Wegafsluiting vanwege Krijgsraad zitting Decembermoorden Suriname

28
Wegafsluiting vanwege Krijgsraad zitting Decembermoorden Suriname
Politie agenten bij de weg afsluiting vanwege de Krijgsraad zitting.

PARAMARIBO, 28 mei – De veiligheid rond het gerechtsgebouw in Suriname wordt dinsdag opnieuw opgetrokken vanwege de Krijgsraad zittingen die gehouden worden in verband met de voortzetting van het Decembermoorden strafproces. De Wulfingstraat zal op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 mei 2018 worden afgesloten vanaf 06.00u tot na de zitting.

Tijdens de laatste zitting op maandag 30 april 2018 had advocaat Irwin Kanhai voor de verdachten Stephanus Dendoe, Ernst Gefferie en Iwan Dijksteel vrijspraak gevraagd. Volgens hem is er onvoldoende bewijs dat ze nauw betrokken waren bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Het Openbaar Ministerie eiste eind vorig jaar twintig jaar gevangenisstraf tegen de drie.

De komende dagen zal er geen verkeer worden toegelaten vanuit de Henk Arronstraat naar de Wulfingstraat. Bestemmingsverkeer vanuit de Rooseveldtkade zal worden toegestaan.

28 REACTIES

 1. Die hele locatie van het gerechtsgebouw is verkeerd, want als er goed over was nagedacht behoefde voor geen enkele rechtszaak in een democratisch land het verkeer te worden afgesloten of te worden omgeleid, extra kosten men zich mee te brengen, stress, et cetera et cetera en kon alles in alle rust, orde, veiligheid plaats vinden.

  Typisch hoe zaken in Suriname plaats vinden en achteraf zien dat de hele aanpak een poppenkast is in een bananenlandje.

  Kunnen Surinamers wel denken, plannen, zaken goed op een rijtje zetten, toekomst gericht kijken, enz?

  Leren u hieruit wat fout is en wat anders moet. Laat dit een les zijn voor hoe het niet moet om zaken te bouwen en dan extra zaken erbij betrekken, die bij een goed planning en uitvoering niet nodig zijn.

  Alle rechtszaken moeten als het gaat om orde, veiligheid, rust o dezelfde wijze plaats vinden en men moet geen spoken gaan oproepen die er niet zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Iets zegt me dat Bouterse de dans zal ontspringen. Er zijn elders in de wereld presidenten afgezet vanwege allerlei redenen. Maar in Suriname zie ik het niet gebeuren dat Bouterse achter slot en grendel gaat. De situatie ziet er wel slecht uit voor hem en dan nog zie ik het niet gebeuren. Wie gaat hem arresteren als het zover komt dat hij veroordeeld wordt? Het wordt een burgeroorlog.


  Maak melding

 3. veelvuldige moordenaars, veelvuldige drugscriminelen, veelvuldige staatskasrovers, veelvuldige leugenaars, dat hebben oerdomme dwaze debiele idiote paarse stommelingen tot tweemaal toe gekozen, om hen te vermoorden, drugsverslaafd te maken. te roven en te stelen en te bedriegen. ,Dat zijn het gros der ddb vervloekte ndper’ s.


  Maak melding

 4. Zolang De Dwaas Bouta en moorddadige trawanten niet worden gestraft, zolang zal de paarse misdadigheid en wetteloosheid om zich heen blijven grijpen. Veel ndper’ s zijn verworden criminelen zoals Dino en Meriba. Ndper’ s ellendig slecht dom paars volk. Wi e tege ndp in hart en nieren, ndp staat voor moord, drugs, staatskas legen, roof, fraude, geweld, leugen, armoede, onrust, onvrede en verdere paarse verloedering alle ZimbaVenezula.


  Maak melding

 5. Ik vraag me af waarom men de heer bouterse alleen wil zien hangen de heer bouterse heef niet geschoten en als ik de kamp van de heer bouterse moet geloven dan was het bahwandas die dat opdracht tot schieten heeft gegeven. Want de heer bouterse had ook gezeg tijdens het front regering dat als men hem wil straffen omdat hij bevelhebber was daar zou hij geen moeite mee hebben. Maar front en de nabestaanden moesten zo nodig hun politieke spel spelen. Enme af waren de 15 slachtoffers zo braaf. Wat heef geleidt tot hun dood .gaan de nabestaanden ook een rechtszaak tegen Nederland beginnen. En dat dossier gaan ze dat ook aan Nederland vragen allemaal?????????
  Kom de echte waarheid ooit na buiten ffffffff


  Maak melding

 6. Volgens deze zwerver Kanhai, is moordenaar Bouterse ook onschuldig, terwijl er overtuigend bewijs is geleverd, hangen die grote klootzak en veroordeelde drugsdealer, het grootste kankergezwel van Suriname.


