Ervaren juristen helpen rechtspraak in Suriname versnellen

10
Surinames hoogste rechtscollege wacht al zeven jaar op president
Archieffoto: Rechter Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie (m)

PARAMARIBO, 1 jun – De tijd van jarenlang lopende rechtszaken lijkt langzaam maar zeker voorbij. Het Hof van Justitie slaagt er zowaar in haar jaar in jaar uit gedane belofte waar te maken. Volgens mr. Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het hof, zullen ervaren juristen worden ingezet. Weliswaar is de ervaring opgedaan op ander gebied dan de rechtspraak. Maar nood breekt wet.

De rechterlijke macht kampt al jaren met een gigantisch tekort aan krachten. Het leidt tot stapels en stapels strafdossiers. Dat weer frustreert vooral de ‘justitiabelen’, mannen en vrouwen die hunkeren naar genoegdoening. Rasoelbaks heeft er alle begrip voor. Hij krijgt tientallen brieven te verwerken van advocaten en hun cliënten. De hoop is nu gevestigd op de ‘zijinstroom’. Deze juristen met een verkorte training moeten verlichting brengen.

“Het hof heeft reeds een jaar terug voldoende werk verzet om de ballotages, selectie en competentiebeoordelingen te doen bij relevant ervaren praktijkjuristen om binnen korte tijd, nadat zij benoemd, beëdigd en geïnstalleerd zijn, te kunnen inwerken in de materie. Hierdoor kunnen zij ook de ondersteuning bieden als rechter in het systeem”, zei Rasoelbaks bij de toelating van een groep nieuwe advocaten.

10 REACTIES

 1. Zolang de paarse wetteloosheid wordt gedoogd zullen de dwaas Bouta en duivelse trawanten verder het land de paarse wetteloosheid in leiden. Dankzij deze zeer vervloekte misleider en lijder verwordt het met de dag misdadiger en zal de wetteloosheid ooit een feit worden. Oma en opa blijven erbij, op de oerdomme Na Dagoe Poepe paarse misdaad aanhangers dat hun leider een duivelse zoon is om land en volk, met de hulp van de twee grootse awariedomries, Anus Meye en Dubai Misika het gehele land in een paarse woestenij zullen veranderen, als die paarse debiele ndper’ s in 2020 weer op de verder van het land, hun zielen voor de derde keer zullen verkopen voor een bordje bb met r. Do ka no ma pp.


  Maak melding

 2. “Ervaren juristen…blah..blah”..
  Het gaat zeker om een grap hier…
  Om een bepaald crimineel gaan ze toetsen ,of ze zijn ziek.


  Maak melding

 3. Wij wachten inmiddels al 14 jaar op een uitspraak. Bij God en en in Suriname is alles mogelijk, vandaar bananenland , niet eens een half milj inwoners waarvan jeugd ontspoort is, 1/4 in santo boma en de rest maar wat lanterflantert, bejaarden op oplichterspad, regels en wetten kennen ze niet, snelheidsduivels enz enz


  Maak melding

 4. Oom Ludwig ik vraag me af of je kinderen hebt,ik weet niet wie je bent een man of een vrouw.
  Je bent zeer onbeschoft,en ik vraag me af of jij een Surinamer bent.
  Of je moet je laten nakijken door een een speciale dokter!
  Of je bent heel dom.


  Maak melding

 5. kokro 1 juni 2018 at 16:08
  Oom Ludwig ik vraag me af of je kinderen hebt,ik weet niet wie je bent een man of een vrouw.
  Je bent zeer onbeschoft,en ik vraag me af of jij een Surinamer bent.
  Of je moet je laten nakijken door een een speciale dokter!
  Of je bent heel dom.

  Ieja dong Kokro,
  Natuurlijk heb ik kinderen en die heb ik sinds hun kinderjaren geleerd om altijd na te denken over het gevolg van de keuze der woorden, daden en wees altijd eerlijk en oprecht. Vermijdt mensen die leugenaars, dieven, rovers, moordenaars, fraudeurs zijn gebleken en vertrouw nooit van je leven religieuze- en politieke leiders zonder hun werken te weten. Aan hun woorden en daden zullen jullie weten en zien als het gaat om een rechtvaardig of onrechtvaardig mens. Wie met pek omgaat wordt er altijd mee besmet. Mi na wang mang opgegroeid tussen allerlei crimineel gespuis te Land van Dijk en Abra Broki,mi sjie pe sma broedoe en tjierie, kapie en terroriseer makandra, maar mi mama warskow mi alla Gado dee, altijd sinds pikienboi gi a gevolg te je lee, foeroe, tjieri, smoko, dringi en taki laster. Wapen je elke dag en elk uur met de Waarheid en de Gerechtigheid, want dan doorzie en doorgrondt je mensen met hun bedoelingen heel snel, stel ze ook op de proef om te zien als ze waarachtigzijn want de mensen zijn boos. Nooit bribi wang awariedomrie of een kerkganger die zijn naaste medemens bedriegt en besteelt. Ook politici die hun eigen vrouw niet trouw zijn, want als ze hun vrouw bedriegen wie is dan het volk. Mi na wang Surinamer in hart en nieren, maar dankzij de meest vervloekte mens in Suriname, een schandelijke misdadige criminele president voor het gehele land sinds 1980 mi dati e sheng sheng sheng gi alla deng dong ma pima oeroeroeroeroeordom debiele dwaze idiote ndper’ s, rijk of arm, gelovig of niet, het is jullie ma pima schuld dat de jaren tachtig straks weer voor de deur staan.
  Onbeschoft is jouw paarse afgod de dwaas Bouta en zijn criminele roversbende en het gros der ma pima dong ndper’ s die ik alleen op deze spottende wijze van repliek kan dienen. Trafasi no de, na zo ie moes behandel deng stront dong ndper’ s.

  Het gehele ndp lichaam van hoofd ( ddb) tot voetzolen ( paarse paria’ s) is geestelijk misdadig ziek, want het hoofd bedenkt alleen maar misdadigheden en de voetzolen lopen daarheen om de misdaad un volle paarse klote glorie en ddb heil te geven. Alle ndper’s zijn oerdom tot in hun botten en er zijn vele exorcisten nog om al die paarse demonen uit het ndp lichaam te drijven, vele stinkende donkere kokro’s in.


  Maak melding

 6. @ oom Ludwig v a b.
  Je ouders hebben je waarden en normen geleerd. Maar ze hebben je mond niet genoeg met peper gewassen. Want je mag wel je mening ventileren, maar waarom met zulke kracht termen.

  En bovendien waarom verspil je je tijd achter een laptop. Als je het zo goed weet STA OP!! GA WAT DOEN VOOR JE LAND!!
  Dat is democratie, ga mensen mobiliseren.

  En aangezien je grof gebekt ben, even op jou niveau:
  Je lul anga ka.
  Go tja kondre if ie sabing moro betre.
  Ma ne weri mi ede.
  Go krin joe mpp oso!!

  Voor de goede orde, ik heb niks met bouterse te maken, nog de ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.