Onderwijzersvakbonden in Suriname kijven om achterban

14
Rechter: bonden mogen niet meer staken

PARAMARIBO, 29 mei – Twee onderwijzersvakbonden vliegen elkaar in de haren. De Katholieke Onderwijzers Bond, KOB en de recent opgerichte Associatie van Leerkrachten in Suriname lusten elkaar rauw. Dit blijkt uit woordenwisselingen die de twee aangegaan zijn. Beide organisaties claimen de belangen te behartigen van onderwijzers idie werken bij scholen met een rooms-katholieke achtergrond. Beide hebben gemeen dat de achterban meer dan ontevreden is over de gang van zaken.

Zowel wat de kwaliteit van het onderwijs betreft als de werkomstandigheden gaat er al jaren heel veel mis. Nu zijn de belangenbehartigers in een verwoede strijd verwikkeld. Intussen heeft de Associatie van Leerkrachten in Suriname wel toegang kunnen krijgen tot de leiding van het rooms-katholiek onderwijs. Dit gebeurde zonder medeweten van de KOB. Uiteraard zetten dit kwaad bloed. Het is een sneer.

En meer nog, de associatie wordt erkend. Opmerkelijk genoeg kunnen geen van beide organisaties precies aangeven op welk deel van de onderwijzers zij kunnen bogen. Zowel de KOB als de associatie claimen de meerderheid achter zich te hebben. De Associatie van Leerkrachten in Suriname heeft kunnen profiteren van de ontevredenheid. De traditionele onderwijzersvakbonden lijken minder geneigd tot verzet tegen het huidige regeerbeleid.

14 REACTIES

 1. De recent opgerichte Associatie van Leerkrachten in Suriname zijn ndp gelieerden. Nog meer verdeel en heers politiek afkomstig van de paarse gewetenloze beestleider en beestmensen. Ndper’ s zijn geen mensen met een gezond verstand, maar als dat van een roofdier, net als hun leider. Wi e tege ndp in hart en nieren en alle ndper’s, familie, gelovig of niet, zij zijn allemaal verantwoordelijk voor het paars misdadig verval en wanbeleid. Ma pima ndper’ s.


  Maak melding

 2. Een kaliber als wijlen Daal hebben wij nodig.Maar daarom werd hij vermoord.Hij had lef en durf en. lafaard bouta kon niet meten hiermee en toen volgde executie,het enigste dat een diktator zogenaamd sterk maakt.
  Valies, ga in oorlog met bouta!


  Maak melding

 3. Valies is een even grote oplichter als de rest.
  Zijn leden verdienen grond in SU.Hoe kan dat, zou je zeggen.
  Het kan! En wel in dezelfde straat en wijk als waar hij zelf woont (Commewijne).
  Deze man is niet integer en is niet geloofwaardig. Is allemaal schijnvertonoing.
  BaH!


  Maak melding

 4. @kalasjnikov
  Gelijk heb je. Maak Valies blij met een paar rollen aan toilet papier en hij geeft de strijd op.Waarom men denkt dat Valies de overwinning gaat behalen snap ik nog steeds niet.


  Maak melding

 5. Zijn er geen Javaanse/ Hindoestaanse/Chinese vakbondsleiders. Is het een vereiste om een bepaald achterrond te hebben? Valt wel op bij alle vakbonden!


  Maak melding

 6. Mensen , mensen, mensen toch .Valies en zijn ALS beweging is volgens mij de enige die tot dusver voor een deel van het onderwijzers is gaan hosselen en geen enkel andere bond heeft hem de ondersteuning gegeven.
  Zijn protest groeide met de dag, omdat de bevolking hem ook ondersteunde.

  Valies is de enige die durfde te zeggen dat DiDiBriei moest opstappen.
  Waar is hooghart de voorzitter van CLO, hij zit op zijn luiebil dat gld maar te ontvangen.

  hij en Nerkus (zgn))de ex voorzitter van de KOB komen op voor de onderwijzers.
  Zij hebben nooit aan DiDiBrie gezegd de onderwijzers beter te betalen, als zij maar alle gunsten krijgen.
  Zie hooghart zijn zoon deze wam bij de nationale loterij van Su als directeur, toen hooghart vertrok.
  Dit kan toch niet

  Daarom DiDiBrie e do ding sani, want hij weet dat ie altijd met alles wegkomt.
  Altijd weer wang sma de sang o val anderen aan om DiDiBrie bouterse.

  dus geef dhr Valies aub rugdekking Su onderwijszers in deze is hij er echt voor jullie.
  Waar zijn de andere vakbondsleiders ; er zijn onderwijzers ontslagen die actie hebben gevoerd, maar je hoort niiiiemand iets zeggen ef doen vor deze onderwijzers.
  iedereen die het niet eens is mt de baas mag actie voeren.

  Hooghart mt zijn vierde rangsacte .
  edmund leilis dito qua opleiding,
  limburg Limbo lagere school al deze apen verdienen goed en meer dan de hoogopgeleide onderwijzers. kom nou mensen dit kan niet , DiDiBrie moes gwe. Odi odiiiiiiii


  Maak melding

 7. Kijven jullie maar een eind weg.
  Ik organiseer een wedstrijdje voor jullie.
  De winnaar van mijn wedstrijd mag de belangen behartigen van de leerkrachten.
  De verliezer moet stilletjes wegsluipen.
  Welnu,
  ik kreeg vandaag een zakje met Surinaamse kruiden. (€3,50.Het is thee)
  Op de verpakking (voorzijde) staat
  Zuurzak
  Surinaamse kruiden

  30 aug 2018
  Annona muricata ook bekend als zuurzak. Dit kruid is probaat voor o.a. het zenuwstelsel en het verlichtten van spanningen.
  Welke stomme fout staat hier
  heren van de KOB en de Associatie van leerkrachten.


  Maak melding

 8. @oom Ludwig

  Met deze post heeft u laten zien dat u niet goed wijs bent en alleen hier komt om Bouterse in een kwaad daglicht (is eigenlijk water naar zee dragen maar enfin)

  ALS is door Valies opgericht en je kan zeggen wat je wil, maar Valies is geen NDPer en is met deze actie weer op uit macht te vergaren en dan wederom te starten met staken.


  Maak melding

 9. @blakaboi de meeste reacties hier komen van één en dezelfde persoon dat zie je aan de reacties en het taalgebruik. De zelfde manier van reageren hoor ik ook wanneer ik op zaterdag via internet naar radio tamara luister .Je hoort duidelijk die geefrustreerde idioot bonkoro antiliaan dus maak je maar niet druk om die zielle poot die dacht voorzitter van de moederbond te worden


  Maak melding

 10. Van oudsher zijn vakbonden vooral gericht op goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden voor medewerkers.De tijden zijn veranderd. Nu gaat het om de voortdurende scholing en ontwikkeling van werknemers. De individuele werknemer actualiseert (schoolt) zich m.b.v. de media in veel ontwikkelingen op het gebied van sociaal-economische vraagstukken/veranderingen en de rol van vakbonden m.b.t. deze ontwikkelingen. De traditionele vakbondsleiding is hierin niet meegegaan. In het bedrijfsleven en bij de overheid is men voortdurend innoverend bezig om hun bedrijf of de diensten concurrerend te houden en om de omzet te vergroten. Niet alleen de werkgevers/overheid profiteren van deze omzetvergroting maar ook de werknemers pikken een graantje mee. De vakbondsleiding had zich eerder als partner moeten opstellen van de werkgevers/overheid en dat hebben zij nagelaten. De gewone vakbondslid pikt dit niet meer en wil af van de tradionele vakbondsleiders die erop uit zijn om bedrijven kapot te maken.


  Maak melding

 11. Het gaat weer beginnen.Valies is uit zijn ZOMERSLAAP. Dat deze man niet moe wordt van zichzelf snap ik niet.
  MAAR goed dat terzijde. Wanneer houdt dit idiote gedoe een keer op? Ik vind erg voor de jongeren die nog een heel leven voor zich hebben en geen partij zijn in deze langabere gedoe. Terwijl de leerkrachten er steeds op vooruit gaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.