  Maak melding

 7. @Rudolf,

  Hoe durf jij deze moordenaar en veroordeelde drugsdealer, aan te spreken met de heer Bouterse, jij mist totaal de realiteit van dit kankergezwel, die een spoor van verwoesting, verdeeldheid, grondwetrechtenschendingen, en mensenrechtenschendingen veroorzaakt hebben, dankzij dit gezwel, is het op alle fronten een grote chaos in dit land.


  Maak melding

 8. @Pakiratigri,

  Er zijn grotere jongens opgepakt in de wereld, dus wie is Bouterse die totaal niets voorsteld? Noreaga uit Panama, James Tailor uit Africa, kadafi uit Libiě, Milosovic uit Serviĕ, Saddam Hoessein uit Irac, dus waar praten we over, als ik Bouterse was zou ik hem al knijpen, hij snuift niet voor niets coke,en drinkt als een tieralier,en rookt als een Ketter.
  Zijn tijd ziet er niet lang meer uit, deze medogenloze moordenaar is binnenkort einde verhaal.


  Maak melding

 9. @ Rudolf

  Je bent zwakzinnig! De bewijzen liggen er lichtjaren tot de oneindige lichtjaren macht, enz. dat ddb schuldig is.

  hoe heet die man die het 8 december 1982 strafporces traineert en waarom? als je god onschuldig is, laat dan in een rechtsstaat de rechtbank/krijgsraad, vrouwe Justitia haar werk rustig, ordelijk, veilig en goed doen. Daar is het voor in een democratische rechtsstaat, Yoe dong paarse awarie beest. Niemand staat boven de wet in een rechtsstaat. De wet is voor ieder burger in een rechtsstaat van toepassing. Ook voor ddb en voor jouw, iedere burger in Suriname. Als ddb een man was zou hij afteden, waardoor hij de rechtsstaat,de functie ook een dienst bewijst. ddb staat daat als persoon terecht niet om de functie van president. ddb staat terecht voor de 8 december 1982 moorden. Hij was daar lijvelijk aanwezig toen er gesvhoten werd op de opgepakte burgers, enz. ddb was de hoogste persoon in functie op dat moment in Suriname, enz., waardoor de verantwoordelijkheid ook bij hem lag.

  als jouw god onschudig is waarom dan de gewijzigde amnestiewet van 4 april 2012 die niet van toepassing is van de 8 december 1982 moorden die al bij de rechter was. Van het hele plan van oppakken en uitvoering was hij op de hoogte.

  Onthoudt dit:
  Voor moord hoort iedere burger voor de rechtbank te verschijnen in een rechtsstaat of wil jij en je god dat niet? Dat is er aan de hand, yoe zwaar vervuilde poepvacht tingie dong boes paarse awarie beest met geoliede uier.

  Laat ddb zich niet verschuilen achter de functie van president van de republiek Suriname, aftreden en naar het buitenland gaat, dan zal je zien hoe het met met je god zal aflopen.

  Internationale mensenrechten zijn veel hoger dan de grondwet van Suriname.
  Hoe de zaak ook afloopt ddb kan zich nergens ter wereld vrij bewegen. Hij doet dat al enige tijd om zich te verschuilen achter de functie van president. Voor hoe lang? Een volk dat honger lijdt en dood gaat zal vroeg of laat ook in actie komen. Het volk wil niet in de film doodgaan of ddb belangrijker vinden hiervoor. Zie dan de uiktkomst wie aan het langste einde trekt en wie aan het kortste einde trekt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 10. Surinamers houden surinamers voor de gek.
  Zoveel sensatie al 36 jaren lang.
  De rechters zorgen ervoor dat ze geen vonnis uitspreken zo klinkt het bevel van bouta.Fort zeelandia is niet ver weg en wat gebeuren kan…zo geen vonnis.Er komt uitstel.Deze poppendans zal niet eindigen met zulke bangerikken als rechters.


