‘Parlement en ondernemers in het donker over natraject aanhouding eurozending’

12

PARAMARIBO, 4 jun – Het parlement en ook de samenleving worden in het ongewisse gelaten over het aanhouden van een forse geldzending in Nederland. Dit is incorrect, vindt parlementslid Asiskoemar Gajadien. Behalve dat het zo niet hoort, zijn er vooral de gevolgen. Binnen het bankwezen is het geldverkeer ineens veel strenger. Ondernemers voorspellen dat door de nieuwe maatregelen goederen en diensten duurder zullen worden.

De extra kosten zullen uiteraard afgewenteld worden op de klanten. “De Centrale Bank van Suriname geeft aan dat zij al vijf jaren voor transport van middelen zorgt namens het lokaal bankwezen, maar nu duidt alles erop dat de zaak overgenomen is door de minister van Financiën. Waarom is dat gedaan? De moederbank zwijgt”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Het parlement wordt intussen links gelaten.

Dat is een verkeerd signaal. “Als volksvertegenwoordiging, het hoogste college van staat, heeft het parlement het recht om te weten wat er precies hier gaande is”, aldus Gajadien. Zaken doen met de bank wordt langdradig en moeilijker. Vooral ondernemers hebben het recht te vernemen van de Centrale Bank van Suriname en de overheid wat gedaan moet worden om te voorkomen dat er nog een geldzending wordt aangehouden. Daar wordt over gezwegen als het graf.


12 REACTIES

 1. Natuurlijk zullen producten duurder worden. Dit heb ik al bij de eerste berichtgeving gepost.
  Het zal me niet verbazen als een of andere parlementariër zal komen uitleggen dat prijzen zullen dalen.
  ( staat namelijk in het economieboek van de derde klas)
  Maar ook de centrale bank is schuldig. Zij heeft immers besloten geen of minder euro’s op te kopen bij banken, die op hun beurt ook minder zullen kopen bij de wisselkantoren.
  De SRD zal stijgen ten opzichte van de Euro. Niet door kracht van de economie (wat het geval zou moeten zijn), noch door speculatie, maar door minder vraag naar de euro.
  De binnenlandse economie wordt dor het handelen van de centrale bank ontwricht.
  Ik snap de maatregel wel, maar zoals iedere keer wordt er niet verder nagedacht.
  Welke aanvullende maatregelen zijn er genomen? Ik heb er geen gelezen. Is wel noodzaak


  Maak melding

 2. Gajadien merkt terecht op dat dit een zaak is van de CBvS en dus van Gersie die dokt.

  Straks is het niet meer mogelijk om te importeren met Euro’s. Wat gaat SR dan doen??
  Straks kan niemand meer de euro’s die onder het matras liggen wisselen!! Wat gaat het volk doen!!


  Maak melding

 3. De ABN Nederland is inmiddels begonnen om alle bankrekeningen van -onder andere- Surinamers op te heffen. Surinamers moeten dus een truucje bedenken om hun pensioen etc. op een bankrekening gestort te krijgen. Zou een rekening openen bij een andere bankinstelling helpen??
  Dit heeft zeker gevolgen voor die Surneds, die in Suriname wonen, want het blijkt dat de pensioenen etc, bancair niet naar Suriname overgemaakt kunnen worden.
  Ook heb ik enkele Surneds gesproken die gedwongen worden om hun vrijgevallen lijfrentepremie af te kopen. Dom natuurllijk want je moer 52% belasting daarover betalen, maar begrijpelijk omdat deze mensen het zekere voor het onzekere nemen. Op mijn vraag waarom, was het antwoord: de Nederlandse pensioenfondsen c.q, verzekeringsmaatschappijen kunnen geen gelden naar Suriname overmaken omdat er geen “tussenrekening” is tussen deze landen. Vreemde torie. Suriname raakt hierdoor bancair geïsoleerd. Wat is Bouterse daar aan het doen? Suriname verkwanselen.
  Dit heeft vervelende monetaire gevolgen.De slogan “Niks no fout” moet veranderen in “alla sani fout”. Weg met Bouta.


