zondag, oktober 24, 2021
HomeFoto'Surinaams Patatje Roti' bij luxe broertje van Bram Ladage

‘Surinaams Patatje Roti’ bij luxe broertje van Bram Ladage

-

- Advertisement -

ROTTERDAM, 30 mei – Bram’s Gourmet Frites, het luxe broertje van Bram Ladage in Nederland, komt binnenkort met iets nieuws: een ‘Patatje Roti Stoof’. Het nieuwe gerecht bevat ingrediënten als masala kip, roti plaat, zoete augurk, gekookt ei, sambal en seroendeng schrijft Dagblad 010. Volgens de nieuwssite is deze ‘stoof’ ontstaan in samenwerking met het team van tv-kok Herman den Blijker

- Advertisement -

Bram’s heeft ruim 50 jaar ervaring in het maken van verse handgesneden frites. Ook maken de chefkoks overheerlijke culinaire stoven. “A Unique food experience” zegt het bedrijf zelf hierover. Hun ‘Patatje Roti Stoof’ is vanaf 1 juni verkrijgbaar.

“De Surinaamse topping in combinatie met de verse frieten in schil past perfect bij warme zomermaanden” vertelt Rocco Ladage van BRAM’S. We zijn benieuwd!

UPDATE:
Filmpje: Patatje roti: top of flop? De Telegraaf nam de proef op de som:48 REACTIES

 1. Ach .. wat kan je er van zeggen .. t is iets wat die Hollanders al eeuwen doen nml culturen verkrachten.

  Zolang de knecht van Sinterklaas maar zwart blijft.


  Maak melding

 2. @ Zwarte piet,

  Je kan het ook zien als product innovatie.
  Kunnen ze in Su nog wat van leren. Kots inmiddels van die tjauw min, bami, nasi en rotti.
  Weinig variatie in de keuken. Mix eens wat culturen en gerechten door elkaar en zie daar creativiteit. Nog zo een schaars goed in Su, behalve als het er op aankomt om mensen op te lichten. Dan is de Surinamer meesterlijk creatief


  Maak melding

 3. Roti kip is en blijft roti zoals wij dat in Su en met niks anders te combineren.
  Wat heeft die Herman de Zeiker nou hier mee te maken !
  Straks gaat die lul nog hutspot met pinda soep combineren en serveren die mmp.

  @ Zwarte Piet

  Schrander opgemerkt klasse.

  @ Sabato franse

  Yo kieri mi man, volgens mij is je vriend Parbo en zijn rechterhand RobGay, van de Bosje
  brug gesprongen no spang, geen man overboord !!!! Die 2 kan ik wel missen als kiespijn !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. in de hele wereld zijn de michelin gasten de chef-kok bezig met innoveren deze persoon met roti en andere combinatie wenst ik heel veel kracht. ga zo door.


  Maak melding

 5. Seroendeng is Indonesisch.

  Roti heeft nooit seroendeng erin.

  Roti heeft nooit augurk erin.

  Je mag 100 jaar haute cuisine professional zijn maar dit is een rommelrecept.

  Innovatie mag maar gebruik dan niet de naam van een authentiek recept.

  Dit is zo een rommel. Niet eens een estetisch aanblik.

  Niet te vreten.


  Maak melding

 6. @oof / vliegende hollander

  Mensen zoala jullie kennen geen creativiteit .. roti blijft roti net zoals patat ook patat blijft .. wil je een nieuw gerecht maken prima bedenk dan ook een nieuwe naam maar dat is te moeilijk voor jullie types.


  Maak melding

 7. @oof

  “”Je kan het ook zien als product innovatie.
  Kunnen ze in Su nog wat van leren. Kots inmiddels van die tjauw min, bami, nasi en rotti.”

  Oof jou kennis van de Surinaamse keuken is wel zeer beperkt.


  Maak melding

 8. Boerenkool met kandra tikie b.v. hahaaaaa maak je nie druk Su People laat zeaar lekker kopiëren
  Zal noooooooit hetzelfde zijn. Love Su
  Love thé world and fuck haters. Tjo


  Maak melding

 9. Gewoonlijk is het roti met gekookt aardappel met een hele gekookt ei nu is het een halve roti met dun gesneden gebakken aardappels en een halve gesneden gekookt ei. Als je niet oppast kost het je veel duurder dan de originele roti. Baby portie, Snoep roti of Dogla roti. In elk geval veel snoep plezier.


