Extra politie surveillance bij scholen na vechtpartij

5
Beveiliging op school aangescherpt na terreur dreiging Suriname
Archieffoto: politie bij Lyceum 1 na dreiging.

PARAMARIBO, 2 juni – Een vechtpartij dinsdag op het schoolterrein van de middelbare school Lyceum 1 in Suriname, heeft ervoor gezorgd dat de politie extra manschappen inzet voor surveillance in de omgeving van het scholencomplex Zorg en Hoop, waar naast Lyceum 1 (Lyco 1) ook Havo 1 is gevestigd. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

In ondertaand kort filmpje dat die dag op Facebook circuleerde, is te zien hoe een agent op het Lyco schoolerf achter een iemand rent door een menigte. In een tweede film is te zien hoe de wetsdienaar een man op het Havo 1-complex sommeert om zijn trui omhoog te doen vermoedelijk om er achter te komen als hij in het bezit was van een wapen.

Volgens de krant zouden studenten van Havo 1 zich tijdens het gevecht hebben begeven naar Lyceum 1. Zowel Havo 1 als Lyco 1 waren niet bereikbaar voor commentaar na vragen van dWT hierover. De agenten moeten erop toezien dat er zich geen calamiteiten voordoen op de scholen.

FOTO: een week geleden werd de beveiliging rond Lyco 1 ook al aangescherpt na een dreigement op Facebook over aanslagen.

5 REACTIES

 1. Weer een gedrag die niet door de beugel kan; maar ja, ze krijgen ook al geen goed
  voorbeeld van de overheid. Als ze binnen het DNA ook op de vuist gaan waarom niet op school ?????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Dit schaamteloos gedrag van de leerlingen moet hard aangepakt worden. Ze worden naar school gestuurd om te leren niet om elkaar af te maken.Dat de scholieren met hun telefoon alles filmen en op Facebook zetten is ook een domme ondoordachte achterlijke streek. De telefoons inleveren bij de directie voor zij de klas in gaan.
  Het zijn net apen. Vroeger hadden zij geen telefoon was hun aandacht meer gericht op het leerproces. Echte jappies. Denken dat ze geweldig zijn met een telefoon in hun hand.Stelletje losers. Dit is niet te vergelijken met vmbo leerlingen. Er zijn gedrag codes. Hier zijn de codes ver zoek.


  Maak melding

 3. Boeboe bit Sjorie
  in de jaren 60 werd er ook gevochten op scholen. Dit gebeurde met vuisten en soms met stokken.
  Het loste zich vanzelf op. Je bent voor even geen vriend. Maar na zo een matpartij was je het weer vergeten en ging je gewoon weer met elkaar om.
  Is een deel van de jeugdige opvoeding buitenshuis.
  Onze codes waren: met de vuisten en van man tegen man.

  Dus om nu jou verhaal te lezen maakt bij mij los dat je wellicht niet naar school bent gegaan want dit gebeurt overal ter wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.