zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGedupeerde OneCoin: 'Voor 12.000 euro ingestapt en alles kwijt'

Gedupeerde OneCoin: ‘Voor 12.000 euro ingestapt en alles kwijt’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 3 juni – Naar aanleiding van onze berichtgeving gisteren over beleggers in Suriname, die veel geld kwijt waren na investeren in OneCoin, heeft Waterkant.Net enkele gedupeerden gesproken in Suriname en Nederland. Daaronder iemand die voor bijna €12.000 OneCoins kocht en zijn verhaal wilde doen: “Wij werden twee jaar geleden benaderd om mee te doen met de opkomende crypto markt en uitgenodigd voor presentaties. Hierin werd OneCoin vergeleken met Bitcoin. Koersen van Bitcoin werden afgezet tegen wat OneCoin ook zou kunnen doen”. Het zou daarbij volgens de gedupeerde gaan om Multi-level marketing (MLM) of netwerkmarketing, een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige verkopers inkomsten verwerft door directe verkoop van producten en door werven van nieuwe verkopers.

“Wij wisten van het MLM principe, maar ons werd verteld dat we niet perse mensen hoefden aan te brengen dus dat vonden we fijn. Wij bouwen onder jullie verder, waardoor bonussen ook bij jullie binnen zullen komen. En dit is dan los van de waardestijging die OneCoin gaat meemaken eenmaal op de beurs aldus de MLM jongens tegen ons. Deze jongens bleken echter geen verstand te hebben van wat cryptocurrency en de daarbijbehorende noodzakelijke ‘Blockchain’ precies inhoudt. Achteraf bleek namelijk dat er helemaal geen Blockchain verbonden is aan OneCoin. Het doel van deze MLM jongens was om aan de top te blijven door zoveel mogelijk mensen mee te slepen, te verkopen en bonussen binnen te blijven harken. Het verkochte product -in dit geval cryptocurrency- maakte hun niet veel uit” aldus de gedupeerde.

“Ik ken gevallen waarbij mensen met €25.000 zijn ingestapt uit goed vertrouwen. Ik zelf ben samen met een naaste van mij voor €12.000 de mist ingegaan. Met mijn investering in OneCoin kan ik nu niets. Vaak vragen mensen mij; maar waarom heb je meegedaan. Nou, de MLM presentaties zijn zodanig ingericht dat je altijd het gevoel krijgt de boot te missen en dat wil niemand na zo een presentatie. Zelf maken de MLM toppers zoveel mogelijk beelden van hun riante leven dat ze aan OneCoin te danken zouden hebben. Daarmee trokken ze steeds meer mensen mee. Nu zitten ze er niet meer in. Zelf hebben ze gezien dat het verder niets meer oplevert dus zijn ze verder gegaan met een ander MLM programma”.

De gedupeerde: “En dezelfde groep is in Suriname bezig met zogenoemde Bitcoin cloud mining onder de naam Omnia Tek. Ook al als scam uitgeroepen door de meeste Blockchain experts. Laat hen vertellen wat de mining nu daadwerkelijk oplevert. Bijna niets. Ja natuurlijk aan de MLM component verdienen ze weer flink. En de rest moet maar meekijken hoe de toppers genieten van geld dat de ‘losers’ hebben ingelegd. Want om in crypto termen te blijven: ‘losers’ zijn de mensen die meegaan in de hype” sluit hij af.

OPROEP: bent u geld kwijt of kent u mensen die de dupe zijn geworden van dit piramidesysteem, neem contact met ons op via [email protected].

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Men was gewaarschuwd en velen die nu hun geld zijn kwijtgeraakt maakten de opmerking, sa joe sabi, joe ouderwets.


  Maak melding
 2. Kort samen gevat, wie niet ( luisteren horen ) wil moet voelen !
  Met geld maakt je geld, in dit geval met geld raakt je, je geld kwijt …

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 3. Onbegrijpelijk dat Gersie en Hoefdraad hier niet tijdig voor waarschuwden. Zij en de andere banken kregen tijdig signalen door de export van valuta dat er iets vreemds aan de hand was en vanuit de bankwereld de nodige signalen mbt OneCoin.
  Weer faalde de Min van Fin ten kosten van veel leed.


  Maak melding
 4. Mensen die onecoin hebben gekocht in het begin tot nu toe weten dat ze pas na 8oktober 2018 hun coins weer kunnen omzetten in Fiat geld. Dat ze nu hun geld terug willen is onmogelijk. Die coin bevindt zich in een ICO fase. Er wordt daadwerkelijk gehandeld in goederen en diensten met die onecoin op de dealshaker platform . Die “onecoin ” die de politie in China heeft opgepakt is die neppe ” onecoin” . Er wordt onrust gezaaid hier omtrent. U geloofd niet in de onecoin..maar U geloofd wel in een stuk papiertje met inkt die elke dag gedrukt wordt. Onecoins worden niet geprint…waardoor hij zijn waarde blijft behouden.


  Maak melding
 5. @Hahaa

  Je bent er zeker zelf ook ingestonken dat je het nu zelfs nog durft te verdedigen. En pas op met Omnia. Ik heb er eerder al wat over gezegd. Die zijn ook in Suriname actief.


  Maak melding
 6. @robles …jij raak veel meer geld kwijt zonder dat jij het door hebt door de devaluatie van srd Euro usd..maar goed vriend …elke nieuwe ontwikkeling of verandering gaat gepaard met tegenslagen. De toekomst zal uitwijzen.
  Ik neem me verlies als man gewoon op.


  Maak melding
 7. @Hahaa

  Dus je zit er inderdaad in. Dan ben je dus opgelicht. Ik heb mezelf gewoon in de materie verdiept en een leuke portefeuille samengesteld van wat grotere munten en wat kleinere altcoins. Uiteraard met geld wat ik kan missen. Met wat eigen onderzoek is daarmee de kans op rendement een stuk hoger dan meedoen aan een pyramide spel. Ik wens je veel geluk toe maar ga er maar vanuit dat je naar je centen kunt fluiten.


  Maak melding
 8. Chinese Authorities have been investigating ONECOIN for the past 2 years. Onecoin/ OLN was part of the criminal investigations launched under an initiative to stop Ponzi Fraud throughout the country. This was called “Operation Hurricane.” Onecoin was operating in over 20 provinces in China.

  So, in addition to the 119 arrested in China recently (98 of whom were prosecuted, 33 are already in prison right now, on 4 year sentences) and over $261 MILLION DOLLARS confiscated, why did they also seize $7.14 million from Sebastian Greenwood’s personal bank account?

  Additionally, the Authorities stated that Onecoin, not “bad IMA’s” is “an illegal pyramid scam.”
  Here are additional FACTS regarding the China case against Onecoin/ OLN:
  https://www.youtube.com/watch?v=e_pPZfWMaN0

  Also, just to prove a point, name me one person in the following video who is talking about “Onecoin Education,” or whom would NOT be arrested by the same standards, and who didn’t break the IMA “Rules.” Everyone in this video was a bigger leader than any current leader in the company, and embezzled significantly more money than the current thieves promoting it.

  https://www.youtube.com/watch?v=mxEV2nJ7I6Y


  Maak melding
 9. LET OP , ALLEEN DOMME MENSEN MOGEN DIT LEZEN, Er wonen meer sukkels dan slimme mensen op aarde……ga zo.door….sukkels..uilskuiken…..rukkers….


  Maak melding
 10. “Mensen die Onecoin hebben gekocht in het begin tot nu toe weten dat ze pas na 8 oktober 2018 hun coins weer kunnen omzetten in Fiat geld.” zegt Hahaa.

  Oftewel, de initiatiefnemers denken dan wel de buit binnen te hebben en zijn met de Noorderzon vertrokken om te genieten van andermans geld. Zij kennen het principe van de drie G’s als je geld wil verdienen: Biedt de mensen Gemak, Genot, of Gewin, en ze komen je hun geld brengen, en ze weten ook, veel beloven en weinig (niets in dit geval) geven, doet een dwaas in vreugde leven.

  Naast die Onecoin zijn er zoveel mogelijkheden om je geld te vergokken, waarom kiest men dan de meest dubieuze mogelijkheid?