  Maak melding

 10. Het lijkt mij op zich wel een leuke combinatie om uit te proberen alleen vraag ik mij af of het om een echte roti gaat. Vorige week was ik op een foodfestival waar ze voor €6 euro een mini bakje roti-kip verkochten. Bleek het een tortilla te zijn. En niet eens een versgemaakte maar een fabrieksversie uit de verpakking. Dat is potverdrie toch echt iets anders!


  Maak melding

 11. Wat een heisa allemaal.
  In de roti zit toch ook aardappel en daarnaast is er ook kerrie aardappel naast de kerrie kip en de kouseband of aubergine of pompoen en de kerrie ei.
  Dus waarom mag er geen friet met lkerrie kip?
  Er wordt toch oof friet met pindasaus gegeten.
  laat een ieder in zijn of haar gerecht eten want smaken verschillen.
  Hoe anders is soepoe ala kondré onstaan? Het was toen alleen okersoep of casave soep of griet bana.
  Dus Sranang mang wees blij dat een gerecht evolueert


  Maak melding

 12. Roti betekent eigenlijk brood. Er zijn verschillende soorten roties.

  Als je naar de bakker gaat en je vraagt naar brood dan zal de bakker vragen wat voor soort brood ? Punt brood ? Bruin? Wit ? Gesneden ? Waldkorn ? Knip ? Etc. Etc. Etc.

  De Surinaamse roti heeft zijn eigen identiteit.

  Sowieso is het “symbool” een Surinaamse Creoolse vrouw dat door veel Nederlandse grote bedrijven verkeerd omdat de Surinaamse roti Surinaams Hindoestaans is. De roties die zij verkopen zijn geen Surinaamse roties. En zoals mensen als Herman den Blijker het maar een wrappie noemt getuigt van zijn bekrompen en respectloze denkwijze.

  Sterker nog als Herman Hoerman genoemd zou worden zou hij het ook niet leuk vinden. T is maar 1 letter verschil.

  Als de identiteit wordt verandert heb je totaal iets anders gecreeerd.


  Maak melding

 13. Wat is in de naam , heel suri ligt aan de geeuw honger ,en jullie maken druk om de naam van een gerecht,zeur piet.
  Tijd geleden dat er sinterklaas en zwarte piet gevierd werd in Suriname,kleingeestigheid ten top.mag ik een bakje


  Maak melding

 14. Altijd die opmerking over esthetische en wat dies meer zeii, dat concept of recept niet goed zijn .oenoe remember when oenoe hongry like dog and poor like rat.. nu lekker in blanken land waar de mensen jullie alles geven. hebben jullie ” volle buik” commentaar. Remember toen je moeder zei.. vreten wat de pot schaft. Eee oenoe no frigit where oene come from.. het is een heerlijke combinatie rotie patat..oe jere..mapi..m.. jullie ..en remember.. den mensch is OMNIFOOR..weet je wat dat is… kom op met die rotie patat… blend die kultur mix it , eat it


  Maak melding

 15. Door experimenten zijn veel lekkere gerechten geboren….zoals vroeger de Pom in Su…..het originele gerecht werd niet met pomtayer gemaakt…. De beroemde “kapsalon” is ooit ook zo ontstaan!! Lijkt me een lekkere mix trouwens..!! Dit is wel iets voor de jongeren, want de oude garde is eenkennig..!!


  Maak melding

 16. Laat iedereen hun roti maar eten hoe ze dat willen. Roti is niet eens een uniek surinaams product. Zelfde roti kan je in ook in Mauritius, Trinidad, Jamaica, Fiji en landen/plaatsen waar hindoestanen vandaar zijn geemigreerd zoals Queens NY, Toronto etc. En laat die hollanders ook met rust want die aardappel is ook een emigrant in Ptata. Zonder aardappelen zouden ze nog havermout pap met zout moeten eten. Alleen in India kan je die roti niet vinden.


  Maak melding

 17. @Struikrover en @Wazig, in deze sta ik geheel achter jullie, hoewel struikrover iets milder mag zijn in zijn feedback😊. Degenen die de zgn Surinaamse keuken verdedigen, kennen niet eens de historie. Bijna alles aan die keuken is én lekker én bij elkaar gefantaseerd . Wie kent de belegde broodjes van “ Klein maar fijn” uit Suriname nog? De rijke variatie aan beleg op een puntbroodje? Was dat allemaal zo logisch, Surinaaans en origineel?? Weet de doorsnee niet Hindoestaanse Surinamer wel hoeveel combinaties van roti er bestaan?? Ik heb ooit een gevulde roti gegeten, gemaakt door een ORIGINELE oude Hindoestaanse meneer uit Suriname .En dat hier in Nederland. Nog nooit en ook nooit weer, heb ik daarna zo iets Goddelijks gegeten.
  Elke roti valt daarbij absoluut in het niet .

