt terecht van de kist afgeduwd door de gehuwde vrouw. Ik heb heel veel buitenvrouwen. Ik hoop niet dat zulke toestanden bij mijn begrafenis zullen voorkomen. Want als dat gebeurt ga ik ze spoken.


  Maak melding

 18. dit noemt apen gedrag deze afro cultuur heeft een behoorlijk achterstand en verlijk ze maar met Apen.Ze hadden nooit slavernij moeten afschaffen waarschijnlijk is dat te vroeg gekomen voor ze en weten niet mee om te gaan


  Maak melding

 19. Sunil wat heeft jou opmerking met het filmpje te maken?????je benut dit om mensen te beledigen.En Apen????jij bent een aap want ik heb nooit een aap met kroeshaar gezien.Je bent gewoon een RACIST


  Maak melding

 20. Normverval heeft toegeslagen bij deze mensen.
  Hoe is het mogelijk dat het een dansfestijn is geworden bij elke overledene.
  Vroeger deden ze dit bij een ouder overledene, die een behoorlijke leefdtijd had bereikt.
  Mensen hou het fatsoenlijk en gepast het is geen kaboela verjaardag feest.
  Jonge mensen hechten aan het leven, ga niet dansen op hun graven bah.


  Maak melding

 21. Hanoman baldewsing jij ben hier de grootste harige AAP die er bestaat.
  Hou toch op met racisme en om je zo belachlijk te maken.
  Ik haat jou soort.


  Maak melding

 22. O jee…gaat nu allemaal de verkeerde kant op.
  Soms moet Waterkant.net ook nagaan of dit soort berichten wel of niet geplaatst kunnen worden. Zeker als t voor commotie als deze zorgt.
  Verwijderen voor dit moment zal de beste optie zijn m.i.
  Het is in elk geval triest wat zich in switi Sranan heeft afgespeeld bij deze begravenis. Dit is voor het eerst gebeurd.
  Moge de ziel van de overledene in VREDE rusten….😤😢😡😇😇


  Maak melding

 23. Ai boi, soms denk je dat je als mens alles gezien hebt . Eerst een Vincent Clark ( je FB post met de woorden ( Judge not until you judge your self is zo dom van je ) die e sanga banga wan boi olo.
  Zingende Mackoe sa ing njan sweetie Fenny olo. Anthony Nekrui ( dildo boy ) sang e trusu dildo ini en lek a olo.

  Nu een necrofiele vrouw dat die bana van haar dode buiteman mist en ongescheneerd in het bijzijn van toeschouwers hem die laatste natte nasi geeft.

  What a way to go.Deze drie mensen hebben eending met elkaar gemeen en dat is heftige sex.

  Waar ik het meest van gruwel en van moet overgeven is die necrofiel ( Necrofilie is een zelden voorkomende, eigenaardige en criminele seksneiging. Een necrofiel begeert geen levende mensen, maar uitsluitend overleden mensen).

  Ik wens voor haar dat ze na negen maanden een dode jorka baby krijgt.


  Maak melding

 24. Sunil Baldewsingh 5 juni 2018 at 09:15
  dit noemt apen gedrag deze afro cultuur heeft een behoorlijk achterstand en verlijk ze maar met Apen.Ze hadden nooit slavernij moeten afschaffen waarschijnlijk is dat te vroeg gekomen voor ze en weten niet mee om te gaan

  Sunil Baldewsingh

  als de slavernij niet afgeschaft was (zoals het nog in India toegaat) dan had jij een groot probleem ..Onderdanig-Armoedig- en nog zwaar ongeschoold) Dink a torie dus weet wat je zegt kijk goed naar de beelden dan zal je zien dat het slecht 1persoon is die zich misdraag tis niet het gehele creoolse gemeenschap die daar staat te rouwen op hun manier. beoordeel de volk van India maar Verkrachting…mensen in brand steken…stenigen tot de dood ….Ouderen worden opgesloten en niet gevoed..of mishandeld


  Maak melding

 25. @ Cher,

  Ben je wel op de hoogte van de toestanden in Afrikaanse landen?
  Kinderen worden als slaven misbruikt op de cacaoplantages, in de diamant- en goudmijnen. De kinderen die in de mijnen werken zien haast nooit een straaltje zonlicht. Sta je daar wel bij stil als je een reep chocola nuttigt of een ring bezet met diamanten of gouden sieraden draagt.