  Maak melding
 11. Onecoin heeft totaal niets met crypto te maken….dat was misleiding van ze…..het was aldoor een pyramide spel!! De meest gewiekste “oplichter” is in staat een waardeloos product tijdens een presentatie zo aan te prijzen dat hij je gebakken lucht verkoopt!! Mensen zijn zo “hebzuchtig” naar geld dat ze goedkope praatjes van een promotor tijdens een presentatie voor zoete koek slikken…., je hoeft maar een leuke foto’s van een Villa of een “dikke” auto te laten zien met een vlotte babbel erom heen en je hebt al een aantal naïeve mensen te “pakken”!! Door simpelweg te “Googlen” op internet kom je al achter heel wat informatie…..en toch luisteren naïeve mensen liever naar een oplichter!!! Mensen laat zich graag oplichten is de conclusie!!


  Maak melding
 12. Vorige week waren bij het programma “To the point” van Wane Telgt (Apintie TV), 3 zogenaamde promotors van Onecoin…..alle kritische vragen van Wane Tegt aan de “promotors” werden beantwoordt met veel gedraai en gekeer…zonder specifiek antwoord te geven op de vraag……en toch zijn veel mensen dus in deze “goedkope” smoesjes getrapt??? Bizar gewoon!! Het filmpje is te zien bij “in de branding” van Apintie!!


  Maak melding
 13. In Blanda nog erger !! Allerlei investeringsfondsen in “Vastgoed” worden opericht. De iniatief nemers verdwijnen met geld. het gaat om miljoenen !1 Sprekende voorbeelden: Lemmens groep, Fore Closure, Homburg !!! Surinamers zijn “pikien-boi” in dit soort zaken!! De leerschool ligt in Blanda ! Ook voor drugsgebruik !!
  A no mie tak so, na so torie de !!!


  Maak melding
 14. Ach ja,

  Surinamers die niet willen lezen en hun onderzoek niet doen.
  Ik werd 2 jaar geleden benaderd voor deze scam.
  Even google raadplegen en de 1e pagina geeft je genoeg informatie. De oprichters zijn Bulgaarse maffia. De Bank of England waarschuwt voor de oprichters. Ze staan op de internarionale signalering en worden gezocht door Interpol.


  Maak melding
 15. Tja, komt ervan als je je eigen research niet doet.
  Een simpele Google search zou genoeg zijn om te weten dat dit gewoonweg een fucking scam is.

  “If it seems too good to be true, it usually is.”

  @Hahaa je bent een ka lummel. Ik wens je veel succes met het omzetten van je OneCoin terug naar fiat. Hint: Het gaat nooit gebeuren.


  Maak melding
 16. Start altijd je eigen onderzoek. hoe vertrouwd het ook is. Zit al 4 jaar er in. Heb nog geen cent verloren. Mensen die niet weten waar ze over praten. Ga lekker belegen in aandelen. Met die negatief praat. En mensen die geld verloren hebben en die klagen hebben er geen verstand van. Eerst investeren. Oh kut ben me geld kwijt. Huilen klagen. Karma. Lezen onderzoeken. Goed inverdiepen. Wachten. Goed kijken. Dan laag inversteren.


  Maak melding
 17. @ Oordeel
  Je link is niets meer dan een forum, waar jan en alleman kan zeggen wat hij meent.
  Een soort Waterkant. Moet ik daarop mijn oordeel en strategie baseren?


  Maak melding
 18. De meest verstandige posts zijn van @ Wazig, Maar er blijven altijd mensen die door hebzucht de realiteit niet onder ogen willen zien. Iemand zegt: Ik ben ingestapt met geld wat ik niet nodig had. Lullo, iedereen heeft geld nodig, of ben je drugsdealer of andersoortige crimineel?


  Maak melding
 19. Het was @ Robles,
  Hij kon het geld missen. Er zijn genoeg sociale projecten die graag ovr jouw ‘overbodige’ geld willen beschikken.


