zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinameToergids verdronken in Surinaams natuurreservaat Raleighvallen

Toergids verdronken in Surinaams natuurreservaat Raleighvallen

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 26 mei – Een toergids is vermoedelijk verdronken in het natuurreservaat Raleighvallen, in het zuidwesten van Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel zijn stoffelijk overschot nog niet is geborgen, wordt verdrinking waarschijnlijk geacht. Een vrouw heeft hem de diepte in zien verdwijnen.

- Advertisement -

“Ik heb begrepen dat hij zich in het water bevond en op een gegeven moment kwam hij in een draaikolk terecht. Een vrouwspersoon waarmee hij was, hield hem nog vast, maar door de sterke stroming heeft ze hem losgelaten, anders kon ze ook in de diepte verdwijnen”, zegt een bron. Opmerkelijk genoeg blijkt dat de man niet kon zwemmen.

De toergids werkte voor tourbedrijf Places2GO. Bewoners van leefgemeenschappen in de omgeving van het reservaat zijn een zoekactie gestart. De Raleighvallen en de nabijgelegen Voltzberg zijn al in de jaren zestig aangewezen als natuurreservaat. Beide maken nu deel uit van het grotere Centraal Suriname Natuur Reservaat.5 REACTIES

 1. Familie gecondoleerd.
  Zeker ook geen zwemvest om gehad? Wat voor signaal moet dit geven aan de toeristen omtrent hun veiligheid? Gaat die tour operator dit oppakken?


  Maak melding

 2. De tour operators gaan dit niet oppakken, hier zijn ze te laks voor. Want dat kost hun een investering. Dat zij iemand zonder zwemdiploma, toeristen belasten is toch schandalig. Niet alle toeristen weten te zwemmen, dus als de boot omslaat wie moet deze toeristen dan redden? Grote onzorgvuldigheid. Wanneer je niet weet hoe een zaakje moet runnen op een professionele manier, begin er niet aan.Breng geen anderen hun leven in gevaar. Stelletje ezels. Deze touroperator moet geweten hebben dat deze man niet kon zwemmen. Het tour bedrijf moet de begrafenis kosten betalen en de familie smartgeld geven.

  Familie gecondoleerd met dit groot verlies.


  Maak melding

 3. In Europa moeten bedrijven voldoen aan allerlei veiligheidsregels voor hun werknemers en gasten. Denk maar aan bv vervoerders en kermisattracties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.