  Bovendien Cher als mijn voorouders niet naar Suriname waren verscheept, dan hadden hun nazaten in India niet eens bestaan. Men roept maar wat zonder verder na te denken.

  Kleine kinderen worden in Afrikaanse landen ook ingezet om stenen te verpulveren net als in India.
  Slavernij beperkt zich niet alleen tot India, maar komt wereldwijd nog steeds voor.
  In de rijke moslimlanden worden mensen ook als slaaf misbruikt. Zelfs in het rijke westen worden mensen als slaaf misbruikt zoals in Nederland.
  Ook jij behoort tot de groep van Pineut die alleen maar weet te vertellen wat er allemaal loos in India, maar verzwijgt dat het in veel landen net zo erg is.


  Maak melding

 26. @ Pineut,

  Waarom haal jij nooit de toestanden in de Afrikaanse landen aan? Of van elders op de wereld?
  Omdat je de waarheid over die landen wil doodzwijgen. Omdat je intens gemeen bent en de hindus haat.

  Je beweert dat het gooien van lichamen van overledenen tot de hindu cultuur behoort. Je liegt!!!
  Het cremeren van de lichamen van overledenen behoort tot de hindu cultuur.
  Er zijn zeer arme hindus die nauwelijks voldoende geld hebben om voedsel te kopen, laat staan dat ze geld hebben voor de crematie. Denk jij soms dat het voor deze mensen makkelijk is om het lichaam van een overlevende in de rivier te gooien?
  India moet de taak op zich nemen om deze mensen tegemoet te komen in de kosten van crematie zodat zij op gepaste wijze volgens de hindu rituelen van hun dierbaren afscheid kunnen nemen.
  Maar jouw garnalen hersenen zijn er wederom niet in geslaagd om verder na te denken dan je neus lang is of op onderzoek te gaan naar het waarom. Ik geef je wel gelijk dat het niet fris al die dode lichamen in de rivier waarin mensen ook baden.
  Maar die mensen zijn daar immuun voor. Ze worden niet ziek. Dat heeft een onderzoek uitgewezen.
  Ik hoef dat niet te doen want dan ga ik beslist dood, komt omdat ik die immuniteit niet heb.

  Maar hoe fris zijn de rivieren in Suriname.
  De bewoners van het binnenland poepen en plassen in de rivieren. Ze doen de afwas en de was in de rivieren. Maar ook zij baden in de rivieren. Is dat fris?
  De vissen eten de poep en van deze vissen bereidt men een maaltijd. Smakelijk eten!

  Wat denk je van mensen die zijn verdronken en van wie de lichamen dagen in het water zijn blijven liggen of zelfs nooit meer zijn gevonden. Zo las ik een keer dat bij een lichaam dat na een paar weken was gevonden, na onderzoek was gebleken dat vissen van hadden gegeten.
  Heerlijk fris en wederom smakelijk.


  Maak melding

 27. @ J. Zwartmans,

  Bedankt voor je uitleg over hoe javanen afscheid nemen van hun overledenen.
  Ik heb het verteld zoals dat aan mij is verteld.

  Bij een stam in Indonesië wordt het lichaam van een overledene pas na een jaar begraven. Een jaar lang wordt het dode lichaam opgebaard in huis. Het lijk wordt gebalsemd.
  Het was een indrukwekkende documentaire, maar eerlijk gezegd ik zou me daar niet prettig bij voelen.
  Zo zie je hoe verschillend culturen zijn.


