Suriname protesteert tegen ‘negatief beeld’ Amerikaans drugsrapport

23

PARAMARIBO, 31 mei – De regering heeft protest aangetekend tegen het recente Amerikaanse rapport over drugshandel in Suriname. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Het protest betreft vooral het “negatieve beeld dat geschetst wordt.” In het International Narcotics Control Strategy rapport wordt onder meer de drugsbestrijding in Suriname op de korrel genomen.

Er is een protestnota gestuurd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS. Gewezen wordt onder meer op de “hantering van beweringen zonder inhoudelijk bewijsmateriaal.”. Ook zou sprake zijn van een “onjuiste weergave van feiten en rapportage met misleidende analyses en data.” Suriname zet zich wel degelijk in voor het terugdringen van de drugshandel.

Gewezen wordt op de “inspanningen die instanties en autoriteiten van Suriname plegen op het gebied van drugsbestrijding.” Ook worden successen aangehaald die zijn geboekt. Suriname zal stappen blijven ondernemen ter versterking van het drugsbestrijdingbeleid. Samenwerking met internationale instanties en autoriteiten zal worden voortgezet om de drugshandel en druggerelateerde criminaliteit te bestrijden.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. dief schreeuwt…..hou de dief….
  SU is een doorvoerland van oa coke….zie de enorme drugsvangsten.

  Men heeft bezwaar ingediend…..soso lafoe….

  I.p.v. bestrijding floreert de drugshandel…


  Maak melding

 2. Drugvonsten in de Haven en luchthaven.
  Boten en vliegtuigen brengen drugs in.

  In Europa en het Caraibisch gebied worden drugs ontdekt van Suriname.
  Kustwacht patrouieerden niet
  Drugbestrijding team verzwakt

  Dan protesteren tegen een survey.
  Lachen maar.Iedereen weet wie de narcos zijn.


  Maak melding

 3. Een protest voor de vorm. Als land moet je protesteren al heb je geen inhoudelijke argumenten om het protest te ondersteunen.

  Het drugsprobleem in Suriname is een afgeleide van het probleem Bouterse.
  Bouterse =drugs=Bouterse .
  Zagen we in de jaren 80 en 90 toen Bouterse de macht had en sprake was van een militaire dictatuur en nu weer.
  Goed dat de VS niet slaapt en de gangen van de drugsbazen in de gaten houdt. Dino hebben ze al te pakken. Hopelijk straks de grote baas himself.


  Maak melding

 4. Uitwendig:

  Samenwerking met internationale instanties en autoriteiten zal worden voortgezet om de

  Inwendig:

  Samenwerking met nationale en internationale drugsbendes zal worden voorgezet om de drugshandel en druggerelateerde criminaliteit te bevorderen.

  Dus het houdt nooit op: De bestrijding loopt achter de FEITEN aan,

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 5. Het is maar hoe hoog je de lat legt.
  Suriname is te snel tevreden. Het gaat niet om wat je opspoort. Het gaat om wat je niet opspoort en vervolgens in het buitenland terecht komt en daar wordt opgespoord.
  De keeper die zegt ik had twee mooie reddingen en heeft 7 houdbare ballen gepromoveerd tot doelpunten.
  Je moet dan lef hebben om protest aan te tekenen.


  Maak melding

 6. Amerika slaapt zeker niet. Daar moeten ze alert blijven, want je weet maar nooit wanneer de zoveelste loner toe zal slaan op een uitgekozen school/universiteit.


  Maak melding

 7. Hoe betrouwbaar is HET NII ,IK HEB DAAR MIJN TWIJFELS OVER ,NET ALS DE BESTE COCOS OLIE OF ZO
  DIT IS NEP NIEUWS ,LIEGEN EN BEDRIEGEN ,IS DE GEWOONSTE ZAAK VAN DE WERELD,ZELFS ALS ZE NIKS ZEGGEN LIEGEN ZE AL.
  Een drugs baron uit nickery laten ontsnappen ,omdat ze bang waren dat hij zou gaan praten en de rest zou mee nemen .
  HOE BETROUWBAAR BEN JE DAN NOG,ZE HALEN DE LACHERS OP HUN HAND SCHANDE,
  IK ZOU ZEGGEN DIE AMERIKANEN UTDAGEN ,STAAN ZE MORGEN OP DE STOEP
  SARI TORI


  Maak melding

 8. Drugsduikboten…drugsvliegtuigen…drugshelicopters…wereldwijde drugsvangsten afkomstig uit Suriname….een drugsveroordeelde president. En nu gaan ze een brief schrijven over de behaalde successen. Dit land / volk is volkomen de weg kwijt en op hol geslagen


  Maak melding

 9. Iedere dag hoor je hier over drugs, de grootste veroordeelde drugsdealer in dit land, is notabene president van het land, zijn zoon zit opgeborgen in ėėn van de gevangenissen van Amerika, overal in de wereld, onderscheppen ze drugs, die uit Suriname afkomstig zijn, en hebben ze hier nog de lef, om te protesteren tegen het Amerikaans drugs rapport, aangezien de Amerikanen niet slapen, en dichtbij op Curacao, een basis hebben waar Awacsen en Orions gestationeerd zijn, en dagelijks in de lucht zijn, en het hele Caraïbische gebied controleren, twijfel ik niet aan dat Amerikaanse drugsrapport


  Maak melding

 10. Waar haalt regering bouta het gore lef vandaan om een protest in te dienen?!! De vele onderscheppingen wereldwijd van coca transporten uit Su zeggen meer dan genoeg!! Over de duikboot affaire wordt tot vandaag de dag nog gezwegen door de regering….!!