  Degene die schrijft over kotsmisselijk van bami, nasi en tjaum min; tja….als je het beperkt tot het eten bij “ snack tentjes “ dan kom je niet veel anders tegen ja.
  Net zoals men prat gaat op de lekkere GELE !!?? bami uit Suriname. Ken ik absoluut niet uit mijn jeugd hoor. Ik jen de heerlijke bami verpakt in bananen blad, dicht gevouwen en vastgeprikt met een “printa” . Dát was pas authentiek.

  Dus jouw opmerking zegt meer over jou dan over de Surinaamse keuken.
  Kom uit die koker van je en ga eens echt goed rond kijken in Suriname waar je fatsoenlijk kunt eten. Of navragen waar je nog échte bami kunt krijgen ipv spaghetti die omgetoverd wordt tot een zgn bami. Want dat is wat de doorsnee Surinamer tegenwoordig als bami of tjauwmin kent.
  Hoeveel Surinamers zijn er niet due bami, kees pasta” , met rijst eten of aardappelen met rijst.
  Dus waar hebben we het over???

  Gelukkig zijn wij een uitstervende generatie : onze jongeren zijn wereld wijzer en minder bekrompen. Die maken zich echt niet druk om onze tunnelvisies maar die genieten van de diversiteit.

  Tot slot , informeer maar eens hoe Surinamers hier in Nederland hun eigen “ Hollandse pot” creeeren en hun vingers erbij aflikken. Dan roepen we toch ook niet “ Gatver” .
  Boerenkool met kandratiki ga ik daarom zeker ook uitproberen Daarna bruine bonen met Chinese vruchten, evenals pom ( van de Joden gejat) gezuurd met piccalilly . Mensen waar hebben we het over??


  Maak melding

 18. @Zwarte Piet 30 mei 2018 at 18:57
  “Ach .. wat kan je er van zeggen .. t is iets wat die Hollanders al eeuwen doen nml culturen verkrachten. Zolang de knecht van Sinterklaas maar zwart blijft.”
  Beste Zwarte Piet Nederland heeft een cultuur van handel, mengen en lenen. Zelfs Maxima had dat heel snel door aan te geven over al zaken van daan haalt. Tulpen zijn Turks, etc, etc, etc,. Zo wordt nu een heerlijk frietje van Bram Ladage gefundeerd op een roti vel en afgetopt met stoofles. Wellicht wordt het net als het Frietje Kapsalon een snack hit. Dit heeft niets te maken cultuur verkrachten maar koopmanschap waarin getracht wordt smaken bij elkaar te brengen tot een snack / fastfood innovatie.
  Als een 3 sterren kook meer aandacht krijgt voor Rotivelen als fundatie voor 3 sterren menu’s is het dan culinaire culturele ontwikkeling.


  Maak melding

 19. conservatisme viert weer hoogtij, lekker experimenteren met voedsel, zolang het smaakt is er toch niets mis mee, en wat kan mij dat nu schelen hoe je het noemt, stelletje azijnpissers


  Maak melding

 20. De naam had gewoon moeten zijn Friet met Kerry Kip. Op het moment dat het woord roti in jouw mond neemt, is de rotipannekoek onmisbaar. Deze man heeft misbruik gemaakt van de populaire naam roti.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 21. Nieuwe gerechten ontstaan door creativiteit. In dit geval is dat een roti (vermoedelijk een niet gevulde) gecombineerd met masala kip, patat, een gekookt ei en nog andere liflafjes.
  Aan mij niet besteed. Dit gerecht is koolhydraten rijk en bevat weinig groenten. Een diktemaker dus en voor mensen met diabetes niet gezond.

  Had een keer erge honger en at een restje vegetarische pom met paratha roti en dat smaakte heerlijk. Paratha roti is een iets dikkere niet gevulde roti anders wordt anders bereid dan de gevulde roti.
  Je zou het misschien niet verwachten, maar dat smaakte goed. Ik dacht toen nog dat honger maakt rauwe bonen zoet, maar ik heb die combinatie daarna al vaker gegeten en het blijft smaken.
  De pom een dag van tevoren klaarmaken, dat smaakt net iets lekkerder de volgende dag.

