Renzo Tjon A Joe wint eerste medaille voor Suriname op 11e ODESUR spelen

7
Renzo Tjon A Joe wint eerste medaille voor Suriname op 11e ODESUR spelen
Photo: (c) XI Juegos Suramericanos Cochabamba 2018

COCHABAMBA, 30 mei – Suriname heeft haar eerste medaille binnengehaald op de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen ODESUR, die dit jaar in Cochabamba, Bolivia worden gehouden. De Surinaamse zwemmer Renzo Tjon A Joe won daar een gouden medaille op de 50 meter vrije slag. Die deed hij in 22,65 seconden.

De 22-jarige Tjon-A-Joe is de snelste zwemmer van Suriname tot nu toe. Hij maakte zijn eerste verschijning op het wereldtoneel op 18-jarige leeftijd, als lid van de Surinaamse selectie voor de Junior Worlds 2013 in Dubai. Daar was hij finalist in de 50m vrije slag.

Hij werd de meest succesvolle atleet uit Suriname in 2013 en 2015 en werd 2013 en 2015 mannelijke atleet van het jaar. In zijn land bezit hij momenteel alle nationale sprintrecords voor de 50m en 100m vrije slag in het lange en korte parcours.

Photo: (c) XI Juegos Suramericanos Cochabamba 2018

Op clubniveau neemt hij deel aan het Auburn University Swim Team in Auburn, Alabama. Hij studeert nu aan de universiteit van Harvard.

7 REACTIES

  1. Proficiat, Renzo!!

    Dit positieve nieuws uit Suriname verdient meer ondersteuning op dit forum. Er is al voldoende kommer en kwel waarop er gereageerd kan worden. Dus waar blijven de felicitaties en steunbetuigingen aan deze jongeman die ons land positief op de wereldkaart heeft geplaatst?


    Maak melding

  2. Gefeliciteerd SURINAAMSE HELDEN,de oprechte Sranangmangs houden van jullie.alleen de ANTIESURIES ZULLEN stom lullen,dezelfde Boerikies zoals altijd,mark my words !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.