  Maak melding

 11. Sinds 1980 zijn er weinig voorgangers die daadwerkelijk in de bres hebben gestaan voor land en volk. Vooral die voorspoedevangelisten Meye en Misikeba, het zijn paarse valse apostelen gebleken die met de Bijbel in hun handen de Mammon Bouta vereren, aanbidden en de hemel in prijzen. Kunnen al die paarse volgelingen en aanhangers niet gaan inzien dat deze voorgangers gewoon geldzuchtige wolven zijn die zich laten bedienen, in plaats van te bedienen en op te komen voor de Waarheid en Gerechtigheid. Het is toch vreselijk dat Meye allen die tegen de paarse amnestiewet waren heeft uitgemaakt als volksvijandig. Elk volk krijgt de leiders die het verdiend en de ma pima ndper’s verdienen een onberechte veelvuldige moordenaar, bij verstekveroordeelde drugscrimineel en staatskasrover als hun president, die hen doet lijden. Wi dati e tege ndp in hart en nieren, want het is het grote kwaad en schande voor land en volk gebleken, naast de vloek misdadiger ddb.


  Maak melding

 12. Los van deze zaak staat natuurlijk de staatsgreep van 25 februari 1980 en het Surinaamse Volk kan/moet bij het internationaal gerechtshof/internationaal Hof van Justitie van in Den Haag een rechtsstaat maken. Zowel Suriname als Nederland moeten wel bereid zijn om dit als oplossing te willen zien.

  De aansprakelijkheid van 25 februari ligt zoals het bewijs er ligt dat Holland schuldig is, omdat Kolonel Hans Valk het draaiboek, enz gegeven heeft aan ddb en 15 andere soldaten om dit uit te voeren. Nederland zal dan ook een schadevergoeding aan Suriname moeten betalen voor de geleden schade, financieel, economisch, armoede, ellende, goede eer en naam van Suriname/rs enz.

  Dit staat wel los van het 8 december 1982 moorden, hoewel zonder 25 februari 1980, de kans op 8 december 1982, enz niet zou ontstaan. Feit is dan Nederland niet moet doen dat ze onschuldig zijn en het dossier van 25 februari voor 60 jaar in een kluis ligt opgeborgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Suriname wordt moe-de-loos van deze langabere getreiter en intimidatie.
  Het mag de titel lastig dragen maar complex is het zeker niet.

  De biggetjes kunnen nu al berecht worden, zonder pardon, gewoon opsluiten voor 2x levenslang.

  De grote varken volgt meteen na de verkiezing van 5-20.
  Deze dweil is goed voor 10x levenslang en moet zelfs geketend het graf in.


  Maak melding

 14. De man waarvan vermoed werd betrokken te zijn bij de moord op een politieagent is maandag in vrijheid gesteld. Nadat er aangifte van vermissing was gedaan door de ouders van de politieagent keken collega’s uit naar het voertuig waarin hij van huis was vertrokken.
  Zondag 13 mei rond 04.00 uur werd het voertuig met het lijk van de agent aangetroffen voor de school LTS1 aan de Passiebloemstraat te Zorg en Hoop. Op het lichaam werd een steek, schot alsook een snijverwonding aan de hals waargenomen. In het voertuig werd een doos van een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het dienstwapen van de agent werd niet aangetroffen.
  Uit het verlopig onderzoek blijkt dat de twee een afspraak hadden en elkaar hebben ontmoet. De man ontkent iets te weten over de dood van de agent. Van een buurtbewoner en een bewaker vernam de redactie op de plaats delict dat de auto een paar keer in de buurt is gesignaleerd wat ze vreemd vonden. Het voertuig werd later ongemerkt voor de school geparkeerd.
  Het Openbaar Ministerie vond het niet langer nodig om de man als verdachte in de moordzaak aan te merken en werd hij in vrijheid gesteld. De politieagent is inmiddels met korpseer gecremeerd. Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Kapitale delicten.

  Wat velen niet weten is dat deze man een fervente aanbidder en vereerder is van de dwaas Bouta, op zijn FB page getuigen alle foto’ s van Bouta zijn ware verering. Opa taki, van hogerhand is besloten in opdracht van baas voor vrijlating, net als Meriba. Wo ka nog meer moorden in spe.


  Maak melding

 15. De vraag blijft overeind? Wie gaat Bouterse arresteren mocht hij veroordeeld worden? Hij heeft aanhang binnen het leger. Hij heeft zijn lijfwachten.Hij heeft zelfs mensen geplaatst op OM om zijn situatie te consolideren. Zolang hij president is zal het ongelooflijk moeilijk worden hem te veroordelen. Want hij gaat altijd trucjes uit de doos tevoorschijn halen.


