dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDino Bouterse overgeplaatst naar ‘meer comfortabele’ gevangenis

Dino Bouterse overgeplaatst naar ‘meer comfortabele’ gevangenis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/MISSISSIPPI, 2 jun – Dino Delano Bouterse is overgeplaatst naar een meer comfortabele gevangenis. De in de Verenigde Staten van Amerika veroordeelde zoon van president Desiré Bouterse heeft zich goed gedragen. Volgens de webpage van het Federal Bureau of Prisons, zit Bouterse nu in het Federal Correctional Institute in Yazzoo City, in Southern Mississippi. Het is een gevangenis waar de beweaking ‘minimaal’ is. Er wordt minder streng gelet op de gevangenen.

Daar hoort nu dus Dino bij. Hij hoeft niet meer in een cel te slapen, zoals dat wel het geval was in New York City. Daar werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar. Na de veroordeling in 2013 werd de man overgeplaatst naar een gevangenis in New York City. Dino heeft zich sindsdien zo keurig gedragen dat hij nu de nacht mag doorbrengen in de slaapzaal. In Yazzoo City is de verhouding met het personeel ‘laagdrempelig’.

Gevangenen voelen zich minder ‘gevangene’, dankzij de de aangep[aste omgeving. De muren van het ‘correctieinstituut’ geven minder een gevangenisindruk. Het instituut moet veroordeelden meer hoop geven op een succesvolle terugkeer naar de samenleving. Yazzoo City telt ruim duizend uitsluitend mannelijke gevangenen. Dino is in 2013 in Panama gearresteerd. Hij moet volgens vonnis nog zeker negen jaar brommen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Mindere strenge gevangenis regime voor de zoon van een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel. Zoonlief, ook een moordenaar (doodschieten van 13 dakloze/zwervers) en verkoper van Suriname aan die-hard terroristen van Hamas, drugstransporten organiseren en broer van de andere telg Meriba. Ook een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel, en dief/ rover; jeetje wat een familie….waar oerdomme Surinamers nog in geloven. Duivel nr 2, Dino heeft alles over zijn vader aan de Amerikanen verteld. Het wachten is nu, wanneer de vader van deze ka- dediebrie naar Amerika wordt overgebracht.


  Maak melding
 2. Opeenvolgende regeringen zullen in staat zijn dino’s Surinaamse nationaliteit in te trekken. Dan mag dino of tegen die tijd dina gewoon naar Amsterdam doorreizen en zijn pappies plek in Scheveningen nemen. Welome to Ptata mie boi.


  Maak melding
 3. De vlag zal worden uitgehangen, immers de zoon van Bouterse is in Amerika overgeplaatst naar een gevangenis met meer comfort. Wie weet wordt de dag dat Dino is overgeplaatst ook een nationale feestdag.


  Maak melding
 4. Dit land wordt daadwerkelijk dankzij de dwaze debiele idiote oerdomme mensen, de ndper’s geregeerd door onberechte moordenaars, drugscriminelen, staatskasrovers en dieven.