  Van mijn moeder heb ik geleerd (zij weer van haar moeder) om de deeg bol i.p.v. met gele erwten of aardappelen te vullen met gekookte bladgroenten. Uitrollen tot een ronde vorm en bakken met ghee.

  Waar ik me wel aan erger dat roti (alleen het platte brood, want dat is roti) vergeleken wordt met een pannenkoek of zelfs wel rotipannenkoek wordt genoemd. Een roti is hartig en een pannenkoek zoet. Dat is het grote verschil. Ook het deeg van beiden is niet hetzelfde.

  In India kent men wel degelijk roti. Chapatti is roti, naan is ook roti.
  Roti is gewoon flat bread en komt niet alleen in India voor. Ook in Indonesië wordt brood roti genoemd.
  In India kent men geen gevulde roti, dat is buiten India ontstaan. Overal waar Indiërs/hindustanen wonen wordt roti gegeten, door iedereen eigenlijk.

  De meeste autochtone Nederlanders denken nog steeds dat alleen creolen Surinamers zijn. Alle eer schuiven ze toe aan de creolen. De rest van de Surinamers komen er bekaaid vanaf.


  Maak melding

 22. @ JoJo

  …” Nederland heeft een cultuur van handel, mengen en lenen. “…

  Beste JoJo ..
  vaak ben ik t met je eens. In dit geval ben je niet volledig.
  Nederland ( de uitzonderingen daar gelaten) heeft culturen onderdrukt en hun eigen cultuur met dwang en geweld opgelegd.
  Tegenwoordig eist de Nederlander dat de allochtoon zich aanpast / integreert maar waar doen zij dat zelf? Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders het meest asociaal zijn van alle Europeanen.
  Dus mengen ? En lenen ? Nee, hypocriet eerder, geschiedvervalsing. Ze hebben kennisgestolen.

  Enfin, over de roti. Creativiteit in de keuken geweldig dit juich ik toe. Een medeschrijver op dit forum heeft een goed voorbeeld gegeven. Nml. Alle “bruin brood” is brood maar niet al het brood is bruinbrood. Elk brood heeft zijn eigen smaak en karakter en dus ook een eigen naam dit om herkenbaar te zijn.
  Niet alle Nederlanders heten Jan. Toch .

  Aan alle koks / foodontwikkelaars wil ik zeggen wees creatief maar respecteer de basis. In het geval van de roti menu , weet dus ook hoe de andere toespijzen genoemd worden.


  Maak melding

 23. @ JoJo

  Nog even dit ..
  Veel Nederlandse bedrijven moeten voor de rechter verschijnen, omdat zij misleidende marketing voeren.


  Maak melding

 24. Wat een aanvallen zeg en wat worden er voor harde woorden gebruikt. Het gaat hier om een hapje eten. Culinair is volgens mij ook niet de bedoeling. Gerechten verkrachten? Hoe kom je er op. Afgeven op een land waar je toch maar mooi woont. En blijf ajb bij de topic en haal er geen andere onderwerpen bij om frustraties te uiten.


  Maak melding

 25. Why????? Oke kijk wil je een product verkopen van een ander cultuur weet dan effe eerst wat het is… Roti is de pannekoek en niet de vulling… Dus noem dit aub geen “patatje roti” en noem het pas een “patatje roti” als er een vel rotipannekoek bij zit want dit vind ik erg jammer….


  Maak melding

 26. Jaswan , weet je wel goed wat je schrijft, Rotipannenkoek is dat ook een nieuw gerecht ?
  roti is roti en pannenkoek is pannenkoek en zijn twee verschillende dingen, BTW voor de criticasters Rotirol eigenlijk ook iets nieuws, mag dat dan weer wel


  Maak melding

 27. @ Zwarte Piet.

  Ik raad u aan 2 boeken te lezen van Russel Shorto (Amerikaan zonder vooroordeel en veel verbazing), Amsterdam & New Amsterdam. Dan gaat u wellicht iets van Nederland en koloniaalisme begrijpen.
  Een ander zinvol boek is “Why Nations Fail” om ook wat meer inzicht te krijgen in de gevolgen het Westers Imperialisme.

  U heeft een blinde vlek ten aanzien van oorzaak en gevolg alsmede tijd waarin dingen gebeurden die wij nu misdadig vinden.