  Maak melding

 11. Samenwerking met internationale instanties en autoriteiten zal worden voortgezet om de drugshandel en druggerelateerde criminaliteit te bestrijden.
  Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

  Kijk alleen maar naar de vrienden en kennissen van de president dan hoeft men echt niet verder te gaan.
  Honderden kilo cocaïne wordt in het openlucht vernietigd/verbrandt zonder een buitenlandse vertegenwoordiger. Wie zegt mij dat het cocaïne wordt vernietigd?

  Al is de president van goeie bedoelingen maar zijn handelingen zijn fout en misleidend. De president mag zeggen en laten opschrijven wat hij wilt maar uiteindelijk is hij de verantwoordelijke. En dit kan de man niet begrijpen of inzien. Op een moment probeer hij de domme uit te hangen en doet net of hij de regels niet kent.
  Bouterse handelt nooit volgens wet en regels die man doet precies wat hij wil en geen haan dat kraait.

  Gewoon die man laten oppakken en opsluiten, dan san wani fu spa mik aspa anders komt er nooit een oplossing bij de slepende zaken van deze man.
  De rechtelijke macht handelt als sukrubu en blijft maar dokken voor de realiteit.


  Maak melding

 12. Wazig…..
  als het eigen Surinaamse volk protesteert tegen het megalomane, corrupte en criminele paarse wanbeleid van een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, dan worden ze door de Bouta-gestapo met doodskopmaskers in elkaar geslagen en in boevenwagens afgevoerd. En nu gaat diezelfde boevenbende en dievengilde protestbrieven schrijven. Kansloze kneuzen


  Maak melding

 13. “A no mi”werkt niet meer hoor drugboss bouta.Kom met een ander smoesje.Je kan de surinamers iedere dag voor de gek houden omdat zij het niet erg vinden.Dit zijn de amerikanen ,ze laten zich niet voor de gek houden door niemand.


  Maak melding

 14. Suriname mag geen drugsdoorvoerland zijn (12-07-2012)
  Dino Bouterse aangehouden voor wapenhandel (30-08-2013)
  80 kilo cocaïne in zeecontainer uit Suriname (28-02-2013)
  Suriname’s grootste drugsvangst van het jaar (05-08-2014)
  Surinaamse politie niet op de hoogte van Franse drugsvangst 28-10-2016
  kennis’ van Bouterse aangehouden op Schiphol (14-11-2017)
  Onderhoudsmonteurs op Schiphol gearresteerd om coke-lijn (23-03-2018)
  Su In Suriname onderschept vliegtuig vervoerde bijna 500 kilo cocapasta (23-04-2018)
  Weer arrestatie om 184 kilo cocaïne in container uit Suriname (25-04-2018)

  Bovenstaande lijst geeft in ieder geval geen postief als het om drugs en Suriname gaat.


  Maak melding

 15. “Het protest betreft vooral het “negatieve beeld dat geschetst wordt.” In het International Narcotics Control Strategy rapport wordt onder meer de drugsbestrijding in Suriname op de korrel genomen”; het beeld dat geschetst wordt klopt helemaal. Alleen de boevenbende regering met een moordenaar en drugsveroordeelde crimineel kan alleen protest aantekenen tegen de bevindingen van Amerikanen.


  Maak melding

 16. De waarheid is hard maar waar. In 2010 waarschuwden wij enkele verwarde ndp familieleden niet meer te geloven in de NDP. Baas en zoon zijn bekeerd in god’ s bazuin, eeh wij als eeh christenen geloven werkelijk dat hij is bekeerd, zoals Meye heeft beweerd zeiden enkelen. Dus we gaan hem een kans geven, ondanks dat hij een onberechte veelvuldige moordenaar, ex dictator, bedrieger, een bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover is. Hij is bekeerd heeft Meye getuigd. In 2015, hebben we ze weer gewaarschuwd, maar ook weer hadden ze hun keuze al bepaald, we gaan weer voor vijf, want we moeten hem weer de ruimte geven om zijn beloften aan ons waar te kunnen maken, een gratis huisje of perceeltje, ook voor werk en gratis eten en drinken. Na 2015 komen steeds meer paars misdadige feiten aan het licht voornamelijk door ndp toppers, zoon en stiefzoon en vele namen van drugscriminelen. Huizen, gronden, gratis eten en drinken werk als ambtenaar zijn uitgebleven. Nog meer moorden, berovingen, diefstallen, corruptie, fraude, staatskas beroven, devaluatie van de srd, her en der geestelijk en moreel verval brengen de paarse Sodom en Gomarra steeds dichterbij.

  Opa taki, ano zomaar deng Amerikan e waarschuw vo wat komen gaat, chaos en anarchie


  Maak melding

 17. Pik 1 juni 2018 at 04:09
  Bouterse verdient een standbeeld !! Punt uit….hij is een patriot voor Suriname…!! Punt uit. Wij moeten Suriname opbouwen………….!! En trouwens ..in Coca cola frisdrank…..zit ook da poeder…dus niet zeuren…. jullie drinken toch elke dag coCa cola……….dank zij onze generaal de.heer Bouterse. En zijn Coca poeder !!

  Hier alweer een bevestiging door een dwaze ndper. We gaan weer voor vijf in 2020.


  Maak melding

 18. Pik
  Je
  Loopt je pik weer achterna, een pik is gelijk aan jou verstand, je hebt er 5 secondes plezier van dan is het weg ,het is echt verhelderend om jou bijdragen te lezen.
  Mensen zoals jij blokkeren de ontwikkeling van Suriname jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.