  Maak melding

 16. @Passant:
  Ten eerste, Wat een inwoner van een bepaald land doet betekent niet dat het land van herkomst ook schuldig is. Dat kan alleen als er door de overheid van het land opdracht toe is gegeven. Voorlopig lijkt het er op dat Valk uit eigen initiatief heeft gehandeld, dus Nederland heeft niets te maken met de staatsgreep van Bouterse en de gevolgen daar van. Als Nederland een staatsgreep had gewild dan hadden ze wel iemand anders gekozen dan Bouterse.

  Ten tweede, Bouterse is inmiddels twee maal gekozen tot president van Suriname door het Surinaamse volk. Dat houdt instemming achteraf in met, en legitimering van, zijn staatsgreep. Daarmee vervalt elke grond voor een aanklacht.
  Het Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag houdt zich bezig met conflicten tussen staten. Tussen Nederland en Suriname zijn geen conflicten, dus een klacht van het Surinaamse volk zal niet in behandeling worden genomen. Ik zie overigens Bouterse nog niet naar het Hof Van justitie stappen en het volk kan geen klacht indienen, dat kan alleen een regering.

  Maar, ik begrijp je wel. Als echte Surinamer geef je Nederland de schuld van eigen tekortkomingen en fouten en wil je geld zien zonder er voor te hoeven werken. En dat woont dan in Nederland.


  Maak melding

 17. Zie MH17 vliegramp, Malaysia Airlines-vlucht 17
  Wie is volgens Nederland hier schuldig voor en wordt er voor verantwoordelijk gesteld?
  De Nederlandse regering houdt niet die Russische militair die daar gehandeld heeft verantwoordelijk, maar de hoogste of eerste burger van het land Rusland. Zie dan datgene ik zeg van Valk en hoe jouw punt onderuit wordt gehaald.

  Volg deze zaak en zie wat ik zeg of Suriname ook niet Nederland moet laten vervolgen voor 25 februari 1980. Waarom mag Nederland het wel doen en Suriname niet?, verantwoordelijkheid, schade, enz. ( individu wel in dienst van Nederland om het Surinaams leger te ondersteunen zou je denken. Zie de uitkomst op 25 feb 1980.

  Rusland blijft ook ontkennen en Nederland stopt dat dossier ook voor 60 jaar weg.
  Nederland is bezig of al bezig naar het Internationaal Hof in Den Haag te stappen, enz,
  Waarom is Kolonel Valk na zijn daad van 25 februari 1980 niet terug gehaald naar Nederland, maar pas op 8 december 1982 na de moorden? Valk was kolonel van de Nederland/NATO en legde verantwoording af aan de minister van het Nederlandse leger,enz.
  Valk werd toen hij terug was na 8 december 1982 bedankt voor bewezen diensten voor Nederland en werd nog onderscheiden ook. Hij ging in Spanje wonen, waar hij ook gestorven is.

  Wat jij vindt van je argumenten over 2 maal gekozen is jouw mening. Zie de utslag van de laatst gehouden verkiezing in Venezuela. Zie ook waarom heel veel Surinamers na 25 februari tot heden Suriname verlaten en naar Nederland, Frans-Guyana, enz gaan. Als echte Surinamer… werken. enz.

  Nederland vraagt geen genoegdoening, verantwoordelijkheid, enz aan Rusland. Hoepel toch op man.

  Het gaat m.i. om de oorzaak en hn]et gevolg. probeer dat in te zien jonge man.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. @ Passant: Het is je misschien ontgaan, maar in de Ukraïne was/is een burgeroorlog gaande waar Rusland actief bij betrokken was/is. Een batterij met luchtdoelraketten kan onmogelijk door een onbevoegde weggehaald worden uit een legerplaats. Dat kan alleen met de hoogste toestemming van het bevoegde gezag. Daarom is Rusland (deels) verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. De tweede schuldige is degene die het projectiel heeft afgevuurd op een burgervliegtuig. Waarschijnlijk niet met opzet, maar niettemin moet dat uitgezocht worden. Daarom wordt Rusland aangesproken.

