Surinaamse Luchtvaart Maatschappij bindt strijd aan tegen verliezen

25
SLM levert Boeing 737-300 vandaag in

PARAMARIBO, 28 mei – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, gaat de komende tijd verwoed de strijd tegen de rode cijfers aan. Dit zegt Judith Redmount, de waarnemend directeur bij het luchtvaartbedrijf. Bedrijfseconomisch gaat het niet voor de wind en dat al geruime tijd niet. Op de overheid, de enige aandeelhouder, wordt niet gerekend. Toch wordt de moed niet opgegeven. De tegenwerkende omstandigheden ontmoedigen niet. Weliswaar zijn de verliezen enorm.

Vorig jaar alleen al werd een verlies geleden van ruim drie miljoen dollar. “We gaan niet ontkennen dat we het moeilijk hebben. Maar we gaan een nieuw tijdperk in. We weten dat we geen financiële ondersteuning zullen krijgen van de overheid. Om het zelf te doen zijn er uitdagingen, zoals de kostprijs naar beneden krijgen”, zegt Redmount tegenover de Ware Tijd. Hier en daar kan nog worden geknipt.

Ook aan de uitgavenzijde kan wat meer worden gedaan. Daar moet onder meer de inzet van een Boeing 737-700 op de regionale routes voor gaan zorgen. De pas geïntroduceerde District of Sarmacca zal vluchten onderhouden naar en van Miami, Curaçao en Trinidad & Tobago. De komende tijd zal ook meer gelet worden op efficiëntie. In elk geval wordt begrepen dat betrouwbaarheid voor alles gaat.


25 REACTIES

 1. Met hulp van deze regering en leiding van SLM? Dat gaat ze nooit van hun leven lukken. SLM is een kind met een waterhoofd. Gewoon failliet laten gaan en met één vliegtuigje regionaal opnieuw beginnen. Dan kan je meteen ook 2/3 van de nietsnutten en klaplopers eruit schoppen! Dat is de grootste verliespost.


  Maak melding

 2. Personele bezetting , bij SLM kom je al een heel eind mee, BTW IN VOEREN geen simpatieke maatregel ,maar is wel noodzakelijk,STAATSOLIE ,versnelt aflossen hoe dan , de linker hand weet niet wat de rechter doet ,in de volksmond heet dit ,dweilen met de kraan open.o ja salarissen van ambtenaren verlaat uit gekeerd want we hebben terreur dreigingen gehad sorry .
  Volgende keer weer zo maar dan een andere groep ,


  Maak melding

 3. Versoberen van IPB regeling of tijdelijk opschorten.
  Efficiency manager aan stellen die weten wat het woordt betekend en hoe toe te passen.
  De overheid / kabienet niet meer kosteloos laten vliegen. gewoon kostprijs bereken.


  Maak melding

 4. ‘Vorig jaar alleen al werd een verlies geleden van ruim drie miljoen dollar.’ TOE MAAR.
  Wel hiervan is de helft te wijten aan IPB!
  – Rigoureus de IPB regeling voor IEDEREEN opschorten;
  – Personeelsbestand screenen; wie is er werkelijk nodig en wie is ‘geregeld’
  – 1 koffer is genoeg, wie een 2de koffer wil meenemen moet hiervoor betalen;
  – Zijn er echt zoveel ‘vertegenwoordigers’ nodig in het buitenland?


  Maak melding

 5. De rek is er al uit bij de SLM. al 15 jaren zijn er verschillende bezuinigings- en efficientie programma’s uitgevoerd zonder het gewenste resultaat. Dure consultants zijn ingehuurd, resultaat 0,0. Als alles wat deze directie kan bedenken al is geprobeerd en niks werkt, ligt het voor de hand dat de directie wordt bedankt. Tijd voor een nieuwe wind.
  NOOD: er zijn genoeg stafleden die zelf of via hun vrienden en familie, het eigen belang voorop stellen boven het bedrijfsbelang. Deze aasgieren leveren diensten aan het bedrijf tegen woeker bedragen. Deze parasieten in kaart brengen en de kontracten openbreken. alle diensten van derden middels inschrijving aantrekken. dat is stap 1 en je zal zien dat het verlies omslaat naar break even


  Maak melding

 6. Afslanken, de bedrijfsvoering verbeteren, weg met IPB en vriendjes politiek en daarna aansluiting zoeken bij een grotere vliegmaatschappij. De SLM is te klein om zelfstandig te overleven.


  Maak melding

 7. Deze mevrouw roept maar wat. Eerdere berichten gaven aan dat het vermogen in 2017 met $ 6.000.000 is afgenomen. Waar is de overige $ 3.000.000 verdwenen.

  Het lijkt mij dat men de niet pas nu moet strijden tegen verlies maar dat altijd moet doen. Gezien netwerk en operatie een aantal vliegtuigen kan pakweg 50% van het personeel afgevloeid worden of verhuurd aan TUI fly. Bij het laatste nemen ze van zelf ontslag omdat ze dan echt aan de bak moeten.

  IPB is natuurlijk een makkelijke post om de kosten te verlagen en de inkomsten te verhogen.

  Van verlies naar winst is niet zo moeilijk als men het gezonde boeren verstand gebruikt.


  Maak melding

 8. Zie je wat voor power onze eerste vrouwelijke directrice heeft.
  Yes ze mag blijven, want binnen korte tijd heeft ze al zoveel bereikt. Volgend jaar zit SLM niet meer in de rode cijfers.