  HET HEEFT MISSCHIEN te maken met het feit dat De Nationale Assemblee het druk heeft met behandeling van het protocol tegen dwangarbeid maar het is, op de Palu na, opvallend stil rondom de recente publicaties inzake de smeergeldenaffaire rond de bouw van de Wijdenbosch- en Coppenamebrug door Ballast Nedam.
  Daarbij is de naam genoemd van de regeringsgelieerde invloedrijke zakenman Dilip Sardjoe. ‘Ballast Nedam had hem zo’n 34 miljoen betaald om de bruggen in Suriname te mogen bouwen, wat mogelijk in de zakken van de toenmalige president Jules Wijdenbosch en zijn adviseur van staat uit die tijd, Desi Bouterse, is beland’, schrijft NRC Handelsblad. Dit bedrag is doorgefactureerd aan de Staat, dus het kwam uit de zak van de burger u en ik. Sardjoe ontkent dat in alle talen.
  Maar wie verder zoekt, ontdekt een bepaald patroon in zijn levensloop. Op 17 augustus 1993 schrijft NRC dat Sardjoe voor een contract over 1992 6 procent van 35 miljoen gulden heeft gekregen. Dat als onderdeel van de Begro-Insulaire affaire, waarin steekpenningen van Nederlandse levensmiddelenbedrijven geïnd werden door bepaalde politieke toppers. Sardjoe, die toen penningmeester was bij de VHP, trad net als Arti Jessurun, die ondervoorzitter was bij de NPS, terug.
  In het boek ‘De jacht op Desi Bouterse’ van John van den Heuvel wordt nog een zaak genoemd waarin Sardjoe een dubieuze rol speelde. ‘De groep Sardjoe verdiende miljoenen door zaken te doen met het Centraal Inkoopbureau Suriname (CIS).’ Wereldwijd werden goederen via CIS gekocht en betaald, maar niet alle goederen kwamen bij de consument terecht. Een deel werd doorgevoerd naar Guyana en daar (weer) verkocht. Ook in dat geval betaalde de burger de rekening; immers CIS was een overheidsorgaan (1993).
  Dilip Sardjoe mocht een tijd terug aan de slag in belang van de Staat. Hij leidt het team dat met Alcoa onderhandelt over de voorwaarden rondom het vertrek van Suralco. Er werd een MOU getekend waar DNA tegen is en toch wordt daarmee gewerkt. Sterker nog; Alcoa heeft toestemming van mensen in dit team om tot ontmanteling van de aluinaarderaffinaderij over te gaan.
  U ziet, er zit een bepaald patroon in. De vraag is of Sardjoe deze keer weer heeft gedaan wat het hierboven geschetste patroon mogelijk aangeeft of dat Suriname -u en ik- deze keer het onderste uit de kan hebben gehad. Het spreekwoord luidt: Te anu gwenti koti bigi tonton, a bigi tonton a san tan koti.


  Maak melding
 5. In dit soort gevangenissen is de ontsporingskans een stuk gemakkelijk. De cipiers zijn goed opgeleid in van op de vlucht dood schieten. De verschillende bendes binnen de open gevangenis zijn goede meesters met aan het koortje van zijn zwembroekje opgehangen wie niet mee wilt doen.

  Aangezien het een open gevangenis voor mannen is, lopen ze allemaal daar met een kurk in hun aarsgat in de open rondte gevangenis. De nieuwkomers worden goed ingewijd in de open gevangenis.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Hij is binnenkort in Suriname,zo was het ook met Boerenveen.
  Hij wordt daar voor Jan lul vastgehouden,ze hadden gedacht dat de kiezers niet op de NDP zouden stemmen maar het is toen anders NDP won de verkiezing grandioos.
  Het was Sandopie samen met de patata’s en Prietbara die deze domme man achter de tralies hebben gekregen.
  Niemand leeft eeuwig op de wereld,mensen die deze daden plegen zullen later achter komen dat zij de grootste misdadigers zijn.


  Maak melding
 7. @Panie
  Je bent echt dom mi boi. Degenen die Dino hebben in gesloten deden hun werk. DINO was en is een CRIMINEEL net als zijn vader!!!


  Maak melding
 8. Dino for Press 2025, aangezien hij vervroegd vrij zal komen.
  Soso Lobi

  NB: Moet alvast beginnen te slijmen; you never know, misschien word ik zijn chauffeur. lol

  Enjoy the weekend guys and remember keep smiling and be happy, love SU


  Maak melding
 9. Meneer DINA wordt in USA vastgehouden voor Internationale HARDDRUGS-
  HANDEL en TERRORISTISCHE ACTIVITEITEN !

  In Sranan was meneer Dina ook al een ZWARE CRIMINEEL !

  Een ROOFBENDE in Sranan had als basis de CTU, waarvan Dina hoofd was !

  PS : Kan alleen in Bana-Bakba-Republiek Sranan, Hoofd Terrorisme-
  Bestrijding, zit is USA-jail wegens plegen TERRORISTISCHE MISDRIJVEN !


  Maak melding
 10. Of deze kloot nu in comfort cel gaat wat moeten wy daarmee doen??straks zal je horen dat hy daar ook zooo lief was dat hy geen 9jaren maar na 9manden thuis mag hahahaha.inplaats ze wat goeds aanhalen iets over t land schryfen dan luln ze met een crimineel.higway heeft zulke grote F…gaten niemand zegt wat daarover.elke maand moet j in j zak om wat voor j auto te doen.kan niet mang ano kang.


  Maak melding
 11. RUSTIG afwachten

  DINO spaart nu genoeg sperma voor de jonge dames…..die toch straks geil worden op hem.
  en vooral als hij straks een populaire NDPer wordt.

  En wie stemt op hem………….

  IK niet
  wel de Surinamers

  het is hun land
  hun mogen bepalen op wie ze stemmen.

  Lang leve SU


  Maak melding
 12. Je hoeft niet blij te worden hoor papie bouta,zoonlief is nog altijd in de gevangenis.
  Daar executeren ze niemand in gevang, je hoort nooit “op de vlucht doodgeschoten”als smoes.


  Maak melding
 13. Hij komt niet vrij.De amerikanen gaan nooit een gevangene die gezien wordt als terrorist vrijlaten.Goedgedrag hier wil zeggen dat hij geen ruzie zoekt met medegevangenen of hij heeft om de bijbel gevraagd om zogenaamd spijt te betuigen.Hij weet dat hij tot moes geslagen gaat worden als hij ruzie zoekt met medegevangenen.Daar heeft papie geen enkel invloed op justitie en de rechters.Papie heeft niks te zeggen daar.Alleen in Suriname kan hij blaffen als een hond en bevelen uitgeven en ja enkelen executeren.


  Maak melding
 14. This iarticle is not totally accurate. It is true that he has been transferred to a minimal security prison instead of high security. That has nothing to do with returning to society. Sleeping in the main hall is a seniority issue instead of having your own cell. It’s less secure because your stuff, as minimal as it is in prison is less secure. In a cell you have more privacy. The big question is will he get a rule 35 sentence reduction because he turns on his codefendents or because of political deals made. In anyway for him it’s a good thing either way. If he had to sit it out totally he would get a 15% reduction in time for good behaviour. Or about 3 yrs. serving 13 years will take his tole however. I just hope he studies something to kill time and come out smarter and wiser.


  Maak melding
 15. Dino komt terug als “Staatsrecht geleerde” !! Hij wordt de opvolger van Desie pappa !!
  Ronnie Brunswijk had hen indertijd al, bij voorbaat verwelkomt als President!!!


  Maak melding
 16. Mensen ,mensen .wat een gelul ,jullie moeten echt ophouden.als je wil praten ,praat verstandig ,want die amerikaanse staat is niet tevergelijken met surinaame ,één van de grootste corupte land in Zuid-Amerika waar de brugers niks te zeggen heeft , kijk wat er nu gebeurt ronny Brunswijk heeft zijn deel gehad van bouterse ,en daar moet ronny zijn bek dichthouden, en voor zijn familie en vrienden zorgen ,bouterse en Ingrid blijven door genieten en zetten al die domme voor schut ,waarom gaan ze niet massaal op straat om hem eruit te gooien ,neen ze zijn bang en beanstigend.bang voor hun baan en vrijheid, dus jongens het volk bepaald niks in surinaame er zijn nog twee mensen die surinaamse volk op een druk stelling vast houden ,ronny Brunswijk met zijn zwaar gewapende mannen ,komop wat is dit nauw .vrij gevochten boel ,knopen draaier,allemaal.het volk moet het beleid weer in handen nemen ,ronny Brunswijk moet al zijn mensen terug trekken uit dat goud mijn ,het is van de staat ,alles inleveren ,dan hebben wij weer een gezonde en respectievelijk en gerechtvaardige surinaame.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES