DA’91: Surinames onderhandelaar met Alcoa moet weg

11
DA’91: Surinames onderhandelaar met Alcoa moet weg
Archieffoto: Alcoa is al sinds 1916 in Suriname actief, aanvankelijk onder de naam Surinaamse Bauxiet Maatschappij

PARAMARIBO, 30 mei – Dilip Sardjoe, die namens de regering onderhandelt met Alcoa, moet vervangen worden. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, partijraadsvoorzitter van de politieke partij DA ’91. Sardjoe zou niet geschikt meer zijn, nu zijn naam genoemd wordt in steekpenningenaffaire van het Nederlandse Ballast Nedam. De ondernemer zou de integriteit missen om de belangen van het land te dienen.

Hij moet daarom plaats maken. “Het past in de politiek en voor het vertrouwen dat hij niet langer namens de staat optreedt. Het is in het belang van de samenleving en een bewijs van goed bestuur wanneer deze houding consequent is, net zoals dat het geval is geweest in het debacle met het AMC-project, waar koppen hebben gerold”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd.

In de zaak tegen Ballast Nedam wordt de voormalige financieel directeur Robby Asmus beticht van omkoperij. Hij zou Sardjoe smeergeld hebben betaald. De zakenman zou als tegenprestatie ervoor moeten zorgen dat Ballast Nedam de brug over de Surinamerivier mocht bouwen. Sardjoe zelf ontkent. “Als Sardjoe de eer niet aan zichzelf houdt, verwachten we dat de president ook zijn kop laat rollen”, aldus Oemrawsingh.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Denk niet dat Bouterse Sadjoe zijn kop laat rollen, ze hebben elkaar te veel nodig bij hun dubieuze praktijken, die wassen elkaar de hand, en hebben een gedeeld principe, geld en macht stinken niet


  Maak melding

 2. Het gaat niet alleen om 34 miljoen die de boevenbende met publieksfuncties van het volk gepikt hebben, maar om een bedrag van 2 miljard US. Dit bedrag moet door het armzalige volk ten gunste van 10 families generaties lang opgehoest worden.


  Maak melding

 3. Zeer terecht, maar zeg dat niet aan de misdadig van aard zijnde narco-roof-drugs president, wiens zonen ook zo misdadig als paps van aard zijn. Geldzucht is de ware oorzaak van al dit paars verdoemde wanbeleid en oerdom – en koppigheid van de domme ndper’ s de ware oorzaak dat deze mens der misdaad nu president is. Mi e voorspel dat er voor 2020 nog meer achteruitgang zal komen voor het gros der verpauperde ma pima dong soso lobi baas, paarse ezels en ezelinnen, paarse en muizen, paarse parasieten, poepvliegen, vlooien, kakkerlakken en luizen van allerlei misdadig paars gespuis dat land en anti ndp volk verder teistert en verder de paarse verdoemenis olv van didibri bouta brengen zal. En dat bouta en al zijn corrupt stinkend frauderende elite zich nog meer gaan verrijken door megaschulden en leningen af te sluiten. Wo ka dong moro dong ndper’ s. We zullen lachen om jullie ondergang en paarse lijden onder het komend gruwelijk roofzuchtig crimineel paars wanbeleid en dictatuur na 2020. Stree de foe stree, neks no fout, ai mang, ai sisa wi na ndper’ s for life.


  Maak melding

 4. Ja onbegrijpelijk dat deze man die o.a. de tjoekoe van Balast Nedam op zijn naam heeft staan nu al jaren lang in de gelegenheid is om zijn handen naar de stuwdam en mer uit te strekken.
  In een normale democratie was deze man al lang uitgesloten van elke overheids en politieke bemoeinis.


  Maak melding

 5. PARAMARIBO, 30 mei – Dilip Sardjoe, die namens de regering onderhandelt met Alcoa, moet vervangen worden. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, partijraadsvoorzitter van de politieke partij DA ’91

  Het zou goed zijn als de heer Sunil Oemrawsingh dit kan bevestigen of aantonen dat de heer Dilip Sardjoe zich schuldig heeft gemaakt aan frauduleuze handelingen.

  DILLIP SARDJOE HEEFT GEEN BOODSCHAP AAN AANTIJGINGEN DA-91 TOPPER OEMRAWSINGH
  May 30, 2018
  PARAMARIBO – “Oemrawsingh mag op het dak gaan zitten, ik heb totaal geen boodschap aan hem en zijn partij” reageert ondernemer en Suriname’s hoofd onderhandelaar met de Alcoa, Dillip Sardjoe op een aantijging van DA-91 partijraadsvoorzitter, Sunil Oemrawsingh

  Meneer Sunil Oemrawsingh wat hebt hierop te zeggen?


  Maak melding

 6. Als jou naam genoemd wordt zo een dubieuze zaak ben je niet meer geloofwaardig. Ook omdat de verdachte in deze veroordeeld is. Jammer dat in Suriname andere normen en waarden gelden.


  Maak melding

 7. De namen Sardjoe Wijdenbosch en Bouterse zijn genoemd in een Rechtzaak in Nederland. Op basis van deze kennis is de administrateur Asmus veroordeeld. voor mij is dat bewijs genoeg. Deze klootzakken moeten hangen.


  Maak melding

 8. @Babun-Nefi

  “Meneer Sunil Oemrawsingh wat hebt hierop te zeggen?”

  Laat ik voor meneer Oemrawsing antwoorden. Laat men middels een rechtsbijstand verzoek de rechtbank dossiers in Nederland op vragen. Al vanaf 2011 is duidelijk wat er gebeurd is Ballast Nedam & KPMG hebben geschikt en 10tallen miljoenen betaald. Ballast Nedam moest wel schikken omdat een veroordeling zou betekenen dat zij niet meer in aanmerking kwam voor overheidsopdrachten binnen de europese unie. Dan kon zij haar deuren sluiten.


  Maak melding

 9. SR moet heel snel vermogens belasting invoeren en ook over alle consessie en gronden.
  Daarnaast moet de belasting dienst de groot bezitters doorlichten, belasten en een zware boete geven voor al het zwarte geld. De boete plus de aanslag moeten groter zijn dan het verzwegen kapitaal.


  Maak melding

 10. Die stukken van Ballast Nedam zijn gewoon op te vragen in NL..
  Het is heel vreemd dat het OM haar verantwoordelijkheid niet neemt en een onderzoek begint.


  Maak melding

 11. Oh mensen. Wist je dat Minister Dodson binnen een jaar na aanstelling USD 500OOO op zijn rekening had. wie weet hoeveel meer bij andere banken. Hoeveel tjoekoes heeft die smeerlap niet geaccepteerd en het land benadeeld?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.