woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname zal Nederland om hulp vragen bij opsporing ondernemer Oedit

Suriname zal Nederland om hulp vragen bij opsporing ondernemer Oedit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jun – De Surinaamse justitie zal officieel een rechtshulpverzoek indienen bij Nederland. Gevraagd zal worden te helpen bij het opsporen en aanhouden van ondernemer Radj Oedit. Dit zegt Robert Prade, waarnemend hoofd van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit van het Korps Politie Suriname. Het indienen is een kwestie van dagen. Er moet nog alleen wat ‘administratie’ worden afgehandeld. Radj Oedit wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Hij verblijft al enige tijd in Nederland.

Volgens Oedit verblijft hij er voor gezondheidsredenen. Hij vertrok kort nadat midden maart een bij drugshandel gebruikt vliegtuig werd onderschept op een stuk land dat op zijn naam staat. Dat was in Saramacca, waar ook het rijstbedrijf staat van Oedit. Hij zei zich binnen twee weken te zullen aanmelden bij de politie, overtuigd als hij was van zijn onschuld. Intussen zijn ruim twee maanden verstreken en is van de ondernemer nog geen spoor te zien.

In het vliegtuig is bijna vijfhonderd kilogram cocaïne gevonden. De politie arresteerde vijf Surinamers, allen arbeiders van Oedit. De mannen zijn intussen vrijgelaten. Twee Brazilianen die ook waren aangehouden, zitten nog steeds vast. Het vliegtuig was gedwongen te landen, toen het illegaal het Surinaamse luchtruim binnen kwam. Oedit zegt grote verliezen te hebben geleden door de ‘valse beschuldigingen’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Opa tako, vertel me wie je vrienden zijn en ik weet wie je bent. Zegt dat niet aan de ma pima domme droga smokkelaar, dealer of gebruiker. Want neks no fout als baas is ook zo dan ook wij zo zijn als baas, als a fout a no neks, dan neks no fout. Leve de ma pima Nationale Droga Partij, de ma pima ndp olv een bij verstekveroordeelde ma pima drugscrimineel wiens zoon Gode zij tienduizend malen dank in de VS zit opgesloten. vervloekt is het geheel land en volk, dankzij alles wat ndp is of voorstaat. Oma taki, Ndp is een politieke religieuze sekte met DDB als leider om het land en volk te beroven en Stef Anus Meye om tienden uit de zakken van vele ndp gelovigen te nemen. Dat allemaal in naam van God. God gaat helemaal geen gehoor geven aan de gebeden van deze eer- en geldzuchtige awariedomries, no boi, ook niet aan al die dididbri Bouta aanhangers, no boi, ook niet aan Dino en Meriba want ze aanbidden de Mammom ddb. De wortel van al het paarse kwaad sinds 1980. Wo ka.


  Maak melding
 2. Prima zaak; als verdachte Oedit zich Nederland schuilt houdt dan moet Nederland op feitelijke gronden aanleiding genoeg zien om deze man uit te leveren aan Suriname. Nederland moet als tegenprestatie aan Suriname om D.D. Bouterse aan Nederland uit te leveren, hij heeft hier 9 jaar uit te zitten. Dat kan in mei 2020 al een feit zijn, tenzij hij weer aan de macht komt. De kans dat hij de verkiezingen van 2020 wint is groot. Dit om redenen dat CBB nu het doelwit van de fraude scenario bij de verkiezingen van 2020. Nu wordt men met de mededeling; u krijgt een sms-the wanneer u uw bescheiden kunt komen ophalen. Dat sms-je arriveert nooit. Er heerst een chaos bij CBB. Dit bureau moet straks de stembiljetten in orde maken. U snapt dat stemmers op een bepaald partijkleur wel over een stembiljet gaan kunnen beschikken en welke kleuren niet. Oranje is daar een van. Firma list en bedrog is nu al bezig met verkiezingsfraude. Voorbeeld; Maduro! Kunt u zich nog herinneren hoe Silos, als voorzitter van OKB de verkiezingen in 2010 en 2015 geleid had. Stembussen verdwenen, helicopter met stembussen gecrasht, stem biljetten fraude….maar toch was de conclusie van Dora dat alles eerlijk was verlopen. Hoe heeft Dora als ex- min van jus de paspoortenkwestie met voornamelijk Chinezen afgehandeld. Wie is hiervoor ooit opgepakt? Hoe verklaart men de spontane branden in het kantoor van deze minister, tot 2x toe. CBB, staat hetzelfde lot te wachten. Nu pinaart men in Su, straks gaan ze honger lijden….pakketteneconomie is al opgang gekomen…de drie nulletjes op een Surinaamse dollar komen in november 2020. Tegen die tijd is Su bankroet en lijdt het volk honger. NDP zaait alleen maar dood en verderf.