  De Surinaamse staatsgreep is uitgevoerd in Suriname door geboren Surinamers. Dat wellicht Valk vertelt heeft hoe ze dat moesten aanpakken maakt hem medeplichtig. Daar moest Valk dan persoonlijk op aangesproken worden, maar heeft iemand aangifte gedaan? Waar zijn de bewijzen? Alles is nog steeds erg vaag. Bouterse weet alles, maar die zegt niets en Valk is dood.
  Theo Para heeft Venetiaan geadviseerd te doen wat jij ook adviseert, maar Venetiaan heeft het niet gedaan omdat hij wel begreep dat het kansloos is. Te vaag en te onbenullig voor het Internationale Hof Van Justitie, en Nederland weegt oneindig veel zwaarder dan Suriname.

  Nederland heeft zeker niet gewild dat er een staatsgreep zou worden gepleegd. Valk heeft eigenmachtig gehandeld en aan de verantwoordelijke ministers in Nederland is door militairen informatie achtergehouden.
  Nederland was Suriname en de incompetentie en de corruptie van de opeenvolgende bestuurders al lang zat, dus vandaar de houding van: “Bekijk het maar, het is nu jullie land”.
  Er is geen rechter te vinden die Nederland gaat veroordelen op grond van wat een burger op eigen initiatief wellicht heeft gedaan.

  Daarnaast, waarom zou Nederland geld moeten geven? De ellende in het land is een gevolg van de gebruikelijke incompetentie en corruptie van haar bestuurders, (what’s new?), niet als gevolg van de staatsgreep, niet als gevolg van Nederlands handelen.
  Voor de onafhankelijkheid zou Nederland ingegrepen hebben en bijgesprongen zijn, nu niet meer, en dit is het gevolg.

  Regelmatig lees ik je bijdragen waarin je adviezen geeft aan de Surinamers hoe ze zaken moeten aanpakken, hierboven ook al, nu staat het gerechtsgebouw weer op de verkeerde plaats.
  Blijkbaar ben je van mening dat men in Suriname volledig incompetent is. Helaas, als men mij zou vragen om in één woord Suriname te kenschetsen dan zou ik antwoorden: Incompetentie.
  Gelukkig voor Suriname is lang niet iedereen incompetent, maar veel van de sleutelfiguren helaas wel, en nog oneerlijk ook.


  Maak melding

 19. Molenaar ik had een mooi stuk geschreven op je bericht, maar de site reageerde raar, waardoor het verloren de boodschap verloren is.

  de rol Nederland dat het fout gegaan is, is wel meer dan duidelijk aanwezig. Bij de voorbereiding van de onafhankelijkheid op 25 nov 1975, Nederland wist dat een leger voor Suriname de doodsteek van Suriname zou worden, vandaar dat Kolonel Valk in Suriname was om Suriname te helpen met het opzetten van een leger en wat zie je gebeuren? precies!

  zie het buitenlandse politiek van Suriname momenteel en hoe het land ervoor staat. Er waren en zijn genoeg competente mensen de leiding kunnen geven aan Suriname, met een zak met geld voor de neuzen van Suriname kon/kan de kolonie dat één en al Nederlands gericht was/is, het west-Surinameplan van Essed, gaat en zou Suriname het niet redden in opbouw en ontwikkeling, het onderwijs en wetenschappen was/is in de babyschoenen, niet afgestemd op de natuurlijke hulpbronnen van het land, te weinig mensen, te weinig kennis, productie.

  Dat Nederland Suriname en Antillen zat was was duidelijk. Indonesië verloren, rampspoed geboren. Suriname, Antillen was een kostenpost, Indonesie was één en al uitbuiting en mensenrechten schenden. Ook in Suriname,Antillen, zoals dat voor alle Europese landen met koloniën was en nog steeds is.

  Landen, eilandbewoners als Suriname en Antillen of koloniën met zo weinig/veel inwoners hebben geen schijn van kans om hun eigen weg te gaan voor welvaart en welzijn. Het westen, Japan en enkele andere landen bepalen dat hebben het geld, kennis, bepalen de regels, de macht enz.

  De rol van Nederland in Suriname moet gezien worden van oorzaak en gevolg, vooral van de laatste 70 jaren. Zonder Nederland zal Suriname het niet redden op grond van de band met Nederland, veel Surinamers in Nederland, Nederlanders in Suriname, de Nederlandse taal enz.

