‘Goedkope leningen Suriname worden afgelost met dure’

25
Tekort aan contante US dollar biljetten in Suriname; banken adviseren girale overmakingen
Foto: (c) ptmoney.com

PARAMARIBO, 28 mei – “De regering is eigenlijk bezig om goedkopere leningen die men aangegaan was bij lokale banken af te lossen met duurdere leningen.” Dit zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien van oppositiepartij VHP. De verklaring van het ministerie van Financiën over de schuldaflossing van Staatsolie, komt neer op bedrog. De regering doet voorkomen alsof er deugdelijk economisch beleid wordt gevoerd. Zoals het er naar uitziet, zal het geld uit de aflossing, ruim driehonderd en dertig miljoen dollar, niet efficiënt worden besteed.

Als het ware wordt een gat gedicht met een gat. “Alleen iemand met een laag intelligentiequotiënt, zoals de regering Bouterse-Adhin, zou zo een handeling kunnen plegen. Voor deze regering is alleen maar het overbruggen van deze regeerperiode van belang”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Het was beter geweest als een deel van de dure staatsobligatie was terugbetaald.

Het moment is juist rijp daar de parikoers nu laag is. “Het zou betekenen dat wij dan een deel van de staatsobligatie niet meer hoeven af te lossen, doordat wij het teruggekocht hebben voor een lager bedrag. Dit is wat een regering zou doen die het meent met de samenleving. De regering Bouterse-Adhin denkt niet aan de dag van morgen, maar alleen aan verkiezingswinst”, aldus Gajadien.

25 REACTIES

 1. Grote delen van het surinaams volk is apatisch.Bouterse kan ze van alles wijsmaken.
  Je mag niet zeggen dat mensen dom zijn maar je mag wel zeggen dat ze verre van slim zijn.


  Maak melding

 2. Vliegende Hollander
  RobG is aan het vliegen naar andere oorden.
  Hij is de kluts kwijt want hij kan niet googlen om te kijken wat de reden is van goedkopere leningen aflossen met duurdere grotere leningen met een langere looptijd.

  Tjé poti geef RobG een breake toch hij is ergens in de woestijn in een fata morgana zijn hersenen kwijtgeraakt


  Maak melding

 3. Als het ware wordt een gat gedicht met een gat. “Alleen iemand met een laag intelligentiequotiënt, zoals de regering Bouterse-Adhin, zou zo een handeling kunnen plegen. Voor deze regering is alleen maar het overbruggen van deze regeerperiode van belang”, zegt Gajadien

  Gajadien heeft gelijk
  Maar vergeet erbij te zeggen dat, ondanks al je inzet en moeite, het intelligentiequotiënt nauwelijks zal kunnen verbeteren want alks je iets niet begrijptnen ook niet wil meewerken tot het begrijpen van iets dan creëren deze personen een tweede probleem zonder dat de eerste is opgelost

  Gajadien vergeet echter dat in Suriname ook wel enkele intellectuelen wonen maar die te weinig zijn om verandering te brengen in Suriname. Ondanks dat zij steeds ageren en aan de kleine klok trekken waarvan de president Bouterse de klepel heeft weggenomen en word bewaard en bewaakt door Adhin


  Maak melding

 4. Staatsolie heeft niet zomaar afgelost . De verkiezingen komen er aan. Het geld wat nog los kan komen wordt los gemaakt en verdeeld onder de geldwolven.


  Maak melding

 5. Ze hebben dringend geld nodig, want die Hollanders hebben hun geld in beslag genomen.
  Een klein land als Holland kan behoorlijk laf zijn, want ze zouden niet durven om iets van China in beslag te nemen, ook al zou dat terecht zijn.
  Nederlandse regering heeft typische mentalitieit: likken naar boven (VS) en trappen naar onderen (Suriname).


  Maak melding

 6. Waarom moet Nederland er weer bijgehaald worden, als er een regenbui
  in Suriname valt ie het ook de schuld van Nederland. Misschien eens een keer
  goed in de spiegel kijken..


  Maak melding

 7. Wahahahaha paars kuut voor al die verarmde oerdomme debiele idiote dwaze paarse paria’ s. Vene heeft ze tweemalen gewaarschuwd en het gros der dwazen hun reactie was, hihi soso lobi baas, neks no fout, we gaan weer voor vijf. Ai boi, baas e tang poroe dong gi alle dong ndper’ s sa stem tapoe ing en als ze toch weer oerdom in 2020 weer voor president voor het leven gaan stemmen, dan gaan ze werkelijk echt paars schijten.


