Surinaamse politie neemt bijna vijfhonderd kilo marihuana in beslag

8
Caricom consultatie m.b.t. Marihuana voor medisch gebruik

PARAMARIBO, 2 jun – In Paramaribo is bijna vijfhonderd kilogram yami in beslag genomen. Het betreft een ‘veredelde’, geperste vorm van marihuana. Volgens het Korps Politie Suriname is de partij aangetroffen op een adres. De aanwijzing kreeg de politie na de aanhouding van twee vrouwen en twee mannen. Die zijn op heterdaad betrapt op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De vier stonden op het punt te vertrekken naar Barbados.

De trip ging niet door vanwege de aanhouding. Het kwartet had in totaal bijna veertig kilogram yami in hun reiskoffers verborgen. De politie kwam een persoon op het spoor, die als verstrekker van het vrachtje werd aangewezen. Op het aangegeven adres werd een inval gepleegd. “Op dit adres hebben we yami in beslag genomen. Ook is een koffer aangetroffen op het schuiladres met daarin cocaïnepasta”, zei politieinspecteur Rita Forster tijdens een persconferentie.

Zij is hoofd van de afdeling Drugsbestrijding van het Korps Politie Suriname. Volgens de politieofficier wordt heel veel gedaan aan drugsbestrijding. De politie is zeer actief. Eerder is een man aangehouden, In twee van zijn containers zat ruim veertig kilogram coke verborgen. De man die het spul verstrekt heeft, wordt nu opgespoord. Voor de jongste drugsvangst op de luchthavne zijn intussen tien personen aangehouden.


8 REACTIES

 1. Het zijn aanhangers van de criminele Nationale Drugs partij bende.
  Petje af voor de politie. Steeds meer drugsvondsten worden op tijd onderschept door de zonen van Hermandad. Ondertussen staat Suriname berucht als narcostaat en zijn vele ndp stommelingen berucht verworden criminelen.


  Maak melding

 2. Wie maakt zich nou druk over 500 kg yami, (whie mans last failed war) laat de gebruikers met rust ze doen toch niemand kwaad. Amerika, Canada, Uraguay, Portugal maken het legaal. In India maakt niemand zich druk over marihuana het groeit in de riolen van Nieuw Delhi, en echt niemand ligt stoned op de straat daar. Onze god Shiva ook de eerste rasta man rookte het ook en wij offeren ook marihuana als persad. Om namo Shiva.


  Maak melding

 3. Bedoeld wordt 500 kilo yami voor de politie. Let maar op, binnenkort rijden een paar van die smerissen in een mooie wagie. Niet alle surinamers zijn blind. Hoeveel verdient een agent? Als je dat afzet tegen het vermogen van sommige agenten, kun je weten dat er iets niet pluis is. Ook bij de douane….


  Maak melding

 4. Elke kilo is 1 teveel. Uitroeien dit verderfelijk spul.Het heeft al velen onder de zoden geholpen. Mensen kinderen zijn mede hierdoor de vernieling in geholpen. De politie doet zijn werk. In Suriname liggen ze stoned op straat, stelen en vallen mensen lastig. Eten uit prullenbakken. Heb je er geen bezwaar tegen, ben je geen goed voorbeeld voor je eigen kroost en die van een ander. Uitroeien de drugshaarden en opsluiten de dealers.


  Maak melding

 5. @ Boeboe bit Sjorie: Cannabis heeft nog nooit iemand onder de zoden geholpen. Tabak en alcohol wel. Als je het nieuws volgt dan weet je dat in vele landen cannabis in min of mindere mate gelegaliseerd is en wordt. Zelfs cocaïne is minder schadelijk dan tabak en alcohol.

  Wat wel een probleem is zijn de psychische gevolgen van drugsgebruik. Het is een vlucht uit de problemen en leidt tot een psychische verslaving die geen probleem oplost en het aanpakken van problemen tegenhoudt.
  Daarnaast werkt het illegale karakter criminaliteit in de hand en maakt het de verkeerde mensen rijk en die rijkdom geeft hen macht die bij dat soort mensen in verkeerde handen is.

  De oplossing is een vorm van legalisering waardoor boeven er niets meer aan verdienen en de staat wel. Sukkels die wegvluchten in drank en drugs hou je altijd, dus laat ze maar betalen voor de problemen die ze veroorzaken.
  Daarnaast moeten problemen aangepakt worden zoals de uitzichtloosheid van het bestaan van velen in Suriname, maar dat valt niet te verwachten in de huidige situatie.


  Maak melding

 6. alles wat je rookt is meestal niet goed. of het nu tabak, marijuana of ganja of weet veel is. het blijft een stinkende rook waar anderen meestal last van hebben. op marijuana eiland mag je roken zoveel je wil dus ga aub daarheen ergens ver weg liggen stonen. het kan best medicinale werking hebben maar dan valt het toch wel op dat er plotseling zoveel zieken zijn ? als je stimulerende middelen in je leven nodig hebt dan is er met jou iets mis. wat mij betreft aanpakken dus en het beschikbaar maken voor patienten indien ze daar baat bij hebben. Laatsgenoemde in een ziekenhuis wel te verstaan niet op straat in de bar of onder een boom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.