  Nederland kan niet weg kijken van Suriname want Nederland heeft boter op zijn hoofd, Valk was kolonel in dienst van het Nederlandse leger, kreeg opdrachten van het leger en legde aan het ministerie van het leger verantwoording af.
  Het dossier dat voor 60 jaar in Den Haag ligt, kan daarom maar zo snel mogelijk te voorschijn komen. Suriname heeft het recht een klacht in te dienen bij het gerechtshof in Nederland, net zo als Nederland dit bezig is te doen en genoegdoening voor wil hebben. Als Nederland niets te verbergen heeft laat ze het dossier dan te voorschijn halen nu i.p.v. morgen. Jij kan vinden dat Venetiaan dat kansloos vindt, de vraag is als dat zo is. Gelukkig zijn er genoeg mensen zoals ik die vinden dat het een sterke zaak is. Een kwestie van tijd en het moment, De omstandigheden spelen hier ook een rol in. Alles moet samen vallen. Nederland zal voor de 60 jaren om zijn de naakte waarheid moeten laten zien en daar is het strafhof in Den Haag de juiste plaats voor

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. soldaat ddb en enkele andere van de 15 soldaten waren Nederlander toen zij de staatsgreep op 25 februari 1980 in de republiek Suriname uitvoerden.Zou dat één van de redenen zijn waarom het dossier voor 60 jaar in de kluis in Den Haag blijft liggen. Zie wat dat betekent voor Nederland als het dossier bekend wordt. Zoek en je zult meer vinden en over schrikken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Dankzij Bouta en duivelse trawanten is het land vanwege hun vele moorden, zwaar misdadig verontreinigd. WO ka, ma pima ndper’ .s


  Maak melding

 22. Passant
  ALS je zo goed bent in gewijd,in de problematiek van de coup ,leg dan eens uit wat er in dat draaiboek van Hans Valk staat ,ik ben erg benieuw wat je nu weer uit je duim gaat zuigen.
  En pas op, het is alleen jou waarheid ,niemand ,maar dan ook niemand die weet hoe vork in steel steekt,om dat het hele dossier voor 60 jaar achter slot en grendel zit.
  Mocht het zo zijn dat jij het wel weet ,moet je je kapot schamen dat je dit nog niet hebt aan gemeld bin het internationale gerecht hof in Den Haag.
  Zijn er toevallig nog namen die je ,kent die verantwoordelijk zijn voor of met de coup te maken hebben ,ik ken ze wel de vraag is ken jij ze .
  Die stomme Hollanders hebben vanaf 1954 over de schouders meegekeken hoe die corrupte klootzakken hebben geregeerd over Suriname ,vanaf die tijd hadden jullie zelfbestuur.
  Nederland heeft er 10 tallen miljarden in dat mooie kunt gepompt ,er zijn er maar paar rijk van geworden .
  In de jaren 50 en 70 moesten we twee Nederlandse guldens betalen voor een Surinaamse gulden een goede gezondheids zorg ,goede scholing,een goede export economie.
  Maar al die president na 1975 hebben er willens en wetens een grote klerezooi van gemaakt.
  Het is te ziekelijk voor woorden dat allen Hans valk in jou zieke kop rond waard.
  Maar het is als goed Surinamer,dat je weer niet de hand in eigen boezem steekt.
  En noem namen ,niet duim zuigen, het is namelijk al vanaf 1960 aan het etteren .
  Ik ben in afwachting van jou relaas.


  Maak melding

 23. Passant
  Jij haalde de Antillen, ook zo een ondankbaar verhaal ,zo corrupt als de neten, zij handelen politiek gezien op zelf bestuur met als suikeroom Nederland ,
  Indonesië daar is een hoop verkeerd gegaan ,daar hebben we van geleerd ,we doen weer zaken met Indonesië, op gebied van weg en waterbouw technische handels goederen ,de Indonesiërs zitten niet te ouwehoer,en kijken niet achterom het is een land in ontwikkeling ,gesteund door de kennis van Nederland.
  Nu haal ik er wat anders bij ,Duitsland heeft half Europa uitgemoord ,wij doen er weer zaken mee doe wel en zie niet om.
  ALS je de Belgen ziet die waren 10 x zo erg als die Hollanders kijk maar hoe ze Congo achtergelaten hebben met binnen lands oorlogen ,Frankrijk idem dito even Google en je zien dat Suriname nog goed is weggekomen.
  Regeren is vooruitzien niet achterom kijken.
  Kruip uit je slachtoffer rol ,en stap over je eigen schaduw heen ,in het eerdere stuk heb ik geschreven hoe ik er over denk SARI TORI


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.