  Maak melding

 8. Wordt in de wandel gangen beweerd dat de 19 miljoen euro die de Nederlanders in beslag hebben genomen,onderweg was naar China.Nu moet de 19 miljoen giraal weer eens over gemaakt worden.


  Maak melding

 9. Deze regering oftewel de kleptomanen van deze regering zijn alleen goed in creatief administreren, meer hebben ze niet in hun mars. Zakkenvullers allemaal!


  Maak melding

 10. Zaken worden door elkaar gehaald.
  -Enerzijds heeft de Staat geld UITGELEEND aan Staatsolie volgens het artikel (schuldaflossing VAN staatsolie)
  -Anderzijds heeft de Staat onderhands en op de kapitaalmarkt geld geleend; oa bij banken en Oppenheimer

  Staatsolie lost haar schuld af aan de overheid. (Dit is alleen toegestaan als dat ook in de voorwaarden is opgenomen. Is dat nu het geval?).
  De overheid krijgt haar geld terug en kan hier van alles mee doen.
  Het is wel raar als je lopende uitgaven moet financieren met deze extra inkomsten. Lopende uitgaven met lopende inkomsten.
  Wat zou de overheid met deze extra middelen moeten doen;
  . Leningen aflossen (scheelt rente)
  . investeringen.
  Geen consumptieve uitgaven (salarissen, hoe haal je het in je hoofd)

  De laatste alinea gaat over leningen van de Staat,
  De heer Gajadien gaat nu te snel voor menigeen, maar het is zou kunnen. (als het in de voorwaarden staat)
  Hij zegt dat het geld dat nu binnenkomt gebruikt moet worden om oude leningen nu af te lossen
  Omdat de koers van die lening nu laag is.
  Stel de staat heeft € 100 geleend van Q en moet dit over 10 jaar terug betalen met een rente van 9%.
  Deze lening wordt verhandeld op de markt.
  Als de rente op de kapitaalmarkt daalt dan wordt de obligatie van Q aantrekkelijk, want deze heeft een relatief hoge rente.
  Als de rente op de kapitaalmarkt stijgt dan wordt de obligatie van Q ONaantrekkelijk, want deze heeft een relatief lage rente.
  De heer Gajadien zegt dat de obligatie nu minder waard is op de markt en daarom! moet het extra geld van staatsolie gebruikt worden om de lening goedkoper terug te kopen.


  Maak melding

 11. Het is toch vreselijk dat een moorverdachte,drugsveroordeelde het land in grote financiele problemen brengt.Dit volk dat hiervoor heeft gekozen verdient een dikke onvoldoende.


  Maak melding

 12. De verarmde debiele dwaze idiote oerdomme ndper’ s zijn de oorzaak dat hun grote lijder, de dwaas Bouta, wiens zonen zijn verworden criminelen, alsook het gros der domme ndper’ s, land en volk de paarse afgrond in leidt. Oma taki, alle ndper’ s zijn ddb misdadig vervloekt.


  Maak melding

 13. Het land is failliet, vertrouw jullie nog steeds op eigen kunnen !!!!
  Dubai a la haiti !!!
  Andre Misserkaba zijn dromen zijn bedrag als hij wakker wordt dan sneeuwt het in Suriname !!!


  Maak melding

 14. Pico is één van de weinig die blijk geeft het te begrijpen.
  -1- Als je niet rond kunt komen van je eigen inkomen en het moet hebben van een grote ervenis van moesje dan leef je duidelijk op een te grote voet en moet je je je gedrag sterk aanpassen.
  Op vergelijkbare wijze kun je, na deze incidentele ontvangsten beslist niet blaten dat de overheidsuitgaven stabiel zijn. Dan toon je slechts dat je een domme joker bent en niet thuis hoort in de DNA. Dus Misiekaba trek je conclussies.
  -2- Ja dit geld zou heel goed gebruikt kunnen worden om een deel van de vele schulden af te lossen. En dan is inlossen van de obligaties een goede bestemming. De sukkels die gelijk over storten in een “egalisatie fonds” begonnen te praten toonden weer eens hoe onkundig sommige DNA leden zijn. Het is rond uit schandalig dat een DNA lid er blijk van geeft zo weinig van financiën en de financiële situatie van het land te weten en begrijpen!!

  Waar gajadien op doelde is koers waar tegen de obligaties op dit moment door verkocht worden gunstig is om ze terug te kopen. Bv Voor een obligatie van 100 USD tegen 10% en met een looptijd van 1 jaar verwacht je circa 110 USD te krijgen. Maar het kan best dat de koers daalt tot bv 105 USD. Dan is slim om als overheid die uitgegeven obligaties voor 105 USD terug te kopen.. Doe je dat niet dan moet je aan het eind van het jaar 110 USD betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.