  Het is terrecht dat indien je in een gastland leeft /functioneert naar de lokale regels dus in het midden oosten naar hun regels. Mijn baas zat ooit naast mij met een heel groot pistool tegen zijn hoofd omdat hij een Omanitische gezagsdrager met zijn linker hand water inschonk. Toen dat gesust was hadden wij wet ongeveer 200 man staf en 2.500 man arbeiders 2 dagen huisarrest in ons kamp.
  Nederland is vrij gemoedelijk in het afdwingen van haar huisregels


  Maak melding

 28. @JoJo

  … “U heeft een blinde vlek ten aanzien van oorzaak en gevolg alsmede tijd waarin dingen gebeurden die wij nu misdadig vinden.” …

  U haalt t een en ander door elkaar en trekt nu een verkeerde conclusie.

  Ik raad u aan Cross Cultural Management te bestuderen.


  Maak melding

 29. @ JoJo
  . … “Mijn baas zat ooit naast mij met een heel groot pistool tegen zijn hoofd omdat hij een Omanitische gezagsdrager met zijn linker hand water inschonk. ” …

  Indien uw baas zich eerst had verdiept in de waarden en normen van de Omanistische gezagsdrager dan had hij wellicht die fout niet gemaakt.

  En dat is dus nu ook het geval.

  Nederlanders zijn wat cultuur betreft niet open minded maar leven anno 2018 nog steeds in hokjes.


  Maak melding

 30. Zwarte Piet
  Krijgt u ook elke maand de uitkering op de deurmat,
  En verdiepen in cultuur wat let je ,je zou misschien anders gaan denken en praten.
  Openminded,vandaar dat er in Nederland 120 anders dan Nederlander zijn ,en ze krijgen allemaal te eten een dak boven hun hoofd en gezondheids zorg,kan Suriname een les van leren
  SARI Tori zwarte piet ,zeur niet ,Nederland neemt net zoveel vluchtelingen op als inwoners in Suriname hoezo open minded


  Maak melding

 31. Nederland is een top land als het gaat om namaak van allerlei producten. Maar laat één ondernemer het proberen een Nederlandse merkproduct na te maken, dan zijn de rapen gaar. Nu moet gezegd worden dat alle merken die beschermd zijn, patent op is er een zaak van maakt.

  De hoogste tijd dat Surinamers hun merken/producten ook gaan registreren patent op is, waardoor derden er niet zo maar/ongevraagd mee aan de haal gaan. Niet eenvoudig vooral als bijna alle Hindoestanen van Surinaamse afkomst ea roti kunnen maken en niet alleen in Suriname wonen. Ondanks dat zal er een formule voor gevonden moeten worden, dat het een Surinaams product is, geregistreerd is en er patent op komt.
  /
  Experimenteren kan en mag en als zaken geregistreerd zijn/patent op is en beschermd is. Derden zullen dan de juiste weg bewandelen als ze willen experimenteren, niet willen in problemen en kunnen komen en te werk gaan volgens de juiste regels. Er zal wel een studie van gedaan moeten worden, zien hoe merkproducten beschermd zijn, patat, roti, enz. ( als die er zijn?) een plan van aanpak moeten worden gemaakt, enz. Surinaamse roti is wel een typisch surinaams product. Andere landen met mensen uit India zullen het wel hebben, maar ook op hun eigen manier bereid of eiland gemaakt. Hollandse gebakken patat
  is ook anders dan Belgische of Amerikaanse, Franse, enz

  Ook de Surinaamse puntbroodjes is op die manier uit handen geglipt van Surinaamse bakkers en kan je nu allerlei nep puntbroodjes die in supermarkten worden gebakken en nog thuis kan bakken vinden. Zie wie er geld mee verdient en wie het nakijken heeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. Passant je doet je naam eer aan, je bazeld.
  Daarom hebben Hollanders handels geest die laten wel registreren wat ze uit vinden ,
  Die hebben van huis leren werken ,zijn niet bang om vuile handen te krijgen .
  Wat je reactie ook zal zijn gebazel


  Maak melding

 33. Puuntbroodjes hoe krijg je het uit je mond,maar goed toch een gemiste kans zoals zo velen ,surinamers geven alles weg ,zoals goud olie bauxiet hout ,suikerriet palmolie enz , enz en allemaal vergeten te registreren,hoor je je zelf praten ik had je hoog staan ,maar je gaat de spijker misslaan jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.