  Maak melding

 9. Wat deze mevrouw echt duidelijk moet maken hoe zij denkt dat zij kan toewerken naar
  Omzet maximalisatie (wat te doen om dit te realiseren, bijvoorbeeld meer betalende passagiers en meer betalend vracht vervoeren de klantvriendelijkheid verhogen)
  Kosten minimalisatie ( wat te doen om dit te realiseren, bijvoorbeeld veel minder indirect personeel en productie per FTE verhogen)

  Ach ja ik zou RobG de pseudo econoom inhuren om de organisatie te doorlopen en voorstellen doen om verliezen om te turnen naar winsten


  Maak melding

 10. Haco,

  Je bent steeds negatief.

  En de kas is gewoon leeg (-geplunderd). Denk na, gebruik je verstand. Probeer het eens.

  Geen enkel legale oplossing zal werken.

  De staat moet nu toestaan dat drugsvliegtuigen mogen landen tegen betaling. Probleem opgelost.


  Maak melding

 11. Ook ervoor zorgen dat de regering niet meer kosteloos gebruik kan maken van de toestellen. Reizigers moeten vooraf betalen. Desi en de zijnen ook. Die miljoenen tekort is alleen al de dagen dat de president een vliegtuig claimt voor zijn doktersbezoeken. Hoe help je een land in de vernieling. Door op Desi en consorten te blijven stemmen


  Maak melding

 12. Zulke kleine maatschappijen hebben weinig toekomst. Zelfs grote spelers als KLM, Air India, Indian Airlines, Air France hebben het moeilijk.
  SLM zou een alliantie met een grote Braziliaanse maatschappij aan kunnen gaan opdat in ieder geval de verliezen gedekt kunnen worden.
  Of het land kan de landingsrechten heel duur verkopen aan een geinteresseerde partij.


  Maak melding

 13. Oma en opa blijven volhouden dat het de schuld is van Bouta en zijn corrupte trawanten. Weinig oerdomme paarse paria’s kunnen niet meer op reis naar het buitenland. Tjies deng mooi beet.


  Maak melding

 14. De maatschappij heeft nu drie vliegtuigen en volgens het bedrijf is de nieuwste aanwinst een voor Surinaamse begrippen zeer modern vliegtuig. Het is onder meer zuiniger in brandstofverbruik en kan langer aan een stuk door vliegen.

  Lees meer: SLM moet uit rode cijfers – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/05/28/slm-moet-uit-rode-cijfers/#ixzz5GpNpTvC8

  Lafoe noh mensen. Inderdaad naar Surinaamse begrippen een zeer modern vliegtuig.
  Modern? Naar moderne begrippen is dit een oud en versleten toestel die rijp is voor derde wereld landen wand de ontwikkelde landen vliegen met moderne nieuwe vliegtuigen.


  Maak melding

 15. Alle gezonde bedrijven in Suriname is door de boevenregering in 8 jaar de tijd kapot gemaakt. Met welk know-hoe wil SLM de strijd tegen verlies aanbinden, niet met Peggy Bouterse als adviseur toch?


  Maak melding

 16. Opmerking: Suriname is geen vakantie land een voorbeeld vliegen met Transavia een afstand van 2000km tickets euro120 retour 10 dagen vol pension 2 personen kamers euro 430 op..wie dom is gaan nog richting Suriname,jonge generatie heeft toch iets beter ontdekt en die generatie die nog van Suriname hou is aan het stervende of moet Suriname roer omgooien.. betaalbaar tickets en veilig verblijf en betaalbaar


  Maak melding

 17. Ai baja, me breitie jèrrè, als ik dit zo lees, dat ik na 1982 maar niet naar Suriname ben gegaan. Wat een droefenis staat hier allemaal. Ondertussen heb ik het financieel wel een paar keer beter. Lekker genieten joh! Nederland is ook kut maar als je het goed doet kan je hier goed vangen.


  Maak melding

 18. Wat een toestanden gewoon een paar cocaïne vluchten en de boel is weer gered en al die sukkels die hier negatief op reageren zijn niet goed bij hun plaat.
  Zonder geld zitten is waardeloos dus ja prima alternatief die cocaïne handel lang leve cokegebruikers


  Maak melding

 19. Pas op met je onbesuisde actie, ga niet te snel.
  De piloten zijn nog niet geod getraind.
  Voor je het weet lig je op de zeebodem.
  Ik pas!


  Maak melding

 20. SLM jullie hebben jaren geld kunnen verdienen vanwege jullie monopoliepositie
  Er is maar 1 oplossing en dat is dat jullie de tickets goedkoper maken waardoor je altijd vol zit. (TIP als je de vakantie periodes veel goedkoper maakt en dan vaker viegt kan je nog veel meer winst maken dan je nu probeert te maken.
  Ik vraag me inderdaad af als je zoveel personeel nodig hebt.
  Ik adviseer jullie om hier zorvuldig naar te kijken.
  Als jullie te lang wachten stappen alle surineds zoals jullie ons noemen over op de KLM.
  Denk dat wij suriname altijd hebben gesteund ondanks dat wij hele hoge prijzen hebben moeten betalen.
  dus denk dat het nu vanuit de SLM moet komen om ons tegemoet te komen en dan zullen wij jullie ook steunen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.