  Maak melding
 3. Ik zou Oedit ruilen voor Bouterse. Dictatuur in Suriname en je mag tegenwoordig ook niets zeggen over mensen die hun werk niet goed doen. Het gaat gewoon niet goed in Suriname dankzij Bouterse en zijn zogenaamde econoom Boefdraad die een gouden handschoen draagt.
  Boefdraad heeft alleen maar ellende gebracht. Lees die tekst maar::::

  Tijdens de openbare vergadering gisteren, heeft DNA-voorzitter Jennifer Simons, het assembleelid Asis Gajadien, het woord ontnomen. Gajadien noemde minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, een ‘zogenaamde econoom’.
  Simons sommeerde Gajadien zijn woorden terug te nemen. Hij corrigeerde zijn uitspraak en noemde Hoefdraad een ‘pseudo econoom’. Dit was ook niet goed. Hierna ontnam de voorzitter hem het woord. Gajadien vertelt wat hij bedoelde met zijn uitspraak over Hoefdraad.


  Maak melding
 4. @ Ira
  Ook ik heb wel eens mijn twijfels over Hoefdraad.
  Hij zegt weleens dingen, waarvan ik denk; hoe kan je dit nou zeggen?
  Maar het feit dat hij een jaar of twee geleden duidelijk stelling nam tegen bedrijfseconomen, die hun diensten aanboden, deed mij toen toch denken dat hij wel een econoom is.
  Hij is misschien wel een econoom, maar zeker geen algemeen econoom. Te weinig kennis van monetaire zaken en openbare financien


  Maak melding
 5. @pico: volgens schoonvader Bouterse is Boefdraad de beste man die uit Amerika is gehaald om Suriname hogerop te brengen.
  Helaas, deze Boefdraad heeft wel bij het IMF gewerkt, maar heeft nog NOOIT in de top van het IMF gezeten om economische werk voor verschillende landen te verrichten.


  Maak melding
 6. Oedit???. Deze man loopt vrij rond in su. Is niet naar nederland vertrokken zoals beweerd wordt. Is ondergedoken op een van de vele schuiladressen van ddb. De politie speelt het spelletje mee in opdracht
  Van ddb. Er moet geen enkele administratieve onzin worden klaar gemaakt. Als lid van interpol behoeft su alleen maar, opsporing verzocht te plaatsen op dr site van interpol en elk land die aangesloten is bij interpol heeft de plicht die man aan te houden. HIJ LOOPT RUSTIG IN SU ROND, EN IN EN UIT BIJ ZIJN BAAS DDB.


  Maak melding
 7. Zo ,Nederland hier is de kans van ons leven!!Vraag Suriname om de uitlevering van bouta!!
  En hou Oedit maar daar anders zullen wij jullie nederlanders verantwoordelijk houden voor de moord van Oedit want dat staat hem te wachten hier.15 anderen hebben het eerder noeten meemaken en nu dit…


  Maak melding
 8. Laat de tragische geschiedenis zich niet herhalen!!
  Nederland ,neem niet deel aan de vieze spelletjes van bouta.
  Jullie zijn gewaarschuwd.!!


  Maak melding
 9. Ai boy,ze hebben het persoonlijk tegen Bouterse en kunnen überhaupt geen onderscheid maken.
  Dus als mijn vriendin iets verkeerd doet of zich bezighoudt met vreemde zaken,dan ben ik ook schuldig nog?
  A no spotu Jerez. Weer die DOMME,bekrompen meningen.


  Maak melding
 10. Niemand heeft weet wat de andere doet…daarom kan en mag je niet oordelen.Maaarrrr als je als sergeant sportinstructeur naar Suriname komt en je hebt nu zoveel bezit.bezit.Dan is het duidelijk dat je letterlijk en figuurlijk over lijken gaat anders kom je er niet.Je financiële status heeft veel te maken met het afpersen en benadelen van het Surinaamse volk.Tenzij hij Bouterse de lotto heeft gewonnen (geen surinaamse )😁😀😂😃😅


  Maak melding
 11. SLIMME legerleider-machthebber, in dienst van de Sranan-geheime
  dienst, van de Ned geheime dienst, en tevens gelijktijdig in dienst
  van de CIA !!!

  WELKE OPDRACHTEN HEB JE VAN DEZE DRIE DIENSTEN ONTVANGEN en
  WELKE HEB JIJ UITGEVOERD ?

  WELKE BURGER OP DEZE AARDE IS ZO OERDOM ?

  ZEKER EEN PAARSE YO-KOE !!!!!

  PS: KABOUTERS HEBBEN DE DEC MASSAMOORD UITGEVOERD,
  NIET DDB EN ZIJN GEDROGEERDE PADVINDERS !!!!!


  Maak melding
 12. ik ben benieuwd naar de reactie van de Nederlandse regering ze moet nu met de billen bloot hopelijk houden ze Oedit aan zodat die namen kan noemen wie weet zelf die van de wanhopige zielepoten die hier achter al die namen schuil gaan en constant schelden allemaal losers die nooit wat voor het land betekend hebben


  Maak melding
 13. Ik vraag mij af of die Oedit nog wel in Nederland zit. In de Europese unie heb
  je geen grens/paspoort controle, dan wordt de zoektocht alweer een stuk
  groter. Waarom zo laat aan Nederland vragen het is al 2 maanden geleden??