  Maak melding
 20. @Robles: goed voor jou. Ik heb een leuke link voor je voor wat research in je grote coins en kleinere altcoins.

  https://medium.com/@sylvainartplayribes/chasing-fake-volume-a-crypto-plague-ea1a3c1e0b5e

  @TimTaysun: ook jij welbekende BTC evangelist en alltime onecoin hater mag meelezen.

  https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3195066

  Ik volg zelf en bezit meerdere cryptos de afgelopen 5 jaren en de hele industrie zit vanwege gebrek aan regelgeving vol manipulatie!
  Verder is een verschil in toepassingen op de blockchain en alles wordt maar onterecht crypto “currency” genoemd terwijl de meeste grote Coins het karakter hebben van een commodity (bv. ETH) een Asset, Aaandeel of Security… Dat maakt ze nig niet tot een effectief betaalmiddel. Ik zie niet zo snel iemand een pakje brood en melk betalen met BTC of ETH net zoals niemand met zn FB aandeel dat zou doen!

  Crypto Currencies (betaalmiddel) die zullen overleven nadat de wereld over gaat tot regelgeving zullen aan de volgende zaken moeten voldoen willen ze overleven:
  – Grote gemeenschap / user community
  – Moet een nuttige dienst of oplossing aanbieden voor een grote markt behoefte ( en niet alleen voor speculanten die kopen om weer te verkopen bij een gehypte opwaartse prijs)
  – Transaparantie: KYC (ken uw klant) en AML anti money laundry procedures
  – Winkels / Merchants die het willen accepteren
  – Massa transactie en snelheid tegen lage kosten
  – Data vrivacy
  – Wisselbaarheid met andere (fiat) currencies

  Onecoin heeft een zeer gewaagde stap genomen om een community (grote gemeenschap) te bouwen middeld MLM en heeft daarbij ook oneerlijke MLM gasten gehad in het netwerk helaas. Die hebben een potje van gemaakt maar het bedrijf zelf staat nog steeds ondanks of misschien mededankzij vele verdenkingen van ponzi. Onderzoek en inval van Europol afgelopen januarie was hoogte punt. We zijn nog afwachtende op het rapport van de IT dep van de aanklager die onderzocht of Onecoin inderdaad een blockchain heeft.

  Hun platform voor merchants is februarie 2017 opgezet en groeit dagelijks met steeds meer winkels die zich aansluiten
  http://www.dealshaker.com
  Ze verwerken KYC, KYB en AML procedures in hun aanmelding van zowel mensen als winkels. Ze passen naar eigen zeggen een gecentraliseerde methode toe van coin mining.
  De founder heeft in ieder geval een achtergrond in finance en law ( Phd aan Oxford).
  De strategie is dus zeer sterk. Als ze een ponzi zijn dan is en wordt het de ponzi van de eeuw.. Als ze oprecht een goed product en dienst op de markt proberen te berengen worden ze de FB of Alibaba van deze eeuw!
  Ik kijk ook benieuwd uit naar hun verdere stappen om de Onecoin op de exchange te brengen!


  Maak melding
 21. Arme zielen.
  Lezen van iemands concept en ideen wil niet zeggen dat je erin zult slagen. Wil zeggen u probeert in iemand anders zijn visie te investeren. Als dat project slaagt of flopt. Dat weet jij niet. Als morgen uw bank u zegt dat ze zichzelf valliet verklaren of bitcoin zegt dat ik een andere naam zal hebben als AML Bitcoin. Dan zal je merken wat het eigenlijk is. Dus als je het heel concept niet begrijpt. Dan moet jij of zij geen uitspraken doen als een klein kind. Word een stock market trader. Dan zul je investeringen begrijpen. Niet dat ik opneem voor onecoin. Maar ze verkopen educatie pakketten. Hebben jullie door wat dat inhoud? Moet je maar eens een trading opleiding gaan volgen. Dan zal je wel zeggen dat je de pakketten voor goedkope studie materiaal hebt gekregen.
  Dus alsnog. De coin is een visie van een mens.
  De educatie pakketten is wat jouw rijk kan maken als je het ziet als een investering.
  De coins zijn in princiepe gratis.
  Maar liever dat je mij contact als je geinformeerd wil worden. Maar ga geen strijd aan, want jullie zijn maar een klein deel van het geheel dat allemaal plaatsvind. Maar die mind set moet je aangeleerd worden en diw krijg je niet op de schoolbanken.
  Dat zul je snappen als je de financiele wereld bestudeerd. En dat geld niet voor onecoin, maar voor alle investeringen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES