Beleggers in Suriname: ‘Veel geld kwijt na investeren in OneCoin’

19
Beleggers in Suriname: 'Veel geld kwijt na investeren in OneCoin'
Foto: de website van OneCoin

PARAMARIBO, 3 jun – In Suriname zouden honderden mensen voor grote bedragen in buitenlandse valuta zijn benadeeld, door geld te investeren in OneCoin. Het zou in sommige gevallen gaan om vele duizenden euro’s per persoon schrijft de Surinaamse nieuwssite GFC. OneCoin/OneLife wordt gezien als een piramidesysteem en is een zogenaamde ‘cryptomunt’ waarvan marktdeskundigen betwijfelen of deze munt wel echt bestaat. Een van de belangrijkste figuren in de Nederlandse bitcoingemeenschap noemt het zelfs een een grote ‘scam’.

De werkwijze wordt ook wel aangeduid als PonziScheme, een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde gelden (deels) worden gefinancierd uit de inleg van nieuwe klanten. Volgens GFC zou een ruim aantal Surinamers grote bedragen hebben ingelegd in dit piramidesysteem en nu hun geld kwijt zijn. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) en het ministerie van Financiën waarschuwde in november 2016 al voor dit soort systemen en noemde daarbij ook expliciet OneCoin.

Daarnaast bracht de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten precies een jaar geleden een waarschuwing over OneCoin uit. Begin dit jaar deed de Bulgaarse justitie een inval in het OneCoin-hoofdkantoor in Sofia. Volgens internationale berichten zou de politie in de Chinese provincie Hunan twee weken geleden ook een digitaal piramidesysteem met een waarde van 2,4 miljard dollar hebben ontmanteld en daarbij 119 verdachten hebben gearresteerd.

OPROEP: bent u geld kwijt of kent u mensen die de dupe zijn geworden van dit piramidesysteem, neem contact met ons op via webmaster@waterkant.net.

19 REACTIES

 1. Hebzucht is een slechte raadgever. In dit geval zijn de mensen zelf het slachtoffer van hun hebzucht.
  In de politiek is het volk het slachtoffer van de hebzucht van enkele criminelen. Stop ze en laat ze nooit meer bij de macht.


  Maak melding

 2. Sedert wanneer luisteren sommige Surinamers naar goede adviezen? Zij die zich hebben.laten misleiden en nog laten misleiden zijn oerdom. Al die coins ook bitcount is puur oplichterij. Suiker in de ogen strooien van hebzuchtige mensen hier draait het om. Kies ding mooi. Hoe vaak is er niet voor gewaarschuwd niet deel te nemen aan piramides spelen
  Zelf een koe van zondag weet dat het puur oplichterij is. Zij die hun geld kwijt zijn, mogen hun wonden nu gaan.likken, zo niet hun staart. De misleidingen zijn te mooi om waar te zijn. Sommige mensen zijn hardleers. Maar zoals wij weten het spreekwoord luidt “ervaring is de beste leermeester ” Weg geld. Neem een steen en droog jullie tranen. Niet gaan klagen bij een ander of verhaal gaan halen
  Je hand in eigen boezem steken. Dommies


  Maak melding

 3. There is irrefutable proof that OneCoin is not a cryptocurrency. The scammers have implemented a Blockchain simulator with fake Block and Transaction data.

  More info:
  NOLINK://onecoinscam.info/blockchain-simulator/
  NOLINK://onecoinscam.info/fake-genesis-block-fake-blockchain/

  OneCoins in membership accounts are Membership Points, comparable to Air Miles, and can only be used on the internal Dealshaker platform, accepted by “merchants” who act as Greater Fools in this ponzi and pyramid system.

  Beware of con-artists Bart Smet and Bink Voorham from the Netherlands, who apparently (according to gfcnieuws) are planning to visit Surinam to promote the OneCoin scam on Friday 22 July.


  Maak melding

 4. Het is niet vreemd dat er toch een groot aantal mensen is ingestapt ondanks de vele waarschuwingen. Ze trappen er iedere keer weer in de verhaaltjes over de gouden bergen die ze zullen krijgen.

  De loze beloften van Bouterse worden ook geloofd door een deel van de surinaamse bevolking. Ze worden armer door bouterse en geloven nog steeds dat hij ze welvaart zal bezorgen. Dom dom dom
  Dong no habi dresi is weer gebleken


  Maak melding

 5. One coin = One pice of shit
  De naam Zegt al genoeg .
  Werd me ook aangesmeerd
  Zei kan beter in bitcoin inleggen dan one coin .
  Maar goed blijkt weer maar goed is lesgeld voor mensen


  Maak melding

 6. Typisch voor sommige Surinamers.Snel Rijk worden op een makkelijke en snelle manier.Men heeft mij vanuit su benadert.Maar ik ben zakenvrouw dus info vooraf van mijn vriendin die econoom is en de fanciële wereld kent.Ze zei: afblijveb niet doen.Enze had gelijk.


  Maak melding

 7. Zie mijn eerdere reactie op dit zelfde forum nav het volgend bericht: ” Binnenkort ook betalingen met Bitcoin in Suriname ”

  ———

  milton 19 december 2017 at 07:14
  De oude tijden van ROEP en JOWIN zullen gaan herleven onder hen die nog steeds niet hebben geleerd van het verleden.

  Oude wijn in nieuwe zakken !

  ———

  Ergo, vele Surinamers denken en geloven nog in sprookjes verhalen ook wanneer je hen hiervoor zou waarschuwen.

  mensen, als je wat geld (of spaarcenten) over hebt zou je deze kunnen investeren in grond/land, goud,
  real estate, staatsobligaties of start een business waarin je gelooft dat het goed zal uitpakken.

  U bent nogmaals gewaarschuwd voor deze ‘snelle jongens’ die snel geld beloven en promoten !


  Maak melding

 8. Google maar op OneCoin…..en lees alle duistere praktijken van ze!! En toch hebben een paar Suris en ondernemers het gore lef om dit te promoten in Su!!


  Maak melding

 9. Altijd weer het zelfde. Suriname is corrupt. Altijd de boel oplichten. Op deze manier komt Su nooit van de grond en blijft het een roversbende met een president aan t hoofd als de grootste crimineel


  Maak melding

 10. Geen genade of medelijden met deze mensen.Ze gaan allerllei mogenlijkheden zoeken om geld te hebben.Wat ze moeten doen is thuis in Suriname de ndp regering helpen verdrijven want alle schuld van de vele ellende is bouta en co.Alleen bouta en co worden met de dag rijker en de rest met de dag armer.


  Maak melding

 11. Mensen zijn nu eenmaal vaak naïef of zelfs dom.
  Snel geld willen verdienen via methoden die men niet kent of doorheeft, is vragen om moeilijkheden. Zeker als men het meteen groots aanpakt en veel geld “belegt”.
  Nu zien de mensen hun geld verdampen en blijven zij met een kater zitten.

  En Pietje, dit heeft niet met corruptie in Suriname te maken.
  OneCoin is opgezet door een mevrouw in Bulgarije en in de hoofdstad Sofia zetelt het hoofdkantoor van dit bedrijf. Ook hier in Nedeland en elders zijn diverse mensen de boot ingegaan.


  Maak melding

 12. @Pietje
  Gelijk heb je.Dit heeft allemaal met corruptie te maken.Voor corruptie is er geen straf in Suriname.De hele bende van bouta doet aan corruptie en bouta doet even hard mee.
  Omdat zij het kunnen voelen de anderen zich geinspireerd om hetzelfde te doen.Men doet dit allemaal om snel rijk te worden want echt de tragische situatie in Suriname drijft een ieder tot wanhoop.


  Maak melding

 13. Het zal wél weer de schuld zijn van Nederland van wegen de slavernij dus moet Nederland hier voor betalen , Rutte is onderweg met een zak gels


  Maak melding

 14. Bek Houwen…gekke Henkie….. bemoei jij niet mee. We hebben geen hulp nodig van oompie Rutte .en zegt tegen hem dat ie een leuke vrouw mot zoeken !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.