  Maak melding

 28. Hey mix chik!! Stop!!!!want jullie gaan nu te ver met strond.kyk waar over dit was en kyk waar het naar toe gaat.haal geen goddiensten aan hier.hebben jullie wel respect voor j zelf???denk t niet.en apen zyn wy allemaal.k denk dat een ieder geschiedenis op school heeft gehad.en jullie gaan te ver mang india africa.kyk in j eige F…land hoeveel armoede zwervers verkrachting rovers enz enz.dat vrouw heeft op doodkist gedanst dat s haar ka problm.was iemand van jullie in die kist??????inplaats oe tak wang boeng san dan kyk van waar maar waar dit onderwerp gaat.


  Maak melding

 29. Wee hem die zijn naaste doet drinken en er uw gif bijmengt, en hem ook dronken maakt om hun naaktheid te aanschouwen! Gij hebt u verzadigd met schande in plaats van met eer, drink gij nu ook en ontbloot u. Tot u zal zich wenden de beker van de rechterhand des Heren , en grote schande zal komen over uw heerlijkheid.


  Maak melding

 30. Mix chick thank you

  The story been told

  Hun zijn gewoon als die wt man varkens.
  En als ik een aap ben dan ben ik hun God.
  Touwens wie hebben ze gekruisigd, wie is in de minderheid en wie zijn ze steeds aan het bespugen.
  Moet je zie wanneer ze een blaka man zien hoe fridi ze doen.
  Na wan man nomo Ie kan fridi
  Dat na GADO


  Maak melding

 31. Is dit suriname …geen trots geen principes!!!

  Waarom gebeurd dit bij de blakkamang!!

  Zou me niet verbazen als al deze mensen ih paars zouden verschijnen, als dit al op een begrafenis gebeurd hoe zullen deze mensen zich dan gedragen ih dagelijks leven.

  Schande schande schande …met bier op een doodskist droogneuken!!!
  Miss is ze net als velen uit stress gek geworden …en dat is aan dr reactie te zien.

  Zijn het deze mensen die suriname vooruit moeten brengen?

  Daarom is dr zoveel shit ..aan de ene kant heb je een corrupte pres en de andere kant een zieke domme bevolking.


  Maak melding

 32. Het is helemaal geen traditie, dat men op de kist gaat zitten dansen. Men tilt de kist op en lopend danst men ermee.
  Hetgeen hier gaande is,heeft niets met traditie te maken.
  Het is walgelijk. Ik had haar als een voetbal vanaf getrapt, alla Biel Waterval.
  Tja mogelijk wil ze in de gunst komen van minister MISBAKSEL. Ze wordt dan zijn persoonlijke adviseur traditionele zaken.
  Ja mensen verbaast U niet, verwondert U Slechts.

  Dit is het respect dat wij hebben voor elkaar en zo uiten wij ons.
  Schokkend en schandelijk voor mensen met normen en waarden.
  Ai boi dagu beter moro song sms.


  Maak melding

 33. Ze kan straks een adviseurs post in de wacht slepen. Dit is geen traditie. Dit is ongeschineerd losbandig gedrag, schandelijk en schandelijk voor de Surinamers.
  Zie maar naar de opmerkingen van mensen hier die dit soort zaken aangrijpen om hun mislijkmajende raciale sentimenten bot te vieren.
  Waren er geen apen dan ook geen mens. Waren er geen slaven dan hadden mijn medemens die nu hun bot vieren ook niet.
  Dus filter het bericht en de beelden. De verkiezingen zijn op komst en dan willen wij dat we eenheid moeten hebben. Laten we hier alvast de rijken sluiten. Elkaar afkafferen mag wanneer het moet.
  De balk in het gezicht zien we wel maar de gat in onze.r… t vergeten we.
  De tijd zal ons mogelijk aan ons verstand sleutelen.


  Maak melding

 34. Die jonge vrouw is niet de eerste die een kist bestijgt en erop danst. Misschien heeft ze afgekeken bij de Funerals van de zwarte bevolking in New Orleans. Youtube: They danced atop his casket.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.