  Maak melding

 4. Boefdraad is linea recta met zijn bende leden door Nederland naar zijn donkere boevenparlement opgesodemieterd. Daar moet deze nep-econoom zijn verantwoording afleggen. De Nederlandse douane autoriteiten functioneert niet als de dieven en luilakken van ” Nieuwe Haven”. Het is triest voor woorden wat deze boevenregering in 8 jaar de tijd kapot heeft gemaakt.


  Maak melding

 5. Je als land niet houden aan verplichte financiele controles en
  afspraken –op basis van zowel lokale als internationale regelgeving–
  zal leiden tot ISOLATIE van Sranan !!

  Bedenk dat de USA nog strenger is tav Witwassen en Financiering
  van oa Terrorisme en Drugshandel !

  De Paarse machthebbers falen op financieel gebied TOTAAL !

  Het door Paars veroorzaakte FAILLISSEMENT leidt nu tot openlijke
  financiele SCHANDALEN ! Sranan VOLK e PINA WREED !!!!!

  PS : Delegatie naar Nederland zenden, terwijl het gaat om een
  beslag ihkv een strafrechtelijk onderzoek !
  Is idioot en een schijnbeweging naar het Volk !
  Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft de gelden
  vastgehouden in een CONCRETE STRAFZAAK, met CONCRETE
  VERDACHTEN !
  Sranan Machthebbers moeten helaas gewoon wachten
  tot het Openbaar Ministerie zijn onderzoek af heeft !!!!!


  Maak melding

 6. Afgelopen weekend waren er een paar familieleden op bezoek bij opa en oma. Een beetje verlegen vroegen ze wat de pot verschaft. BB met R. Maar opa kwam er tussen en vroeg waarvoor ze eigenlijk kwamen. Om geld te lenen. oma zugtoe en opa antwoordde direct, wi no habi moni wel een bordje ete. Eeh ma waarom gaan jullie niet te huize Bouta aan de Anton Dragtenweg voor eten. Antwoordt, baas heeft is al weggejaagd en we zijn ndp moe geworden, we hebben geen hoop meer in dat geheel ndp gedoe en onding olv van Bouta. Ma dan waarom gaan jullie niet naar gots Bazuin bij Stef Anus Meye voor een bordje ete. Bigi tjoeri a mang dati na wang ma pima kaolo lee valse boute profeet. Na a ma pima Meye meki wi stem tapoe Bouta, ma na acht jare oe ai, jesi en verstang kong opa, na soso didibri e regeri na kondre en Bouta na werkelijk wang ma pima didibri. Opa en oma zuftoe, ga zitten en ga ete………….ondertussen schijten en pissen het gros der ma pima ndper’ s dagelijks een ddb buffel hoe te overleven, want baas e mek deng ka moro allata, deng ma pima dong soso lobi Bouta verdienen het om financieel afgeslacht en beroofd te worden. Opa taki deng famirie sa de ndp foe go bekeer


  Maak melding

 7. Tide, tamara,Bouta na wi fesie-mang
  Maduro na eng leri-mang
  Maduro takki,houdt het gepeupel
  goed met brood en spelen
  Deze groep wakkamangs en gepeupel
  is groter dan de intellectuelen
  met hen als achterban win je de verkiezing in 2020
  Maduro zegt:Bouta pres voor het leven in 2020
  VHP nanga NPS lasie keba
  Bij Ronnie en Somo stemmen ze op “zij die op mij lijken
  De todo prasoro partijtjes hebben het nakijken.
  We e-go-pai now nanga Huang-monnie
  dat na a heer-konnie !!!


  Maak melding

 8. @RobG

  Genoeg van je hide and seek spelletje.
  Kom hier text en uitleg geven.jij bent toch de enige en echte ndp econoom?Hoe komt je baasje bouta aan zoveel euros.?Wat was hij van plan hiermee te doen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.