  Maak melding
 14. Het is wel opvallend dat pas nadat er een negatief Amerikaans rapport over de drugshandel in Suriname is uitgebracht, dat nu aan Nederland om hulp wordt gevraagd om Oedit op te sporen.
  Amerika is niet op het achterhoofd gevallen en weet donders goed dat Suriname nu probeert te pappen en nat te houden.
  De vogel Oedit is allang gevlogen en of hij nog in de kraag te vatten is, zal moeten blijken.
  Het zal me niet verbazen als we te lezen krijgen dat Oedit is vermoord.


  Maak melding
 15. Nederland moet Su niet helpen,DDB wil toch niets meer met NL te maken hebben.
  Als Oedit namen gaat noemen, dan zitten een heleboel vooraanstaande figuren straks
  op de lijst van de DEA.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. Oedit zal een levensverzekering moeten afsluiten voor hij terug. komt naar Suriname. Omdat hij ook in de Zwammerdam zaak genoemd is zal hij ongetwijfeld veel aan de DEA, Nederlandse & Surinaamse justitie kunnen verklaren. Iedereen krijgt nu zijn kans bewijs te regelen.


  Maak melding
 17. Pikk
  Je loopt weer je pik achterna ,ze hebben je aardig gehersenspoeld ,sinds wanneer heet deze Nederlandse dienst KGB Lekker bezig pik


  Maak melding
 18. Hahaha Oedit is gewoon in Suriname en niemand gaat hem aanhouden.allemaal bla bla bla, als alles geregeld is gaat deze heer zich melden en gaat mag weer naar huis gaan.

  Fawaka


  Maak melding
 19. 18 april 2018 De West

  De Colombiaanse cocaïne duikboot die door de justitiële autoriteiten op 2 maart 2018 in het district Saramacca Suriname in beslag is genomen, is in Suriname vervaardigd.

  Drugsonderzeeër in Suriname vervaardigd

  De werkplek is aangetroffen ter hoogte van Saramacca km 80. Verschillende materialen zijn aangetroffen op de werkplek. Materiaal zoals glasvezel, kwasten en rollers zijn aangetroffen. De duikboot ligt voor verder onderzoek onder bewaking op de Marinebasis te Coppenamepunt. Op de semi-submersible vessel is 10.000 liter aan diesel aangetroffen. De kosten van de cocaïne duikboot zijn geraamd op US-dollar 1 miljoen.

  In het Nieuws 19 april 2018

  Op 2 maart 2018 werd een heuse Colombiaanse cocaïne duikboot ontdekt in het district Saramacca Suriname. In de duikboot-zaak werden zeven Colombianen en een Cubaan aangehouden.

  Op 13 maart 2018 werd in Saramacca Suriname op een airstrip in een rijstveld van Ramchender Oedit een Cessna vliegtuigje met het registratienummer PT-LNU met een Braziliaans verleden met aan boord zo’n 488 kilo cocaïne.

  Opmerkelijk gegeven is dat het terrein waar de Colombiaanse duikboot opdook en de airstrip in een rijstveld met de Cessna PT-LNU met aan boord zo’n 488 kilo cocaïne van Ramchender Oedit zijn.

  Ramchender Oedit roepnaam Radj Oedit alias Escobar. Ramchender Oedit is echter al een paar keer door Nederlandse media in verband gebracht met drugszaken. Ramchender Oedit werd volgens Dagblad Trouw een paar jaar geleden in de VS aangehouden toen hij een vliegtuig wilde kopen en betalen met contant geld. Saillant detail is volgens de omroep NOS dat het een publiek geheim is dat Ramchender Oedit een van de geldschieters is van de Nationale Democratische Partij de politieke partij van president Desi Bouterse. Desi Bouterse is voorzitter van de NDP.

  Ramchender Oedit erkent de beide vondsten maar ontkent elke betrokkenheid

  P.S.: de naam is Stellendam en geen Zwammerdam.


  Maak melding
 20. Al jaren schrijf ik dat de rijke hindustanen de NDP financieel in stand houden.
  De door in drugs handelende hindustanen zijn haast allemaal handelaars en Bouterse heeft deze hindustanen nodig voor het im- en exporteren van drugs.
  En toch schreeuwen de fervente aanhangers van de NDP dat de hindustaanse drugsbonzen VHP’ers zijn.
  Mogelijk dat enkele drugsbonzen gelieerd zijn aan de VHP, maar de meeste zijn toch NDP’ers.

  Het zal mij niet verbazen dat Oedit veilig en wel in een ver land is ondergedoken. Maar het kan ook zijn dat hij al is vermoord.


  Maak melding
 21. vele suri/hindoes, drugsbazen, gaan nu niet naar holland, want ze weten holland, kijkt met verrekijker al jaren naar ze. omdat ze, grond, huis, auto, strand hebben in suri en dat ze buisnes klas reizen. laats was hier een lijst, allamala bekenden in su die winkel hebben, casino, boot voor rijst plantage, en vrouw van elkaar nemen, radj gaat playen met vrouw van ene manke roli.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES